• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve kuzeni

Bu şekilde hiç düşünmemiştim, hiç aklıma gelmedi, kuzeni olduğu için

Ay yok artık. Bu tip olayların yüzde 90'ı akraba içinde olur. Hiç okumuyor musunuz?

Şimdi "kuzeni sapık mı?" diyenler çıkar da, çoğu kişiye yakıştırılmaz zaten böyle şeyler.

Ayrım nerede

Biz mi anlayamadık

Baba almaya gitmiş kuzen de kardeşine X gidince biz de bahçede oynarız demiş muhtemelen o en küçüğü avutmak için demiş X gidiyor diye ağlamasın şeklinde

O üzülür duymasın gidince söyleyeyim mi diyecek

Çocuklar öyle dan diye söyler hesap yapmaz ki söylediği cümlede konu sahibinin kızı Hakkında olumsuz bir şey yok

Ben gidince onlar bahçeye çıkacak ben varken neden çıkmadılar diye ağlayan konu sahibinin kızı

Dede bu olayda ne yapsın

Anlayamadığınız ortada zaten. Kabak gibi ortada halbuki. Oysa ki iki çift güzel cümle yeterdi o an olayın üstünü örtmek için.

Kimse 13 yaşındaki çocuktan üsturup beklemiyor malesef.. He bizim zamanımızda beklenir ve uygulatılırdı o ayrı. Şimdikilere çıt çıkarılmıyor ergenlik çağında ilişmeyin diye..

Bana göre ayrım varsa -ki size göre yok- konu sahibinin yapacağı şey çocuğu orada bırakmamak zaten. En net çözüm..

Nesi komik
Kızımın akşamları evde ağlayarak anlatması üzücü değil mi o zaman
Çocuk psikolojisinden anlamasını beklemiyoruz da konuştuklarına dikkat edicek yaşta olduğu için dikkat etmesini bekliyoruz
Ayrıca kuzeni bunu kızıma değil de, kendi 6 yaşındaki kardeşine yapsaydı eğer çoktan azarı yemişti dedesinden

Biz mi yanlış anladık

Çocuk kardeşine şimdi oynama söz o gitsin ben seni bahçede oynayacağım vs mi demiş

Yani kızınız oynayamadığı için üzülüp ağlayabilir o olağan da bu olmadın diye kuzen Nasıl demeliydi

Konuştuklarına dikkat edip ne yapmalı

Kardeşini ağlatsa dedesi kızardı amenna da kızınız hiç onunla ilgisi olmayan bir durum için ağladığında neden o çocuğa kızılsın aynı şekilde kardeşi de onun sorumluluğu olmayan bir şey için ağladığında kızılmamalı

Ama dediniz ya o çok ağlıyor muhtemelen dede şunu ağlatmayın diye kızıyor yani o çocuğu kayırdığı için değil çekemediği için

ne olur çocukları çok çıt kırıldım yetiştirmeyin okul ve hayat zaten zorlu

Eger annanesı bakıyorsa oraya gıtsın cocuklugunda barı ayrımcılık ezıklık yasamasın ılerde bunlar onun ozguvenını sarsabılır sureklı bastırılan taraf olarak kaynasmasınn nolacak

Anlayamadığınız ortada zaten. Kabak gibi ortada halbuki. Oysa ki iki çift güzel cümle yeterdi o an olayın üstünü örtmek için.

Kimse 13 yaşındaki çocuktan üsturup beklemiyor malesef.. He bizim zamanımızda beklenir ve uygulatılırdı o ayrı. Şimdikilere çıt çıkarılmıyor ergenlik çağında ilişmeyin diye..

Bana göre ayrım varsa -ki size göre yok- konu sahibinin yapacağı şey çocuğu orada bırakmamak zaten. En net çözüm..

Nedir o ayrım diye soruyorum arkadaşım

Göremiyorum muhtemelen onlar da göremiyor

Kendi kardeşine o gidince bahçeye çıkarız diyen çocuğa dede ne yapsın

Evet toplum genelinde erkek torun önplanda tutulur vs de burada buna ilişkin bir olay anlatılmıyor ki

Kız kendini ortaya ait hissetmeye bilir zira şimdiye kadar mesafeli iken birden hergün orada kalmak zorunda oluyor vs

Bunlar olağan da ayrımcılık olmasın diye dede ne yapmalı
O an için ağlama kızım sen de yarın oynarsın denilebilirdi belki ama büyük çocuğa bir şey söyle diye aramışlar konuşmasına dikkat etsin demişler vs

Ben samimi olarak soruyorum ayrımcılık nerede

Dede belli ki erkek torun seviyor.
Pipi sevdalısı bir cins daha. İnsan olan ufacık çocuğun kalbini kırmaz zaten..

