Kabin memuru olmak istemem çok mu abes?

Dört tane "seçkin" den sonra okumayı bıraktım

Sorunuza gelince tabii olabilirsiniz maaşı yüksek, imkanları güzel. Eşimi görmesem onunla ortak bir hayatı paylaşmasam da olur, tüm resmi ve bayram tatillerini ayrı geçirmeye de razı olurum, ne zaman nöbet tutacağım belli olmaz bazen 7 gün çalışırım diyorsanız olun tabii.

Olsun, her türlü yorumu bekliyorum. İşin bu kısmını ben de düşündüm, mizaç olarak da sert bir insanım aslında. Hele bir de bir uçuşta masterdaki hocalarımla filan karşılaştığımı hayal edemiyorum =) Ama dolgun maaş ve seyahat tutkusu bunları bastırıyor Bir de thy nin adının bile basında vs geçmesi, hostesleri üniformalarıyla görmem vs bile beni etkiliyor. Deli miyim neyim :=)

Kabin memurluğunu bilemem de memurluk için gerçekten fazla eğitimlisiniz. Memurlukta heba olmayın bence, ben de körelmek istemediğim için memurluk falan düşünmüyorum mesela. İşini iyi yapanları tenzih ederim ama bu ülkede devlet memurluğu çoğu kişi tarafından at kapağı devlete tarzı görülen ve boş insanların sempati duyduğu bir alan ve bu kişiler tarafından matah bişey gibi görülüyor. Hayatı iş garantisi ve rahatlıktan, monotonluktan ibaret gören kişiler bayılır memurluğa. Siz harcanmayın bence.

Hosteslik konusunda birşey diyemeyeceğim fakat Çok iyi yerlerde eğitim aldım şöyle donanımlıyım böyle özelim diyorsunuz eyvallah ama devlet okulunu ve akademik düzeyi düşük ! Olanları küçümsüyorsunuz. Madem bu kadar seçkinsiniz biraz gariban çocuklarada faydanız olursa öğretmenlik mesleğini Hakkı'yla yapmış olursunuz.

inan memurluğa girdikten sonra bunu çok daha iyi anladım. Hayatımdaki son birkaç yoğun geçen yıldan sonra kpss ye girdim ve alan sınavımın yksek olması sebebiyle atandım. Ama daha ilk günden itibaren bu işi hayat boyu yapmak istemediğimi anladım.

ol kız en iyi şey ama özel yaşamın kalmıyor bekar işi sürekli havadasın yani haftasonum olur falan diye düşünme ama dünyayı gezersin iyi bence ebru şancı kendine stajer arıyormuş fuarlarda gezecek iyi ingilizcesi olan onla çalışabilirsin:)

Bunu ben de düşündüm. Bu kadar güzel eğitimi olan biri neden kabin memuru olsun ki?

Konu sahibesi bence siz kabin memureliğinden de sıkılırsınız. Entellektüel hiçbir getirisi yok, şu anki işinizden tek farkı gezmenin daha çok olması. Gezme 10 numara o ayrı

Daha yaratıcı bir şeyler yapsanız? Aklıma bir şeyler gelmiyor ama ne bileyim özel sktörde size uygun bir şeyler var mı?

Ben sizin yerinizde olsam o işe hiç kalkışmazdım.
Neden derseniz sizinki sadece bir hayal hiç deneme fırsatınız olmamış o yüzden çok cazip geliyor
1-2 sene sonra çok yorucu gelirse ne yapacaksınız?
İleride anne olmayı düşüneceksiniz, bebeğinizden ayrılabilecek misiniz o kadar süre
O kadar eğitiminiz var madem beyaz yakalı olun hem de kariyer yapma şansınız da olur
O kadar eğitim hosteslikle heba olur

ben kimseyi küçümsemedim. bir anadolu lisesinde çalışıyorum, atanmadan önce burayı yazarken en azından anadolu lisesi, çocuklar ilgilidir, seviyeleri nispete daha iyidir diye umdum ama maalesef eğitim sistemimiz öyle bir hale getirilmiş durumda ki, her yer anadolu lisesi oldu ve bizim zamanımızdaki o anadolu lisesi kavramı yavaş yavaş yok olmaya başladı. evet çocukların akademik seviyeleri düşük. ben onlara gayet faydalı oluyorum, girdiğim tüm sınıflardan ingilizceyi sizin sayenizde sevdim cümlelerini duyuyorum. bu beni mutlu ediyor ama beni hayat boyu devlette öğretmen olarak kalacak motivasyonu maddi ve manevi olarak sağlamıyor. umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

