• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme

Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. Süsleme olayını ben de hiç istemiyorum, duvarın önünde fotoğraf çekilirsiniz falan dedi ama ev zaten çok küçük hani öyle fotoğraf çekilmelik bir manzara olmayacak :KK70:Üstteki sorulara cevap olarak ikramlık konusunda yardım edecek büyüğüm yok maalesef babam ve ben olacağız, yetişebilirse erkek kardeşim. İkramı hazır alıp almayacağım sorulmuştu ,babam kuru pasta vs almak istiyor, ben de yanına kek, kurabiye bir şeyler yapmayı düşünüyorum. Kayınvalidem de bir şeyler getireceğini söylemişti.
Kendin yapma durumun varsa özelden bir iki basit ama etkili tarif verebilirim😉

Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. Süsleme olayını ben de hiç istemiyorum, duvarın önünde fotoğraf çekilirsiniz falan dedi ama ev zaten çok küçük hani öyle fotoğraf çekilmelik bir manzara olmayacak :KK70:Üstteki sorulara cevap olarak ikramlık konusunda yardım edecek büyüğüm yok maalesef babam ve ben olacağız, yetişebilirse erkek kardeşim. İkramı hazır alıp almayacağım sorulmuştu ,babam kuru pasta vs almak istiyor, ben de yanına kek, kurabiye bir şeyler yapmayı düşünüyorum. Kayınvalidem de bir şeyler getireceğini söylemişti.
anneniz aynı ortama girmek istemiyor sanırım ama hiç mi görüşmüyorsunuz en azından ikramlık konusunda yardımcı olurdu.

Katılıyorum ankacigim ben de bu şekilde düşündüm benzerini yazdim. Pastayı bile çeşitlendirmeye gerek yok değil mi çok fazla. Kuru pasta yaş pasta yetmez mi? Benim istememde oğlan evinden baya hediye ikram gelmişti baklava su böreği yaş pasta kuru pasta çikolata gibi gibi onlardan da verilmişti belki konu sahibine de gelir.
Bu sembolik bir şey..
Fazla abartildigi vakit 2 tarafıda geriyor bence.
Sade ve şık bir hazırlik olsa kafi.
Okuma bayramıisali sus işleri yersiz olabilir
İlk kez tanisiliyorsa bir yerde zorlama olur.
İkram düzeni önemli, takım yoksa birbirine uygun tabak çanak..
Tamam işte.

Katılıyorum ankacigim ben de bu şekilde düşündüm benzerini yazdim. Pastayı bile çeşitlendirmeye gerek yok değil mi çok fazla. Kuru pasta yaş pasta yetmez mi? Benim istememde oğlan evinden baya hediye ikram gelmişti baklava su böreği yaş pasta kuru pasta çikolata gibi gibi onlardan da verilmişti belki konu sahibine de gelir.
Pasta, tatlıyi vb erkek tarafı getiriyor bizde de. İkramların yanına konuyor.
Bizde de börek, 1-2 çeşit salata/ kısır tarzı, sarma, kurabiye vb birşeyler yapılır
Çok abartı olmadan, kimseyide aç göndermeden ikramlıklar hazırlanır.

arkadaşın yok mu? çok kalabalık değilmiş gerçi ama kahveleri yapacak biri olması telaşenin içinde iyi olur.

Kız istemede kahve sona bırakılmaz. Ilk önce kahve ve hediye gelen çikolata verilir. Isteme olunca çay ve ikramlar verilir. Muhabbet o zaman yapılır.

Bence bu durumda sıralama hatası olabilir. Çünkü aileler henüz tanışmıyormuş. Direk bismillah da kız istemezler, önden muhabbet döner diye düşünüyorum.

Bu sembolik bir şey..
Fazla abartildigi vakit 2 tarafında geriyor bence.
Sade ve şık bir hazırlik olsa kafi.
Okuma bayramıisali sus işleri yersiz olur.
İlk kez tanisiyorsa bir yerde zorlama olur.
İkram düzeni takım yoksa birbirine uygun tabak çanak..
Tamam işte.
Evet ben zaten süs konusuna hiç girmedim bence de istemede gereksiz. Ev de çok küçük. Bana göre de en sade haliyle olmalı. Zaten konu sahibi yalnız başınaymış. Kardeşi de olmazsa daha zor olacak.

İkramlarda yardım edecek kimseniz yoksa evlerde börek, sarma yapan birine sipariş verin
Çok kalabalık olmayacakmış, sizi maddi anlamada çok yormaz. Sizde 1-2 çeşit ekleyin
Kv denizden birşey istemeyin.
Daha söz gününden karıştırmayın
Kendisi tatlısını alıp gelsin yeter
Sonra 2 dilim böreğin lafını eder
Şimdiden okadar muhatap olmayın

Bence bu durumda sıralama hatası olabilir. Çünkü aileler henüz tanışmıyormuş. Direk bismillah da kız istemezler, önden muhabbet döner diye düşünüyorum.

evet daha tanışmadan karşı tarafta gergin olur önceden gidip gelme olmuş olsaydı önce kahve olurdu bu durumda çay ikramlık kahve daha mantıklı.

