Oncelikle bebeginiz hayirli olsun, dilerim bir daha boyle bir sorun yasamazsiniz, bebege de size de yazik ama sizden daha cok o bebege uzuldum ne yalan soyleyim.
Ben 1 yillik evlilikte neden hamile kaldiniz diye sormayacagim, olan olmus artik hamile bir kadina cocugu karnındayken pismanlik yasatmak benim icin fazla, ben yapamam.
Evliliklerin ilk 2 yili en zorudur, ilk bebek hepsinden zordur. Hem sizin hem esiniz icin hayat tam tersi bir yone akmaya basliyor, ikinizin de stresli olmasi ve sacmalamasi oldukca dogal.
Ama iki onemli sorununuz var
Hakaret
Siddet
Hakaret ettigine ve siddet gosterdigine eminseniz amasiz fakatsiz bosanmalisiniz.
Hatalarinizi sormussunuz, biraz abla edasiyla sert bir dille yazacagim, kusuruma bakmayin.
Senin derdin ne? Hastaysan tedavi ol. Durduk yere ortalığı ayağa kaldırıyorsun, ruh hastası mısın? " gibi cümleler sarfetmeye başladım. Sesim çok yükseldiği için geç saat olduğu için sus demek istercesine ağzımı kapatma girişimi olduğu için eli dudağıma çarptı.
Hata^^^
1 yillik evlilikte hakaret edecek noktaya gelmemelisiniz, O size hakaret ediyor ve bunu kaldiramiyorsaniz, bosayacaksiniz. Seviye dusurmeye gerek oldugunu dusunmuyorum.
Ayrica cidden hasta olduğundan eminseniz ailesiyle konusur, ikna eder, tedavi olmasini saglarsiniz. Insani her firsatta delilikle itham etmek nereden bakarsan bak cok cahil bir tavir. Egitim duzeyiniz nedir bilemiyorum ama psikoloji alaninda egitim almadiysaniz, insanlara teshis koymayin.
Ikinci hata, agzima vurduğunu sandim bagirdim ama vurmamis sesim yuksek cikiyor diye agzimi kapamis demissiniz.
Bunlari ayirt etmeniz gerekiyor kanimca, agza tokat atmakla kapatma girişimi bambaska hareketler. Bunu siz ayirt edeceksiniz. Ama yazim dilinizin bana verdigi izlenim su, sizin muhtemelen agzinizi kapatmaya calisti. Hos bunu da yapmamali ama ben burdan sizin cok tetikleyici bir karakter oldugunuz izlenimini aldim. Kinamiyorum, karakter bu sonucta ama duzeltmelisiniz.
. "Ben hamileyim sen bana nasıl el kaldırırsın diye ona saldırdım, ve o anlık sinir boşalması ile biranda babamı arayarak beni almaya gelmesini söyledim. O
Hah iste tam da bu ifadeler sizin biraz insani tetikleyen yapiniz oldugunu dusundurttu bana.
neden mi?
Karninizdaki bebegi dusunmesi gerektigini ona
saldirarak gostermissiniz. Siz o bebegi hic dusunmuyorsunuz ki baskasindan bekleyesiniz?
Baskasi degil babasi demeyin bana, siz karninizdayken dusunmuyorsunuz, babalar dogum olmadan kucaklarina almadan bizim gibi bağ kuramiyor bebekleriyle. O yuzden once siz koruyacaksiniz bebeginizi, size bağırıyor mu kapatin kendinizi odaya edepsizligini kendi farketsin, hamile halinizle adama saldirmak falan, Allah korusun ya bebege birsey olsa? Pcos varmis bir daha ya gebe kalamasaniz? Hic mi dusunmuyorsunuz? Evet ne yazik ki dusunmuyorsunuz.
. ben hamileyim el üstünde tutulup benim kaprislerim çekilmesi gerekirken bana bağırılıyor. Eğer benim bir yerde hatam olmuşsa lütfen bana bunu söyleyin
2 gebelik gecirdim, bir kez bile kapris yapmadim.
Sayilip sevilmek istemek; kaprisimi ceksin, sacmalayim yine de el ustunde tutsun demek degildir. Sayilip sevilmek istiyorsaniz, aynisini vereceksiniz karsi tarafa.
Evlilik florte benzemez, eşler birbirine aynadir, siz guzel davranin ki o da size guzel davransin. Yarin birgun bebek dogdugunda da boyle yaparsaniz, cocugunuz hic saglikli buyumez, bilginiz olsun.
Ha son olarak, o evi terkettiyseniz kendiniz donmeyeceksiniz, kendiniz donerseniz o beklediginiz "kaprisimi ceksin" noktasini bir daha 80 tane de gebelik gecirseniz elde edemezsiniz.
Ayrica her kavgada anne baba aranmaz, yanlarina gidilmez. Sonra evliliginizin her an içinde aileler olur, burada aglamayin bize cok karışıyorlar diye. Artik buyudunuz, anne olmak uzeresiniz sacinizi çektiler diye anneye kosma evresi bitti.
Dost aci soyler uzgunum.