arkadaslar ben 5 yasından beri kronik kabız hastasıyım.su anlattıklarınız ve daha bir cok yöntemi denedim ise yaramıyor.kac ayrı dr a gittim tedaviler gördüm yok.bu hastalık insanı süründüren bir hastalık.cok bunalımlı zamanlarım oldu ama yapacak bisey yok.elinizden geldigince normal yollarda cıkmaya calısın.ben herseyi denedim ama herseyi.sakın form cayları,sinameki cayı sinameki iceren haplar almayın bunlar bagırsak florasını etkiliyor her gecen gun alıskanlık yapıyor ve daha kötüye gidiyor.bu hastalıkla ilgili herseyi biliyorum.
size önerilerim...
sabah ögle aksam 3 ögünü sakın atlamayın ve aynı saatlerde yemeye calısın.sabah kahvaltıdan yarım saat sonra olsun olmasın wc e oturun bekleyin.ılık su icin.beyaz ekmek asla yemeyin.
cavdar ekmegi,kabak özellikle tatlı kabagı,pırasa,brokoli,karnıbahar,sarımsak,incir,kayısı,erik yiyip ustune ılık su icin.,gece yatmadan önce sıcak süt,keciboynuzu pekmezinin icine susam atıp karıstırın bunu yiyin,mısır,erik hosafı,yesil yapraklı tüm sebzeler zaten,bol meyve özellikle kivi ve elma,YALNIZ MUZ kabızlık yaparmıs,keten tohumunu yiyebilirsiniz yogurtla ama fazlası selülit yapar,PİRİNC YEMEYİN FAZLA inanın makarnadan bile daha beter.suan aklıma bunlar geliyor baska seyler buldukca yazarım.ama lütfen dogal sekilde duzelmesı icin cabalayın ben hata yaptım form cayı sinameki ictim uzun zaman ve daha beter oldu hicbi destek olmadan tuvalete cıkmıyorum artık.benımki kronık siz bu yontemlerle duzeltebilirsiniz belki.
bol su,egzersiz hareketli bi yasam,eger havası kuru bi sehirde yasıyosanız ya da kaloriferli evde inanın bu da dokunuyor hava nemendiricileri iyi bir cözüm.mumkun oldugunda dıstan ve icten nemlendirin kendinizi.

saglıkla kalın.