• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme

Girmez girmez tırsma yav alt tarafı kahve ahshs

Damadınkine tuz basacak mısın sen onu de hele. Bence tuzlama, kv -5 puanı yazar bak sana, oğlan anası olarak söylüyorum ahshs

(Tuzlu kahve geleneği bitmeli bence, sağlığı da riske ediyor)
Hahahahah aslında isterdim kendisine tuzlu kahve içirmek ama o kahve başkasına denk gelir falan, ayıkla pirincin taşını. O yüzden hiç girmeyeceğim bu topa :D

Nerede oturuyorsun sen ya keşke yakınımda olsan ben yapardım cidden bikac çeşit sana. Yazayım bende bikac tarif atayım belki hoşuna giden olur.
Bence süsleme işine hiç girme perdenin onune klasik 2 harf balon bide şu perdeye takılan lambalar var minik minik aşağıya inen öyle bişey olabilir hem uygun hem fotoda güzel çıkıyor bence. Ben hiç süsleme yapmamıştım söz ve nişan da bence çokta gerekli değil. İlk çay verirsin ikramliklarla sonra kalkar kahve yapmaya geçersin zaten onlarda muhabbete girerler o şekilde isteme Faslı gerçekleşir. Direkt kahveyle girme bence ama sen bilirsin. Bide gelebilecek hiç kız arkadaşın veya kuzenin yok mu çalışıyorsan iş yerinden yakın oldugun bir arkadaş vs yardımcı olacak birisi olurdu işin hafiflerdi en azından destek olurdu bişey yapmasa bile. Şimdiden hayırlı olsun ❤️

Eviniz temiz tertipli olsun bardak çanak temiz olsun gerisi gelir .arkasin gelsin elin ayağına karisir yardıma. ilk çay icilir ikramlik olsun kurupasta borek tatli olsin yeter. karsi taraf bise getirirse acin ikram edin.
Istemeden sonra kahve birde isteme çikolatasını dagitin olsun bitsin internette videolar var ama onlar genelde abarti oluyor size sadece fikir olsun diye izleyin
Soz nisan olursa bir masa dizenlersniz hediyelikikler icin masayı tül renkli masa ile kaplayin tamam

Merhabalar. Konuya girmeden önce beni yargılamamanızı rica edeceğim. Yabani denilebilecek bir ailede, akraba ziyareti misafirlik vs görmeden büyüdüm. Bu pazar günü kız istemem var. Annem ve babam ayrı, ben babamlayım ve babama gelecekler kız isteme için. Annem benimle olamayacak. Ben yıllardır misafir ağırlamadığım için o kadar geriliyorum ki. Nasıl olmalı sade bir kız isteme? Aieleler ilk defa tanışacak. Bulunduğumuz eve geçici olarak taşındık ve salonumuz oldukça küçük, çok fazla süsleme imkanım vs yok maalesef zaten biraz öğrenci evi gibi salonu babam odası olarak kullanıyor vs seneye taşınacağız. Onlar gelince bazı şeyleri çıkarıp alanı genişleteceğiz tabii ki. Benim bu olayda yapmam gerekenler neler minimum olarak? Arkadaşım duvarı süslememi vs söyledi. Her şey gözümde o kadar büyüyor ki. Kafamda önce çay mı kahve mi verilecek bunu bile hesaplarken geriliyorum. Çok abartılı bir tören olmayacak, 5 kişi geliyorlar zaten. Kız istemenin ardından yüzük takma. Bana bir abla edasıyla yardımcı olup tecrübelerinizi paylaşır mısınız :)
Kuzum bir teyze hala birşey yok mu

Konu sahibi hiç telaş yapma. Sana yardim edecek biri yokmuş o yüzden sarma olayına falan girme . Cup cake ler var browni tarzında yapıp üstüne suslerden dokebulirsin kolay ve pratik olur . Salata yapabilirsin Rus salatası ,kısır gibi bir şeyler . Sonra kurabiye yapabilirsin ,patates salatası yapabilirsin , poğaça ya da yufkadan börek yapabilirsin bunları çok büyük değil de küçük küçük yaparsan isteyen alır. Havuçlu kek ya da cevizli değişik bir kek yapabilirsin bir masa hazırlansın. Sen önce sunumu yaparsın . Isteyen tekrar alır . You tube aç orda sunum tabağı ,gün tabağı ya da isteme tabağı diye arattır . Ben sıfır yemek yapmayı bilen biri olarak evlendikten sonra her yemeği yapmaya başladım . Önceden yapabileceklerini yaparsın . Diğerlerinin hazırlığını yaparsın .

Bu arada ev bark ,yemek bunlar önemli değil . Önemli olan senin mutlu olman . Inşallah herşey gönlünce olur . Bu evlilik sana huzur ve mutluluk getirir. Emin ol herşey de yetişir.

