Jillian Michaels - 30 Day Shred egzersiz programi

herkes link istiyor ama yapan yok mu niye kimse sonuçlardan bahsetmiyor??? hareketler, zorlukları, gördüğünüz faydalar, daha önce yaptıklarınızla karşılaştırmalar, aldığınız sonuçlar vs.. bilgiler paylaşılsa burda daha iyi olmaz mı, hem motivasyon hemde yapmak isteyenlere bilgi vermek açısından...

herkes link istiyor ama yapan yok mu niye kimse sonuçlardan bahsetmiyor??? hareketler, zorlukları, gördüğünüz faydalar, daha önce yaptıklarınızla karşılaştırmalar, aldığınız sonuçlar vs.. bilgiler paylaşılsa burda daha iyi olmaz mı, hem motivasyon hemde yapmak isteyenlere bilgi vermek açısından...

ben yapmaya çalışıyorum. level 1 i düzenli yaptım. level 2 de aksama oldu maalesef. geçen hafta sadece 2 defa yapabildim. hazır zor yapmışken level 3 ü de yapayım dedim, onu da yaptım :KK37:

ben daha önce b-fite, pilatese gittim ve bir süre de kardiyo egzersizleri yaptım. onlarla karşılaştırdığımda bu egzersizlerde çok terlediğimi, kaslarımın yandığını ve zorlandığını fark ettim. hareketler çeşitli ve her kas bölgesine göre değişkenlik kazanacak şekilde yapılıyor. platesi bir spor merkezinde hoca eşliğinde yaptığım halde bundan çok daha fayda gördüğümü düşünüyorum. bunda hareketler daha çeşitli ve ara vermeden yapıldığı için daha fazla terliyorsunuz. zayıflamak isteyenler plates yerine bu egzersizlerden daha fazla fayda görür sanırım.

ben zayıflamak için değil vücudumun toparlanması ve sıkılaşması için yapıyorum. fakat eğitmen hoca jillian michaels gerçekten eğlenceli bir kadın ve çok zevk alıyorum yaparken. bu videoları bitirince farklı videolarını da yapmayı düşünüyorum inşallah.

ölçü alamadım, çünkü evde ölçü için gerekli olan mezurayı bulamadım. yalnız daha önce de söylemiştim, başlamadan spor merkezinde kas ve yağ dağılımımı ölçtürmüştüm, bitince tekrar yaptırırım inşallah. böylece karşılaştırabiliriz...

bunun haricinde evde yapmak, spor merkezinde kardiyo aletleri ile çalışmaktan daha avantajlı oluyor. istediğin saatte yapabiliyorsun. ayrıca spor merkezinde koşu bandı hariç pek terlemiyordum ben, bu yönden bu egzersizleri nçeşitliliği ve ara vermeden az zamanda yapılması açısından avantajlı buluyorum.

velhasıl ben çok sevdim bu egzersizleri. zamanla değiştirip farklı egzersizlerini de kısmetse yapacam =)

merak edenler için egzersiz programı hakkında kısaca bilgi vereyim.

Jillian Michaels'in 30 day shred egzersiz programı, kısa sürede kilo vermeyi ve forma girmeyi amaçlayan bir program. zaten programda da sık sık bunu tekrar dile getiriyor -ingilizcesinden anladığım kadarıyla-

program 3 ayrı bölümden oluşuyor. her programda kendi içinde 3 ayrı parçadan ve o da aşama aşama 3 kademeden oluşuyor -biraz karışık oldu galiba :44:

şöyle anlatayım, her bölümde circuit, kardiyo ve karın egzersizleri var. bu 3 ayrı egzersizte 3 kademe halinde tekrar ediliyor. her kademede biraz daha zorlaşıyor.

hareketler karışık yapılıyor gibi ama aralarında bir düzen var, kendisininde söylediği gibi az vakitte çok enerji ve kalori yakılmasını hedefliyor. bölgesel değil yani hareketler, tüm vücut hedeflenerek yapılıyor daha çok...

