• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlığı yaratan güvensizlikmidir....

Kıskançlığın hayatımda yeri yoktur.Evet kendime çok güvenirim,belkide ondan.
Fakat devamlı çevrem tarafından kıskanaılırım.Özellikle hemcinslerimiz
maalesef bazen çok kıskanç oluyorlar......................................................

kıskançlık iki türlüdür bence

birisi
benimseme ve sahiplenmeden dolayı ve sevgiden ileri gelen kıskançlık
bu dozundadır ve çift birbirini anlar :) belkide dahda bağlanır
diğeri ise
hem kendine hemde eşine güvensizlikten dolayı ileri gelen kıskançlık
bu ise bi hırs bi gurur meselesi haline gelir
iki taraf içinde hiç hoş sonuçlar doğurmaz

bana göre seven eş kıskanmalıdır ama onu incitmeden
sevgiğinizden oılduğunu belli ederek
başkalarından sakındığınızı belli ederek
:)))

Son düzenleme:
Aşırı kıskançlık varsa kişinin kendine olan güvensizliğinden kaynaklanır bu.
Karşısındaki kişi ne kadar düzgün olsa bile mutlaka bir sebeb yaratarak onu kıskanır.
Hem kendine hemde başkalarına hayatı zindan ederek devam eder.
Halbuki normal seviyede olsa bu hayattan zevk alarak yaşamasını öğrenir.

Bence kıskançlığın sebebi, güvenmemek değildir...Aynı zamanda kıskanan kişinin kendine olan özgüvensizliği de değildir.Bu tamamen,sevgiye ve onu kaybetme korkusundan kaynaklanan istem dışı bir reflex olduğu kanısındayım..Ben de erkek arkadaşımı kıskanıyorum malesef ve buna engel olamıyorum..Hatta zaman zaman onu fazlasıyla sıktığım zamanlar da oluyor:(( ama sağolsun buna rağmen bana katlandı:asigim: ona hak veriyorum,artık kıskanmamaya çalışıyorum ve bunun için kendime söz verdim..

bencede kendine güvenle alakası yok.
sahiplenmek,paylaşamamak, çoğunluğu budur.
ama birde madalyonun öteki yüzü vardır.oda karşıya güvenememek.tabii buda kıskanan kişiyi şüphelere sokmuşturki yani karşıdaki kişi çelişkili davranmıştırki diğer kişide kıskanır.
ben gençken dişi sinekten bile kıskanan biri olarak,sürekli şüphe içinde yaşadım buda :1ninca: kıskanclıktan ölecektim nerdeyse.çünkü hep şüpheli davranıyordu.
neydi o günler yaa.şimdi ise gülüyorum.tam manyağın önde gideniymişim :mymeka:hey allahım.tövbe tövbee

bir arkadaşım kıskançlık yuzunden tedavı olmuştu onun kıskançlık yapma nedenı kımseye guvenememesi ve herşeyın altından bır şey cıkacagına ınanmasaydı. yanı dr ona demış ki; sen kendını dedektif sanıyorsun, ve aptal yerıne konmamak için karşıdakını sıkıştırıyorsun. bazen kışı kendı komplekslerı ve özguvensızlıgı nedenı ıle de kıskançlık yapabılır.

kıskancılık dozunda oldugu zaman güzel ama birde abartanlar var
esini hic dışarıya göndermeyenler
ve evli cocuklarını karılarından kıskanan kaynanalar bunlar evli ciftlerden bile daha kötü
bence kimseyi üzmedikten sonra kıskanmanın bir zararı yok :))

Kıskançlık, öfke, stres, üzüntü, hırs ...vs adı ne olursa olsun bu hislerin bizlere hayatımızı devam

ettirmemizde belli ölçüde yardımları var gerekliler....Ancak tepkiler ve hisler normalin dışına çıktığında,

kendimize veya karşımızdakilere zarar verdiğinde çözülmesi gereken bir sorun var demektir .....

yani kıskançlık değildir zararlı olan bizim ruhumuzda bulunan bilmediğimiz eksiklerden dolayı

kıskançlığımızı yanlış ifade edişimizdir bence zarar ve sorun..

kıskançlığın anormali hastalıktır, kişilik bozukluğudur....

kişinin kendisi de yer bitirir eşini de yer bitirir hayatı cehenneme çevirir...

hasta kişi kıskançlık yaptığını asla kabul etmez, ona göre karşısında ki kötüdür, o herşeyi anlıyordur...yani altında paroyonik türde kişilik bozukluğu vardır.

peki neden hastadır? bunun çeşitli sebepleri vardır, genetiktir, çocukluğunu nasıl geçirdiğine bağlıdır, ağır bir psikolojik travma geçirmiştir.

psikiyatristler tedavi edilebilir olduğunu söylüyorlar, kocasını tedavi olmaya kaç kadın ikna edebilir?

Back