• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme

Merhabalar. Konuya girmeden önce beni yargılamamanızı rica edeceğim. Yabani denilebilecek bir ailede, akraba ziyareti misafirlik vs görmeden büyüdüm. Bu pazar günü kız istemem var. Annem ve babam ayrı, ben babamlayım ve babama gelecekler kız isteme için. Annem benimle olamayacak. Ben yıllardır misafir ağırlamadığım için o kadar geriliyorum ki. Nasıl olmalı sade bir kız isteme? Aieleler ilk defa tanışacak. Bulunduğumuz eve geçici olarak taşındık ve salonumuz oldukça küçük, çok fazla süsleme imkanım vs yok maalesef zaten biraz öğrenci evi gibi salonu babam odası olarak kullanıyor vs seneye taşınacağız. Onlar gelince bazı şeyleri çıkarıp alanı genişleteceğiz tabii ki. Benim bu olayda yapmam gerekenler neler minimum olarak? Arkadaşım duvarı süslememi vs söyledi. Her şey gözümde o kadar büyüyor ki. Kafamda önce çay mı kahve mi verilecek bunu bile hesaplarken geriliyorum. Çok abartılı bir tören olmayacak, 5 kişi geliyorlar zaten. Kız istemenin ardından yüzük takma. Bana bir abla edasıyla yardımcı olup tecrübelerinizi paylaşır mısınız :)
Canım hiç süs püs kısmına girme. Çiçeğin ve nişanlınla tek güzel fotoğraflar çektirmeyi unutma. 2 çeşit tatlı (kurabiye, kremalı tatlı va), 1 çeşit börek (sigara böreği-önceden sar at buzluğa), mercimek köftesi gibi 1 çeşit tuzlu yeter. Bir de pasta kesersiniz, şık ve zarif bir pasta yaptır. Önce kahveni yaparsın, isteme ve yüzük sonrası ikramlarını verirsin çayla. Biz masa hazırlamıştık, herkesi masaya davet ettik. Yakın bir arkadaşın mutlaka vardır, seni toparlar o gün. Önceden tabakları, bardakları,masayı hazırlarsan rahat edersin.

Salonda yemek masanız varsa ikramlıkları, servisleri oraya hazırlayın, açık büfe tarzı olsun herkes kendi alsın sizin yükünüz hafifler böylelikle bir tek çay kahve servisi yaparsınız. İkramlık konusunu yazmışlar zaten kızlar. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

Merhabalar. Konuya girmeden önce beni yargılamamanızı rica edeceğim. Yabani denilebilecek bir ailede, akraba ziyareti misafirlik vs görmeden büyüdüm. Bu pazar günü kız istemem var. Annem ve babam ayrı, ben babamlayım ve babama gelecekler kız isteme için. Annem benimle olamayacak. Ben yıllardır misafir ağırlamadığım için o kadar geriliyorum ki. Nasıl olmalı sade bir kız isteme? Aieleler ilk defa tanışacak. Bulunduğumuz eve geçici olarak taşındık ve salonumuz oldukça küçük, çok fazla süsleme imkanım vs yok maalesef zaten biraz öğrenci evi gibi salonu babam odası olarak kullanıyor vs seneye taşınacağız. Onlar gelince bazı şeyleri çıkarıp alanı genişleteceğiz tabii ki. Benim bu olayda yapmam gerekenler neler minimum olarak? Arkadaşım duvarı süslememi vs söyledi. Her şey gözümde o kadar büyüyor ki. Kafamda önce çay mı kahve mi verilecek bunu bile hesaplarken geriliyorum. Çok abartılı bir tören olmayacak, 5 kişi geliyorlar zaten. Kız istemenin ardından yüzük takma. Bana bir abla edasıyla yardımcı olup tecrübelerinizi paylaşır mısınız :)
Organizasyon şirketi ile anlaşma imkanınız yoksa sade bir sey olacaksa 3 4 ikramlık şik bir masa,sade ama şık bir masa örtüsü.. ekstra bir isteme fincanı yaptirabilirsin damat için. Bu kadar başka olacak bir şey yok zaten. Anı kalsın istiyorsan da 10 adet hediyelik vs yaptirabilirsin koku olur,küçük mumluk olabilir.

