The best arkadaşım teşekkür ederim. Sen nasıl oldun kaç ay oldu. Birde bı kaç sorum olcak, koldaki dikişler alındı, sargım değişti, hoca tubüler bandaj kesip taktı, fakat bandaj çok sıkıyor bandajın izi gazlı bez dışındaki yerde fitil şeklinde iz bırakıyor bilege doğruda hafif şişlik oldu normalmi. 2) haftaya sargılarımı kendim açıcagım, kremi sürdükten sonra üzerine sadece bu elastiki bandajı takıcaz değilmi bandajın altına başka birşey gazlı bez koymuyacağız. 3) bu bandajı en az 6 ay takılcak dedi hocam, hiç çıkarmıyoruz değilmi 24 saat takılı kalacak, elastiği geçmedikten sonra 4) bacak icin bandaj kac ay takilacakti unuttum
-şu an kolum çok iyi durumda
-bandaj benimde çok sıkmıştı , deri kola tam yapışması için gerekli , doktorun onu ölçmüşde vermişdir ama , extra bi durum olduysa aç bi telefon sor.beni 4,5 ay oldu hala fitil şeklinde izler kalıyor, bandajı çıkardıktan bir kaç dakika sonra geçiyor.
- bende sargılarımı kendim açışdım , istanbul dışında olduğum için, yapışkan bantları asetonla gevşetip cımbızla almışdım.
-kremi sürdükten sonra sadece bandaj takıyorsun , gazlı bezle işin yok , orada açık bi yara yokki.
-bandajı banada en az 6 ay dedi ama , sen beni örnek alma , ben ilk aydan sonra geceleri yatarken takmadım sadece gündüzleri takdım.
-bandajları yıkayıp , tekrar kullanabilirsin , yıkanınca elastikiyeti aratacaktır.
-bacak içinde bandaj 6 aya ama , ben 15 gün takdım ondan sonra takamadım, bide benim bacak çok çabuk iyileşdi ( sen beni örnek alma )
-kıllar deri yamasını delmeye çalışrken tatlı tatlı kaşıntı olabilir.
-ilk 20 gün iyi koru kolunu , sonuçta 20 güne kadar anca tam yapışıyor.şu anda benim öteki koldan farkı yok ( sağlamlık bakımındanda )
-ben 20 gün sonra çok hafif bastırmadan şampuanla yıkamaya başladım. 1 ay sonra yeni kremi sürmeden önce eski kurumuş kremi yıkadıktan sonra uygulamaya çalışdım.
-sonuçta ben tam anlamıyla bakım yapamadım , yapsaydım daha kısa zamanda iyileşeceğine eminim, sigara içme dedi , hiç kesmedim.
-ama sakın alkol alma , alkol alınca kan dolaşımı hızlandığından , ameliyatlı bölge tam iyileşmediği için sıkıntı yaratabilir.
SONUÇ : işin zor kısmını atlatmışssın , bana göre en zor kısmı ameliyattan sonra kolu 4-5 gün kalp sevyesinde tutmaktı , bundan sonrası çok kolay , kremlerini sür, iyleşdiğini seyret.