Popüler Konu Jilet izi giderme

thebest_2013 hastanede ameliyat ücreti yaklaşık 5000 lira bildiğim kadarıyla bu ücret haricinde başka ücret talep ediyorlar mı ?ameliyat sonrası 5 günlük dönemde yürüyebilecek durumda oluyormusun bacaktan parça aldıkları için?bu 5 günlük süre de hastanede kalsak ücret çok mu kabarık oluyor veya bu 5 bin TL nin içerisinde mi?ameliyat öncesi tetkikler için ve muayene için extra bi ücret alıyorlar mı?ameliyat sonrası 1,5 ay sonrası için kontrole gitmek gerekli mi? fotoğraf yollayarak bilgi almak yeterli mi?ameliyata istanbul dışından geleceğim bunun için istanbudan ameliyat sonrası hemen ayrılıp 5. gün gelsem sıkıntı olur mu?daha aklıma takılan olursa soracağım teşekkürler bilgilerin için..

yapay deriyi ben araştırdım,ciddi yanığı olan bir hastaya uygulanmış,bizim gibi olanlara daha yapılan yok,ama ileride kesin olur,fakat epey bi zaman geçer,benim okadar yıl bekliycek zamanm yok.
kısa kollu elbiseler giymenin hayali ile yaşıyorum..

teker teker cevap vermeye çalışayım ;
a:) ödediğin paranın içinde , ameliyat öncesi tetkikler , 1 gece yatış , hepsi dahil fiyat , hastanenin kantininden bişeyler sipariş edersen çıkarken onun parasını alıyorlar:)
b:)ameliyat sonrası yürüyemeyecek olsan seni ertesi gün nasıl taburcu edecek :)
c:) bu 5 günlük süre hastanede kalmayı bende teklif ettim olumsuz cevap aldım hastanenin geceliği çok pahalıdır sanırım..ama sana bişey söylim hastanenin tam karşısında asya hotel var , çalışanlar hastaneden geldiğim için çok yardımcı oldular ,4-5 tane yastık , doktorumda bi uyku hapı yazdı 3 gün uyudum :) yani ben 3 gün kalıp 4. gün döndüm evime 5. günde işe

d:) bu ücret fix menü herşey dahil
e:)1.5 ay sonra gitmen şunun için gerekli ,bence, deri yamasını delemeyen kıllar varsa onların ucunu deri yüzeyine çıkartıcak, ben bi kaç deneme kendim yaptım . ama bana tarif etti. sorada mail attıki kontrole geliyorsun bırak kalsın ben çıkarıcam diye.zaten yüzeye çıkamayan kıllar sivilce gibi bi görüntü veriyo çok bariz belli oluyo. ben i kaçtane çıkarttım:)
f:) fotoğraf yollayarak bilgi almak yeterli , ben aynen öyle yaptım fotoyu yolladım ertesi gün telefon açtım saat 12-14 arası ;
hocam ben geliyorum fazla vaktim yok beni hastanenin kapısından girer girmez ameliyata al dedim . doktorumda dediki hastaneye yatmadan önce otelden yerini ayırtki taburcu olunca sargılı kolla otel arama , bende öle yaptım oteli rezerve ettikten sonra gittim hemen ameliyata aldılar.
g:)e ben 5. gün işe gittim işde :) ama ben biraz acıların çocuğuyumdur :) seni bilemem , ayağım hafif sancı yaptı ama , acı eşiğim yüksek olduğundan pek umursamadım .hatta şöyle söyleyim sana 2. gün otelde kahvaltıya indim , öğlenleri hastanenin karşısında dönerci var oraya gittim.
zaten istanbulda 3-5 gün kalmanın sebebi , olası bi durumda doktorunuzun acil müdahale edebilmesi ,( kanama , ağrı kaşıntı vb gibi) çünkü ameliyat öncesi bana bi tetkik yaptılar check up dan farkı yoktu. yani her ihtimali düşünüyorlaR çok titizler.
bunlar ameliyat öncesi , ameliyat sonrası da soracakların olacak tır .oteldeyken doktorun arıyor seni , varmı ağrı sancı diye, aradan 1 ay geçti , aramıyor artık :) sadece 1 hafta önce bi resim istedi , maille attım baktı , yazdığı cevap şu kolun çok iyi , sen aman bacağına dikkat et , ama tam aksine benimde bacak iyileşti , şu an bandaj felan takmıyorum. neden takmıyorsun dersen ; unutuum bacağa ne kadar takılacağını , açıpta sormadım bi daha , zaten 10 gün sonra kontroldeyim o zaman sorarım. açıklayıcı yazmaya çalıştım , kafana takılan başka soru varsa sor.
cengiz bey hastanenin 2. katında , parayı ameliyattan önce veriyorsunuz , adınıza fatura kesip veriyorlar ,ameliyata giderken kesinlikle geniş kollu elbise götürün ki , sargılar olacağı için kolay giyebilesinşiniz . aklıma başka şey gelmiyor:) senin aklına gelirse sor , ama bunları daha detaylı cengiz bey anlatıyor zaten , hatta bana kağıda yazdı verdi , eve gidince kaç gün ne süreceğimi felan:)

