• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabin memuru olmak istemem çok mu abes?

anadolu lisesinde öğretmenim ilkokulda değil ve fikirlerim aynı. iyi bir üni de alanında akademisyen olmak ise hiç de kolay bir iş değil, özellikle mezun olunduğu sene asistanlık alınmıyorsa sonra kadro bulmak çok zor. anca dışardan doktora bitirip yar.doç. pozisyonu kovalayacaksın, ki sanırım beni eninde sonunda o bekliyor.
Tabiki kolay değil bende yakında aynı durumların içerisine girecek bir mühendis adayıyım.Kolay olmadığının farkındayım fakat size ve işinizde iyi donanımlı oluşunuza güvenerek başarabileceğinizi düşünüyorum.Her yerde olduğu gibi akademisyenlikte de seçim yaparken tanıdığı insanları ön plana taşıma durumu var.Artık bu alışmamız gereken bişey :) Size asıl sormak istediğim ingilizce bir dille ilgilenmek asıl bu sizin için ne ifade ediyor. Yani sanki bölümünüzle ilgili bişey yapma konusunda biraz süphelisiniz ?

Son düzenleme:
ingilizcem açısından istemiyorum bu işi, ingilizcem iyi olduğu ve diğer şartları da sağladığım için mülakatlarda şansımın yüksek olduğunu düşünüyorum. tabii kısmet. bu işin dinamizmi, maaşı ve seyahat imkanı sebebiyle istiyorum. ayrıca başka firmaları istemiyorum, sadece thy de bu işi hakkıyla yapabileceğimi düşünüyorum.

ama sadece düşünüyorum tabii. akademisyenlik beni eninde sonunda bekleyen şey sanırım.
Madem akademisyenlik diyorsunuZ doktora yuksek lisans gibi degildir hem daha mesakkatli ders donemi ayri yeter liligi ayri tezi ayri strestir. Isiniz bu Kadar rahatken hazir bebek de yokken doktorayi aradan cikarmak daha mantikli aslinda. Kabin amiri bi tanidik dugununden sonra balayina gidemedi ucuslari oldugu icin. Guzel paralar kazaniyorlar ancak manevi olarak da o derece yipraniyorlar.

Kuzenimiz thy de kabin memuru.. evet maaşı iyi bir meslek ama davulun sesi uzaktan hoş geliyor.

1. Özel sektör ve işten cikarilabilme ihtimalin orda da var

2. Mesela wc deki yaptigin kontrolden sonra en minik bir eksikten bile uyari alabilirsin

3. Amir ve ast iliskisi cok var

4. Ve en onemlisi gecen gunduzun sabahin aksamin tatil gunun bayramin seyranin asla yok. Evli bir bayan icin ne kadar uygun bilemem

5.uyku problemlerin cok oluyor, ve gozlerin şiş geziyorsun herzaman ve musterilerin agiz kokusu da cabasi

tabiki yeni ülkeler görmek cok guzel ama bilemedim. benn olsam degismezdim işimi. Hosteslikde ne kadar gelistirebileceksiniz ki kendinizi?

26 yaşında, yeni evli, devlette çalışan bir İngilizce öğretmeniyim. Prestijli bir üniversitede eğitim alanında burslu olarak yüksek lisans yaptım, tez aşamasındayım. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok seçkin okulda staj yaptım. İngiltere'deki seçkin bir üniversiteden dersler aldım. Gel gör ki bu kadar eğitim ve donanımı bir devlet okulunda yeterince kullanamıyorum. İnanılmaz derecede sıkılıyorum işimden. Öğrencilerimi çok seviyorum, fakat akademik düzeylerinin inanılmaz düşük olması, devlette çalışan bir öğretmenin yükselme ve kariyer fırsatı olmaması, nerdeyse 70 yaşına gelmiş işini sevmeyen ve çocuklara hiçbir şey vermeyen insanlarla aynı ortamda bulunuyor olmak beni çok sıkıyor. Şükürsüz olmak istemiyorum, şimdi burda atanamayan onca öğretmen var muhabbeti yapılacak ama inanın benim aldığım eğitim devlet okulunda sadece köreliyor. Kendimi geliştiremiyor olmak, dahası kişisel gelişimimin kariyerime hiçbir faydası olmayacağını bilmek beni mutsuz ediyor.

