- 7 Mayıs 2014
- 3.436
- 7.676
- 198
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Okadar eğitim aldım diyip hostes olma hevesine bendenPrestijli seckin özel okullara bak sende. Emin ol öğretmenlik daha elit hosteslikten.
Millete uçakta kemer bağla dersin bağlamaz. Su getir çay götür. Et mi tavuk mu? Daracık alanda eğil kalk. Sürekli kafanda vuuuuuu sesi.
Havalimanında küçük valizle mini etekle toplu saça mı özeniyosunuz nedir anlamadım?
"Freud şöyle demiş; gerçekleştirmesi çok hayati ve çok güç olan üç meslek vardır: Anne baba olmak, psikolojik danışman olmak, öğretmen olmak. Neden? Çünkü üçünün ortak özelliği: Bir insanın gelişmesine, biçimlenmesine ve kendini gerçekleştirmesine etki etmeleridir."
Mesleginizi size skici geliyor olabilir aslinda cok degerli bir meslek. Ve biraz severseniz hem ogrencilerinize hem kendinize cok seyler katabileceginizi dusunuyorum.
Kabin memurluguna gelince cok istiyorsaniz deneyin tabi. Yillar sonra elimde firsatim vardi kullanmadim pismanligini yasamaktansa simdi deneyin ve kendiniz tecrube edin. Hakkinizda hayirlisi olsun.
Yapmayın o zaman herkes öğretmen olmasın. Bırakalım da sevgi dolu işine aşık öğretmenlerle yetişsin çocuklar.
Totosunu devirip yatanlar için öğretmenlik tabiki kolay bir meslek. Öğretmen olmak derse girip belli bir süre bir şeyler anlatmaktan ibaret değil. Bir nesil yetiştiriyoruz. Bunca eğitiminizi öğrenciler üzerinde cok etkili bir şekilde kullanabilirsiniz bence. Emin olun bu topluma daha faydalı olursunuz çay kahve servisi yapacağınıza.
Kabin memurluğu seni akademik olarak tatmin edecek mi onu anlamadım
Öğretmenlikten memnun değilsiniz, akademik olarak beni karşılamıyor diyorsunuz, kabin memuru olmak istiyorsunuz. İkisi de çok tezat. Neden üniversitede çalışmayı düşünmüyorsunuz? Ya da yurtdışına gitmeyi ?
Bayanlar neden öğretmelik olarak bakmıyoruz işe.Gidip maliye bakanlığında memur olarak çalışıyormuş gibi bakmayın olaya madem çok akademik takılmak istiyorsunuz ilkokul öğretmeni olmak yerine Türkiye'deki iyi bir üniversitede alanınızda akademisyen olunuz.Öğretmenliği de memurluktan ayırınız.Nasıl doktorluk ayrı tutuluyorsa..
simdiki isinizde akademik olarak koreldiginiz icin sizi tatmin etmiyor olmasini anlayabilirim. Ancak kabin memuru olmaniz o akici ingilizcenize cok bir sey katmayacak ki. Burda bi tezatlik var. Sadece maddi anlamda rahatlayacaksiniz simdiye kiyasla daha macerali hareketli bi hayatiniz olacak. Esinizle arkadaslarinizla sosyal seyleri rahatca planlayamayacaksiniz cunku her an ucusunuz olabilir. Havacilik Bana hep cazip geliyordu o yuzden hayalimi dememek isterim derseniz anlasilir ancak akademik korelme acisindan yanlis bence. Madem ilerlemek istiyorsunuz yuksek lisansinizi bitirin bi yandan doktorayi deneyin akademisyenlik sizin icin dogru olacaktir. Bol sans...
Bence evlenilmemeliydi yada evlenmeden once denenmeliydi
Surekli ucus, evlilik, cocuk falanda olursa biraz rahat bir meslek
Tercih ve secim sizin tabiki.
Şansını dene. Olmazsa kısmet değilmiş dersin. Olursa da şansını denersin.
İki türlü de pişman olmazsın. Ben de seninle aynı durumdaydım ve o yaşlı, dedikoducu, içi geçmiş öğretmenler odasından nefret ettiğim için finans alanına yöneldim:))
Dil mezunu çoğu arkadaşım da thy'de.
İnş her şey gönlüne göre olur.
Bir cok meslekte akademik bilgiyle pratik birbirine uymaz. Hak veriyorum size. Ideal olan anlatilir hep ama mesleki kosullar oyle degildir.öğretmenlik mesleğinin kutsallığına lafım yok. ancak maalesef ki devlet okullarındaki eğitim sistemi içler acısı. emin olun içine girince çok daha iyi anlıyorsunuz. öğretmenin eli kolu da pek çok sebepten çoğu konuda bağlanıyor. aslında bu konuda söyleyebileceğim o kadar çok şey var ki. bizim yaptığımız öğretmenlikten çok bekçilik inanın. özellikle sonradan dönüştürülen anadolu liseleri veya meslek liselerinde çalışan meslektaşım varsa buralarda okuyunca ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır. yani bizim fakültelerde öğrendiğimiz ideal halinden çok daha uzakta bu meslek şu anda. devlet tarafından da toplum gözünde sistematik olarak itibarsızlaştırılan, bunun sonucunda idare-veli-öğrenci üçgeninde her açıdan kapana kısılmış konumda bulunan bir meslek bu maalesef. Ben öğretmenliği yapabiliyorum, hem de layığıyla, öğrencilerime de bir şeyler aktarabilmekten memnunum. Ama içinde bulunduğum koşullarda bunu hayat boyu sürdürmemin pek mümkün olduğunu sanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?