Çocuk Hastalıkları Kabızlık

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Ayy o kabızlıktan biz ne çektik ne doktorlara götürdüm çocuğumu en son baktım bulunduğum şehirde çare bulamıyorum ankarada götüreyim dedim oradaki profesör gelmeden şu tahlilleri çocuk cerrahisinde yaptırsın gelsin demiş benim oğlum 15günde bi yapıyordu lavman ile o hale gelmiştik çoğu zaman hastanede kalıyorduk yapsın diye Allah gerçekten razı olsun o cerrahtan istediğim tahlilleri yaptı ama çocuğu götürmeden bi benim dediklerimi yap işe yarıycak dedi peki dedim çikolata muz süt (günde 1bardak geçmiycek bwğımlıysa) hazır gıda verme dedi lifli meyveler ve haftada 3-4gün bakliyat yemeyi tüketin en önrmliside sabah akşam sıcağa yakın bal şerbeti içirin dedi o bal şerbeti benim kurtarıcım oldu meğer yavrumun bağırsakları çalışmayı bilmiyormuş ondan kabızlık oluşuyormuş çok şükür şimdi evladım günlük yapıyor herşeyi yiyor ve az bi sıkıntısı olursa hemen bal şerbeti içiyor bi iki saate rahatlatıyor az sabır isteyen bir süreç 1haftadan sonra sonuç alırsınız Allahın izniyle yavrucakta ii olur inşallah uzun yazdım ama size yardımı dokunur inşallah

o bal şerbetini ne kadar ölçüyle yapıyorsunuz

Şöyle bizimki daha tam konuşamıyor iki kelimeli cümleler kuruyo yine de psikolog anlayabilir mi ki
Oyun terapisini bir arastirin. Benim minnagim bir donem aksamlari benden ayrilmak zorunda kalmisti 2 saat kadar. Aciklama yapmamiza ragmen bu onda korku yaratmis tabii bez kullanmiyordu o. Tuvalet aliskanligi kazanmisti. 2 kez terapiye gittik soruna odaklandik. Cok sukur masaallah halloldu.

Şöyle bizimki daha tam konuşamıyor iki kelimeli cümleler kuruyo yine de psikolog anlayabilir mi ki
Tabii bir de isterseniz kendiniz biseyler deneyebilirsiniz. Bu her kaka yaptiginda cicekli bir cikartmayi biryere yapistirmak gibi mesela. Ogluma tuvalet aliskanligi egitimine basladim. Cis tamam ama kakada biraz sikinti oluyor biz mesela gulen cikartma yapmaya baslayacagiz bugun. Her kaka yaptiginda tuvalete ,gulen cikartma yapistiracagiz kartona.

Bir çay kaşığı balla başladım sevdikçe 1tatlı kaşığı na döndüm 120ml olana kadar su ilave ediyordum biberonla içiyordu benm oğlum
Hakiki bal mi kullaniyorsunuz acaba bende icirebilirsem deniyim bu kadar mucizevi biseyse

Tuvalet eğitimi yazın denedik ama çok tepki gösterdi o yüzden zorlamamaya karar verdik o zaman çok bilinçli değildi şuan baya çocuk bilincine erişti gibi yani çok fark var. Yeniden başlamak için havaların ısınması bekliyorum çıkartma fln ne varsa yapicam aynen dediğiniz gibi
Şimdilik kakasını beze yapsın yeter ona razıyım :)

Ben zaten bezden bahsediyorum. Tuvalet aliskanligi egitimi icin cok erken. Bezine yaptigi zaman da bu tarz bir eylem gerceklestirebilirsiniz. Lutfen tuvalet aliskanligi egitimi icin en az 2.5 yasi bekleyin.

Ben zaten bezden bahsediyorum. Tuvalet aliskanligi egitimi icin cok erken. Bezine yaptigi zaman da bu tarz bir eylem gerceklestirebilirsiniz. Lutfen tuvalet aliskanligi egitimi icin en az 2.5 yasi bekleyin.
Bnimki 3 yaşında :)

Evde mayalanmış yoğurt ve ek olarak kefir verebilirsiniz.
Çorba iciyor diyorsunuz ama tarhana,pirinçli yada şehriyeli çorbalar veriyorsanız onlarda kabızlık yapar. Sebze çorbası verebilirsiniz. Kabak(mevsimi değil ama)dereotu az süt ile pişirip icirirseniz iyi gelebilir.
Bu arada çatlak var mı diye bakıldı mı?Canı acıyorsa ondan tutup yapmıyor olabilir kakasını,bekledikce katılaşır. Doktorunuza sorup uygun kremi vermesini isteyebilirsiniz.
Magnezyum içeren gıdalar da kesiyor kabızlığı,hatta bir arkadaşıma doktor vermişti magnezyum kabızlık için,yine doktorunuza danışın tabi ki.
Geçmiş olsun.

Ya kiyamam ( tmm aklımda olsun peki düzenli mi veriyorsun sadece sorun yasarsa mi? Elimdeki probiyotik bitince yenisine başlamalı mıyım ki
Sorunu olduğunda birkaç gün veriyoruz sonrasında eğer yapamıyorsa o zamanlar arada veriyorum

kızlar tesaduf doktorla karsılastık bugun
sordum bu konuyu
ham muz bagırsak calıstırırmıs cok olgun muz kabız yaparmıs
sut de bagırsak calıstırırmıs köy sutu kutu sut gunluk sut farketmezmıs
yaglı ve kaymaklı sey nasıl kabız yapsın dedı hatta

bu arada bazı yorumlar gordum sutun cok bır faydası olmadıgına daır aslında dogru arkadaslar dogru soylemısler hele o ıcırdıgınız market sutlerı sut degıl bıldıgınız su ve sut tozu ıcınden herseyını alıyorlar oyuzden bozulmadan duruyor hatta kemık erımesının en cok goruldugu yerlere bakın en cok sut tuketen yeerler
konumuz bu degılde degınılmıs madem :) yalnız kabız cocuguma bagırsagını calıstırsın dıye sut verırdım fakat normalde ıcırmek ıcın evde tutmam sut ıcecegıne ayran ıcsın kafasındayım en azından probıyotık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…