Öte yandan kabin memurluğu üniversite son sınıftan beri inanılmaz ilgimi çeken bir meslek dalı. Forumlarda devamlı thy nin mülakat süreçleriyle ilgili bilgiler okurdum. Bir havacılık forumuna üyeydim ve orda aktiftim. Üni bittikten hemen sonrA Emirates havayolunun mülakatlarına girdim. Bilenler bilir, dünyadaki en iyi hava yollarından biridir ve mülakat süreçleri inanılmaz meşakkatlidir. Yüzlerce kişinin içinden son 20 ye kaldım ama heyecanım sebebiyle elendim. O süreçte thy alım yapmıyordu. Uzunca bir süre thy nin mülakatlarını bekledim, tam alımlar başladı, İngilizce sınavına davet aldıım gün yüksek lisansı kazandığımın haberi geldi ve o zaman eğitim daha ağır bastı benim için. Mülakatın olduğu gün ben başka şehre taşındım ve yksek lisans kaydımı yaptırdım.

Okul bitti-tabii tez uzadı-evlendim, tekrar memlekete taşındım ama kabin memurluğu hayalim hala geçmedi. Şimdi internet sitesinde kaibn memuru alım ilanını görünce eski anılarım depreşti. Sizce şansımı denemem çok mu abesle iştigal olur? Kamuda bir iş thy de çalışmak için bırakılır mı? İngilizce mezunu olduğum için nerdeyse arkadaşlarımın yarısı orda kabin memuru ve inanılmaz yüksek rakamlar alıyorlar. 5.yılını tamamlayan ve amirlik eğitimi alan bir arkadaşımın civarının 7bin tl den yüksek olduğunu biliyorum, ikramiyeler de cabası. Çok iyi ingilizcem var, insanlarla iletişimim kuvvetli ve öğretmenlikten hoşnut değilim şu anda. Sizce saçmalıyor muyum? Samimi fiikirlerinize ihtiyacım var...
İnsan muhakkak sevdigi isi yapmali tabi ki lakin olayin bir de baska boyutlari var ki 5 seneye yakin kabin memurlugu yapmis biri olarak (bu arada ben de ing ogretmeniyim ama hic meslegimi icra etmedim) buz daginin gorunen kisminin cok cazip gorunmeyen kisminin ise cilelerle dolu oldugunu soylemeliyim.

Herseyden once evlilik hayatini kabin memurlugu ile birlestirmeniz cok zor olacaktir. Hersey aylik planda belirlendigi sekilde yurumez havada; kotu hava sartlari, sorun cikaran yolcu ya da ucakta kucuk bir ariza, belki de son ucusta eve gideceginizi hayal ederken bir anda bir tlf ile baska bir ucusa gitmeniz, sabah 3 de kalkip makyaj yapmak, gece 2 de eve donmek.. Kisacasi cok cok cok esnek olmalisiniz (esiniz de). Cunku artik bayramlar, dogum gunleri, ozel gunlerin cogu siradan bir gun olarak kalacak malesef.

Ayrica etkili iletisiminizin bile bir ise yaramayacagi sorunlarla ve insanlarla sık sık karsilasacaksiniz. Kimi zaman yapacaginiz en icten ve guzel aciklama bile karsinizdakinin bileti aldiysam ucagi da satin aldim tavri karsisinda eriyip bitecek. Bazen yeri gelecek sorun cikmasin diye cok yaratici yalanlar bile soylemek zorunda kalacaksiniz.

Bunun yaninda kabin memurlugu ogretmenlige hic benzemez cunku bir ekip calismasi gerektirir ve ekip kotuyse siz hic bir seysinizdir! Dahasi yeri gelir kaptanindan tutun da catering gorevlisine kadar garip garip egolar nazlar cektiginiz olur.

Eliniz cok hizli olmalidir, pratiklik bir kabin memurunun en onemli ozelligidir ama ayni zamanda da gozunuz 7/24 acik olmalidir cunku o ucakta olabilecek kucucuk bir hata size cok buyuk bedeller odetebilir. (Tuvalet kapisi diye ucagin kapisini havadayken acmaya calisan yolcu gibi ki bu gercek).