bak aklıma bişey daha geldi :) gider gitmez ameliyat olmak istediğimden , uçakla gel ki ayak yorgun olmasın dedi .malum otobüsle yolculuk yapıyorsunuz , ayabakkabiyi çıkarın , yolculuk bitince ayak ayakkabıya sığmıyor şişiyor değilmi?
ayrıca sabiha gökçene inerseniz , ulaşımı çok basit :
havaalanından nasıl geleceğimi bile tarif etti cengiz bey sağolsun , ama ben havaalanı ulaşımdan rezerv yaptım , beni alıp hastanenin kapısına götürdüler.
şunuda ekleyim , ne için ameliyat olduğunuzu personel biliyor fakat hiç çekinmeyin , onlar için o kadar normalki , o kadar çok bu ameliyata gelen olmuşki ,onlar için bi burun estetiğinden farkı yok.yani eziklik yaşamayın diye söylüyorum.
benim ameliyat tatil havasında geçti diyebilirim. tabi bu birazda mizac meselesi , yapım itibarı ile kaderciyimdir , bunları yaşamam gerekiyodu yaşadım .tek üzüldüğüm bunları neden 20 sene taşımışım.şimdi size buda dertmki dicem bana kızacaksınız,kurtulduda böyle yazıyor diye , ama ne dertler varyaaa , şükretmek lazım.sadece ettiğimiz çekiyoz , kimseye dicek llafımız yok kendi elimizle yaptık , ama ferhatta şirini alamayınca balyozu fırlatmış havaya kafasını balyozun altına tutmuş ölmüş, bide efsane olmuş :)
olayı biraz magazinleştireyimde neşelenin , hassasiyetinizi o kadar anliyorumki şu yaptığım espriyi izsiz birisi yapsa , tiiye alıyor diye , sert tepki veren bile olabilirdi. herkesin duygu düşüncleri aynı çünkü , şu an bende siz ne düşünüyorsanız aynılarını düşündüm .
şimdi sizin bana sorduğunuz gibi benimde cengiz beye soracağım bi sürü soru var , hep not aldım unutmayım diye;
1; kaplıcaya gitsem kaynar su zarar verirmi?
2:)kolumu ne zaman keseleyebilirim :))))
3: ) kolumu ne zaman güneşlendirebilirim.mesela cengiz beye sormadım ama , halaa şu anda ılık suyla yıkıyorum .
kremi sürüp hemen bandajı takmıyorum , yoksa bandaj kremi emiyor ,deriye kremin işlemesini 5-10 dakka bekleyip öylşe takıyorum ki krem boşa gitmesin.)
4:ramazanda oruç tutarsak vucut susuz kalırsa bişey olurmu , bakalım belkide oruç tutma dicek bilemiyorum , belkide tutu dicek.
5bandajları yıkayıp tekrar giydiğpinizde , bandajar çekiyor sıkılaşıyor , bu normalmi onu sorucam
sisin aklınıza gelipde benim aklıma gelmeyen soru varsa yazında bende onlarıda sorayım .

