• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kac cc

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
38
108
İstanbul
Bugune kadar sizlerden cok sey ogrendim.
Birde bu hususta dusunceleriniziogrenmeye ihtiyacim var.
9 aylik oglum kac cc corba yogurt muhallebi meyve kavanoz mamasi yemeli.

canım oğlun kaç kilo?kilosunun 20 katı kadar yiyebilir bir öğünde.mesela 10 kiloysa 200cc yiyebilir..bu da bebeğin iştah durumuna göre onu 3-5 saat arası tok tutar.kolay gelsin

benim kızım kilosunun 10 katını asla yiyemez:)))
canım bu gerçekten bebekten bebeğe değişiyor.ben 150-180 arası yerse rahat ediyorum.4 saat duruyor onunla(benimkine kalsa 10 saat durur da ben zorluyorum)
oğlun içinde bu miktar iyi,yani 120 ve üzeriyle gayet güzel doyar.
şu an kızım çok nadir bu miktarı yiyor.günde 4 öğün veriyorum,2 öğünde bir kase ancak yiyor.artık üzülmek istemiyorum ama 1 yaşına geldi,2 ay önce yediğinin yarısını bile yemiyor ama napıyım:(

canım oğlun kaç kilo?kilosunun 20 katı kadar yiyebilir bir öğünde.mesela 10 kiloysa 200cc yiyebilir..bu da bebeğin iştah durumuna göre onu 3-5 saat arası tok tutar.kolay gelsin

canim oglum 8.5 kg.

benim kızım kilosunun 10 katını asla yiyemez:)))
canım bu gerçekten bebekten bebeğe değişiyor.ben 150-180 arası yerse rahat ediyorum.4 saat duruyor onunla(benimkine kalsa 10 saat durur da ben zorluyorum)
oğlun içinde bu miktar iyi,yani 120 ve üzeriyle gayet güzel doyar.
şu an kızım çok nadir bu miktarı yiyor.günde 4 öğün veriyorum,2 öğünde bir kase ancak yiyor.artık üzülmek istemiyorum ama 1 yaşına geldi,2 ay önce yediğinin yarısını bile yemiyor ama napıyım:(

Canim 150 180 iyi diyosun yani.bir kase 200 cc yapiyor iyi yiyor seninki masallah subhanallah rabbim nazara getirmesin canim.

Ben de o miktara -150 180-alistirmaya calisiyorum.
3saatte bir zar zor kabul ediyor bugunde 4ogunle kapattik gene.
Seninkinde kusma devam ediyormu hala.
Benimki arasira tekrarliyo bugun gene kustu yeni bir adet edindi normal yemegi yiyor ya pesinden gaz cikartiyor
sonra bir dakika sonra felan hortum gibi kusuyor esracim.

1.5 kepçe çorba
150 cc yoğurt
180 cc aptamil

kavanoz mamalrının hepsini bitiriyor.

bizimki böyle şimdilik
180 cc muhallebiyi unutmayayım

1.5 kepçe çorba
150 cc yoğurt
180 cc aptamil

kavanoz mamalrının hepsini bitiriyor.

bizimki böyle şimdilik
180 cc muhallebiyi unutmayayım

Sizdemi aptamille beraber 5 ogun veriyorsunuz kac saatte bir besliyorsunuz?
Miktarlari cok iyi masallah.
Kac kilo oglusunuz acaba.
Birde yogurt ve meyveyi birgun onu birgun onu seklindemi veriyorsunuz

bebeğin 8,5 kiloysa zaten 150cc ile tam doyar merak etme.benim oğlum 150 cc ile bazen 5 saate kadar durabiliyo ve ben asla yemek için ağlamadan vermiyorum.ya oyun oynatarak yediriyorum yada gerçekten aç bırakarak:)bebişinin sevdiği ve ona faydalı şeyleri yedirki o da yemek yemeyi sevsinikolay gelsin hepimize:)