Bu kadar anlattim madem saglik sorunlarina da deginmeden gecmiyim; cok sık nezle, grip olursunuz cunku ucaklar ne kadar temizlense de cok mikroplu ortamlardir. Beliniz, boynunuz hatta kol ve bacaklariniz agrir cunku istemeseniz bile agir seyler kaldirmak, itmek zorunda kalirsiniz. Bel ya da boyun fitigi tipik hostes rahatsizligidir. Ayaklariniz ve elleriniz ucus sonunda davul gibi siser cunku vucudunuz bu kadar hava basincini dengelemekte zorlanir. İster istemez ruh durumunuz da etkilenir cunku gunde en az 400 insan gormek ve bu insanlara hizmet etmek (evet, hizmet edersiniz cunku kabin memurlugu tam olarak hizmet sektorunde olan bir meslek grubu) hic de kolay degildir.

İyi yanlari dersek; Turkiye sartlari icin dolgun maas, yeni ulkeler ve farkli insanlar gorme firsati, kazanilan pratikligi ve uyanikligi gercek hayatta kullanma ve bir de insanlarin hostes oldugunuzu duyunca sizin cok havali bir is yaptiginizi dusunmesi (bana hep sacma gelmistir bu).

Ben yapin ya da yapmayin diyemem tabi ki ama iyi dusunun derim; akliniza takilan bir sey olursa yardimci olmaya calisirim.

bi tanidigimiz da ayni sizin gibi ingilizce öğretmenliğinden mezun oldu ve suan aktif olarak thy de kabin memurlugu yapiyo.ingilizcesi cok iyi oldugu icin devamli yurtdisi ucuslara veriyolar.aldigi rakamlar dediginiz gibi gercekten cok yuksek ama gel gelelim hayat duzenleri yok cocuk yapmayi dusunemiyolar isin durumundan dolayi.suan icin hallerinden memnun gibiler ama ileriye dönük acabalari cok fazla.artilarini eksilerini dusunup eksileri onemsiz geliyosa yapilabilecek bi degisiklik

Dil sayesinde seyyahat ve kendini geliştirme konusundq yapılabilecek prestijli ve iyi kazandiran o kadar meslek varken hostesligi arzu etmenizdeki en mantikli aciklama sanırım gerçekleşmesi imkan bulamamış bir hayal olması
Hayallerinin peşinden gitmelisin ancak hayal kirikliklarini kaldiracak cesaretin varsa bu cesaretin varsa mutlu olursun

ahh bizim öğretmenler odasına her gün ayaklarım geri geri gidiyor...hiç hoş bir duygu değil. kimle konuşsam mesleğin çok iyi, tatil, çalışma saatleri vs vs başlıyor ama her gün o ortamda bulunan benim. yaşayan benim. sen de mi istifa ettin?

Oda gri, pis kokulu, sigara dumanlı gelirdi bana. Girdm mi midem bulanır, başım ağrırdı. O kadar aevmezdim:)))
Ben işimden istifa ettim ama memuriyet değildi. Ama memuriyet olsa da istifa ederdim. O kadar sevmiyordum...

kafamı ciddi anlamda kurcalayan tek şey çocuk aslında...birkaç sene çocuk düşünmüyoruz ama düşündüğümüz zaman gelecek elbette ve cidden zor bir durum.
Allah kolaylık versin
Surekli ucusta olmak,evdeki duzen, es falan
Cok hos bir meslek ama yani dusuncem daha bekar bir meslek.
Hakkinizda hayirlisi olsun

o sevgi dolu işine aşık öğretmenler bir süre sonra beziyor yılıyor inanın. pek çok sebepten ötürü...lütfen benim bu ikilemim hakkında yorumunuz varsa yapın, şu anda bu işi bırak gibi arabesk laflara ihtiyacım yok.
Bence yılmıyor. Gerçekten bu işi sevmeyenler yılıyor. Arabesk laflar olarak görebilirsiniz tabi saygım sonsuz görüşünüze.

Sizi çok çok iyi anlıyorum ve bence hayallerinizin peşinden koşmalısınız.

Ben de öğretmenim,sevilen işimi iyi yapan biriyim ama dediğiniz gibi öğretmenlik özellikle velilerin halleri beni bazen çok bunaltıyor. İngilizce ve Arapça biliyorum akıcı olarak, tercümanlık da yaptım bu dillerde ve çok ilginç bir şekilde benim de en büyük hayalim bu. İnsanlara garip geliyor, özellikle öğretmenlik gibi bir mesleği bırakıp hostes olmak istiyorum demek insanlara çok abes geliyor. Benim başka bir çekincem var ama o olmasaydı kesinlikle başvururdum.

