• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız isteme söz nişan bir arada

Arkadaşlar kimine dert gibi gelmeyebilir ama ben bayi bi dert ediyorum.

2 haftaya kadar beni istemeye gelecekler baya uzun süren bi ilişkim var ama hayatım boyunca isteme nişan kına düğünolaylarından nefret ettim o kadar geriliyorum ki anlatamam gerçekten o kadar geriliyorum ki vazgeçebilirim.
Tecrübeli arkadaşlar kız isteme söz nişan bir arada olcak ama utanıyorum kahve servisi yüzük takı töreni falan gece gözüme uyku girmedi:((((abartılı olmayan kıyafetler aldım pantolon falan aile içinde olacak
Bu törende misafirlere ne ikram ediliyor? Bu zamana kadar hiç ilgilenmedim:( Bilmiyorum utanıyorumda
Bu haftasonu ailem başka şehirde olduğu için ben sevgilim ve annesi bilezik altın vs alcaz bu utangaçlığımı ne yapcam bilmiyorum ama acaba milletin önüne ben çıkmasam kahveyi falan başkasdı ikram etse çokmu ayıp olur gerçekten uykularım kaçıyoooo:((((((
Sevgilim yemek yapmaya falan gerek yok yeyip geliriz dedi ama pasta börek falan mı yapılıyor acil yardıma ihtiyacım var çok geren işler bunlar yada ben antipati duyduğum için çok geriliyorum:(

arkadaşım öncelikle hayırlı olsun, tüm sayfaları okuyamadım ama yapma gözünü seveyim. heyecan olur da sen aşırıya kaçmışsın, ne güzel işte. hem kızı isteyecek olan, ailenin karşısında titreyecek olan damat düşünsün :)

benim de evde olmuştu nişan,söz ne dersen. ben turkuaz spor abiye bir elbise giymiştim ve inan evde 50 kişiydik ve içli köfteler, sarmalar, börekler, burmalar ile neredeyse 15 çeşidimiz vardı.bunlar hiç önemli değil, kahveyi arkadaşın, kardeşin varsa o mutfakta yapsın kalabalıklarsa senle beraber iki kişi dağıtın, kalabalık değillerse yapıldıkça sen dağıtırsın, sen mutfağa girme, elin ayağına dolanmasın :) servise de yardım edecek birileri oldu mu sana düşen sadece o güzel heyecanın tadına varmak, güleryüzle misafirleri karşılamak :)

ayyyy :18: bekarım daha ufukta söz nişan isteme de yok buna rağmen elim ayağıma dolaştı aynı heyecanları ben de yaşadım.özellikle ardemir çok tatlısın canım allah mutlu etsin tamamına erdirsin. sayenizde şimdi olmasa da ileride böyle durumlar olunca nasıl davranılacak neler ikram edilecek ne giyilecek adetler nasıl öğrenmiş oldum. ben de pek bilmem de bu gibi şeyleri annemde pek bilmez biraz değişiğiz bu konuda :9: ama hepsini öğrendim yalnız şey kafama takıldı bi arkadaş demiş ya kahve önce verilirse kahvenizi içtiniz artık gidin demek olur,çay önce verilirse oturun yiyip içicez sonra sırada kahve var demek diye. ben de hep kahve başta verilir diye biliyodum ama :37: onun sırası biraz kafama takıldı :ssz: sanki yarın sevgilim istemeye geliyo da :3: geliyolarmış gibi heyecanlandım hem de bilgilendim valla

prenses teşekkürler güzellik bakan gözdedir e tatlılıkta tabi :1:

Allah kısmet ederde o gün gelirse inşallah seninde konuna da can havliyle cevap veririm :9:
herkesin adeti göreneği başka dediğim gibi ama gene de bilineni ve herkesin yaptığı haliyle kahve önce verilir..