Benım bıldıgım once ısteme olur kahve cıkolata servısı,arkasından ıkramlıklar.Onden ıkramlıkları yıyıp yuzukler takılınca dagılacak mı mıllet?Hanı bı cay pasta servısı olur.Bız de oyle olmustu bılmıyorum.
Duvar susleme ısıne gerek yok sacma bence.Masaya beyaz bır ortu,Belkı taze cıcek,zaten onlarda cıcek cıkolata getırecekler onları da masaya koyarsınız bıttı gıttı.
Allah tamamını erdırsın:nazar:

Benim isteme ve nişan ayrı ayrı oldu. İsteme olduğu için hiç bir süsleme yapmadım. Kahveleri verdim, isteme oldu, sonra yemek verildi.
Nişan olmayacaksa zaten az kişi de geliyormuş bir pasta yaptırabilirsin. 1 hafta kalmış yüzük ve kahve tepsileri falan hazır mı?

Istemeye gelene kısır yapıldığını ilk defa burda duyuyorum , Altın günü mü bu ayol😂
Isteme akşam olacaksa bırakın sarmayı kısırı.
Kuru pasta yanına börek 1 çeşitte tatlı zaten oğlan tarafı baklava falan getirir bitti gitti bu kadar stres yapmayın.
Bi de önce kahve lütfen kız isteme kahve içildikten sonra oluyor genelde.
Hayırlı olsun bu arada

Istemeye gelene kısır yapıldığını ilk defa burda duyuyorum , Altın günü mü bu ayol😂
Kuru pasta yanına börek 1 çeşitte tatlı zaten oğlan tarafı baklava falan getirir bitti gitti bu kadar stres yapmayın.
Hayırlı olsun bu arada
Sarma bır ısteme torenının olmazsa olmazıdır:)Saramıyorsak hazır alırız ama yuzuk tepsissinin yanında ıllakı olur o sarma tabagı hlhglkhlkhlk

İkramlık alacak ya da hazırlayacak mısınız? Çayla birlikte onları ikram edersiniz. Kahve ardından gelir.
Ben süsleme olayını pek sevmiyorum kendi isteme-nişanım da evde olmuştu hiç süsleme yapmamıştım o bakımdan süsleme konusunda yardımcı olamıyorum.
Bence de böyle, ikramlık (tartolet, kanepe, rus salatası, sarma, börek falan) alıp/hazırlayıp çay servisi yaparsın, zaten o ara sohbet muhabbet olur, isteme ve yüzük takma olayı olduktan sonra kahve yaparsın, getirdilerse o çikolatadan ikram edersin.
Süsleme olayına bence de gerek yok gibi, ev temiz ve düzenli olacaktır zaten, güzel bi yüzük tepsisi olabilir.
Mutluluklar dilerim.

Bi de önce kahve lütfen kız isteme kahve içildikten sonra oluyor genelde.
Hayırlı olsun bu arada
Millet açsa nasıl doyacak nasıl 🤣 bizde şehir dışından gelindiği için yemek hazırlamıştık mesela sanırım şehir içinden geliyorlar yine de ac kalktık derler abooo asla olmaz o masa donatilacak illa kisir değil ama böyle birkac çeşit şapşart🤣

Temiz ve düzenli bir ev, bir kaç çeşit ikramlık yeterli.
Süsle falan hiç uğraşmayın bence.
Çay kahvenin sıralaması da çok mühim değil insanların sohbet durumuna göre isteme faslından önce sohbet uzun olursa çay verebilirsiniz.
Ama önce isteme faslı olacaksa kahveleri verip, yüzük takıldıktan sonra ikramlar ile birlikte çay verebilirsiniz.
Zaten onlarda az kişi geliyorlarmış hevesiniz olmayan ekstra süsleme yapmaya gerek yok.
Belki güzel çiçekli bir vazo olabilir resimlerinizi çekinirken ufak ama güzel bir detay olur.

Şimdiden tebrikler.

Hala nine falan evinde isteseler?
Sonuçta maksat babanızdan istemek.
Hem size yardımcı olurlar hem de daha düzenli bir ortam olmuş olur

istemede süs mü olur çıldırmayın ya bi sonraki evre nişan sözde yaparsın onu. şuan için ev temiz düzenli olsun yeter. sadece ikramlık hazırlaman lazım. eğer istemede evi süslersen hahaha kaynanan kapıdan geri dönebilir :D olabildigince sade ve samimi olmalı ilk tanısma nasılsa. bundan sonra süsleme yapabilirsin

:D o heyecan oluyor mutlaka ben eşime kahve yapamadım mesela sadece anne ve babalara yaptım eşime ayrı yapacakken elime tutuşturdular çikolata tepsisi bir de kolonya onları dağıt filan o bitti hadi yüzüğü takalım oldu kahve arada kaynadı :D çok fazla kalabalık hiç iyi birşey değil bence biz şehir dışından gelindiği için yemekler hazırlamıştık tatlı olarak baklava filan vardı

Back