JILLIAN 30 DAY SHRED YARIŞMASI

kriil oil nedir canim ne işeyariyor nerden aliniyor?
gıda takviyesi. omega 3 gibi bir balık yagı. ama omega 3 ten daha etkili oldugu söyleniyor. hap şeklinde satılıyor. ben günde 2 hap alıyordum kalvaltıdan sonra. daha detaylı olarak;

Karides ailesinden olan, krill adındaki küçük deniz canlısından elde edilen krill yağı, son zamanlarda omega 3 bakımından zengin olması popülerliğini artırdı. Bunun nedeni ise ”DHA” bakımından oldukça zengin olmasıdır. Diğer omega 3 kaynaklarına göre daha sağlıklı bir alternatif olarakta gösterilmektedir.
Krill Yağının Faydaları
Yüksek Kolesterol:
Krill yağı ile ilgili yapılan çalışmalarda, LDL (kötü kolestrol ) seviyesini düşürdüğü ve HDL (iyi kolestrol) seviyesini ise %40 oranında yükselttiği tespit edilmiş. Ayrıca, trigliserid seviyesinin düşürmede de oldukça etkili olduğu bulunmuş.

Kalp Sağlığı:
Kolesterolü düşürdüğü için doğrudan kalp ve damar hastalıklarına dost bir besin takviyesi olarak listenize ekleyebilirsiniz.

Beyin Fonksiyonları:
Beyin fonksiyonlarının yavaşlaması ve hafızanın zayıflaması omega 3 eksikliğiyle doğru orantılıdır. Krill yağı ile yüksek DHA seviyesiyle beyni yaşlanmaya karşı korumaktadır.

Adet Öncesi Sendromu: Yapılan ilk çalışmalar krill yağının adet öncesi sendromu belirtilerini azalttığını ortaya koymaktadır ancak bu konuda henüz yeterince bilimsel araştırma yapılmamıştır.

Artrit (Eklem İltihabı):
Journal of the American College of Nutrition’daki bir araştırmaya göre, krill yağı eklemlerde oluşan iltihap belirtilerini azaltarak ve iltihabı azaltmada olumlu etki göstermiştir.

Cilt Kanseri:
Krill yağı cildin yaşlı ve kırışık görünümünü iyileştirilmesine yardımcı olarak aynı zamanda cilt kanserine karşı koruma da sağlayabilir.

Yaşlanma:
Yapılan araştırmalar sonrasında, krill yağındaki antioksidanlar diğer antioksidanlara oranla hücre yenileme de daha etkili sonuçlar ortaya çıkarmış.

Depresyon:
Omega 3’ün beyin aktivitesi ve fonksiyonlarını geliştirerek morali yükseltmede oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Ayrıca halsizlik, aşırı yorgunluk gibi antidepresanların verdiği etkiyi de vermiyor.

Krill Yağının Diğer Faydaları
Bağışıklı sisteminin güçlenmesine, böbrek fonksiyonlarının gelişmesi, kan şekerinin düzenlenmesi, göz sağlığı ve enerji seviyesi artırmada oldukça etkili sonuçları bulunmaktadır.

Krill Yağı mı, Balık Yağı mı?
Krill yağındaki omega 3 yağ asitleri, diğer omega 3 kaynaklarına kıyasla sindirimi daha kolaydır. Aynı zamanda içeriğindeki astaksantin, hücreleri serbest radikallere karşı da korumaktadır. DHA yağ asidinin beyne daha kolay ulaştırılmasını sağlar. Dr. Mehmet Öz’ün altını çizdiği bir diğer nokta ise, genellikle çiftlik balıklarından elde edilen balık yağı belirli oranlarda metal ve bazı toksin maddeler içermesi ancak krill yağında bu maddelerin bulunmamasıdır.

Krill yağının dezavantajı ise, balık yağına kıyasla, hakkında çok daha az sayıda bilimsel araştırma yapılmış olmasıdır. Ayrıca balık yağına göre daha pahalıdır.

