- 5 Mayıs 2013
- 173
- 13
evet bizler için çok önemli özellikle derin dediklerini ve önceki sonraki hallerini paylaşırmısın?
iz sadece bende vardı ,evet cengiz beye ameliyat oldum , benim izlerim çok derindi , yağ tabakasını gördüğümü hatırlıyorum ,alanı ise 11 e 11 lik bir alan , yani bneim izler lazer, krem felan geçirecek cinsten değildi. tek çözümüm cengiz beydi .
istanbul dışından geldiğim için , daha önceki skarları çıkarttığım doktorda cengiz beyi önerdi , belki başka doktorda yapabilir , ama cengiz bey bu ameliyatı çok yaptığı için, daha tecrübeli , plilot oluyorsunuz ama kaç saat uçuş yaptığınızı soruyorlar, buda onun gibi bişey , bilgisayarından gördüm yüzlerce iz ameliyatı yapmış.
angelmaskın en derin izi benim en hafif izim di öyle söyleyim.ameliyat öncesi resimlerim cengiz beyde , kontrole gittiğimde alacam, bugün için ameliyat olalı 21 gün oldu , resim yollayabilirim ama , 2 ay olssun öyle yollarsam daha iyi fikir verir size , hem cengiz beyden önceki fotolarıda alacam kıyaslama yapmak için daha ii olur ,
bide kendiniz haksızlık etmeyin , ne pilotlar , ne öğretmenler ameliyat etmiş.
iş yoğunluğumdan ben 4 gün yatıp 5. gün işe gittim.sigara içme dedi içtim azda olsa :) ama sonuc olarak , yükseklik farkı yok kıllar çıktı . fiyat 5 bin ama izin alanın büyüklüğüne göre değişiyor ,benim alan 11-11 cm idi. buraya hala yazıyor olmam ise bunu sıkıntısını bildiğim için ,bi fikir vermek amacıyla yoksa başkası anlamaz. foto şu anki çekersem var ama , sağlıklı fikir vermesi için en azından bir ay olsun , çünkü sargıyı ilk açtığımda dokunmaya korkuyordum , ş,mdi yıkıyorum masaj yapıyorum, yani hergün diğerinden daha farkli hal alıyo. yanık izi gibide olmayacak gibi sanki benimki çünkü kırışıklık yok, bekleyip görücez.sadece şunu söyleyeyim size , bu izlerden kurtulmak isteyenler , toplumda saygı gören kişilerdir ve bu izlerin bu itibara gölge getirmesini engellemek içindir bu arayış, onun için bu foruma yazan okuyan kişilerin hepside , toplumda yeri olan insanlar , hiç birimiz bilemezdik ilerde ki, konumumuzu, bize böyle sorunlar çıkartacağını.
şimdi kurtulduda böyle yazıyor diyeceksiniz ama ne dertler var ,
şair ne demiş , senin derdin dertmiki benim derdim yanında .cengiz bey bide çok ilgili , ameliyat ettim bitti demiyor , maille soruyo fotoğraf istiyo , aslında ben istanbul dışında olupta ameliyat olamayanlara yol göstermek , aynı gün ameliyat olmak , uçakta kolunu şöle tut böle tut gibi, basit sorular için yardımcı olurum diye yazıyordum. , istanbul içinde olupta bu dertten kurtulmak isteyenlerin , cengiz beyle gidip görüşmesi çok daha basit .
cengiz bey mail atmış , kolun çok ii , sen bacağına iyi bak kremlerini felan sür diye :)ayrıca bacaktada fazla iz kalacağını sanmyıyorum , çünkü kenardan yavaş yavaş ten rengine dönmeye başlamaış , zaten benim greft 02. mm idi çok ince almışdı kıllar kolay çıksın diye . ilk sargıyı açtığınızda deri altında çük küçücük kan toplanmaları vardı vucut onu 1 haftada yok etti sandım cengiz beye sordum , onlar dışarı çıktı dedi , yakından baktığımda gördümki eger kan olursa dışa çıksın diye derinin üstüne 5-6 tane küçük delik açamış ordan çıkmış kan , belkide bunu sade bana yaptı çünkü ben 5. gün işe gittim.o delikleride kapatmış vucut şimdi göremiyorum.
cry resmini gördüm sadece 1 tanesini tek iz haricinde eski izlerde görünüyor izlerin hepsini çıkartmadılar mı?eski ve yeni foto yolarmısın mailime ersin__25@hotmail.com
merhaba,senin adına gerçekten çok seviniyorum,aynı zamanda ANGELMASK arkadaşım için...kendini hazır hisstteğin zaman resimlerini bizler ile paylaşırsan çok sevinirim.
ben artık kısmetse seneye ameliyat olucam,doğumumu hayırlısı ile bi atlatsam gerisi kolay benim için..sevgiler...
merhaba,senin adına gerçekten çok seviniyorum,aynı zamanda ANGELMASK arkadaşım için...kendini hazır hisstteğin zaman resimlerini bizler ile paylaşırsan çok sevinirim.
ben artık kısmetse seneye ameliyat olucam,doğumumu hayırlısı ile bi atlatsam gerisi kolay benim için..sevgiler...
cry senin izlerin kaç yıllık bilmiyorum ama , şunu söyleyim seninki gibi hafif izler , 20 sene sonra kayboluyor , benimkiler 18 yıllık , çok derin skar oluşmuş olanlar kaybolmuyor , ben ilk seneler kolumu güneşin altında kızartır kabuk attırırdım .ama yanlış tabii. bana göre senin tek izini kapatmak öteki hafiflerden daha önemli gibi geldi.
yani o izler çok hafif geldi bana .
