Arkadaşlar hepinize merhaba,
bu başlığı uzun zamandır takip ediyorum, belki de her sayfasını , her sayfadaki yorumlarınızı defalarca okumuşumdur...:)
(bazı arkadaşlar gibi sorular sorup , konunun butun sayfalarını oku , diğer sayfalarda yazıyor cevabı almak istemediğim için )
Sizinle aynı dertten bende muzdarip bir haldeyim...orta okul yıllarında yapmış olduğum akılsızlıkların cezasını simdi hala çekiyorum...28 yasındayım ve hala utanarak geziyorum bu izlerden...her iki kolumda da bulunmakta. otobüste , metro da, dolmuşta, bi kafede otururken bile sürekli gizleyerek geziyordum...yıllardır da dövme yaptırma hayalini kuruyordum, ama aile engeli hep önüme çıkıyordu. gözümü kararttım ve sol kolumun üstüne ( bu kolumdaki izler çok daha derin ve belli ) yunus dövmeleri yaptırdım (ailem geçici olduğunu sanıyor hala ) , artık utanarak gezmiyorum hiç belli olmuyor çünkü ... çok dikkatli bakılınca ancak anlaşılıyor...
dövme yaptırdığım için isyerimde biraz tepkiyle karşılaştım, bankalarla , firmalarla toplantılara giriyorum, sürekli insanlarla muhattap oluyorum , kötü görünüyor diye birazcık moralim bozuldu ama olsun. saklamıyorum en azından kollarımı bir yerlere.
tepki aldığım için, sol kolumun üstündekiler için ise bir doktora gittim bu konuda prof. olmus birisi...kremler verdi kullanmaya başladım...ama tedavi sürecinin başında sıkı sıkı tembih etti, sabırlı değilseniz hiç baslamayalım diye...burada yazan diger arkadaşların da dediği gibi bu iş biraz sabır işi. mucize olupta geçmesini beklemek biraz gereksiz...su anda 3. haftaya giriyorum kremlerle ve silikleşmeler dikkatimi çekiyor artık...2. ayın sonunda eger istediğimiz gibi bir sonuç alamazsak zımparalama yöntemiyle tedaviye devam edeceğiz...inşallah bu yöntemle kurtulurum bu izlerden , ve artık sosyal hayatımda bu izleri saklamak zorunda kalmam...
ne kadar garip ve acı aslında...cahillik dönemimizde yaptığımız bu hataları ve izleri ömür boyu taşımak zorunda olmamız...
neyse tıp ilerliyor her gecen gün mutlaka kesin bir çözümü olacaktır diye ümit ediyorum...
herkese sevgiler...