İnsanları umursamayın. Takip edin ve deneyin, olmazsa yapamazsanız tekrar öğretmenliğe dönüş yaparsınız ama denemezseniz hep aklınızda kalacak ve bir süre sonra yaştan dolayı zaten başvuramayacaksınız.

Bence yapmalısınız. Daha geçen gün Emirates başvuru aldı yine.

Hobinizi meslek olarak edinin, ve ömrünüz boyunca çalışmayın :KK200:

yurt dışına farklı sebeplerden ötürü çıktım. biri work&travel için, diğeri ise yüksek lisans programım kapsamında bir üni den dersler aldım. yksek lisans için çıktığım zaman bazı fırsatlar oluştu aslında orda bir kurumda türkçe öğretmek gibi. ama özel sebeplerden ötürü türkiye ye dönmem gerekti. peşinden gidemedim. aslında fulbright bursu gibi bazı burslar yurt dışında yksek lisans veya doktora yapma fırsatı veriyor ama gene eğitim alanında olacak.

okutmanlık için başvurduğum iki üni olmuştu, ikisinde de not ortalaması, ales ve yabancı dil puanı ortalamsı bakımından listenin en üstlerindeyken sınavda veya mülakatta elendim. birinde bariz torpil döndüğü için. diğeri de kısmet olmadı herhalde. yani öğretmenlik yapana kadar farklı farklı şeyleri denedim ama olmadı. bir tek kabin memurluğunu deneyemedim. sanırım ondan bu denli içimde kaldı.

Açıkçası kabin memurluğunu denedikten bir süre sonra sıkılacağınızı düşünüyorum. O işi ömür boyu yapabileceğinizi düşünüyor musunuz gerçekten?

Bayanlar neden öğretmelik olarak bakmıyoruz işe.Gidip maliye bakanlığında memur olarak çalışıyormuş gibi bakmayın olaya madem çok akademik takılmak istiyorsunuz ilkokul öğretmeni olmak yerine Türkiye'deki iyi bir üniversitede alanınızda akademisyen olunuz.Öğretmenliği de memurluktan ayırınız.Nasıl doktorluk ayrı tutuluyorsa..
Ben düşüncemi belirttim, düz memurluğa atıfta bulundum, öğretmenliğe değil. Herkesin kendi seçimi, düşüncesi. Ben yazar geçerim, fazla açıklama yapmam yani kim ne anladıysa anlasın.

öğretmenlik mesleğinin kutsallığına lafım yok. ancak maalesef ki devlet okullarındaki eğitim sistemi içler acısı. emin olun içine girince çok daha iyi anlıyorsunuz. öğretmenin eli kolu da pek çok sebepten çoğu konuda bağlanıyor. aslında bu konuda söyleyebileceğim o kadar çok şey var ki. bizim yaptığımız öğretmenlikten çok bekçilik inanın. özellikle sonradan dönüştürülen anadolu liseleri veya meslek liselerinde çalışan meslektaşım varsa buralarda okuyunca ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır. yani bizim fakültelerde öğrendiğimiz ideal halinden çok daha uzakta bu meslek şu anda. devlet tarafından da toplum gözünde sistematik olarak itibarsızlaştırılan, bunun sonucunda idare-veli-öğrenci üçgeninde her açıdan kapana kısılmış konumda bulunan bir meslek bu maalesef. Ben öğretmenliği yapabiliyorum, hem de layığıyla, öğrencilerime de bir şeyler aktarabilmekten memnunum. Ama içinde bulunduğum koşullarda bunu hayat boyu sürdürmemin pek mümkün olduğunu sanmıyorum.
Siz devlet okulları yönünden bakmışsınız tabi ben devlette çalışmıyorum bu mesajınıza katılıyorum.

Dusunceleriniz çok hoş.
Ben de bu kadar eğitim almış olsam bir devlet okulunda ömrüm tükensin istemem.

Siz devlet okulunda kariyer yapamayacağınız düşündüğünüz için boyle sıkıntıya girmissiniz.
Devlet okulunu ve memurluğu asagiladığınızı falan düşünmüyorum.