yapay deriyi bende biraz araştırdım ; demişlerki daha vucudun reddettiği olmadı , ama acaba böyle bir olasılık varmı?
yapay deri belki daha iyi bi yöntem ama ben şahsen , asla deneme tahtası olmazdım.3-5 sene evveli olması lazım .yani rutin yapılabilen , ameliyatlar arasına girmesi lazım. şimdi ilk tam yüz naklini yapan doktor sizce 10. 20. ameliyatındamı daha güzel sonuç alır yoksa ilkindemi . sonuçta ameliyatı yapanda insan , her ameliyatta bir önceki ne göre daha güzelini yapacaktır diye düşünüyorum. bekleyecek vaktim olsa beklerdim , ama benim kışa kadar dahi bekleyecek vaktim yoktu ,byle bir ameliyatı duydum 1 hafta sonra oldum , bunu 15 sene önce duysam 15 sene önce olurdum .
ama şunuda belirteyim bu forumun tamamını okudum egerki 1 kişi bu ameliyattan memnun değilim deseydi olmazdım.
eger yaşınız daha çok gençse , yolu yarı etmemişseniz :) 1-2 sene bekleyin. şimdisonucu alınmamış bişeyi yargılamakta yanlış onun içindirki , karar herkesin kendi iradesinde .

the best yaptığı alan izlerin oduğu alnı aşıyormu mesela benim 7 cm lik uzunukta 3.5-4 cm lik genişlikte bu izleri aşıyor mu yeni oluşan iz 5 gün sonra işe başladım demişsin bu sıkıntı oluyormmu ayaktan alınan yerde oluşan iz nasıl bir iz ve son sorum kredi kartına taksit yapıyor mu :)

yama yerinin birleşim yerini soruyorsun sanırım , hayır hiç belli değil sadece dirseğin iç kısmında kolu katladığımda iç kısımda çok hafif oda sadece ben görebiliyorum , başkası göremez , öbür kolumu 90 derecelik açı yaptığımda okoldada oluyor , ama orası oynar bölge olduğundan , çünkü benim izin ikitanesi tam oynak bölgede.
5 gün sonra işe başlamak sıkıntı oluyormu derken , sonuçta elinde yara bandı varken bile sakınıyorsun değilmi ? yada çok görmüşssündür kolu bilekten omuza kadar alçılı adam çalışıyor.
aslında çalışmasan yatsan daha iyi tabi . ama ben mekanik travmalardan sakınaraktan , tamamladım 1 ayımı şu anda tam manasıyla kullanıyorum kolumu.
ayaktan alınan iz sadece kızarık , yeni deri oluştu . üzerine bastırıp çektiğimde aynı ten rengi oluyor artık. orada iz kalacağını sanmıyorum.
kredi kartındanmı çekecekmisin diye bana sordular , sanırım yaparlar , farzedelimki yapmadılar ararsın bankanın 0850........... numarasını 0,99 oranla 48 aya kadar böldürürsün geçer gider. bide şey yaparsın ödeme günü gelince hep asgarisini yatırırsın .) yada başka bankalardanda kredi kartı iste , ondan alıp ötekine aktarırsın.
formül çok.)

geçen beni x bankanın biri aradı , sizi sigortalayalımmı dedi , evinizi sizi
eşyanız kırılsa değişiyoruz , anahtarı unutsanız çilingiri biz yolluyoruz falan fiş mekan .
dedimki özel sağlık sigortanız yokmu , tüm özel hastanelerde geçerli , var dedi .
ama ben estetik yaptıracam dedim ,geçermi ,diye sordum. toplum içine çıkamıyorum naturdamın kamburu gibiyim dedim.
ben size dönüş sağlayacağım efenim dedi :))))) halaaa dönecek:)))

