• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme

Princess Caroline

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2020
294
364
53
Merhabalar. Konuya girmeden önce beni yargılamamanızı rica edeceğim. Yabani denilebilecek bir ailede, akraba ziyareti misafirlik vs görmeden büyüdüm. Bu pazar günü kız istemem var. Annem ve babam ayrı, ben babamlayım ve babama gelecekler kız isteme için. Annem benimle olamayacak. Ben yıllardır misafir ağırlamadığım için o kadar geriliyorum ki. Nasıl olmalı sade bir kız isteme? Aieleler ilk defa tanışacak. Bulunduğumuz eve geçici olarak taşındık ve salonumuz oldukça küçük, çok fazla süsleme imkanım vs yok maalesef zaten biraz öğrenci evi gibi salonu babam odası olarak kullanıyor vs seneye taşınacağız. Onlar gelince bazı şeyleri çıkarıp alanı genişleteceğiz tabii ki. Benim bu olayda yapmam gerekenler neler minimum olarak? Arkadaşım duvarı süslememi vs söyledi. Her şey gözümde o kadar büyüyor ki. Kafamda önce çay mı kahve mi verilecek bunu bile hesaplarken geriliyorum. Çok abartılı bir tören olmayacak, 5 kişi geliyorlar zaten. Kız istemenin ardından yüzük takma. Bana bir abla edasıyla yardımcı olup tecrübelerinizi paylaşır mısınız :)

Merhabalar. Konuya girmeden önce beni yargılamamanızı rica edeceğim. Yabani denilebilecek bir ailede, akraba ziyareti misafirlik vs görmeden büyüdüm. Bu pazar günü kız istemem var. Annem ve babam ayrı, ben babamlayım ve babama gelecekler kız isteme için. Annem benimle olamayacak. Ben yıllardır misafir ağırlamadığım için o kadar geriliyorum ki. Nasıl olmalı sade bir kız isteme? Aieleler ilk defa tanışacak. Bulunduğumuz eve geçici olarak taşındık ve salonumuz oldukça küçük, çok fazla süsleme imkanım vs yok maalesef zaten biraz öğrenci evi gibi salonu babam odası olarak kullanıyor vs seneye taşınacağız. Onlar gelince bazı şeyleri çıkarıp alanı genişleteceğiz tabii ki. Benim bu olayda yapmam gerekenler neler minimum olarak? Arkadaşım duvarı süslememi vs söyledi. Her şey gözümde o kadar büyüyor ki. Kafamda önce çay mı kahve mi verilecek bunu bile hesaplarken geriliyorum. Çok abartılı bir tören olmayacak, 5 kişi geliyorlar zaten. Kız istemenin ardından yüzük takma. Bana bir abla edasıyla yardımcı olup tecrübelerinizi paylaşır mısınız :)
Organize ayarlama imkanınız varmı?

İkramlık alacak ya da hazırlayacak mısınız? Çayla birlikte onları ikram edersiniz. Kahve ardından gelir.
Ben süsleme olayını pek sevmiyorum kendi isteme-nişanım da evde olmuştu hiç süsleme yapmamıştım o bakımdan süsleme konusunda yardımcı olamıyorum.

Ozaman süs işine girmeyin
İkramlıkları düşünün. 3-4 çeşit birşeyler hazırlayın
Birde pasta yaptırın
İsteme faslında kahve yaparsınız ardından ikramlarım yanına çay demleyebilirsiniz
Çok abartmaya gerek yok
Ama tabak, bardaklarınız düzgün olsun. Takım yoksa en azından bardakları yeni alın

Önce oturup tanışma sonra kahve ve onların getirdiği çikolata ikram edip. Sonrasında yani isteme olduktan sonra çay pasta servisi. Olabilir. Ben hatırlamıyorum ama annem ablam hep sıralamayı ve bu işleri bilip yaptıkları için çok dikkat etmedim.