Kendinizi germeyin. Aile tanismasinda annem kiz tarafı agir olur deyip elini hic biseye surmemisti. Kalkip bir bardak cay dokmedi bile. Ay cay koymayi gectim bir peçete bile vermedi insanlara. Ikramliklarin bir kismini hazir alip bir kismini kendim hazirladim. Tabaklara kuru pastalari koyup onceden hazirladim, acikta kaldikca kuruyacak seyleri(borek gibi) misafirler geldikten sonra koydum. Bir sure sonra kayinvalidem ve gorumcelerim halime üzülüp bana yardim ettiler misafirler kendi caylarini kendileri almaya basladi :) demem o ki karsinizdakiler anlayisli insanlarsa muhakkak yardimci olurlar. Kendinizi sakın strese sokmayin. Isler bir sekilde yürüyor.

Pasta, tatlıyi vb erkek tarafı getiriyor bizde de. İkramların yanına konuyor.
Bizde de börek, 1-2 çeşit salata/ kısır tarzı, sarma, kurabiye vb birşeyler yapılır
Çok abartı olmadan, kimseyide aç göndermeden ikramlıklar hazırlanır.
Konu sahibi yalnızya. Sarma salata servisi zor olur mutfaktan çıkamaz ki. Anne abla kuzen hala vs olsa onlar hepsini halleder konu sahibine de heyecanını yaşamak kalır.

İkramlarda yardım edecek kimseniz yoksa evlerde börek, sarma yapan birine sipariş verin
Çok kalabalık olmayacakmış, sizi maddi anlamada çok yormaz. Sizde 1-2 çeşit ekleyin
Bana söylediğinde siz zahmete girmeyin ben hazırlarım vs dedim ama yine de getirecek galiba :) Bu arada üstte de sorulmuş arkadaşlarımın gelme ihtimali var, şans bu ya çoğu şuan şehir dışında ama gelme ihtimalleri var. Kahveleri hazırlarken falan elim ayağım birbirine girecek diye korkuyorum ben de :D

Bu arada bu platform iyi ki var. Kafamda oturdu şuan birçok şey cevaplarınız sayesinde. Her arkadaşımdan farklı bir şey geldiği için ne nasıl yapılır tam olarak karar verememiştim bir türlü. Annemler de kaç sene öncesinin şeyi diye çok hatırlamıyorlar :D

Kadın teklif ettiyse de "Sen getirme" denmez artık, getireceğim demiş konuşulmuş, oradan dönemez de sonrasında biraz dikkatli gider.

Siz şimdilik iyi niyetli, tek siz varsınız diye yorulacağınızı bildiğinden kendince şıklık yapıyor olarak yorumlayın ancak katılıyorum, biraz daha tanımadan, aile içinde görmeden yemeklere vb hemen sokuvermeyin.

Bana söylediğinde siz zahmete girmeyin ben hazırlarım vs dedim ama yine de getirecek galiba :) Bu arada üstte de sorulmuş arkadaşlarımın gelme ihtimali var, şans bu ya çoğu şuan şehir dışında ama gelme ihtimalleri var. Kahveleri hazırlarken falan elim ayağım birbirine girecek diye korkuyorum ben de :KK70:
Dolansın birşey olmaz, ilerisi için hatıra kalır
Tatlı heyecanlar bunlar.
Keyfini çıkarın.
Herşey gönlüzce olsun inşallah.
Mutluluklar dilerim…

Bana söylediğinde siz zahmete girmeyin ben hazırlarım vs dedim ama yine de getirecek galiba :) Bu arada üstte de sorulmuş arkadaşlarımın gelme ihtimali var, şans bu ya çoğu şuan şehir dışında ama gelme ihtimalleri var. Kahveleri hazırlarken falan elim ayağım birbirine girecek diye korkuyorum ben de :KK70:

Girmez girmez tırsma yav alt tarafı kahve ahshs

Damadınkine tuz basacak mısın sen onu de hele. Bence tuzlama, kv -5 puanı yazar bak sana, oğlan anası olarak söylüyorum ahshs

(Tuzlu kahve geleneği bitmeli bence, sağlığı da riske ediyor)

evi süsleme işine sakın girme. ben bu zamana kadar cevremde de hıc susleyenı gormedım buyuk kucuk fark etmez ev derli toplu olsun daha ne canım :) sadece masa hazır olsun sarmaydı pastaydı böreğiydi vs.. söz hatırası dağıtacaksan aynalı sade bi tepsinin üzerine koyup masanın bi köşesinde sergilersin budur yani en fazla :)

Back