çok teşekkür ederim , ama sakın dert etme izlerin azlığını çokluğunu kalınlığını , greft ne var yok kapatıyor , yani az izle çok olanın farkı yok , arabayı boyattıktan sonra küçük çizikte kapanıyor büyük çizikte değilmi ? 15 güne gidiyorum istanbula öncekilerid e alıp paylaşıcam , şu anda mesaj sayım yeterli değil
Ameliyat olmaya bu forumdaki okuduklarımdan , sizlerin tecrübelerinden sonra karar verdim , ve doğru yönlendirildiğimi düşünüyorum , onun için bu forumunda çok payı var ameliyat olmamda.tabii bu foruma yazan sizlerinde.valla ben izlerimi 16 -17 yaşlarımda iken yaptım,şimdi 33'ündeyim,hiçbişyeyin geçiceğine inanmıyorum.kolumun omuz kısmında olanlar var onları görmedin sen tabi,onlar çok derin tatlım.orayı işte cengiz beye yaptırıcam inşllh..
Ameliyat olup da kurtulanların böyle rahat rahat yazmaya başladığını gördükçe izlerim olsa da olduğum yerde mutluluk duymaya başlıyorum. Bu arada ameliyat olan herkese çok geçmiş olsun. cesaretinizden dolayı da tebrikler..birgün geçmiş olsun dileklerinizi almak ümidiyle :)
istanbul dışından ,gelip ameliyat olmak isteyenlere yardımcı olmak için söylüyorum , pegasus da kasımdan itibaren marta kadar uçak biletleri harçlar vergiler dahil 29 lira gidiş geliş 60 lira yani. ben istanbulu bilmiyorum hastaneyi nasıl bulucam diyenlere havataş var ,ama daha kolay ulaşım olsun diyorsanız , pegasusun sitesinden havayolu transferi arayıp rezervasyon yaptırıyorsunuz, ve cep telefonunuza bir mesaj geliyor sizi karşılayacak olan aracın plakası, şoforun adı , şoforun cep telefonu . uçaktan indiğinizde hemen telefonunuzu açın , şofor sizi bekliyor olacak zaten , ve size telefon açıyor , yada siz ona , sizi alıyor hastanenin kapısına kadar götürüyor .(ücreti 43 tl ). bunları neden yazdım bu dertten muzdarip insan sadece istanbulda yok , istanbul dışından gelecek olanlara sıkıntı bu iş , ve istanbula gitmek adres bulmak vs vs . ameliyattan daha zor geldiğinden yazıyorum , çok kolay.yeterki karar verin , azmin elinden bişey kurtulmaz :)
ameliyatla ilgili herşey sorabilirsiniz benim aklıma gelmeyen. Ben oldum kurtuldum diye vafasızlık yapamam , beni bu site yönlendirdi çünkü.
fotoğraf isteyen arkadaşlar , cengiz beye mail attığınızda size örnek fotoların öncesini sonrasını yolluyor zaten, ben yüklemeye çalıştım fakat mesaj sayım yetersiz bakiye gösterdi. ameliyattan sonra önerilen bandaj ve yapışkandan başkasını almayın sakın,
bandaj lastogrip , yapışkan bantta hypafix alın başka yapışkan bantlar tene yapışıp kopmuyor yapışkanı kalıyor .ankarada nokta medical var oraya telefon açtım , 6 metre kol için 2 metre bacak için sipariş verdim geldi hemen.deri altında çıkamayan 1-2 tane kıl vardı , aczaneden ince uçlu şırınga aldım 2 tanesini çıkardım , 3. derindeydi onu doktoruma bıraktım :)iyiki cengiz beyin bu forumdan haberi yok , çünkü sordum bu forumu , pek vaktim olmuyor bakacak dedi.
ondan rahat yazıyorum. ameliyat bahanesiyle sigarayı bırakırız dedik ama olmadı :)
bu yanık izi meseleside kişiden kişiye değişiyor herkesde olmuyor , bende yok mesela kızarıklık harici , hemde alan 11 e 11
istanbul dışından ameliyat olanlar bana herşeyi sorabilirsiniz .
yapışkan bandajı koldan çıkarırken neyle yumuşattın nasıl aldın , ameliyat yeri nasıl yıkanır , vs vs.
istanbulda oturanlar için zaten kolay gidip acıbademe muayenesini olurlar.
yapay deri hakkında bilgim olmadığından iyi veya kötü diye yorum yapamam.ama ben cengiz beye ameliyat oldum , uyluk tan alınan kendi derim nakledildi .bu ameliyatla ilgili kafana takılan bişey varsa sorabilirsin.diğer tek iz lazer yöntemleri hakkındada bilgim yok .slm arkadaşlar ben antalyada oturuyorum kışa yıllık iznimde ameliyat olmayı düşünüyorum ... ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?bana en mantıklı cengiz açıkel geliyor ama araştırma halindeyim.. tübitak bilim adamları yapay deri diye bi yöntem geliştirmişler 2 sene sona uygulamaya başlayacaklarmış... belki o daha iyi çözüm verir çok kararsız kaldım ..