Hayallerinize köstek oluyor gibi sürekli negatif yazmak istemiyorum, bu son, söz

Siz arkadaşlarınızdan daha iyi öğrenirsiniz de, şimdi o uçağın havaalanında yatması, uçmasından daha pahalıya maal oluyor diye biliyorum ben. Yani uçak bir ülkeye varıyor, bir kaç saat sonra hazırlanıp geri dönüş yolculuğunu yapıyor.

Hadi onu geçtim, gittiğiniz yerde kalsanız bile gezmek için vize falan gerekmeyecek mi?

Ya öğretmensiniz siz, kaç ay tatil var, asıl en güzel şu halinizde gezersiniz.

Neyse, hayırlısını diliyorum sizin için

Memurluğu söylediğiniz sebepten dolayı mı istiyor sadece insanlar? İlginç.
Ben mesela istiyorum çünkü İstanbulda kalmak istemiyorum,tayin alıp il il gezeyim hep aynı yere çakılı kalmayayım diye istiyorum.Ne boş bir insanım ne monoton, yazdığınızın hiçbiri değilim. Fazla tek yönlü düşünmüşsünüz.

Kesinlikle şansını denemelisin, bizim toplumumuz alışmış klasik işlere. Hele bir de evli bir bayansan aman en iyi iş öğretmenliktir. Ya da memurluk. Sabah çıkıp akşam gelirsin, ileride çocuğun olursa rahat edersin saçmalıkları. Bir süre Atatürk Havaalanında çalışmıştım. Hayran olmuştum pilotlara ve kabin memurlarına. Benimde şimdi bir kızım var, ileride neye yatkınlığı olur,ne olmak ister bilemiyorum ama hergün dua ediyorum İnşallah pilot olur diye. Herşeyi araştırdım, tabi o zamana kadar bir çok şey değişir belki ama, pilot olması için ne okumalı, neler gerekli vs vs. Kısacası kesinlikle denemelisin.

Severek yapana saygım sonsuz ama sırf garantisi var diye, kapak atmak şeklinde devlette çalışmak emeğin marjinal verimliliğini düşürüyor, çalışıyor gibi görünüp çalışmayanlar hep bu gruptan yani. Yükselme imkânı varsa ne alâ ama yoksa buraya zaten donanımlı insanlar girmiyor yani. En azından ben hiç memurluk için can atan donanımlı insan gormedim, iyi memurluktan bahsetmiyorum tabi. Öğretmenler için de konuşmuyorum yanlış anlaşılmasın, meziyeti olmayanlardan bahsediyorum.

Ben tercih etmezdim
Evliyim, kızım var
Bekar olsam daha uygun olabilir. Vardiyalı oluyo diye biliyorum
Evliler için düzenli saatleri olan iş candır. Doğum izni için memurluk biçilmiş kaftandır filan

Kabin memuru cok güzel bir meslek bence. Cesitli ülkeler görüyorsun günübirlik bile olsa ..
seyahat etmeyi sevenler icin birebir bir meslek hic öyle normal garsonluk gibi degil hemde. Hostesler sadece yeme icme garsonluktan da sorumlu degil asil insanlarin güvenliginden de sorumlu vs.
Ama evlilik hayati ve hosteslik biraz sikinti olur gibime geliyor. Esin raziysa sorun yok tabiki .. gönlünden kalbinden ne geciyorsa ve seni ne mutlu ediyorsa onu yapmalisin. Zaten ömrün boyunca yapmak zorunda bile degilsin.. bir iki yil yapsan sonra baska ise gecis yapabilirsin hevesini de almis olursun hem. Yillar yili hosteslik yapmak da insanin dengesini de bozabilir sonucta saatleri de belli olmuyor..hakkinda hayirlisi olsun.

Kız pilot olmayacak, garson olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…