Göndermeyin çocuğu oraya. Çocuğunuzdan daha değerli değil onlarla oluşacak bağ.
O kopukluğu hakediyorlar onlar. Lafı açılınca söylersiniz "çocuğumuzu dışladınız sizi sevmiyor" diye..
Benim çocuğuma da tamamen ilgisiz değil hakkını yiyemem kızım tekken her istediğini yapıyor seviyor ama onlar varken kızım değil de kendinden yaşça küçük olan kuzenine daha ilgili o ağlamasın diye elinden geleni yapıyor ama kızım ağlayınca çocuk o bilmem ne bir sürü saçma şey söylüyorlar

Siz de çok iyi bilirsiniz eski insanlar pek öyle çocuk psikolojisini doğru yönetelim kafasında olmuyorlar.
Ergenliğe giren, ergen psikolojisiyle davrananlara bile bu ne böyle, şımarık diyorlar benim gördüklerim öyle en azından. Dolayısıyla dede 2 çift güzel söz söylemeyi akıl edememiş olabilir.

13 yaş kuzenin yaptığı ilk değilmiş zaten neden bu şekilde davranıyor annesiyle konuşmadınız mı hiç bu durumu yada çocuğun kendisiyle gayet aklı başında olur bu yaştaki bir çocuk çünkü. Birde kızım anneannesini istiyorsa bundan sonra oraya gönderirim. Torun ayrımı yapan büyüklerden nefret ediyorum ayrıca
Annem artık yoruluyor, yıllarca baktı zaten artık yorulduğunu görüyorum ve daha da yormak istemiyorum
En kötü, bir kadın buluruz o okuldan alır evime getirir zaten 2 saat sonra biz işten geliyoruz
Bu şekilde yapabiliriz, kızımın üzülmesini istemiyorum

Nedir o ayrım diye soruyorum arkadaşım

Göremiyorum muhtemelen onlar da göremiyor

Kendi kardeşine o gidince bahçeye çıkarız diyen çocuğa dede ne yapsın

Evet toplum genelinde erkek torun önplanda tutulur vs de burada buna ilişkin bir olay anlatılmıyor ki

Kız kendini ortaya ait hissetmeye bilir zira şimdiye kadar mesafeli iken birden hergün orada kalmak zorunda oluyor vs

Bunlar olağan da ayrımcılık olmasın diye dede ne yapmalı
O an için ağlama kızım sen de yarın oynarsın denilebilirdi belki ama büyük çocuğa bir şey söyle diye aramışlar konuşmasına dikkat etsin demişler vs

Ben samimi olarak soruyorum ayrımcılık nerede

Aynen katiliyorum size, ayrica 13 yasindaki cocuk 8 yasindaki cocukla oynamak zorunda degil.
He konusmasinida ona gore ayarlayamaz, ergenlige adim atan bir cocuktan bahsediyoruz, simdi o cocugun annesi gelip buraya konu acsaydi, 8 yasindaki kuzeni oglumu rahat birakmiyor, agliyor vs vs

Dede napsin burada ne desin 13 yasindaki cocuga

Anneannesi eskisi gibi bakıcak durumda değil bu yüzden, biraz annemin rahat etmesini istiyorum çünkü kızıma doğduğundan beri bakıyor ama en kötü bir kadın bulup okul bitince kızımı okuldan alıp evime getirir parası neyse o kadına vericez artık
Kuzenleri bir olup kızınızı ayırmış o gidince oynarız Demiş Eş ailesi de diğer torunları tutmuş öyle mi ?
Madem kızınızda çok üzüldü. Göndermeyin bir daha.
En Güzeli bakıcı. Boşverin annane babanneyi. Zaten 8 yasında. Birkaç sene sonra bakıcıya da ihtiyac kalmaz.

Aynen katiliyorum size, ayrica 13 yasindaki cocuk 8 yasindaki cocukla oynamak zorunda degil.
He konusmasinida ona gore ayarlayamaz, ergenlige adim atan bir cocuktan bahsediyoruz, simdi o cocugun annesi gelip buraya konu acsaydi, 8 yasindaki kuzeni oglumu rahat birakmiyor, agliyor vs vs

Dede napsin burada ne desin 13 yasindaki cocuga
Kızım niye rahat bırakmıcak hanım efendi. Söyleyeceği şeyi 5 dk sabredip kızım gittikten sonra söyleseydi kızım üzülmemiş olucaktı, akşam evde abim beni istemiyor diye ağladı bu çok mu iyi
Kızımla oynamak zorunda değil tabi ki zaten konumda da yazdım ama ağzından çıkan kelimelere dikkat etmek zorunda, 13 yaşında bir çocuk bu

Bence gayet de uyarilabilir, ergen tamam ama, bir yetişkin de doğruyu yanlışı adabı göstermeli.

