- 12 Temmuz 2020
- 1
- 0
- 23
Merhabalar yaklaşık 7 ay önce bir anlık sinirle kolumu bıçakla kestim. 1i çok küçük 4 tanesi büyük yara izim vardı. İlk günden itibaren çok araştırdım norax, medacassol, domuz yağı denemediğim ürün kalmadı fakat hastanede dikiş atilmadigi için izlerim çok kabarikti. Domuz yağını kullanmaya 2 ay sonra felan başladığım için sadece küçük olanı yok etti. Günlerce uykusuz kaldım yaz geldi ailem bilmiyor ne yapacağım diye. İki kez kazıma işlemi yaptım ve kesinlikle kimse evde yapmasın o kadar acı çektim kolum sarılı gezdim ve o geçirdiğim küçük izim eskisinden daha beter kabardı vücut farklı reaksiyon gösterebilir. Kesinlikle dövmeden önce bir estetisyenle görüşmenizi öneririm. Hiçbiri şuan yama işlemini onermiyor. Lazerle felan da tamamen geçmesi çok güç. Yani çok paranız ve izlerinizle bekleyecek zamanınız varsa evet yapabilirsiniz. Kazima işleminin fiyatını bilmiyorum çünkü benim yaralarım kabarık olduğu ve reaksiyon gösterdiği için doktorum uygun bulmadı. Eğer dikiş atılmış olsaydı ya da yaraların sönük olsaydı kazımayla tek seansta izsiz bir şekilde eski haline dönerdi dedi. Bu yöntem benim 4 yaram için belki 8 10 tanesine 2 seans gerekebilir.Gördüğüm kadarıyla hepinizin izleri eski ve sönük sadece beyaz şeklinde kabariklik olmadan iz kalmış. Profesyonel biriyle lokal anestezi aracılığıyla kazıma yaptirararak kurtulabilirsiniz düşünmeyin bile.Oyle çok pahalı felan da olacağını zannetmiyorum. Öğrenci olduğum için ben hep kendim geçirmeye çalıştım kremlere ona buna tonla para döktüm burdaki fiyatları okuyunca da çok korktum.Corona sürecinde hastaneye gitmek istemediğim için özel klinikte tek iz ameliyatı oldum. İşlem ücreti 4 yaram için 1000tl tuttu. Yaralı deriyi lokal anestezi yaparak tamamen kesti ve dikey şeklinde 6-7 cmlik estetik dikiş dediğimiz içten dikiş attı. Öyle deriyi dümdüz de dikmedi yani gören düştü kesti felan der. Ailemde öyle biliyor şuan. 2 hafta sargili durması gerek. İsteyen olursa yine dikişli halini atarım ama ben son halini ve ilk halini mutlaka paylaşacağım. Ben kurtuldum kısa kolluyla çok rahat geziyorum sargilarimla. Toplumun kabul edeceği bir izim olucak ve en güzel kısmını size söyleyeyim dikişler alındıktan sonra düzenli bir sekilde doktorum skarex kremini kullanmami norax ve contractubex'den çok daha etkili olduğunu söyledi bunun yanında domuz yağı da kullanacağım çünkü gerçekten ilk müdahalede gözle görülür fark yaratıyor.Sifa için kullanıldığında bir sorun teşkil etmiyor. Bronzlaşma da sağlanırsa 2-3 yıla bu izde geçer dedi ki gecmesede umrumda değil zaten. Toplum tarafından kabul edilebilir rahatça gezeceğim bir iz. 2 hafta deniz ve havuza gitmemem gerek yani 1 ay olsa daha iyi olur ama 2 haftadan sonra dikişler alindiktan sonra sorun olmaz dedi doktorum. Size bunları anlatmak için hesap açtım çünkü o çaresizliği, günlerce ağlamayı, pişmanlığı çok yaşadım sadece birilerine umut olmak istiyorum. Kurtuldum diyip kenara çekilmek istemiyorum. Umarım faydalı olmuştur yazım. Aklıma geldikçe uğrayacağım sorunuz varsa her zaman seve seve yardımcı olurum.