Krill Yağının Yan Etkileri
Uzmanlara göre kullanımı 3 ayla sınırlandırılmalıdır. Bu yağ hakkında yapılan çalışmaların sayısı henüz yetersiz olduğundan yan etkileri hakkında net bilgiler bulunmamaktadır. Gebelik ve emzirme döneminde krill yağı kullanımının yan etkileri konusunda da net bir bilgi olmadığı için vücudun hassas olduğu dönemlerde kullanılmamalıdır.

Deniz ürünlerine alerjisi bulunanlar da alerjik reaksiyon gösterebilir. Bu yağ ve diğer omega 3 yağlar kanın pıhtılaşmasını yavaşlattığı için cerrahi operasyondan 2 hafta önce kadar bırakılmalı, ameliyat sonrası müdahale edilen bölgede bulunan yaralar iyileşene kadar kullanılmamalıdır.

3 Agustos Spor Listesi

1. aquarius24: Leslie 3 mil + Callanetics 7/15

haaydiiiiin kizlaaar durmak yok yola devam:KK71:
Sicaklar sizi pes ettirmesin, asil simdi spor vaktiii. Gec bile kaldik.
Bu sicaklarda rahat rahat fit bir görüntüyle salina salina gezmek istemiyonuzmu:cool:
bugün gerçekten çok sıcak. nasıl yapıcam diye kara kara düşünüyodum tamda :)) nese vantilatörü alırım karşıma tepinirim napalım emeksiz birşey olmuyor.

2 Agustos Spor Listesi

1. aquarius24: Callanetics 6/15
2. Asimeleksi shred 29/30
3. arwinn 11/30
4. busekarakan98 : shred 5/30
5. Beyaz Hatun: Shred 15/30 bugün bildirim için geciktim canlarım düğündeydim yeni geldim anca fırsatım oldu :oha: ayrıca 3 gün aradan sonra özlemişim jili bacıyı da buraya bildirim yapmayo da :deli: haa bugün spor için büstiyer aldım allahımm bir gaza geldim spor yaparken anlatamam kızlar kendimi natalie filan sandım bi hareketler bi ekşınlar anlatamam denemenizi gaza gelmenizi tavsiye ediyorum :deli:

Ben de bugün ilk defa sporumu spor sütyeniyle yaptım. Gerçekten çok güzel hissettiriyormuş insanı. Geçtim ayna kariısına, fotoğraflarımı çektim :oops: inşallah daha da güzel ve fit olacağız :cool:

göbeğimi hiç eritemeyeceğim sanki. spora devam ama

Göbek en zor eriyen inatçı bölgelerden biri canım. O inatçıysa biz daha inatçıyız ama gidecek o göbekler:KK5:

En zor yerlerden biri göbek normal yani sonuna doğru baya toparlanmış olursun ben 40 benden pantolonuma zor girerken şimdi rahat giriyorum sıkmıyor beni
Tebrik ederim canım, harikasın :KK9:
Fotoğraflarını çok merak ediyorum senin. Bugün bitiyor senin shred, değil mi? :KK49:

Bitiren arkadaşlar foto bekliyoruuuz :eğlence:
Ayrıca kızlar ben inceldiğimi hissediyorum fakat kot pantolon veya ketenlerime girdiğim zaman hala aynı oluyor aynı sıkılıktalar :deli: adana da yaşıyorum acaba neminden mi öyle oluyor ki vücut mu şişiyor ayyy anlamadımmmm :bicak:

3 Agustos Spor Listesi

2. Frifri: Shred 20/30
3.Beyaz Hatun: Shred 16/30
Kızlar ben bu level 2 yi 2.ci yapışım ya artık baya sıkıldım ilk yaptığımda level 2de 8 gün yapıp şehir dışına çıkmıştım. Tekrar baştan aldım yani 14 gün oluyor toplamda ama gözü kapalı yapıyorum artık. C tesiye kdar yapıp pazartesi leel 3 e geçicem bende merak ediyorum yetti gari

3 Agustos Spor Listesi

2. Frifri: Shred 20/30
3.Beyaz Hatun: Shred 16/30
Kızlar ben bu level 2 yi 2.ci yapışım ya artık baya sıkıldım ilk yaptığımda level 2de 8 gün yapıp şehir dışına çıkmıştım. Tekrar baştan aldım yani 14 gün oluyor toplamda ama gözü kapalı yapıyorum artık. C tesiye kdar yapıp pazartesi leel 3 e geçicem bende merak ediyorum yetti gari
Canım 14gün yapmışsın zaten, bence de bıkıp bırakmaktansa geç bir sonraki seviyeye.
Mutlaka değişim vardır ama adet öncesi dönemdeysen o yüzden de su tutmuş olabilirsin.

