Kabin memuru olmak istemem çok mu abes?

Öncelikle Öğretmenlik gibi önemli,eğitim ve öğretim gibi bütün hayatımızı belirleyen, gelişmişlik yada gelişememişlik durumumuzu gösteren bir alan ile ilgili sadece memurluk gözü ile bakmak yapılan en büyük hata.Sadece siz değil herkez için geçerli.Bu bakış açısıyla bakıp öğretmen olan insanlar yüzünden bir adım ileri gidemiyoruz.Çocuklara asıl almaları gereken eğitimi veremiyoruz.Eğer gerçekten idealist olsaydınız yada çocuklara öğretmekten zevk alsaydınız.Sizin gibi donanımlı bu işe gerçekten emek harcayıp gönül vermiş bir hocaları olduğu için şanslı olurlardı.Ama gerçekten isteğiniz bu doğrultuda değilse bence bu mesleğe devam etmeyin.Kabin memurluğu kısmında ise aile yaşamı için sıkıntı yaratabilir gibi geliyo bana.

Ogretmenlik daha iyi hangi calisan surekli tatil yapiyorki calisma saatleride iyi oluyor keske bende ogretmen olabilseydim bi bayan icin ideal meslek bence tabi

Devlette görev yapan bir ingilizce ogretmeni olarak bende aldigim egitimin koreldigini düşünüyorum. Su anda 2. universiteyi okuyorum ve muhtemelen bende başka is dalına kayacagim. Ben kabin gorevlisi olmayı tercih etmem ama senin hayalin buymus bence peşinden git.

Öğretmenlikten memnun değilsiniz, akademik olarak beni karşılamıyor diyorsunuz, kabin memuru olmak istiyorsunuz. İkisi de çok tezat. Neden üniversitede çalışmayı düşünmüyorsunuz? Ya da yurtdışına gitmeyi ?

Bayanlar neden öğretmelik olarak bakmıyoruz işe.Gidip maliye bakanlığında memur olarak çalışıyormuş gibi bakmayın olaya madem çok akademik takılmak istiyorsunuz ilkokul öğretmeni olmak yerine Türkiye'deki iyi bir üniversitede alanınızda akademisyen olunuz.Öğretmenliği de memurluktan ayırınız.Nasıl doktorluk ayrı tutuluyorsa..

Bence bu kadar imkanınız varken bu denli istediğiniz bir mesleğe geçmemeniz abes olur. Sizin sahip olduğunuz imkanlar benim elimde olsa bir dakika bile düşünmem. Seyahat etmek, yeni insanlar, yerler, kültürler keşfetmek ve göklerde olmak düşüncesi bile çok güzel. Üstelik eminim ki severek yaparsanız bu meslekte sahip olduğunuz donanım doğrultusunda statünüz de yükselecektir.

Neden devlet okullarındaki öğrencilerinizi küçümseyip onlardan sıkılıyorsunuz anlamadım... Herkesin sizin gibi mükemmel bir eğitim almasına imkan yok. Siz öğretmensiniz öğrenciyi ezip büzeceğinize onları yüreklendirip başarılı olmasını sağlayabilirsiniz. Her zaman her hocamız bu laflarla bizi eğitimden soğuttu sizden olmaz siz dil öğrenemezsiniz falan... Şaka gibi bir durum siz en iyisi okulunuzu bırakın

Totosunu devirip yatanlar için öğretmenlik tabiki kolay bir meslek. Öğretmen olmak derse girip belli bir süre bir şeyler anlatmaktan ibaret değil. Bir nesil yetiştiriyoruz. Bunca eğitiminizi öğrenciler üzerinde cok etkili bir şekilde kullanabilirsiniz bence. Emin olun bu topluma daha faydalı olursunuz çay kahve servisi yapacağınıza.

Yapmayın o zaman herkes öğretmen olmasın. Bırakalım da sevgi dolu işine aşık öğretmenlerle yetişsin çocuklar.

Muhtemelen su anda kafanız çok karısık. Ama banada biraz abes geldi sanki. Tamam evet güzel bir getirisi var yeni yerler farklı insanlar tanıyacaksın.Ama ögretmenlik işini duzgun yapana bence kutsal bir meslek. Belki kendinizi geliştirme sansınız olmayacak ama calısma saatleri iyi tatilleri herseyiyle tam bir kadın meslegi. Kabin memurlugunda o tempoya ayak uydurabılecekmisiniz bir nevi garsonluk gibi hani ögretmenlikten kabin memurluguna gecmek bilemedim. Acaba ilk baslarda sever sonradan pişman olurmusunuz bir de o var. Bence siz tam olarak kendinizi deneyin hangi taraf agır basıyorsa o tarafa yönelin. Kafanızda soru ısaretı kalmadıgı zaman o meslekte devam edin.

Okadar eğitim aldım diyip hostes olma hevesine benden Prestijli seckin özel okullara bak sende. Emin ol öğretmenlik daha elit hosteslikten.

Millete uçakta kemer bağla dersin bağlamaz. Su getir çay götür. Et mi tavuk mu? Daracık alanda eğil kalk. Sürekli kafanda vuuuuuu sesi.

Havalimanında küçük valizle mini etekle toplu saça mı özeniyosunuz nedir anlamadım?

Pilot olmak istiyorum desen anlayacağım da kabin memurluğu dediğin şey garsonluğun havalı hali. O kadar prestijli eğitimle gerek yok bence ki çok zor bir meslek. Hostes bir arkadaşım vardı, düzensiz zamansız. Tek avantajı geziyordu rahatça maaşı da fena sayılmazdı fakat bence değmez

en azından hayallerim mi paramı seçimi yapmak zorunda değilsin sen hayallerinin peşine düş parada senin

mesajınızdan cidden çok etkilendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…