• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kabızlık

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Probitorikler 10 15 gün içimde etki eder.
Size tavsiyem antibiyotik kullandığınız dönemlerdr muhakkak probiyotik desteği alın.
Aksi halde bağırsak florasını de gelemez vücut için 2 yıla mal olabilir.
Marka yasak mı bilmem ama biogaia iyi bir probiyotik
Evet bunu sonradan öğrendim malesef keşke o zaman probiyotik verseydi Dr

Marka vermek sıkıntı değilse nbl de iyi bir probiyotik, çocuk için olanı da var, ben de üç sene çektim:KK61:

Marka vermek sıkıntı değilse nbl de iyi bir probiyotik, çocuk için olanı da var, ben de üç sene çektim:KK61:
Laxa fiber diye bı tanesine başladık . Bu bitene kadar aynı anda başka bişi veremem sanırım ama aklımda olsun

Taze yoğurt,çorba ,komposto vs yedirin .
Pilav makarna muz bunlardan kaçının.
Pırasa yemeği en en iyi gelen şey bende ama çocuk nasıl yer bilemedim.
Bende başka hiçbirey işe yaramıyor.
Belki çorbalarına püre olarak konulabilir .

aslında muz kabız etmıyor hergun yendıgı zaman cunku lıflı hatta kaygan kremsı yapısı var :)
arada bır yedıgınızde tutuyor bagırsagı

kaymak tereyagı bal
tahın pekmez
bol zeytınyaglı omlet
kuruyemıs
prebıyotık yogurt

bunlar calıstırır

aslında muz kabız etmıyor hergun yendıgı zaman cunku lıflı hatta kaygan kremsı yapısı var :)
arada bır yedıgınızde tutuyor bagırsagı

kaymak tereyagı bal
tahın pekmez
bol zeytınyaglı omlet
kuruyemıs
prebıyotık yogurt

bunlar calıstırır
Sabahları katı yumurta yiyodu artık omlet yapıyoruz yerine

Hadi ya ben bilmiyodum Dr sütü tamamen kesin dedi kabız yapiyomus o da
o nasıl ıs ya
kızım agır ıshal oldu doktor sut ve sut urunlerını komple kesın cunku gazla bırlıkte bagırsak calıstırır dedı sut vermedık ıshalken :)
kabız yapsa sut verın derdı
cunku patates pırınc agırlıklı besleyın kı hemen toparlasın suyu ıshalı dedı kabız yapacak seyler yedırıp ıcırın dedı

Suyu çok içmesini sağlayın.
Zeytin yağı ile karnına ve anüs bölgesine masaj yapın.
Bir çay kaşığı aç karna içirin.

Kronik bir kabızlık ise bazen karakter bile etkileyebilir demişti doktorum. İnatçı dediğiniz için diyorum. Onlar etkileyebilir.

Yoğurt, süt çok vermeyin bir süre.
Severse kayısı hoşafı. Eline kuru incir verin yemese bile emer belki onlar da iyi gelir.

Bütün domatesi yıkayın kaynamış suyun içine bırakıp 4-5 dk bekletin. Çıkarttıktan sonra bölüp domatesin içindeki çekirdeklerden yedirin, sonra gelip beni bulup teşekkürlerinizi iletebilirsiniz. ☺️🙈

Laktoz duyarlılığı yaşayan insanlarda kesinlikle ters tepiyor. Doktor o yüzden söylemiştir yüksek ihtimalle. Bunu yazmış zaten konu sahibi. Öneriniz kaş yapayım derken göz çıkaracak cinsten.
Öyle bir duyarlılığı olduğunu söylemedi konu sahibi. Ben bildiğimi aktardım. Neden hemen sert cevap veriyorsunuz? Burası tıbbi tedavi sitesi değil. Konu hakkında bildiklerimizi yazıp konu sahibine yardımcı olmaya çalışıyoruz.

o nasıl ıs ya
kızım agır ıshal oldu doktor sut ve sut urunlerını komple kesın cunku gazla bırlıkte bagırsak calıstırır dedı sut vermedık ıshalken :)
kabız yapsa sut verın derdı
cunku patates pırınc agırlıklı besleyın kı hemen toparlasın suyu ıshalı dedı kabız yapacak seyler yedırıp ıcırın dedı
Bu kişiden kişiye değişir aslında. Süt ve süt ürünleri kabızlık yapabiliyor

3 yaşındaki oglum üç haftadir kabız iki hafta önce doktora götürdük fitil ve probiyotik verdi . Fitile normalde.karsiyim ama çaresiz kalınca bişey diyemiyosun. Fitil Verdik yaptı 5 gün sonra tekrar verdik yaptı. Ben çalışıyorken benden habersiz 3. Defa vermişler Perşembe günü yapmış . Artık verdirmiyorum tabi inşallah vermezler . Kayısı suyu, gün içinde kayısı armut , zeytinyağı içirmek , yoğurt veriyoruz.
Hasta olmuştu antibiyotik kullanmıştı çok istahsizken sütü çok artırmıştı onu kestik.
Muz u kestik her gün yerdi.
Sadece çorba içiyor yeme düzenini değiştirin dedi doktor onu bende biliyorum ama olmuyor ben çalışıyorken .. hem inatçı hem de ondan daha inatçı olup gerekirse aç bırakıp başka yemek verecek biri yok başında
Ne yapmalıyim çok moralim bozuk
Kabizlik olduguna emin misiniz? Kaka tutma olabilir mi?

Back