Hosteslikte çok naif bir meslek gelir bana hep. Hostesler bana göre bakımlı, sevimli ve iyi bir mesleğe sahip insan hissiyatini veriyor.
Burada ki tek sıkıntı, çalışma saatleri. Biraz yorucu olması ve bazı insanların kendini bilmez hareket ve emrivakilerine maruz kalmaktır.

Bekar olsaydınız çok tabii yapılacak bir meslek.
Ancak eşiniz, yasam koşullarınız buna müsaitlik veriyor mu?

Bu eğitimi başka şekillerde değerlendirmeyi düşündünüz mü?
Daha farklı şeyler olabilir. Daha iyi bir işte olabilir.

Bana göre hosteslik devlet memurluğuna göre daha prestijli bir meslek gibi gelir. Gözümde o sekilde, ancak rahat bir memurluk mu hosteslik mi derseniz memurluk.

Karar sizin.
Daha iyi bir is olabilir yönündeyim Hoppa

26 yaşında, yeni evli, devlette çalışan bir İngilizce öğretmeniyim. Prestijli bir üniversitede eğitim alanında burslu olarak yüksek lisans yaptım, tez aşamasındayım. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok seçkin okulda staj yaptım. İngiltere'deki seçkin bir üniversiteden dersler aldım. Gel gör ki bu kadar eğitim ve donanımı bir devlet okulunda yeterince kullanamıyorum. İnanılmaz derecede sıkılıyorum işimden. Öğrencilerimi çok seviyorum, fakat akademik düzeylerinin inanılmaz düşük olması, devlette çalışan bir öğretmenin yükselme ve kariyer fırsatı olmaması, nerdeyse 70 yaşına gelmiş işini sevmeyen ve çocuklara hiçbir şey vermeyen insanlarla aynı ortamda bulunuyor olmak beni çok sıkıyor. Şükürsüz olmak istemiyorum, şimdi burda atanamayan onca öğretmen var muhabbeti yapılacak ama inanın benim aldığım eğitim devlet okulunda sadece köreliyor. Kendimi geliştiremiyor olmak, dahası kişisel gelişimimin kariyerime hiçbir faydası olmayacağını bilmek beni mutsuz ediyor.

Öte yandan kabin memurluğu üniversite son sınıftan beri inanılmaz ilgimi çeken bir meslek dalı. Forumlarda devamlı thy nin mülakat süreçleriyle ilgili bilgiler okurdum. Bir havacılık forumuna üyeydim ve orda aktiftim. Üni bittikten hemen sonrA Emirates havayolunun mülakatlarına girdim. Bilenler bilir, dünyadaki en iyi hava yollarından biridir ve mülakat süreçleri inanılmaz meşakkatlidir. Yüzlerce kişinin içinden son 20 ye kaldım ama heyecanım sebebiyle elendim. O süreçte thy alım yapmıyordu. Uzunca bir süre thy nin mülakatlarını bekledim, tam alımlar başladı, İngilizce sınavına davet aldıım gün yüksek lisansı kazandığımın haberi geldi ve o zaman eğitim daha ağır bastı benim için. Mülakatın olduğu gün ben başka şehre taşındım ve yksek lisans kaydımı yaptırdım.

Okul bitti-tabii tez uzadı-evlendim, tekrar memlekete taşındım ama kabin memurluğu hayalim hala geçmedi. Şimdi internet sitesinde kaibn memuru alım ilanını görünce eski anılarım depreşti. Sizce şansımı denemem çok mu abesle iştigal olur? Kamuda bir iş thy de çalışmak için bırakılır mı? İngilizce mezunu olduğum için nerdeyse arkadaşlarımın yarısı orda kabin memuru ve inanılmaz yüksek rakamlar alıyorlar. 5.yılını tamamlayan ve amirlik eğitimi alan bir arkadaşımın civarının 7bin tl den yüksek olduğunu biliyorum, ikramiyeler de cabası. Çok iyi ingilizcem var, insanlarla iletişimim kuvvetli ve öğretmenlikten hoşnut değilim şu anda. Sizce saçmalıyor muyum? Samimi fiikirlerinize ihtiyacım var...
Hayır niye saçmalayasın hayallerin var.. Eğer fırsatın varsa hayallerini yaşamalısın bence. Senelerce istemişsin bunu. Peki eşinle konuştunmu? Zor bir mesleğe geçiş yapacaksın sana destek olacaksa denemeye değer;)

Back
X