Şu an ki duygu durumu çok normal
Babanıza önce şunu izah edin ; bitkisel tedavilerin bazı negatif durumları var şöyle örnekleyeyim, hastalığı döneminde birisi anneme her gün ısırgan ye demiş, rahmetli de taze ısırganlar buldurdu her gün yedi bir müddet, kemoterapi için hastaneye gittiğimizde doktoruna söyledim durumu yorumu şu oldu ; siz çıldırdınız mı ? ısırgan vücutta hücre yeniler, bizim yok etmeye çalıştığımız tüm hücreleri yeniliyorsunuz, bana sormadan neden böyle bir iş yaptınız, çılgına döndü doktor. Yani alternatif tıbbın bizim bilmediğimiz yönleri de var. Bu şekilde izah ederseniz bu yoldan soğuyacaktır.
Hastaneleri seven insan yoktur inanın hele ki şu an ki durumunda gösterdiği direnç çok normal ama yaşam kalitesini yükseltmek için hastaneye ihtiyacınız var. Bu hastalıkta bir level üstü dayanılmaz ağrılar bölümü, kontrollü atlatmak için mutlaka destek alması lazım, dinlediği birinin dostluğunu kullanın. Şu aşamada kemoterapi vs... benim görüşüme göre sadece ona eziyet olur, çok ağır bir tedavi kemoterapi ve alınamayacak bir sonuç için hastaya bu kadar eziyet gereksiz. Biz annemi gitmeye ikna etmek için olmadık hokkabazlık yaptık, kadın doğumcuya gitmeye korkuyorum benimle gel dedim, geldiğinde doktoruyla karşılaşmış gibi tezgah yaptık resmen. Aslında anlıyorlar her şeyi ama öfkeleri bir türlü hayata tutunma ve deşarj şekli, sabırlı olacaksınız başka çare yok.
Bu durumda hasta yakını olmak dünyanın en zor işi, bunu tam 9 yıl yaşadım, çok sabır , çok emek ve çok sağlam sinir istiyor ama bu onlara karşı görevimiz, Allah yardımcınız olsun