evet kizlarrr haftalardir tembellikten erteleyip durdum, ama bugun sonunda ben de basladim :) bir carsamba aksami leslie yaparken iyice gaza gelip 30DS de yapmaya karar verdim ve de yaptim. 70 dakika leslie yaptiktan sonra yaptim bu arada o yuzden su an olmedim ama surunuyorum :KK1: leslie'den artik tamamen 30DS'e gecme karari aldim. esim fotograflarimi cekti, olculerimi de alip not ettim. programi bitirince tekrar fotograf cekilip olcu alinacak. bakalim ne kadar fark edecek.. ben de merakla bekliyorum..
spora isimin yogunlugu sebebiyle 2 hafta ara vermistim malesef 2 hafta boyunca diyetimi de oldukca saldim (nedense spor yapmazsam diyet yapamiyorum ben, ipin ucunu daha rahat kaciriyorum. (spor yapinca kiymetini biliyorum 1-2 saatte zorlukla yaktigim kalorileri 5 dakikada almamak icin daha azimle diyet yapiyorum heralde:KK1:) , 4 gun once spora yeniden basladim artik hergun duzenli yapabiliyorum noel stresi bitti ofiste isler sakinlesti, bana da spor yapacak enerji kalmaya basladi aksamlari.
simdi topikte 2 kisi olduk programa baslayan. yok mu baska kizlar, link attiklarimdan baslayan? buradan haberleselim nasil gidiyor ne yaptik hangi leveldayiz kac cm inceldik..

bugun baslamayı dusunuyorum ama ındırebılırsem valla sınır oldum bır suru vıdeo ındırdım bunun kadar zorlanmadım heralde vıdeo ıse yarıcakya naz yapıyor :KK70:simurg_ arkadas gelsınde maıl atcak onu beklıyorum ıns bu sefer ıner vıdeo cunkı baslamak ıstıyorum artıkkkkkkk

TrulyScrumptious canım sende yolandın lınk ellerıne saglık ama tık yokk ınmıyor hıc ne yaparsam yapıyım valla kafayı yıcemmmm hırs oldu bende sımdıııı aaaaaaa ılla ındırıcem ve yapıcammmm ve kılo cok aldım bu ara sabah aksam yapmayı dusunuyorum slım ın 6 yıda sabah aksam yapıyordum ıyı oluyordu.... malukm evde bos oturunnca ıster ıstemez vakıt bol :KK70:

anladim canim umarim indirebilirsin de baslarsin sen de, iyi iyi gittikce artiyoruz :KK70:
ben de calismasaydim heralde bsaha ve aksam yapardim sporumu ama simdi gunde 1 kereye bile zor enerji bulabiliyorum, ona da sukur :KK1:
bu sabah bacaklarim kesin tutulmus olur diyordum ama gayet saglamim, demek dusundugum kadar da ham degilmisim leslie ise yariyormus :KK15:

Selamlar,

Özelden mesaj atmıştım ama son sayfaları okuyunca başlığa da yazmak istedim. Son 1 senedir aralıklarla da olsa düzenli spor yapan biriyim, sıkılık durumum iyi aslında, fazla kilom da yok ancak biraz daha güç ve direnç kazanmak ve tabiri caizse taş gibi olmak :KK37::KK37: istiyorum, linki gönderirseniz ben de size derhal katılırım :)

Sevgiler,

bişiler yapmaya ındırmeye calısıyorum ama hadı hayırlısı bugun eger ındırırsem hayırlısıyla valla baslıcam..... 3 gundur canım cıktı

anladim canim umarim indirebilirsin de baslarsin sen de, iyi iyi gittikce artiyoruz :KK70:
ben de calismasaydim heralde bsaha ve aksam yapardim sporumu ama simdi gunde 1 kereye bile zor enerji bulabiliyorum, ona da sukur :KK1:
bu sabah bacaklarim kesin tutulmus olur diyordum ama gayet saglamim, demek dusundugum kadar da ham degilmisim leslie ise yariyormus :KK15:

leslıe yptım ıse yaramıyor gb gelıyordu bana ama ısınma ıcın gayet ıdeal denemeye deger... ındırıyımde hep beraber baslar olculerımızı fılan yazarız :))) ıns gun gectıkce kalabalıklasırız daha eglencelı ve ınsan motıve oluyor.. ben ısvec dıyetının ustunden oyle gelmıstım :))

