Kabin memuru olmak istemem çok mu abes?

Maaş super guzelde meslek ama hem cok yorucu hemde evli bir insan a pek uygun degil gibi..özel şirketlerde daha guzel pozisyonlarda calısabilirsiniz. Ki maksadınız kendinizi geliştirmek. Kabin memurlugunda yapılacak iş belli..
Hakkınızda hayırlısı olsun

Kabin memurluğunun çalışma şartları gerçekten zor. Misal gece 03- 05 te işe baslayıp öğleden sonra 12- 15 saat hiç durmadan basınç , stres ve radyasyon altında çalışacaksınız. Her sene teknik teorik sınavlardan geçeceksiniz. Her türlü insan tipiyle muhatap olacaksınız.

cocuklara biseyler ögretmek varken, milette garsonluk yapmayi mi tercih ediyorsun..? yanlis anlasilmasin garsonluk meslegini asagilamak niyetiyle yazmiyorum, bildigin hizmet ediyorsun hosteslikte gece gündüz ucmak da cabasi, ne bilim rahat mi batiyor kuzum?

kesinlikle kabin memuru ol.. kaç o seni körelten okuldan.. senin yerinde olsaydım ben de yapamazdım..

Çocuklara bir şeyler öğretmek gerçekten güzel ama bazı kurumlar ve veliler bu mesleği dadılığa, ve hatta bebekbakıcılığına kadar indirgeyip, karne zamanları sabaha kadar arayıp çocuğumu geçireceksin terbiyesiz insan gibi söylemlerde bulunuluyor bu meslekte de. Göründüğü gibi değil malesef. Keşke sistemimiz öğretmeni mağdur etmese.

Pffff Almanya-İstanbul uçaklarını görün hele.
Eşofman üstü basma giymiş teyzeler, ağlayan bebekli 2 3 çocuklu noel tatiline adeta bütün evlerini taşıyan 60 kg bagajlı aileler, ayakkabılarını çıkaran amcalar, pasaport kuyruğuna kaynak yapmak için çabalayan uyanıklar, senin bagajın az benimkini de taşı diye yanaşanlar ve bunlarla 3 saat!!! O uçakta yolcu hostes ya da başka bir şekilde 3 saat bulunmak =zulüm

Girin gitsin o zaman.

Canım sen yaptığım işten para olarak tatmin olmuyorum deseydin ya başta.
Boşu boşuna okuyup durmazdık gerisini.
Çalıştığın iş yerinde akademik seviye düşük evet kabin memurluğunda çok yüksek

Buradaki hanimlar bile hosteslik = garsonluk olarak goruyor, toplumun buyuk cogunlugunda malesef kabin memurlugu icin bakis acisi bu sekilde.

Kabin memurunun tek isinin rujunu surup topuklu ayakkabilari ustunde minik tepsiler servis etmek oldugunu dusunuyoruz cogumuz, hatta pek cok egitimli insan bile bunu boyle saniyor.

Oysa ucakta minicik bir sarsinti da hostesin elini tutmak ister cogu yolcu can korkusundan ya da nefes darligindan hayatini kaybedebilecek bir yolcuya oksijen tupu tasiyacak tek kisinin hostes oldugu pek bilinmez, ucaktaki tirnak ucu kadar yanginin ucagi dusurebilecegi belki akil edilebilir ama o yangini bir itfaiye gorevlisi gibi egitim alarak sondurmeyi ogrenen tek kisinin de hostes oldugu yine akil edilmez.

Bir hostes garson gibi servis yapar, haklisiniz. Bunun yaninda bir hostes yeri geldigi zaman ilk yardimci, guvenlik gorevlisi, itfaiye, arama kurtarma gorevlisi, bomba uzmani ve daha bir cok sey olur. Yine de insanimiz isin sadece garsonluk kismini gorur, bilir ve cogu da kucuk gorur. O yuzden kabin memurlugu zor bir meslektir!

İnsanların neye saygısı var ki? Daha da kötüsü insanlar ne yaptığını bilmedikleri meslekler hakkında da atıp tutuyorlar. Neyse. Bence aksiyon sevenler için iyi bir meslek.

13 sene uçmuş biri olarak söyleyeyim sana arkadaşım.
Zor, zor çok zor, öncelikle sert mizacım var yazmışsın , öyle ise çok zorlanırsın.
Eşin desteği çok çok önemli, eşin gönülsüzse yine zor.
Evet maddi imkanları küçümsenemez, getirisi çok ama götürüsü daha çok bana göre.

Meslek hastalıkları da cabası, insanların bu mesleğe bakış açısı da.
Havacılık tutkun çok ağırsa eğer , pilotaj için birşeyler yapabilirsin bence.

Bu arada hostesliği daha doğrusu kabin memurluğunu garsonluk olarak gören arkadaşlara lafım,
bir kaza kırım yaralanma oksijen boşalmasıkalp krizi tahliye gerektirecek bir durum vs yaşamazsınız ama Allah korusun yaşarsanız o zaman sadece garsonluk yapmadığımızı anlarsınız. Uçak düşünce hepimiz ölücez nasıl olsa diyen arkadaşlara zaten hiç bişey demiyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…