melisa dünyada jilet izini tamamen gecıren bır tedavı yontemı yok malesef henüz. İzlerin anlamı degıstırılıyor cerrahi yöntemlerle .Benım izlerim 10 yıllıktı ve yama amelıyatı oldum. İzlerim yanık izi gıbı duruyor. zaman gectıkce yama yapılan yer dıkkat cekmeyecek hale gelıyor. Birde tek iz amelıyatı var. Onunlada koldakı ızler amelıyat ızı seklıne donusturuluyor.
Bana göre tek care amelıyat malesef. Lazer hakkında bısey yazmak ıstemıyorum. Bu formda lazer olan ve hüsrana ugrayan(yanık ızı kalan vs.) arkadaşlar var.lazer işi bana guven vermıyor. ama yazmak ıstemıyorum elestırdıgımde tepkı almıstım cunku.
zaten sayfalarca okudum çünkü artık biyerden başlamak istiyorum senin yazdıkların bana moral oldu diyebilirim güç verdi geçmiş olsun bu arada en kısa sürede toparlarsın :) sormak istediğim sendeki izler nasıldı çok geniş ve büyük mü benim aslında küçük küçük izler kaldı ama o beyaz beyaz çok rahatsız ediyo özellikle kol bronzlasmaya başlayınca düzensiz bir sürü küçük çizik izler..1 cm uzunluğundalar en fazla,ama sol kolumun iç kısmı bunlarla kaplı 8-9 tane var gözüken.sağ kolumda 4-5 sene önce vardı ama mesela şu an hiç iz kalmadı acaba diyorum bu diğerleri de zamanla geçer mi bunlar 2008-2009 yılında oldu,aptallık yaptım kendimce başka bi acıyı fiziksel yolla bastırmaya çalıştım ama sonraki hayatımı düşündüğümde artık bunlardan kurtulmayı istiyorum.özel mesaj atmak istiyorum yapamıyorum sınır varmıs sen artık bu konuyu arastıra arastıra bir nevi uzman gibi olmussun ameliyat en azından önümüzdeki 4 yıl için imkansız üniversiteye başladım bu sene ve ailem bilmiyo bu konuyu o yüzden imkan dışı.ameliyat dışında daha ucuz bi yol yok mu çünkü benimkiler hem derin değil hem de minik minik ama rahatsız ediyolar dediğim gibi. şimdiden tesekkürler çok mu yazdım bilmiyorum ama burayı okuyunca ve yazdıklarını görünce yardımlarını düşüncelerini gizlememişsin ben de sana danışmak istedim
10-12 sene sonra geçer
jilet izi kalıcıdır ömür boyu geçmez. Jilet iziyse tabı. Onun dısında kalem cızıgı kedı cızıgı falan gecer. Benım kolum kedı cızıklerıyle doluydu gectı bır kac senede ama jilet ızlerı gecmedı. yazılanları okuduysanız 15 ,20 senelık ızlere sahıp olan ınsanların oldugunu gorursunuz.
bu arada yaklasık 2 ay demısım tam olarak 1 ay 12 gun oldu amelıyat olalı
geçmiş olsun canım..
Serkanin yaptıgı tedavi hücre spreyi tedavi alanı yanık ve vitiligo canım.. Yani bizim izlerde ise yaramaz .. doropenin resimlerini gördün mü o da oldu ve resimlerini koydu 1. Ay 3. Ay ve 7. Ay sonundada iz çok belli belirsiz halde 1 sene sonrası daha da siliklesir
tesekkurler. senın jılet ıle yapılmıs kesıkler mıydı?gecmesı ılgınc yanı
kızlar merhaba benimde ameliyat izlerim var ..acaba serkan doktor'un yerini yada ona ulaşabileceğim numarasını belirtebilirseniz çok sevinirimm.
adı Serkan Dinar ...Jilet izlerinde başarılı değil ama hücre spreyi.Amalıyat ızlerını bılemem
canım ben yama amelıyatı oldum cengız beye. Jilet ızlerım ıcın . Bacagımdan derı parcası alındı, daha sonra kolumdakı ız olan kısım zımparalandı ,alınan derı koluma yapıstırıldı. Serkan dınarı bu formdan okudum fakat;jilet izleri için iyi olmadıgını bılıyorum
canım ben yama amelıyatı oldum cengız beye. Jilet ızlerım ıcın . Bacagımdan derı parcası alındı, daha sonra kolumdakı ız olan kısım zımparalandı ,alınan derı koluma yapıstırıldı. Serkan dınarı bu formdan okudum fakat;jilet izleri için iyi olmadıgını bılıyorum