kabızlığa karşı çorba tarifi:
1 kilo arpa yı akşamdan yıkayın ıslanmaya bırakın. ertesi gün düdüklüde kaynatın. kabak,pırasa yada bamya gibi mevsim sebzeleri ile az miktarda da sıvı yağ kullanarak sebze çorbası hazırlayın ve için. bu çorba sizi kabızlıktan kurtaracak ve rahatlatacaktır.
KABIZLIK İÇİN ALINACAK DİĞER ÖNLEMLER:
*bol bol ılık su için
*rezene ve sinameki karışımı ile hazırladığınız çayı için ( Sinameki bağırsakları çalıştıran yaralı bir çay olmakla beraber, uzun süre tek başına, fazla miktarda ve koyu içildiğinde, belirli bir süre sonra bağırsak yüzeyindeki bazı oluşumları olumsuz etkileyip, bağırsaklarda problemlere yol açabilir. Bu nedenle sinamekiyi tek başına değil, rezeneyle karıştırıp içmek daha uygundur. Tek başına içilen sinameki karın ağrısı ve gaz yapabilir.)
rezene ve sinameki çayının hazırlanması: suya 1 tatlı kaşığı rezene ve 4-5 yaprak sinameki atın ve demlendikten sonra günde 2-3 fincan için
*badem, hint fıstığı keten tohumu,kıvırcık salata,bamya ve yulaf ezmesi tüketin.
keten tohumunun saklanması: keten tohumunu öğütülmüş halde olanını almayın. kendiniz iri halde kalacak şekilde dövün ve cam kavanozda ve güneş almayacak bir şekilde saklamaya özen gösterin. en iyisi buzdolabında saklamaktır
http://bitkilerle.blogcu.com/15278301 Hareket edin
Sinameki tek başına içilirse karın ağrısı ve gaz yapar. Onun için sinamekiyi çok az miktarda funda, anason veya rezeneyle karıştırarak kaynatıp için. Bu karışım ağrı da yapmaz, alışkanlık da.
Kuru mürdüm eriği, incir, kuru üzüm ve kuru kayısı karışımı kompostoyu posalarıyla için.
Arpa ve yeşil kabakla yapacağınız sebze çorbasını için.
Bol bol sıcak su için.
Hareketsizlik de kabızlık yapar. En azından oturduğunuz yerde gün boyu karın kaslarını hafif çimdikleyerek uyarın, birkaç yüz defa da içeri çekip bırakın.
http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2000/12/19/273294.asp