Çocuk Hastalıkları Kabızlık

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Kabizlik olduguna emin misiniz? Kaka tutma olabilir mi?
Öncesinde de bir iki hafta sert taş gibi yapiyodu araya hastalık girince çok onemseyemedik bide hiç böyle sorunu olmamıştı bugüne kadar ondan böyle olacağını tahmin etmedim
Psikolojik de olabilir diye düşündüm belki kaka pis koktu fln dendiyse yanında . Yanında kakayi hiç konusmayalim diye karar aldık

Tıbbi tedavi sitesi değil ama tıbbın söylediğinin tam aksini tavsiye ediyorsunuz. Keçi sütü harici tüm sütler, insan yavrusunda sindirilemiyor. Genelde test yapmaya bile gerek görmez doktorlar bunun için.

Bu kişiden kişiye değişir aslında. Süt ve süt ürünleri kabızlık yapabiliyor
Bende sütun kabız yaptığını bilmiyodum o yüzden hastayken bişey yemedi diye çok verdik bide hasta olmadan önce durup durup süt istiyodu biraz kararlı olmak lazım galiba birden kestik isteyince oluyomus demek ki

Tıbbi tedavi sitesi değil ama tıbbın söylediğinin tam aksini tavsiye ediyorsunuz. Keçi sütü harici tüm sütler, insan yavrusunda sindirilemiyor. Genelde test yapmaya bile gerek görmez doktorlar bunun için.

Keçi sütü de folat eksikliğine sebep olur. Bunu okuyup çocuklara kova kova keçi sütü içirirler şimdi aman

Galiba inek sütü yapabiliyomus bide son zamanlarda çok iciyodu . Keçi sütü aradım ama yaşadığım şehirde bulamadım şimdilik gece uyurken as bişey veriyorum sadece şuan.

Kabizlik olduguna emin misiniz? Kaka tutma olabilir mi?
Merhaba ben de böyle bir konu açmayı düşünüyordum benim kızım kakasını tutuyor geçmişte çatlak olduhu kabızlık yasadıgı için 4 5 günde bir yapıyor. Karın üstü yatıyor kakası gelince ordan anlıyorum tuttugunu. 20 aylık bu arada. Nasıl engel olabiliriz tutmasına ?

Cok gecmis olsun. Kucuk cocuk oldugu için her seyi yedirip icirmek cok da kolay olmaz. Bir de basta kabizdan korktuysa sonrasinda kakasini tutuyor da olabilir. Ozellikle mercimek corbasi iyi gelir. Kefir, kayisi suyu iyidir. Sabahlari yumurtasini bol zeytinyagiyla pisirin. Bir de kuru incir kuru kayisi falan yediremiyorsaniz cevizle findikla.. blenderdan gecirin minik yuvarlaklar yapın, daha ilgi cekici hale gelir yer belki.

Galiba inek sütü yapabiliyomus bide son zamanlarda çok iciyodu . Keçi sütü aradım ama yaşadığım şehirde bulamadım şimdilik gece uyurken as bişey veriyorum sadece şuan.

Yapıyor evet, aslında yetişkinleri de etkiliyor gaz ve şişkinlik yaparak ama çok dikkatini çekmiyor insanımızın. Tarhana vb çorbalarda ve diğer yiyeceklerdeki gluten içeriğine de dikkat edin biraz, en azından çocuğunuz rahatlayana kadar. Bir de çocuğunuz şu anda tam "anal dönemde" çocuklarda anal dönem diye yazıp araştırın internetten, psikolojik tarafını da görmüş olursunuz. Geçmiş olsun.

Bakın hala aynı tavırla cevap veriyorsunuz. Benim de aynı yaşlarda kızım var hiçbir doktor onun için sütü kesin demedi. Kabız olduğunda dahil. Bunu şimdi siz söylediniz sizden duydum ben de. Konu sahibine tavsiye verirken doktor edasıyla vermedim. Başına silah da dayamadım. Zira yine burda bir yorum arkadaş da çocuğu için doktoru sütü kesmesin demiş. Tartışmak değil niyetim. Yorum yaparken karşınızdaki kişi insanları öldürmeye kast etmiş gibi davranmazsanız iyi olur.

Kuru kayısı sevdirdik çikolata diye kandırıp veriyoruz kuru incir de almayı düşünüyorum genel olarak tatlı şeyleri seviyo zaten bı kere zorla tattirsam sonra kendi yiyo tadını aldıktan sonra

Benim oğlumda 3 yaşında kan falan gelmeye başlamıştı,en güzeli enteogermina probiyotik bağırsak düzenliyor,sorun kalmıyor,herşeyi denedim en iyisi o

Cocuk psikologu destegi sart. Biz o sekilde yendik. 4 5 ay ugrastik

Eline bolca salatalık verin, günde 4 5 tane yesin.
Kayısı, kuru üzüm, kuru incir kaynatın, meyve suyu diye günde 2 bardak içirin.
Çorbaları ve yiyeceklerini bol zeytinyağlı yapın.
Bu sürede ev yapımı yoğurt değilse uzak durum süt ürünlerinden.
Babymix yoğurt var probiyotikli, yoğurt olarak onu verin.
Havuç ve kabak çorbası birebirdir.

Geçmiş olsun. Sut kabizlik yapar denmesine cok şaşırdım. Süt özellikle( yavru hayvanlarda bile) ishal yapar ama bazi insanlarin sanırım allerjisi oluyor bagirsaklarda gaz yapabiliyor demek ki kabızlık da yapabiliyor bazisinda. Anlamadigim cocugunuza neden inek sütu iciriyorsunuz? Süt ayni zamanda kansızlık da yapar onun yerine ayran içse ? Beni yanlış anlamayin ama hicbir faydası da yokmus sütün tabi bunu arastirmalar doktorlar söylüyor ben değil ben görüyorum 2 3 4 yasindaki cocugun elinde biberonla süt veriyor anneler ama ciddi kansızlık yapar süt. Bunuda herkes bilmez

Benim oğlumda 3 yaşında kan falan gelmeye başlamıştı,en güzeli enteogermina probiyotik bağırsak düzenliyor,sorun kalmıyor,herşeyi denedim en iyisi o
Ya kiyamam ( tmm aklımda olsun peki düzenli mi veriyorsun sadece sorun yasarsa mi? Elimdeki probiyotik bitince yenisine başlamalı mıyım ki

Kızımın kabizligini soğuk pres keçi boynuzu pekmeziyle geçirdik.ibrahim saraçoğlu tavsiyesi

benım kızımda 2,5 yaşında kabızlık yaşamıştı
şeftali ve muzu aynı gun yemişti 3 gün boyunca en sonunda kabız oldu ,

sıcak suya oturmasını söylemişti dr , 15 gün boyunca et yemegı yasak , patates kızartması yasak ( cünkü kızartılan patates kabız yapıyor ) bol su içilecek dedi

kızım şuan 12 yaşında ve halaa muz şeftali diyetine dikkat eder ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…