• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Kaç gecelik pijama?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

dertlisezen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
2.317
11
156
Selamlar arkadaslar 31. haftama gırmeme bırkac gun kaldı ve kısın da yaklasmasıyla kıslık yazlık dolap değişimini şimdiden yapmayı dusunuyorum.Kasım sonu dogumum olacak.
Benım danısmak ıstedıgım dogum ve sonrası ıcın kac gecelık kullanmam yeterlı olur? Annem ceyızıme daha onceden bı tane sabahlıklı gecelık,ıkı tane de pıjama takımı ve bır de tek gecelık ve ayrı bır sabahlık koymus.Sızce bunlar fazlamı yoksa gerektiği kadar mı?
Şimdiden teşekkürler canlarım kaydirigubbakcemile2

merhaba canım ben 34 haftalık hamileyim hastane çantama
bi tane gecelik sabahlık takımı
bi tane pijama takımı (pijama takımı gecelk takımının rengiyle uyumlu olsunki sabahlıgı ortak kullanabil.)3 tane atlet 3 tane kilot 2 tane emzirme sütyeni 2 tane çorap havlu terlik falan koydum
bence yeterli fazlasıda abartı oluyor bence gereksiz..
şimdiden allah sag salim bi avazda dogurmayı nasip etsin canımm...

ben 33. haftadayım. 3 tane gecelik bir takımda pijama aldım. arkadaşlar en az 3 tane gecelik tavsiye ettiler. malum kanama fazla olursa sıkıntı olabiliyor. emzirmeye elverişli olmasını tercih edin. özellikle önden düğmeli olanlar tercih edilmeliymiş. Allah hepimize yardımcı olsun!!!

ben 2 gecelik bir pijama alıcam.Gecelikleri hastanede pijamayı evde giyicem,daha rahat oluyomuş gecelik hastanede

kışın doğum yapacak arkadaşlar..
gecelikleri uzun kollu mu kısa kollu mu alıyosunuz?
uzun kolluyla serum kolay takılır mı?...

serumları genelde elden takıyorlar. hastaneler genellikle sıcak oluyor. ben iki tane kısa kollu bir tane uzun kollu aldım. uzun kollu sabahlıkta alınıyor muhakkak. birde bu günlerde mahmutpaşaya giderseniz eğer kısa kollu geceliklerde bihayli indirim var. malum sezon sonu :)))

kızlar okudukça sıkılıyorum yaa:))) ne o öyle 3 gecelik 1 pijama filan? cidden ihtiyaç oluyormu? 1 bilemedin 2 gece için bu kadar eşyaya bence gerek yok... haa oolurda sıradışı bir durum olur insan şehir dışında doğum yapmıyorki biri gider evden alır gelir...

Sezeryan düşünüyorsanız ilk gün zaten ameliyat önlüğü oluyor üzerinizde.
Ben iki takım pijama takımı almıştım biri kırmızılı hastaneye ve taca uygundu:1:
Diğeride pembe daha ağır 3lü ama hırka şeklinde üstü ev çin almıştım.
Öğleden sonra 4de ameliyattan çıktım ameliyat önlüğüyle.
Ertesi gün pijamamı giydim.2 gün pijamalı kaldım işte.
Bence yeter de artar bile.

valla kızlar bnde doğuma gderken kaç takımgecelık pijama koydum ama saat 18.30 da amelıyattan çıktım önlukle durdum gece 10 gbı gelenler lldu dıe zar zor gecelığımı gydım ertesı akşamda cıktım zaten hastaneden pijamaları boşuna almışım bnce 2 tane gecelık göturun loğusa kılodu sutyen bıde hastaneden cıkarken gymek ıcın bışeler göturun gerısı boşş..

birde sezeryan ve normal doğumda ihtiyaçlar değişiyormuş yani sezeryanda dikişler kontrol edildiği için lohusa pijamaları (dikiş alanına deymeyan göğüs altından lastik ayarlı olanlardan) normal doğumda alttan muayene edildiğinden gecelik öneriliyomuş bence kışda olsa uzun kollu geceliğe gerek yok hastaneler sıcak oluyo zaten birde sabahlıklar zate uzun kollu benim doktorum normal doğum olursa sancı dönemi için gecelik istedi terliyip kan ve su kaybedebiliyosun dedi birde gecelikler çok aağır yada haciml değil bence bol m,ktarda konmalı çünkü ağır kanamalı dönemimizi hastanede geçireceğiz ve üzerimize ufakta olsa bir bulaşma durumunda hemen değişmek gerekecek

mrh ben 28 haftadaym canta falanda hazırlamadm ama dogum için 2 pijama takımı düsünüyorm bu benim ikinci dogumum kızımda gecelik götürdm ama eylülde dogum yapmama ragmen cok üsüdüm onun içinde bu sefer kesin pijama diyorum sizce yinede gecelik gerekir mi

bende 1 takım uzun kollu gecelik 2 takımda pijama koymayı düşünüyorum pijama takımının biri sabahlıklı hemde logusa pijaması,diğeri normal önden düğmeli pijama o sabahlıksız kremli yeşilli diğerinin sabahlığı uymaz diğeride mavi çünküü 1 tane sabahlıklı olsa olmazmıı??

oyyyyy bunlar neee???loğusa geceliği falan ayrı mı yaa hiç duymamıştım.

ben bir tane mavi sabahlıklı lohusa geceliği, bir tane de krem lohusa pijaması aldım. ayrıca evde önden düğmeli bir geceliğim vardı onu alıcam yanıma, sanırım bunlar yeter. ayrıca pijamanın sabahlıklı olmasına gerek olduğunu düşünmüyorum, yanıma bir şal ve bir yelek koydum sabahlıktan daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.

Aslında lohusa geceliğinin bir özelliği yok, olmazsa olmazı var. O da önden ya fermuarı, ya düğmesi, ya çıtçıtı birşeyi olacak illaki, bebeği kolay emzirebilmek için. Hastaneye 2-3 takım gecelik veya pijama götürseniz yeterli olur. Kan geçebiliyor çünkü. Ve hastaneler sıcak oluyor genelde götürdükleriniz çok da kalın olmamalı bence.

Unutmadan, doğum sonrası gelen gideniniz çok olacaksa, evde giymeye de birşeyler ayarlasanız iyi olur arkadaşlar. Ben eski kıyafetlerimin içine girerim sanmıştım ama yanılmışım :)) Bebek olduktan sonra sık sık dışarı çıkamayacağınız için, tedarikli olmakta fayda var.

Şimdiden Allah kurtarsın...

ay bebegin ihtiyacini düsünürken kendimi unuttum ben, aralik gibi alirim pijamalarimi sütyenimi....

kızlar ben emzirme sütyeni aldım aldım ama 90 beden iyi olur dedi satıcı kız eve geldiğimde denedim biraz bedenden sıktı gibi doğumuma da 40-50 gün var acaba diyorum eminönünden aldığım için değiştirme şansınmda yok sanırım bi tane daha almam gerekecek ?? öööff kafam karıştı nolcak şimdi oo

2 takım yeter pijama veya gecelik. zaten 2. giyilmiyor bile. boşuna taşımaya gerek yok. zaten en kötü ihtimali düşünürsek bile gider eşin evden alır yani.

Back
X