Aileler ilk defa tanışacak ve söz gibi ilerlenecekse süsleme olayına girmeyin, çok heveslisi görünürsünüz. Aile içi, az kişi, bir duvarı fotoğraf çekilmek için uygun fon haline getirebilirsiniz (Ki genelde perde önü seçiliyor/bir iki kalpli balon, isminizin baş harfleri balonları yeterli olacaktır sadece fotoğraf için tercihen, evi donatmayın yani ahsh. Ki bunu da nişan ayrıca yapmayacaksanız yapın.Nişan işine de girecekseniz hiç bulaşmayın balonlara da bence sözde.Olabildiğince sade, tanışma kaynaşma tadında tutun)

Alandaki fazla eşyaları çıkartıp, bir iki taze çiçek eklemek yeterli olacaktır. Beş kişilik küçük bir toplantıda duvar süslemenin hiç gereği yok. Önce çay ve yanına bir iki çeşit ikramlık hazırlarsınız ardından kahve servisi olur muhabbetin gidişine göre bir çeşitte tatlı ikram edersiniz, hayırlı olsun şimdiden

Ozaman süs işine girmeyin
İkramlıkları düşünün. 3-4 çeşit birşeyler hazırlayın
Birde pasta yaptırın
İsteme faslında kahve yaparsınız ardından ikramlarım yanına çay demleyebilirsiniz
Çok abartmaya gerek yok
Ama tabak, bardaklarınız düzgün olsun. Takım yoksa en azından bardakları yeni alın
Katılıyorum ankacigim ben de bu şekilde düşündüm benzerini yazdim. Pastayı bile çeşitlendirmeye gerek yok değil mi çok fazla. Kuru pasta yaş pasta yetmez mi? Benim istememde oğlan evinden baya hediye ikram gelmişti baklava su böreği yaş pasta kuru pasta çikolata gibi gibi onlardan da verilmişti belki konu sahibine de gelir.

Tanışma isteme olacakmış.
Açıkçası süslemeye vs bence hiç gerek yok. Normal şartlarda kalabalık olsa bile sevmiyorum, küçük bir tören için zaten gerek yok. Ki sizde bunun için hevesli değilsiniz belli ki.

Akşam ilk geldiklerinde çay ikram edersiniz. Yanına sarma, börek, tatlı bir şeyler ikram edersiniz. Tanışmış olurlar o süreçte.
Akabinde kahve lokum su üçlüsünü ikram edilir isteme olur. Sonra yüzükler takılır aile arasında böylelikle çözülür.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. Süsleme olayını ben de hiç istemiyorum, duvarın önünde fotoğraf çekilirsiniz falan dedi ama ev zaten çok küçük hani öyle fotoğraf çekilmelik bir manzara olmayacak :KK70:Üstteki sorulara cevap olarak ikramlık konusunda yardım edecek büyüğüm yok maalesef babam ve ben olacağız, yetişebilirse erkek kardeşim. İkramı hazır alıp almayacağım sorulmuştu ,babam kuru pasta vs almak istiyor, ben de yanına kek, kurabiye bir şeyler yapmayı düşünüyorum. Kayınvalidem de bir şeyler getireceğini söylemişti.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. Süsleme olayını ben de hiç istemiyorum, duvarın önünde fotoğraf çekilirsiniz falan dedi ama ev zaten çok küçük hani öyle fotoğraf çekilmelik bir manzara olmayacak :KK70:Üstteki sorulara cevap olarak ikramlık konusunda yardım edecek büyüğüm yok maalesef babam ve ben olacağız, yetişebilirse erkek kardeşim. İkramı hazır alıp almayacağım sorulmuştu ,babam kuru pasta vs almak istiyor, ben de yanına kek, kurabiye bir şeyler yapmayı düşünüyorum. Kayınvalidem de bir şeyler getireceğini söylemişti.

Kendinizi ne kadar hazirlayabiliyorsaniz hazirlayin ama kendinizi fazla strese de sokmayin. Samimiyet bütün parali organizasyonlari gölgede birakir. Hayirli olsun bu arada❤

Back
X