Ka yanda makyaj yapmaya baladnz?

her şey yaşında güzel ben şimdi 45-50 yaşıma gelsem bu kadar zevk almam makyaj yapmaktan çoluk çocuğumla ilgilenirim o yaşta makyaj yapsam nolur yapmasam nolur

yaşında güzel ama ileriki yaşlarda çökük çökük yüzün olursa o zaman görürüm "her şey yaşında güzel " sözünü:jeyyar:

22 yaşında bi arkadaşım var makyaj mudavimidir kendisi, makyajsız halini görmeye tahammul edemezsin, ileriki yaşlarını düşünemiyorumdelikafaduldendelikafadulden

evet haklısınız ama bir göz kaleminin cilde ne gibi bir zararı olabilirki...????Çok üzgünüm çoook

evet haklısınız ama bir göz kaleminin cilde ne gibi bir zararı olabilirki...????

aslnda çok zararı var cilde değil de göze çünkü kurşun içeriyor çoğu ama bende kalem kullanmadan duramam ki :)

aynen katılıyorum:) sanki ben yazmışım bunları:) çünkü aynen bnmde böyle lise1de kalemle rimelle başladım 2de allıkla ruj eklendi ama ruj çok kullanmadım diyebilirim çünkü hiç iyi durduğunu düşünmüyorum kendmde.bazılarına çok gidiyor ama bana ruj hatta parlatıcı bile pek gitmiyor belki de gözlerimi çok belirginleştirdiğim için.bu ara ona takığım:) kahverengi gözlüyüm siyah kalemle rimel kullanıyorum kalemi göz çevresine de dağıttığım zaman çok hoşuma gidiyor ama annem kızıyor gözlerini çok belirgin yapma nazar değer rimel çok kullanma kirpiklerin kısalır dökülür beni korkutuyor. aslnda hakkı var gençken onun da kirpikleri çok uzunmuş rimel yüzünden kısalmış şimdi kullansa yine belirginleşiyor ama eskisi gibi değil onun için korkmuyor da değilm ama vazgeçemiyorum:) bi de parfüm falan çok kullanırım..
şimdi düşününce bunların hangisi zararsız ki herşey öyle ama yaşamımıza öyle bi girmişler ki alıştık mı vazgeçemiyoruz ben mesela kalemsiz allıksız rimelsiz dolaşamaz oldum kendine güvenini getiriyo sanki insanın ne bileyim öyle geliyor ya da yaşım daha 19 gençlik hevesleri olduğu için böyle belki de:) ama bu yaşlarda çok doğal kendinin farkına varıyosun özen gösteriyosun falan 18yaşından itibaren bunlar doğal, 18 yaşın altındaki arkadaşlarımız kullanmasalar keşke çok daha iyi olur o yaşlarda bi masumiyet var çünkü..çoğu insan o yaşlarda makyaj yapanları yadırgıyor aslnda ablalarına veya arkadaşlarına heves ettiklerinden ama çoğu iyi şeyler düşünmüyor. tabiki başkalarının düşüncelerine göre hareket edecek değilz ama biraz erken gibi sanki ufak tefek makyaj malzemelerini kullananlara sözüm yok da bazısı çok abartıyor ben yeni yeni far kullanmaya başladım o bile fazla gibi geliyor ama dışarda 15-16yaşındaki çoğu arkadaşımız kopkoyu farlar kullanıyor..aslnda hiç gerek yokki onlar masumluklarıyla güzeller ama bu geçiş dönemlerinde hangimiz dinledik ki bunları:) şimdiki gibi düşünsem biraz daha geç başlardım makyaja artık bağımlısı oldum hehehehehehhe delikafadulden

ya ben herkesinkini okudum hepiniz 15-16 yasında veya daha gec baslamıssınız. ben 10-11 yasında far,ruj ve bazen allık sürüyodum

bn 18 yaşında sadece göz kalemi kullanıodum üniversiteye başladığım sene makyaj yapmaya başladım şmdi de çok ağır yapmam..ama saçlarımı 16 yaşnda boyamıştım