Sizdemi aptamille beraber 5 ogun veriyorsunuz kac saatte bir besliyorsunuz?
Miktarlari cok iyi masallah.
Kac kilo oglusunuz acaba.
Birde yogurt ve meyveyi birgun onu birgun onu seklindemi veriyorsunuz

bide yoğurtla meyveyi dönüşümlü kullanmana gerek yok.eğer severse yoğurdun içine bile katabilirsin.

dumadumadum,
canım benim bir kaseden kastım 150 cc,2 öğünde ancak yiyor bunu son zamanlarda

bebeğin 8,5 kiloysa zaten 150cc ile tam doyar merak etme.benim oğlum 150 cc ile bazen 5 saate kadar durabiliyo ve ben asla yemek için ağlamadan vermiyorum.ya oyun oynatarak yediriyorum yada gerçekten aç bırakarak:)bebişinin sevdiği ve ona faydalı şeyleri yedirki o da yemek yemeyi sevsinikolay gelsin hepimize:)

ben de oyun oynatarak yediriyorum canim cizgifilm de aciyorum baska turlu cook zor.
Bulasik makinasinin yanina getirip aciyorum tellerini cekip onlarla oynarken tikiyorum agzina.
Oda oda geziyoruz yemek icin.

bide yoğurtla meyveyi dönüşümlü kullanmana gerek yok.eğer severse yoğurdun içine bile katabilirsin.

canim ben kahvalti veriyorum aptamil icine peynir tereyag kasik mamasi cici bebe koyuyorum.iki gunde birde yumurta ilaveli.
Sonra corba yogurt meyve kavanoz sebzelilerden en sonda pirinc unu veriyorum.
Benimki meyveyi benim yaptiklarimdan yemiyor kavanoz veriyorum onun icin.
Sebzeli kavanozlardan hani su etli tavuklu yada balikli olanlar var ya onlardan veriyorum.
Eger o gun meyveli kavanoz yediyse sebzeli kavanozdan yedirmiyorum.
Yogurdun icindede yemiyor meyveyi neler denedim bir bilsen meyve suyu bile icmez dusun.
Gunde 4enfazla5 ogun yer bazende 3.
5.dis cikmak uzere iki gundur yarim saatte bir kalkiyor geceleri kusuyorda.
Onceki distede gun boyunca he yedigini kustugu icin serum taktirmistik benide emmiyor dis gelcegi zaman.

dumadumadum,
canım benim bir kaseden kastım 150 cc,2 öğünde ancak yiyor bunu son zamanlarda

Esracim anne omak cok cok zormus.
Ben tek buyutuyorum tek buyutmekte zor.
İnsan destek ariyor arkadas ariyor bulundugum yerde komsuluk yok.
Aile binasinda oturuyoruz.
Esimin yengesi gelini var sadece gelini sevmem bi yengesini gorurum.
Ailem sehir disinda cok yalniz hissediyorum cogu zaman

canım bebeşin dediğin gibi diş çıkarma döneminde olduğu için bu kadar iştahsız..bnmkinin 2 dişi var ikisindede 1 hafta boyunca ağzını açtırana kadar canıma okudu.diş patlayınca düzeldi.kaşık değinceherhalde acıyo diye açmıyo ağzını.şimdi eline bardak kaşık tabak veriyorum yedirirken yada çizgi film karşısında kucağıma oturtarak.fakat ben hiç kavanoz vermedim.bence kavanoz yerine tadı tuzu yerinde çorbalar içir.oğlum tadını beğenmediği zaman ben tuz ekliyorum artık.o zaman yiyo hoşuna gidebiliyo.elma suyunu kahvaltısına katmayıda dene.güzel tat veriyor.bebe bisküviside vermedim kurabiye yediriyorum(bebeğe özel).tabii sevmiyo:)zorla:)hazır gıdalardan daha çok seviyo bizim soframızdaki tatları.kolay gelsin..

Back