$image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg

arkadaşım öncelikle hayırlı olsun, tüm sayfaları okuyamadım ama yapma gözünü seveyim. heyecan olur da sen aşırıya kaçmışsın, ne güzel işte. hem kızı isteyecek olan, ailenin karşısında titreyecek olan damat düşünsün :)

benim de evde olmuştu nişan,söz ne dersen. ben turkuaz spor abiye bir elbise giymiştim ve inan evde 50 kişiydik ve içli köfteler, sarmalar, börekler, burmalar ile neredeyse 15 çeşidimiz vardı.bunlar hiç önemli değil, kahveyi arkadaşın, kardeşin varsa o mutfakta yapsın kalabalıklarsa senle beraber iki kişi dağıtın, kalabalık değillerse yapıldıkça sen dağıtırsın, sen mutfağa girme, elin ayağına dolanmasın :) servise de yardım edecek birileri oldu mu sana düşen sadece o güzel heyecanın tadına varmak, güleryüzle misafirleri karşılamak :)

Haklısın valla damat rahat zaten sinir etti akşam küstük ertelicem biraz zaten geriliyodum soğudum birden:(

Teşekkür ederim inşallah dayanabilirim:(Normalde girişken bi insanım ama bu konularda çok utanıyorum evlencem demek bile o kadar zor ki benim için annem kızıyo kaç yaşındasın ne utanıyosun diyo ama elimde değilll
O zaman gelecekler hoşbeşten sonra kahve içecekler isteme bitip yüzükler takılınca pasta ikram edicez ama ben öyle ortada falan kesemem pastayı o zaman mutfakta pasta börek sarma tabaklara koyar veririm.Aslında yakın bi arkadaşım var onla eşini çağırsam heyecanımı arkadaşım alır belkiiii

kesinlikle bi arkadaşını al yanına onunla güler eglenirsin stresi alır biraz biz geçen kuzenimi verdik çok stres yapıyodu ama beraber güldük eğlendik
çok eğlenceli geçti kalabalıktı kahveleri ikimiz dağıttık o önde ben arkada odaya hiç yalnız göndermedim onu hep beraber gittik
hiç stress yapma ama yanına arkadaşını yada yeğenin falan çağır....;)
Hayırlı olsun şimdiden ALLAH tamamına erdirsin...:)

Canimmm mrb.oncelikle sitres yapip gerilecek hicbisey yok.bu senin mutluluga sevdigin insanla bir hayata aticagin ilk adim.oyuzden tadini cikarmaya bak derim sana sonradan pisman olursun.herkez heyecanlanir gerilir.bizimde uykularimiz kacti ama atlatilmiycak bisey degil.oncelikle bu senin nisanin pantolon olmaz.kendine sik bi elbise al aciksan kuaforunede git.geldiklerinde basin dik kendine guvenerek kahveni ikram et.isteme bitip yuzuk takildiktan sonra pasta kesilir kola yada cayla servis yapilir.zaten bu servisleri sen yapmicaksin.senin gorevin sadwce kahve.benim anlattigim sekilde olmustu.aklina takilan her konuda yardimci olurum.ozel msjda atabilirsin.bol sans.

Sıtede burcu özge var onun sayfasınada bak :)))))) orneklerı var ayrıca evlılık nısan soz vb her sey topıkte var oradan ıncele :)

Maşallah en kadar çok şey yapmışsınız marifetliymiş anneciğiniz... Gerçekten çok yardımı oldu fikrim oldu daha önce hiç bu muhabbetlerde bulunmadım hiçbirşey bilmiyorum:(

Kadıköyden mi alsam bende pastamı acaba yada pasta muhabbetine hiç girmicem şimdi onu ortada bizim kesmemizi falan isterler gerilirim:)Allah mutluluğunuzu daim etsin...

Kızlar pastayı isterse oğlan tarafı getirmiyor mu?Arkadaş pasta alayım demiş...