ben lise 3 e giderken başladım..
ozamanlarda sadece göz kalemi sürerdim .
ama okadar koyu sürerdim ki o göz kalemini başka makyaja gerek kalmazdı zaten =)
üniversiteye giderken göz kalemini azaltıp sadece rımel ve ruj sürmeye başladım.
hayatım boyunca ağır makaj yaptığımı hatırlamam..
lisedeyken kaşlarımı almak için çok ağlamıştım ama annem izin vermemşti..
şimdi de karışmıyor ama ben hala birkez bile kaşlarımı almadım.
iyiki annem izin vermemiş ozamanlar.meğer ihtiyacım bile yokmuş almaya
şimdiki lise çağındaki gençlerigörüyorumda o tazecik ciltlerini ne hale getiriyorlar..
kaşlar filan inecik..
hiç yakıştıramıyorum ya...

15 yaşında göz kalemi kullanmaya başladım.Şimdide göz kalemi dışında makyaj malz.kulllanmıyorum.
Kendime çok güvenirim güzellik konusunda,makyaja ihtiyacım yok......................

15 yaşındayım bu sene başladım göz kalemi rimel kullanıorum fazla abartmıorum çünkü bu yaşlarda gelişim yaşı olduğu için yüz bozulabiliyor

Ben 7. sınıftayken göz kalemi ve parlatıcı kullanıyordum. Aradan 1 sene geçti kullandıklarım arasına rımel de katıldı ama artık kalem çekmiyorum çünkü temizlemek zor oluyor. Kullandığım rimel öyle ağır değil. Şeffaf aldığım kadın senin kirpiklerin zaten koyu zarar verme deyip onu vermişti bana:sm_confused:

16 yaşımdayken ,hatırlıyorum. tatildeydik. annem. bir rimel,bir ruj birde kalem çıkardı. bana makyaj yaptı... çok hafif bir makyaj.. ve o günden beri makyaj yapıyorum.......

orta sonda kaşlarımı almaya basladım hafif allık rimel falan kullanıyodum ama liseye gecince makyajda beraberinde geldi.. 15 yas yani ortalama.. ama saclarımı ilk kez gecen sene boyadım 22yasında yani.. şimdi yas geldi 23e.. ama keşke o zamanlar makyaj yapmaya baslamasaymısım.. bir nevi bagımlılık yapıyo..

ben 25 yasındayım öğretmenim. hiç makyaj yapmadım. yapmam da sanırım kaydirigubbakcemile3

zaten yakışmıyo kiyerimseniben

18falandı heralde..ama hıç bı zaman tam anlamıyla makyaj yapmadım fontotenı bu sene aldım

BNDE 16 yaşında başaldım makyaj yapmayaşakkıdı kalem vazgeçilmezimdi rümel allık falan ruj pek kullanmazdım okulda bile ark alışkanlık haline getirmiştik gzümüze hafif kalem sürerdikdelikafadulden

14-15 yaşlarında başlamıştım ortaokulsondamı ne ilk makyaj mazlemem rimelim ve dudak parlatıcımdı ve tırnaklarımdan da parlatıcım ojem eksik olmazdı taa ilkokul yıllarında beri gamyoncuiremsu

25 yaşındayım çok nadiren arada bir far sürerim bazen de sadece dudak parlatıcısı :)
sanırım ilk defa da liseyken annem bir bayram günü biraz far sürmüştü. Aslında annem makyaj yapmayı çok sever işi gereği de sürekli yapar ama ben nedense hiç ona benzememişim :) ama kaşlarımı lise 1 deyken yazın aldırmıştım çünkü çok kalındılar. Ben doğallıktan yanayım bu yüzden makyaj yapmıyorum hatta saçımı da hiç boyatmadım. Normalde hiç makyaj yapmadığım için düğün ve nişanda beni görenler tanıyamamışlardı :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…