asıl sorum şu best şuanda 7 cmlik alanda ya izim yeni oluşan iz 7cmi i geçiyormu sen 11 cm demişsin ameliyattan sonra 11 cm olarak duruyormu yoksa biraz daha büyük bir alana mı oluor şuanda izlerin belli uyormu olalı bir ay oldu sanırsam dediğin gibi gerçekten öğretmen pilot var mı ameliyat olan herşey için teşekkürler

hayır geçmiyor izin bittiği yer yamayla sınır , yani izin olduğu alandan büyük alanı kaplamıyor. bendede tam 11 e 11 lik alan fazlası yok.izler şu anda hafiften belli , bunu doktyor söyledi zaten ama , iz olmayan yerlerin altındaki kızarıklıkta belli ,çünkü deri parçası çok ince , zamanla kaynaşma oranı arttıkça , yama deri altında kalan kısım kapatıyor.öğretmen varmı derken bende ünv mezunuyum hemde istanbulda ünlü bir ünv den bu saçma şeyi yurtta yaparken mimarlıktan , mühendislikten arkadaşlar vardı benimki geçmediyse onlarınkide geçmemişdir heralde .
yani bizim diğer insanlardan farkımız yok .

eşinin yaptığı meslek (sanırım özel güvenlikti ) , eger iyileşme sürecinde işyerinde bir kargaşa çıkarda , müdahale etmesi gerekmesse , pek rahatsız olacağını düşünmüyorum.önemli olan 1 aylık süre , şu anda elimle dokunuyorum tam kaynamış ,çeksem gelmez yani. bu ameliyatı olanları , cesaretimizden dolayı tebrik edenlere çok teşekkür ediyorum ama , bu normal bir ameliyat , bi açık kalp ameliyatı değil yani sonuçta.ölüm riski yok .veya binde 1 ama tecrübe ve el becerisi gerektiren bir ameliyat. ameliyattan ziyade , bana göre burda zor olan 3-4 gün sargı olması kolda , ve 2 hafta kolu dış etkenlerden korumak, yani ameliyat sonrası bakım, ameliyat kadar önemli .

canım yorumların için teşekkür ederim en kısa sürede iileşmen dileğiyle

Allah razı olsun senden ilgi ve alaka gösterdiğin için vakit ayırıp bilgilerini paylaştığın için.inşallah herşey istediğin gibi olur ve inşallah bizlerde bu izlerden kurtulup kurtulmak isteyenlere yardımcı oluruz.Şu an için aklıma gelen soru yok,kafama takılan birşey olduğunda yazarım.bide resim istiyorum senden öncesi ve sonrası şeklinde mail adresime gönderirsen sevinirim teşekkürler ersin__25@hotmail.com

angelmask , cry ve busra 44 i mesajlarınızı okudum , fakat cevap yazamadım halaa mesaj sayınız yetersiz diyor.halbuki ergenokon destanı gibide yazıyorum ama .)
foto istemişssiniz 10 gün sonra kontroldeyim , ilk resimleride alıp atıcam.şimdi atsam kedi ciğeri gibi kızarık bi bölge çıkıyor.ilk fotolarıda görmeniz lazımki nereden nereye gelmişim.
busra 44 eşinin izleri çok hafif aslında , ama o kadar kötü bi yerdeki , uzun kollu giyip gömleğin kolunu 1 kere katlasanız görünecek , uzun kolluda bile tam düğmelemek lazım .izler çok hafif ama malesef anlam aynı , beyaz beyaz parelel çizgiler.
ama şu varki ameliyatı öncesi ve sonrası çok basit olacak çünkü , alan küçük , ve kolun hareketinde , deriye hareket ettirecek bölgede değil,mesela benim izler dirseğe yakın bölgede olduğundan 90 derecelik açıda deri kırışıp, 180 derece olduğunda tam düz zemin halini alıyor , ama bu öteki koldada öyle, onun için ben ilk 15 gün kolu tam düz tutmaya çalıştım , ama sizde öyle bir sorun yok. yani ameliyat sonrası bi bileklik bile işini kolayca görür. yani bakımı bizimkilerden daha basit olur.
bi avantajınız daha var , kolun kıllı olması ameliyat sonrası , ameliyatlı bölgenin kamuflajı açısından çok büyük avantaj sağlayacak.
ayrıca küçük alanın iyileşme süreci , büyük alana göre daha hızlı olur düşüncesindeyim. eşine destek olman , onun için çok önemli ,sakın , neden yaptın , hiçmi işin yoktu gibi , can sıkıcı sorular sorma , sadece moralini bozarsın , dert etme ne var bunda diyip rahatlat ( akıl vermek gibi olmasında ).istanbuldamısınız bilmiyorum ama , eger istanbul dışındaysanız ameliyatı cuma gününe denk getirin araya cumartesi pazarda girince , 1 günlük izinle işi halledersiniz.refakatci olsa iyimi olur dersen iyi olur aslında , ama ben refakatcısız gittim . onun içinde uyku ilacı aldım. 3 günün nasıl geçti anlamadım.
alan küçük ama genede belirli bir süre tübüler bandaj takacak ki deri tam yapışsın ,havada durmasın.
izlerin yeri , alanı , kıllı olması yönünden , bizlerden 1- 0 öndesiniz.
forumun başındaki ataç olan bölgeye veya buraya nasıl foto yüklediniz . bi anlatabilirmisiniz . teşekkürler.