superrr benden mutlusu yokkk beee ındırdım hemde super gozukuyorrrrr superr.... sımdı bır sprum var bakalım dogru seymıı ındırdım bırıncı levelde kadının ustunde grı kırmızı bır ustluk var ıkıncıde mor ucuncude de mavı mı :))))) goruntude super mısss:KK70: sızınde oylemıııııı kızlarr

hollywood dıyetıde buldum bugun spora baslarım yarın dıyete :KK70: anammm sımdıden kendımı dınamık hısedıyorum :KK70: ama arada ben dıyet yapıyorum yapıncada bır acıkma oluyor kı bende :KK70: ama bu sefer tutucam kendımııı tutcammmmmmmmm :)))sımdı bısıler yedım karısım ıctım soyle 1 saat gecsın spor yapıcamm :KK70:

canımmm sımdı gordum ms dur lınk fılan nasıl ındırılıyor yazıyorum ozeldenn ben yarım saat sonra spor yapıcamm :KK70: ve startı verıcem :KK70:

veeeeee level 1 den baslamıs bulunuyorum terden bıttım :))) sımdı doggru dusa :KK70: bısı dıkatımı cektı bu kadınlar kaslı dııl sevındım dıger vıdeolardakı kadınlarda erkek gb kas var ıgrenc :KK70: ıns ıse yarar bakalım yarın dıyete de baslıcam ıns sonuc alırım :):)))

Kızlar, kendi başlığıma yazmıştım ancak madem ilgileniyorsunuz sizlerle de paylaşmak ve tavsiye etmek istedim:

Aaa bir şeyden bahsetmeyi unuttum, normalde cidden spora ağırlık veren arkadaşlarım aynı zamanda protein tozlarından da kullanıyorlar ancak ben yapay şeyleri sevmediğimden yerine şahane bir alternatif buldum, yumurta! Bir ölçek protein tozunda 20-23g protein bulunurken, orta boy bir yumurtada 6-7g kadar var ancak kesinlikle şunu söyleyebilirim ki, son 5 haftadır her sabah sporu sonrası hemen (ilk yarım saat içinde yenmesi tavsiye ediliyor) bir adet yumurta hüpletiyorum, kaslarımın bundan sonra belirginleşmeye başladığını farkettim :) Çok tavsiye ederim :)

Bir vücut geliştirme sitesinden proteinle ilgili aşağıdaki bilgileri edindim:

Sindirim işleminden sonra proteinler amino asitlere parçalanır. Sonra kana karışıp hücrelerce emilir .Bütün gerekli amino asitleri içeren proteinlere tam protein denir. Bunlar yüksek biyolojik değere sahiptir,vücut tarafından daha kullanışlı ve minimum artıkla kullanılırlar. Eğer bir proteinde bir veya daha fazla amino asit eksikse bunlar eksik protein'dir.Vücut tarafından tam olarak istifade edilemezler. Tam proteinlerle eksik proteinlerin birleşimi eksik olan amino asitleri tamamlayacaktır. Buna proteinlerin tamalanması denir. Bu nedenle eksik proteinler alırken beraberinde az da olsa tam protein alınmalıdır. Eksik proteinler bitki kökenli olanlar,tam proteinler hayvansal kökenli olanlardır.

Normal bir insan için vücut kilosu başına 1gr protein alımı yeterliyken vüçutçular için en azından kg başına 2gr alınmalıdır. Bazılarına göre bu çok fazladır, fakat eğer kas koyabilmek istiyorsanız en azından 2gr almak zorundasınız. Çünkü protein=kas, çalışırken kas lifleriniz yırtılır, zedelenir ve daha sonra vücut bunları yenilemek için proteine gerek duyar. Ayrıca bu yenilenme sırasında kas daha da gelişmiş bir yapıya kavuşur. Çünkü durumunun yetersizliğini anlayan kaslar ilerisi için kendini güçlendirip,büyütür. Ve yeniden proteinlere başvurur. İşte bu GELİŞMEDİR.

X