Benimde 13 yaşında yeğenim var ve 3 yaşında oğlum.
O bile malesef 3 yaşındaki çocuğa satasiyor.
Annem babam uyarıyor tabi ki, uyarmasa ayrım olur..

Kızım niye rahat bırakmıcak hanım efendi. Söyleyeceği şeyi 5 dk sabredip kızım gittikten sonra söyleseydi kızım üzülmemiş olucaktı, akşam evde abim beni istemiyor diye ağladı bu çok mu iyi
Kızımla oynamak zorunda değil tabi ki zaten konumda da yazdım ama ağzından çıkan kelimelere dikkat etmek zorunda, 13 yaşında bir çocuk bu

Kiziniz onunla oynamak istiyordur " hanim efendi " cocukta oynamak istemiyordur.
Keske etseydide kiziniz aglamasaydi, ama o ayrimi yapmaya yetisi yok belliki cocugun.
Telefon acipta konusmasina dikkat etsin dediginiz kiside bir " cocuk "..
13 yadinda olmasi, cocuk oldugu gercegini degistirmiyor.

Benim çocuğuma da tamamen ilgisiz değil hakkını yiyemem kızım tekken her istediğini yapıyor seviyor ama onlar varken kızım değil de kendinden yaşça küçük olan kuzenine daha ilgili o ağlamasın diye elinden geleni yapıyor ama kızım ağlayınca çocuk o bilmem ne bir sürü saçma şey söylüyorlar

Durum idare edemeyen beceriksiz aile büyüğü sendromu bunun adı. Çok iyi biliyorum bu durumu..
Bu şekilde davranan ebeveyn de çok var hala.

Siz en iyisi göndermeyin kızınızı oraya. Sevilmediğini hissettiği yerde mecburiyetten kalmasın. Bu özgüvenini çok zedeler.

8 yaşındaki çocuk çok yormaz zaten. Anneanne baksın. Hem bu kızınız için daha güvenli..

Torunlar arasında ayrım sizin için normal mi yani? Ortada 8 yaşındaki kız çocuğunun bir suçu yokken üstelik..
Diğeriyle daha uzun süre vakit geçirmek dışlamak için mazeret öyle mi?

Bir taraftaki çocuk ağlarken dedenin mutlu edecek bir iki cümle etmemesi normal mi?

Oysaki çocuk sevindirmek ne kadar sevap..
Dede genelde kızımla ilgili güzel laf etmez me vsr bunda der, amaaa diğer torunu ağlasın dünyaları yıkar
Diğet torunu babaanneme bağırır, dede toruna o senin büyüğün bağırma diyeceğine, ağlattığın için babanneyi kızar
Aslında hiç götürmeyi istemiyorum ama kızımın aile bağlarından kopuk büyümesini istemiyorum çünkü ben de o şekilde büyüdüm ama ayrımcılık yapmasına da dayanamıyorum

13 yaş çok da küçük değil , bence biri kendisiyle güzelce konuşmalı

Ergenlik çağındaki çocuğa bir şey denmezmiş. O yaparmış normalmiş. Rahat bırakılırmış.
Bunu da ilk defa burada duydum. :KK70:

Ben 3 yaşındaki çocuğa anlatıyorum neyin yanlış, neyin doğru olduğunu. Gayet de anlıyor. Zamanı gelince o bana söylüyor hatta..
Sen söylemezsen çocuk bilir mi yaptığı yanlışı?

Nesi komik
Kızımın akşamları evde ağlayarak anlatması üzücü değil mi o zaman
Çocuk psikolojisinden anlamasını beklemiyoruz da konuştuklarına dikkat edicek yaşta olduğu için dikkat etmesini bekliyoruz
Ayrıca kuzeni bunu kızıma değil de, kendi 6 yaşındaki kardeşine yapsaydı eğer çoktan azarı yemişti dedesinden

Bence abartıyorsunuz. Çocuklardan sizin gibi düşünmesini ve hayal ettiğiniz gibi davranmasını bekleyemezsiniz. Ayrıca da kızınızı sonsuza kadar her şeyden koruyamazsınız.
O gittikten sonra oynayacaklar diye karalar bağlamasına gerek olmadığını, size kavuştuğu için mutlu olması gerektiğini, sizinle birlikte bir şey yapıp yapmak istemediğini sorabilirsiniz.
Ben burada ayrımcılık olduğunu düşünmüyorum.
Esas torunlar arasında Sen büyüksün şöyle yap böyle yap denirse ayrımcılık olur.
Herkes yaşının gereğini yapıyor.

Back
X