Ben kız istemeyi son derece sade ve geleneksel yapmayı düşünüyorum evi hiçbir şekilde süslemeyeceğim. Bizim salon da çok küçük.
Kahveleri yaparsın dağıtırsın isteme olur yüzük kesilir ardından pasta çay kurabiye sarma vb gibi aperatif şeyler ikram etmeyi düşünüyorum nişanda bir yer tutarız orası
süslenir o şekilde halletmeyi düşünüyorum. Süslü bir masa şart değil bence kız istemede.
İlla yapmak istiyorsan küçük bir masaya pastayı koyarsın üzerine iki çiçek.. belki mum cart curt (isteme ve söz birlikte yapacaksan nişan gibi) ki beş kişilermiş ona da gerek yok bence

Canım öncelikle hayırlı olsun.
Bir masa varsa şık bir örtü koy. Bir iki ufak dekor koy mum olur, şamdan olur. İsteme çiçeği ve çikolataya da yer ayır. Ya yap ya da al, ufak hediyelik koy kenara. Kurabiye olur, mum olur.
Önceden çay bardağı, kahve fincanı hazırla tepsilere.
Mümkünse bi arkadaşın yardım etsin sana. Gelsinler hoş beş, sonra kahve sor. Kahveyi su ve lokumla ikram et. İsteme olup yüzük takılınca da çay ve ikramlık tabak ver. Yapımı kolay alımı ucuz servisi zor olmayan şeyler seç. Pasta yaptırmayacaksan birer tane baklava, bir tatlı bir tuzlu kurabiye, peynirli börek ve bir sarımsak soğansız salata. Hatta kişi sayın az ya tabakları hazırla streçle. Mutfağı toplu tut mümkün olan her şeyi önden ayarla. Su almaya sigara içmeye gelen olabilir. Servisi sen yapacağın için rahat ayakkabı giy. Misafirlere de terlik ayarla. İkramlıkları yapamazsan sayı az olduğu için alabilirsin. İstanbuldaysan bana dm at bazı süs dekor eşyalarını fotosunu atayım işine yararsa yollarım da. Nişan tepsisi de gerekir.

Bence hiç süsleme vs ugrasma güzel giyin kuşan güler yüzlü ol evide tertemiz yap bitti.gitti canım benim sus pus vs boşver gitsin gerek yok

Bazi seyleri onceden hazırlayıp difrize atıp gelecekleri zaman pisirebilirsin aslinda en azından daha kolay ve stressiz olur. Mesela poğaça, yaprak sarması, börek bunlari onceden hazırlayabilirsin. Senin içinde kolaylık olur, annenle gorusuyorsan yakinindaysa annende belki birseyler yapar yardim istesen.

Benim tanışma,isteme,nişan hepsi bir arada olmuştu mesafeden dolayı.
Biz önce yemek yedik, ardından kahve ve isteme. Bu kısma kadar normal bir kıyafetleydim. Yüzük takılacakken elbise giydim :D Pasta kestik, çay içtik bitti-gitti.

Millet açsa nasıl doyacak nasıl 🤣 bizde şehir dışından gelindiği için yemek hazırlamıştık mesela sanırım şehir içinden geliyorlar yine de ac kalktık derler abooo asla olmaz o masa donatilacak illa kisir değil ama böyle birkac çeşit şapşart🤣
Aman kısır olmasın da 😂
Benimkiler şehir dışından gelmişti yemek vermedik, yiyip gelirler diye ama cok uzak olsa mutlaka donatilirdi masa , ne tatlı heyecanlar özledim bi an 😍

Benimli oldukca sade oldu. Ekstra süsleme yapmadik eve. Taze güzel cicekler aldik vazolara o kadar yani. Kendinizi strese sokmayin süsleme felan diye. Yemek veya ikramlik konusunda yardim edecek büyükleriniz var mi?