Pantolon aldım elbiseyi bilerek istemedim antipatim var tören gibi olmasın sıradanlaştırmak istedim biraz
ama aldığım kıyafetler gerçekten şık pantolon ceket zaten değişik orjinal şeyler sevgilim çok seviyo giyim kuşam gösterişi nişantaşına götürdü kaliteli güzel olsun dedi herşeyi beğenmez normalde giyince beğenidi gayet hoş oldu.kıyafetten yana sıkıntı duymuyorum işte babamın karşısında utanmasam diğerlerini sorun etmicem

Babanızı çağırmayın nişana:)) Şaka şaka..Umarım kızmadınız..Emin olun babanız da o gece çok stresli ve heyecanlı olacak.Zaten kahve ikram derken çok ortada bulunmayacaksınız..Yanınızda da kardeşiniz ya da içinize sinen biri olursa çok rahat atlatırsınız..

:)Ben kalabalığı mümkün olduğunca azaltmaya çalışıyorum 5 kişiden fazla gelmeyin germe beni dedim
Sevgilim çok rahat gelcek bikaç saat oturup kalkcaz kafayı yedi bizim manita diyoo:))
Bayan erkek ayrı oturma olmaz ama akrabaları falan çağırmicam onlarda az kişi gelcek
Allah'a şükür ailesiyle sorun yok maşallah ama karıştırmıyoruz hiç kimseye alışverişimizi de kendimiz yaptık bana kalsa atınlarıda ikimiz alırız ama kuyumcu annesinin tanıdığı o yüzden beraber alcaz.. Bakalım inşallah atlattım artık nişanlıyım yazacağım günlerde gelir:)))

Cnm bilmiyorum fikirlrim sana uyuyor mu ama bence biraz kalabalık daha iyi.Sohbet,ikram dağıtma derken siz arada kaynıyorsunuz.Diğer türlü ikram faslı çabuk geçecek,fazla konuşacak konu olmayacak,konuşan insan da fazla olmayacak ortada fazla boş vakit kalacak.Hayırlısı olsun..Emin ol en güzel şekilde atlatırsın.En azından sevgilin rahatmış.Seni rahatlatır.İkinizde gergin olsanız daha zor..

O kadar az kişi olacaksanız çaysız olmaz ben kalabalık için söylemiştim alternatif olur diye
hem bizi adetimizde önce kahve gelirse kahvenizi içtiniz kalkın gidin demek önce çay gelirse oturun yiyip içelim daha kahve içicez yani cevap olumlu demek :)

Cnm dediğin doğru ama çay biraz uzun süren bi şey.8 de gelseler.Çayı hemen veremezsin de için gidin der gibi.Mecbur bekleyeceksin.Ee yap et 2 saat sürse bitme aşaması saat 10 da mı isteyecekler.Bence oğlan tarafı geldiğinde biraz hoş beş ettikten sonra (boşluk olursa belki bi kolonya ya da yerini dolduracak içecek gibi bi şey ikram edilebilir..) isteme olur.Kız tarafı kahveyi verir.Çikolata açılır.Yüzükler takılır.Pasta getirdilerse pasta kesilir.İkramlar başlar..Bizde böyle yaptık.Çok problemsiz oldu.Diğer türlü biri istiyo.Biri çay içmeye devam ediyo.Kahve sırası geliyo falan..Ama tabii arkadaşın kafasına hangisi daha çok yatıyorsa onu yapar..Fikir bizden..

prenses teşekkürler güzellik bakan gözdedir e tatlılıkta tabi :1:

Allah kısmet ederde o gün gelirse inşallah seninde konuna da can havliyle cevap veririm :9:
herkesin adeti göreneği başka dediğim gibi ama gene de bilineni ve herkesin yaptığı haliyle kahve önce verilir..

Cnm bakamadım senden mi alıntı yapmıştım ama sendin sanırım.Sen az önce ki mesajında çay önce verilir dememiş miydin?Bende ona istinaden alıntı yapmıştım.Yanlışlık yaptıysam özür.Birazdan tekrar kontrol edicem benim mesajımı..

Pardon little dan alıntı yapmışım.Kafam karıştı:)

Son düzenleme:
Back