profilimde albüme telefonla bi resim çekip atmayı başarabildim, arkadaş olanlar bakabilir.ama öncesi ve sonrasınıda atıcam

Arkadaşlar merhaba, ben eylül. Uzun zamandır yazacaktım ama nasıl yazacağımı bilemedim. Benim kollarımda aralıklı aralıktı ince kesik izleri var. Diyeceksiniz ki bu kadar mı. Ah keşke öyle olsa. Onları hiç bir zaman takmadım soranlara da kedim yaptı dedim. Fakat bir cinnet anında ben hayatımı resmen mahvettim. İki bütün bacağımında uzunluğu yaklaşık 10-15 cm ve çok derin 50-55 kesik var. Aralıklı aralıklı şerit halinde bütün bacaklarımdalar. 1 yıllıklar. İmkanı yok pantolon dışında bir şey giymemin, denize girmemin. Bu forumu yaklaşık 4 5 aydır okuyorum. Fraksiyonel co2 lazer bir ara konuşuluyordu. Ben 3 seans yaptırdım ve bir fark göremeyince bıraktım. Buradan okuduğumda da özellikle cry arkadaşım fark görememişti. Aynı kaderdeyiz. Buzlu terapi okudum o işe hiç girmedim ki iyi ki girmemişim. Zaten bütün paramı kremlere ve lazere harcadım. Resmen hayata küstüm ve yaklaşık 1 aydır sayfayı takip edemedim. Şimdi yeni gelişmeler gördüm. O kadar heyecanlandım ki sonunda yazıp sizinle çözüm aramaya karar verdim. Umarım bu işe çözüm bulabiliriz. Biri bana yeni arkadaşlarımızın neler yaptırdığını ve ne derece başarılı olunduğunu özetlerse birlikte devam etmek istiyorum. Hoşgeldim. :')

arkadaşlar ben yapay deri konusunda yazmıştım..2 sene sonra hastanelerde kullanılacakmış .. belki cengiz açıkele ameliyat olanlar sonrasındaki yanık izi için de bu ameliyatı düşünebilir.. tamamen kurtuluruz belki :) bnde kışa cengiz beye gidiceğim .. en mantıklısı da bu zaten ...sonrasıda yapay deri düşünüyorum..ayrıca ameliyat olan arkadaşlar izinize yumurta yğı sürün onun inanılmaz faydası oluyormuş bakarsınız bi nebze daha hafifleştirir ..

TÜBİTAK desteğiyle geliştirilen ‘3 boyutlu hassas doku iskeleti sistemi’ ile yapay deri ve yapay kemik üretildi. Bu yöntemle kemiği kırılan hastaya özel kemik yaması ve deri nakli gereken hastalara yapay deri üretimi amaçlanıyor.