Ben de bugün ilk defa sporumu spor sütyeniyle yaptım. Gerçekten çok güzel hissettiriyormuş insanı. Geçtim ayna kariısına, fotoğraflarımı çektim :oops: inşallah daha da güzel ve fit olacağız :cool:

Göbek en zor eriyen inatçı bölgelerden biri canım. O inatçıysa biz daha inatçıyız ama gidecek o göbekler:KK5:

Tebrik ederim canım, harikasın :KK9:
Fotoğraflarını çok merak ediyorum senin. Bugün bitiyor senin shred, değil mi? :KK49:
bügun Dışardayım yarın gen ölçğlerimi hem foto atarım

Canım 14gün yapmışsın zaten, bence de bıkıp bırakmaktansa geç bir sonraki seviyeye.
Mutlaka değişim vardır ama adet öncesi dönemdeysen o yüzden de su tutmuş olabilirsin.
Vallahi canım öyle umuyorum ama inşallah su tutmasıdır :)) evet canım öyle yapıcam bu haftayı level 2 ile sonlandırıp yeni haftaya level 3 ile başlıcam en azından senden yorumları alırım nasıl etkileri noldu diye :)))

Vallahi canım öyle umuyorum ama inşallah su tutmasıdır :)) evet canım öyle yapıcam bu haftayı level 2 ile sonlandırıp yeni haftaya level 3 ile başlıcam en azından senden yorumları alırım nasıl etkileri noldu diye :)))
İnşallah canım. Ben level 2de çok ara verdim gıda zehirlenmesi, hsg derken çok fark etmedi sanki. Level 3ün sonunda mı fotoğraf çeksem diye düşündüm... :bicak:

Kizlar ya benim bileğim guya 15 günde iyilesecekti bugün itibariyle koluma taktigim aparati cikardim ama hala ayni sekilde sızlıyor :KK43: napsam shred yapmasam mi leslie devam mi etsem offf

Kizlar ya benim bileğim guya 15 günde iyilesecekti bugün itibariyle koluma taktigim aparati cikardim ama hala ayni sekilde sızlıyor :KK43: napsam shred yapmasam mi leslie devam mi etsem offf
Bir daha gitsen doktora canım ya... Ağrıyorsa sakın zorlama. Benim ayak bileğime dönmesin senin el bileğin... Bebek de var zaten. Hoplamaları zıplamaları yapabilyorsan yap ama şınavları plankleri sakın ha yapma. Strengtlerde ağırlık kullanma. Yine de etkili olur.

oyle yapayım en iyisi ben tatile gidene kadar devam edeceğim ama
Çok iyi düşünmüşsün canım :KK19:

Bir daha gitsen doktora canım ya... Ağrıyorsa sakın zorlama. Benim ayak bileğime dönmesin senin el bileğin... Bebek de var zaten. Hoplamaları zıplamaları yapabilyorsan yap ama şınavları plankleri sakın ha yapma. Strengtlerde ağırlık kullanma. Yine de etkili olur.

Çok iyi düşünmüşsün canım :KK19:
kazandığım az da olsa kondisyonu kaybetmemem gerek dimi canım:KK50:

Canım yaa çok geçmiş olsun üzüldüm senin adına :KK43: ama bence zorlama frifri nin de dediği gibi dambılları çok kullanma plank pozisyonlarını yapma o aralarda leslie deki gibi tempolu yürü mesela ama geri kalan hareketleri kolunu zorlamayacak şeyleri yapmaya çalış gülüm çok zorlama ama:sinirli:

X