• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jeneralize (EPİLEPSİ)

Srp1453

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2014
5
0
6
34
İstanbul
Merhaba.. Ben jeneralize (epilepsi) hastasıyım. 17 yasında sıcramayla baslayıp ve bayılmayla devam eden nöbetlerim oldu.nobetlerım 6 yıl bayılarak oldu.Daha sonrasında sadece normal haldeyken ayakta nöbetlerim oldu... (Kasılmalarla ve sıcramalarla) Cok sukur 4 yıldır bayılmıyorum. Elimde anlık kasılmalar oluyor.. Elimde o anda nevarsa dusuruyorum.. Cok utanıyodum oyle oldugu zaman :( 2 yıl once evlendım cocuk istiyorum ama cok korkuyorum. Tedavi oluyorum ama hamıleliğimde kontrol edebılırim kendimi ama cocugu kucagıma alırsam ve sıcrama nobetlerım oldugunda dusurme korkusuyla cesaret edemıyorum.. Uykusuz kaldıgımda cok oluyo.. Cocuk oluncada uykusuzluk cok olucak.. Benım gibi olup da dogum yapan varsa lütfen yardımcı olun bana... :(

merhaba
epilepsi olupta sağlıklı bebekler dünyaya getiren çevremde çok insan duydum hemde ilaç dozları yüksek tedavi görüyomuşun zaten nöbetlerin zamanla geçer inşallah korkmana gerek yok çünkü korkuyla hiç bişi yapamazsın en büyük tedavisi stresden uzak stres tetikliyo uykusuzlukta aynı şekilde ama bir şekilde düzenlersin uykunuda bence sıkıntı kalmaz canını sıkma iyi düşün çok geçmiş olsun yeterki bebeğin olsun..

İnşallah dedıgınız kadar kolay olur.. Ama stres heyecan uykusuzluk cok uyumak hepsi tetikliyor... Halime binlercekez sukurler olsun.. Tedavimde cok ılerleme kat ettim... Doktorum sayesinde ama beynim bir noktadan sonra uyusuyo.. Konusmalarım yarım kalıyo kımı zaman..kullandıgım ılacta yapabılıyormus.. (Lamictal) tam hazır hıssedıyorum cocuk için kendimi 1 ay cok normalım sonrasında ataklar yogunlasıyor. Ya cayla kendımı yakıyorum yada elimde nevarsa anlık elimden düşürüyorum.. Kendi kendime içerleniyorum aglıyorum ben bu sıcramalarla nasıl cocuk yapayım dıyorum... Psıkolojık destek de alsam yokk...ALLAHIN izni ile İnşallah saglımla saglıklı bır cocuk dunyaya getırırm.. Tesekkur ederım sizede..

bu saatte karşılaştık bilgim yok ama yazayım dedim yine de.inşallah sağlığına kavuşup hayırlı bir evlat sahibi olursun.derdi veren Allah dermanını da verir.

Tesekkur ederım aynen oyle derdı veren allah dermanı da verır... Doktorum hamile olduktan sonra iyilesen hastalarım da var diyo.. Rabbim herkese saglık versınn gerisi zaten gelir.. :)

Merhaba.. Ben jeneralize (epilepsi) hastasıyım. 17 yasında sıcramayla baslayıp ve bayılmayla devam eden nöbetlerim oldu.nobetlerım 6 yıl bayılarak oldu.Daha sonrasında sadece normal haldeyken ayakta nöbetlerim oldu... (Kasılmalarla ve sıcramalarla) Cok sukur 4 yıldır bayılmıyorum. Elimde anlık kasılmalar oluyor.. Elimde o anda nevarsa dusuruyorum.. Cok utanıyodum oyle oldugu zaman :( 2 yıl once evlendım cocuk istiyorum ama cok korkuyorum. Tedavi oluyorum ama hamıleliğimde kontrol edebılırim kendimi ama cocugu kucagıma alırsam ve sıcrama nobetlerım oldugunda dusurme korkusuyla cesaret edemıyorum.. Uykusuz kaldıgımda cok oluyo.. Cocuk oluncada uykusuzluk cok olucak.. Benım gibi olup da dogum yapan varsa lütfen yardımcı olun bana... :(

merhabalar... anlatığınız rahatsızlık bende kine çok yakın geldi. sanırım anlattığımda ben de bu ifadeleri kullanıyorum.

ben 15 yıldır tedavi görüyorum ve 7 yıl önce sahip olduğum kusursuz bir kız çocuğum var. hamileyken ilaç kullanımının risk olduğunu muhakkak doktorunuz söylemiştir. gebeliğim plansız olduğu için bir ön kontrolden geçme şansım olmadı ve kullandığım ilacı ne kendisiyle ne dozuyla oynayabildik. yani aynen devam ettim. Allah a şükür herhangi bir problem yaşamadım.

kızım doğduğundan bu yana yalnızca 2 defa bayılma nöbeti geçirdim. kızımı evde yalnızken kucağımda taşımamaya özen gösterdim. 4 yıldır sıçrama da bayılma da yok. hala aynı devam ediyorum ilacıma. depakin chrono kullanıyorum. bu ilaç bebek için en uygun olmayan ilaçmış. doktorum öyle söylemişti. fakat korunduğum halde şu an yine 2 aylık hamile olduğumu öğrendim.

elbette endişeleniyorum. endişem şu ki ilaçlar çocuk üzerinde etkilere neden olabiliyor. umarım birinci defa olduğu gibi şansım yaver gider. dua ediyorum.

siz de korkmayın. doktorunuz sizi elbette ki yönlendirecektir. ama uykusuzluktan ziyade nöbetlerinizi tetikleyecek olan strestir. mümkün olduğunca stresten korunmaya çalışın. sonrasında uykusuzluğa olan direnciniz de artacaktır. (bebek için)

umuyorum ki siz de anne olabileceksiniz. umutsuz olmamak gerek :6:

Cok şükür benimde bayılmalarım yok artık.. Ama sıcramalarım okadar cokki.. Söyledikleriniz biraz olsun benı rahatlattı :) bende bi Hamile kalabilsem korkularımdan vazgecebilsem.. Allah size ve yavrularınıza saglık versin. Acil şifalar diliyorum ☺️

Cok şükür benimde bayılmalarım yok artık.. Ama sıcramalarım okadar cokki.. Söyledikleriniz biraz olsun benı rahatlattı :) bende bi Hamile kalabilsem korkularımdan vazgecebilsem.. Allah size ve yavrularınıza saglık versin. Acil şifalar diliyorum ☺️

size de Allah bir an önce anne olmayı nasip etsin. iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. :109:

Konu açılalalı bayağı olmuş ama merak ettim çocugunuz oldu mu olduysa hamileliğiniz nasıl geçti nöbetleriniz ne şekilde ve sıklığı ne kadardı ? Ben de şuan 3 aylık hamileyim ve küçük nöbetlerim çok oldu bu süreçte nöbetlerim yutkunma yalanma şeklinde elimde bişe varsa düşürebiliyorum bir de ama çok şükür büyük nöbetler değil ama sık oldugu için tedirgin oluyorm ister istemez

Back