Koç Üniversitesi Üretim ve Otomasyon Araştırma Merkezi’nden Prof. İsmail Lazoğlu, yapay deri ve yapay kemik alanında yaptığı çalışma ile Türkiye’de bir ilke imza attı. TÜBİTAK ARDEB destekli “Hızlı Prototipleme ve Bilgisayar Destekli Yüksek Hızlı Üretim” projesi ile açık mimari kontrollü hızlı protitipleme mekatronik sistemi ile üç boyutlu doku iskeleti üretildi. Geliştirilen sistem ile bilgisayar ortamında üç boyutlu tasarlanan sanal doku iskeleti istenilen geometride fiziksel doku iskeletine dönüştürebiliyor.

Koç Üniversitesi Kimya Bölümünden Prof. Dr. İskender Yılgör’ün sentezlediği biyo-uyumlu polimerik malzeme proje kapsamında Prof. Lazoğlu’nun geliştirdiği mekatronik sistemde hassas bir şekilde 3 boyutlu doku iskeletlerine dönüştürüldü. Doku iskeletlerine Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. Halil Kavaklı tarafından deri ve kemik hücreleri ekilerek yapay deri ve yapay kemik hücrelerinin kontrollü şekilde büyütülmesi başarıyla gerçekleştirildi. Bu yöntemle ileride hastanın kendi vücudundan alınan hücrelerle, kırılmış kemik kısımlarının bilgisayar tomografisi görüntülerinden hastaya özel kemik yamalarının veya yanmış deri kısımları için kontrollü bir ortamda doku üretilebilmesinin yolu açılmış oluyor.

TÜBİTAK ARDEB’in 148 bin liralık desteğiyle geliştirilen doku iskeleti ile mekatronik sistemin tasarımını ve üretimini yapan Prof. Lazoğlu, “ARDEB destekli projemizin amacı endüstriyeldi. Hızlı prototiplemeyle beyaz eşya, otomotiv ve uçak sektöründe kullanılacak bir yöntem. Bizimde amacımız bu alanda tasarım yapacak bir model geliştirmekti. Biz geliştirdiğimiz üç boyutlu prototipleme sistemini medikal sektörde de kullanabileceğimizi düşündük. Üç boyutlu prototipleme sisteminde ‘skafold’ üzerine canlıdan aldığımız deriyi ekiyoruz ve kontrollü bir şekilde büyümesini sağlıyoruz.” dedi.

Proje kapsamında yapılan deneylerde yapay fare derisi üretildiğini belirten Lazoğlu, sistemin hastanelerde kullanıma hazır hale gelmesinin 2 yıl sürebileceğini belirtti. Lazoğlu, “Hastanın yanmış yerine vücudunun başka yerinden alınmış deri örneği üretilecek ve sorunsuz bir şekilde yaranın üzerine yerleştirilecek. Yapay deri üretiminin ardından, kimya ve biyoloji bölümlerindeki öğretim üyeleriyle laboratuvar ortamında yapay kemik üretimini yaptık. Şuan deney aşamasındayız. Hedef olarak hasar gören kemiğin bilgisayar tomografisi çekilecek, hasarlı kesimin üç boyutlu tasarımı yapıldıktan sonra yapay kemik üretimi yapılacak. Araştırmalarımızın tıp alanında hizmet verecek bir çalışma olmasını amaçlıyoruz” dedi.

''Vücut reddetmiyor, skafold eriyor''

Tedavide hastanın kendi dokusunun kullanılmasının pek çok avantajının bulunduğunu ifade eden Lazoğlu, şunları kaydetti: “Bu yaklaşımın önemli bir avantajı, insanın kendi hücresi kullanıldığı ve temelde kök hücre kaynaklı olabildiği için vücudun bu yapıları reddetmesi pek mümkün olmuyor. Biyo-uyumlu polimerden kullandığımız skafold, vücutta eridiğinden bir daha çıkarılması gerekmiyor.”

Ben cengiz beyle görüştüm fakat benim izlerim bacaklarımdada olduğu için tedavinin hem çok zor hem de çok maliyetli olacağını söyledi. Off offf. :'(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…