Kızım ve kuzeni

Kiziniz 8 yasinda diyorsunuz,onun masallah bakilacak bi yani kalmamis.yani kendi ihtiyaclarini kendi yapabilir.anneniz sadece göz kulak olacak.ama yinede en dogru karari sizee birakiyorum.sonucta onun annesi sizsiniz
Evde tekken kendi ihtiyaçlarını kendi görebiliyor evet ama diğer kuzenleri varken oda şımarıyor
Annem ben okuldan çıkınca bakarım dedi eğer bakamıcak durumda olursa birini bulup para ile baktırmayı düşünüyoruz

Evet bakabilir bence,Allah ömür versin tüm annelere

Dalga konusu

Sizin gibi birini tanımak isterdim,, çook teşekkür ederim size, Allah kızınızın bahtını açık etsin inşallah

Bu ortamda küçük ağlamasın diye X gidince bahçeye çıkarız diyen çocuğun günahı ne

O ergen de bıkmıştır ağlayan kardeşinden ama atsa atılmaz satsa satılmaz

Muhtemelen kızınız da bu ortamdan etkilenip daha da olumsuz davranıyor ergen de o iki kızın halinden şikayetçi

Size bunu dile getiriyor bu konuları kayle alın şikayetlerin altı doludur muhtemelen

Lakin ergenin o mızmız kardeşi ağlamasın diye X gidince bahçeye çıkarız lafında bir şey yok

Yine yazayım ben bu yaşında derim olaydaki babaanne olsam da derim

Konu kızınız gidince eğlenceli oyun oynayacağız ya da onu ayıracağız değil mızmız küçük kızı oyalamak

Kendinle 13 yaşındaki çocuğu mu kiyasliyorsun?
Üstelik kızın kimbilir neler yapıyor, neler söylüyor malum önceki konu. Üstelik ödevlerinde bile yardımcı olması bekleniyor. Çocuk sıkılmış muhtemelen.
Ayrıca kızın babaanneye gitmekten hoşnut değilmiş ve yüzlerine de söylüyormuş, niye zorla gönderiyorsunuz. Seni istemediğin yere hergün göndermeler ne hissedersin. Bahanen de annem çok yoruldu,artık bakamaz. Ama farkında mısın kızın artık bebek değil, anneni yoracak durumu yok. Bırak kızın mutlu olduğu yerde dursun,bu sorunlarda yaşanmaz. Eltimin çocuklarına bakıyorlar benimkine de bakmak zorundalar mantığın yanlış.

bir söz duymuştum o geldi aklıma

kızının çocugunu hertürlü oğlunun çocugunu gelini severse severmiş kv ,

bu durumda demek diğer gelini daha çok seviyor

Sizin duyduğunuz yine iyi. Benim duyduğum korkunç. Aslında yazmak istemiyorum ama biraz daha terbiyeli hale getirerek yazacağım. Oğlumun oğlu canımın canı. Kızımın oğlu popomun yanı

Ataerkilliğin dibi yani. Eşimin dedisinin 4 kızı 2 oğlu var. Kızların çocukları zaten önemli değil. 2 oğlundan da sadece bir erkek torunu var. Çocuk daha ortaokula gitmesine rağmen ben soyu devam ettireceğim diye geziyor ortalıkta

umarım kızını üzmeyecek kararlar alırsın

Fazla şımarık bir çocuk yetiştiriyorsunuz. Öz eleştiri yaparsanız sorunu çok kolay çözersiniz.
Siz hiç çocukken bir yere bırakılmadınız anlaşılan çocuğun ruh halini Nerden anlayacaksınız,
O yaşta bir çocuk bu haksızlıklardan dolayı dahi depresyona girebilir birde bazı çocuklar daha duygusal, kırılgan olabiliyor

Peki

Annem bir kaç gün baktı kızıma, o şekilde karar verdik haftanın yarısı annemde yarısı kayınvalidem de kalsın dedik. Çocuğun düzeni iyice kaçtı, eltimin çocuklarına bakılıyor benimkine de bakılsın diye değil, zor durumda olduğumuz için yardım etmeleri açısından bakmalarını istiyoruz
Annem çok yoruluyorum bütün hafta bakamam kızım dedi, ee ne diyeyim anneme illa bakıcaksın mı diyeyim, direteyim mi
Kızımda zor bir çocuk ama gerçekten insanı çok yoruyor, biz bile bazen çok yoruluyoruz anne babası olarak

umarım kızını üzmeyecek kararlar alırsın
Haftanın yarısı annemde kalıcak yarısı kayınvalidem de diye konuştuk, bir kaç annemde kalıyor orda iyi ama kayınvalidem de çok ağlıyor, her istediğini ağlayarak yaptırmaya çalışıyor
Ne yapıcağımı şaşırdım artık, öyle yapıyorum olmuyor böyle yapıyorum olmuyor.
Annemdeyken iyi de kayınvalidem de bir tuhaf oluyor çocuk ama annem de her gün bakamam dedi, haftanın yarısı orda yarısı orda kalır diye konuştuk

Yani 22 sayfada yazılmıştır illaki ama etüt merkezine verseniz hiç böyle dertleriniz olmaz.
Ayda 350-400 lira vermemek için bu kadar çile çekmenize değer mi ?

Artik evde neler konusuluyorsa ergen de bu kadar rahat gitsin laflari soyliyebiliyor. Konu sahibi dedenin tutumu bile bunu dogrular vaziyette. Kopukluk icin once kaynasmak gerekir. O bile yokmus. Cocuk kiymetlidir. Gittigi yerde mutlu olmali. Kimse uzmemeli. Gondermeyin artik. Bayramdan bayrama gorsunler,tabi cocugunuz da isterse.

o çocuklara ve annelere yazık hala çözülememiş sorun.

Diğeri de ergenlik çağına yaklaşmış bir çocuk. Laf söz dinlemeyecektir muhtemelen. Kendisinden 5 yaş küçük kız kuzeniyle oynamak istememesi de çok normal. Çünkü erkekler ergenlik çağına girip, kendilerini bulmaya çalışırken genellikle erkek erkeğe takılmayı seviyorlar. Haftanın 5 gününde 4 gün anneannesine 1 gün babaannesine bıraksanız mesela?

Ya artik ebeveynler her seye fazla mudahil oluyorlar galiba. Hatirliyorum da biz de kucukken yasitim kuzenimle oynar kardesimi istemezdik. O da pesimizden kosardi. Ne benim ailemin ne de kuzenimin ailesinin bundan haberi olmazdi. Hicbirimiz de travma yasamadik. Simdi aileler her seye cok mudahil. Cocuklar artik hicbir seyi kendi baslarina cozemiyor gibi.

Gibisi fazla öyleler çünkü öyle yetişiyorlar. Her şey önlerine hazır geliyor asla mücadele yok. Yarın iş hayatına başlayınca bu çocuklar ne olacak çok merak ediyorum. O strese, o kadar insanla uğraşmaya nasıl dayanacaklar acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…