Bunu yazacaktım. Büyük bir vazoya taze güzel çiçekler havayı çok değiştirir.

isteme için duvar süslemesi tavsiye eden arkadaşını dinleme demeye geldim.
Bence ev öğrenci evi gibi gözüktüğünden ortamı biraz şıklaştırmak için organizasyon tarzı bir şey kastetti. Bizim salonumuzda öyle ahım şahım değil. Ben organizasyon tutmuştum çok güzel bir hava katmıştı, fotoğraflarda çok iyi çıkmıştı

Süs püs işlerine çok girme güzel bir kahve takımıyla servis yap sonrasında çay servisi yeterli 2-3 çeşitte atıştırmalık yaparsın tamamdır

Sade ve şıklık herzaman kazanır masanın arkasına veya üzerine abartılı olmayan bir deko eşya isminiz mesela birde beyaz güller takılacaksa yüzüklerin olduğu tepsi

Veya masayı bir açık büfe gibi de kullanabılırsınız yemekler hazır olur en azından

Merhabalar, gelen yeni cevaplar için de teşekkür ediyorum. İsteme gerçekleşti. Tavsiyelerinize uyarak yaptım her şeyi, duvar süslemesi olmadı :KK70: Masaya beyaz bir örtü üzerine ikramları koydum, ortaya getirdikleri çiçeği yerleştirdim. Çay servisi olayı vs karıştı biraz, kayınvalide sanırım önce kahveyi bekliyordu, sonra ablası geldi önce çay gelsin muhabbeti oldu biraz asdasd tabii çok hızlı gerçekleşti bunlar. Önce çayı verdim, ikramlıkları çayla verecektim ama henüz erken dediler. Sonra kahve ve getirilen çikolatayı ikram ettim. Sonra ikramlıklar verildi ve söz takıldı. Arkadaşlarım gün içinde geldi temizliğe makyaja vs yardım ettiler, ama kalamadılar maalesef. Bütün yük bendeydi ve yıllar sonra misafir ağırladığım için(öğrenciyken yurtta çok ağırladım ama aynı şey değil tabii ki :KK70:) biraz elim ayağıma karıştı açıkçası. Kayınvalide ve görümce bana yardımcı oldu bulaşıklarda. Kazasız belasız ve sorunsuz geçti, üzerimden büyük bir yük kalkmış oldu en azından. Yardımlarız için tekrardan teşekkürler :)

Son düzenleme:
Merhabalar, gelen yeni cevaplar için de teşekkür ediyorum. İsteme gerçekleşti. Tavsiyelerinize uyarak yaptım her şeyi, duvar süslemesi olmadı :KK70: Masaya beyaz bir örtü üzerine ikramları koydum, ortaya getirdikleri çiçeği yerleştirdim. Çay servisi olayı vs karıştı biraz, kayınvalide sanırım önce kahveyi bekliyordu, sonra ablası geldi önce çay gelsin muhabbeti oldu biraz asdasd tabii çok hızlı gerçekleşti bunlar. Önce çayı verdim, ikramlıkları çayla verecektim ama henüz erken dediler. Sonra kahve ve getirilen çikolatayı ikram ettim. Sonra ikramlıklar verildi ve söz takıldı. Arkadaşlarım gün içinde geldi temizliğe makyaja vs yardım ettiler, ama kalamadılar maalesef. Bütün yük bendeydi ve yıllar sonra misafir ağırladığım için(öğrenciyken yurtta çok ağırladım ama aynı şey değil tabii ki :KK70:) biraz elim ayağıma karıştı açıkçası. Kayınvalide ve görümce bana yardımcı oldu bulaşıklarda. Kazasız belasız ve sorunsuz geçti, üzerimden büyük bir yük kalkmış oldu en azından. Yardımlarız için tekrardan teşekkürler :)
Hayırlı olsun 😊

Geçen hafta tanışma/isteme/sözüm oldu. Ben kalabalık olmasını istemediğimi belirttim,zaten evin durumu da çekirdek kadro için uygundu. Tanışma olacağı için önce kolonya,getirilen çikolatayı ikram ettik sonra çay ve yiyecek servisi yapıldı. İkramlık olarak sarma,poğaça,börek,kurabiye siparişi verdik,güzel ama sade bir pasta yaptırdık. Sonra zaten kahve ve isteme faslı oldu 😄
Şimdilerde süs olarak ışıklı perde,çiçekli böcekli masalar vs. moda ama kiralama fiyatları çok yüksekti zaten vakitte yoktu bu yüzden süslemeleri ben kendim yaptım. Balon zinciri alıp duvara birkaç balon astım,masaya çiçek,mum tarzı süsler koydum gayette hoş durdu o günü çok güzel kurtardı :)

Back