İZMİRDE RAPOR

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha neler hem rapor bittikten sonra ne yapacaksınız bu şimdi düşünülecek birsey değil ki? Kac yıl rapor alacaksiniz?
Sanki çocuk akşam kapınıza bırakıldı gibi davranmayın önce ücretsiz izin deneyin bu süreçte düzen kurulur erken dönersiniz izni bitirme hakkınız var

Ucretsiz izini calistigimiz kurumda ayni gun icinde halledebiliyo muyuz?
Eğer memursaniz ayın 15 inde maaş aldığınız için Ekim 15 ine gelmeden almalısınız izni ücret iadesi ile ugrasmamak için bende ücretsiz izne ayrılıyorum bu ay ve yıllık izinlerimi Ekim 15 ine kadar kullanıp ayrılacağım siz yıllık iznim yok derseniz önümüzdeki haftadan itibaren ayrilabilirsiniz ama 15 günlük maaş farkını iade edersiniz

Bazı özel hastaneler bu işi yapıyor ama suç ve arkadaşımın aldığı yer soruşturma geçiriyor. Maddi durum aile yani vs gibi durumları gebelikten önce planlamak gerekiyor

Eskiden çok kolay alınıyormuş heyet raporu.

Ama şimdi belli bir hastalık olmadan imza atmıyorlarmış hekimler.

Bir arkadaşım söyledi geçen gün.

Bebeğinizi sağlıkla mutlulukla büyütün inşallah.

İki doğum yaptım ikisinde de rapor peşinde koşmadım.
Biter bitmez kalan yıllık izinlerimi de kullanıp ücretsiz izne ayrıldım.
Açıkçası bir şeyiniz yoksa rapor almak bana doğru gelmiyor bunun planlamasını önceden yapmış olmanız gerekiyordu.
Bakıcı olabilir, ücretsiz izin olabilir gibi..
Doğum yapacağınız belli sonrası için hiç mi düşünmediniz buraya nasıl rapor alırım diye konu açıyorsunız?
Belki siz birilerini ayarlayana kadar yılllık izniniz yoksa 10 ar günlük alabilirsiniz ama heyet raporu doğum yapanlara dağıtılan bir şey değil.

Sevgili Büşra Elif, bulunduğunuz ilde tıp merkezlerine gidip durumunuzu anlatın. Hastaneler değil ama tıp merkezleri belli bir ücret karşılığında heyet raporu verirler. Özellikle gidip sormanız lazım eşinizde gidebilir.bulunduğunuz ilde bulamazsanız resmî izniniz bitmeden başka bir ilden alabilirsiniz. Ankara’da mesela bazı tıp merkezleri veriyor. Sağlıkla büyütün inşallah. Siyaset yapmayı sevmem ama herkesin çatır çatır torpille işlere girdiği ve haketmediği paraları fazlasıyla aldığı bir ortamda bebeği iki aylık bir anneye yazılanlar çok anlamsız. Size nasıl rapor alırım diye soru sorulmuş biliyorsanız yazın bilmiyorsanız diğer fikirlerinizi kendinize saklayın. Allah yardımcınız olsun. Umarım kolaylıkla bulursunuz.

Yakın geçmiş zamanda işim ile ilgili önemli bir aşamada yakınlarımın da bulunduğu başka bir şehre görevli izinli gitmiştim. O sırada da hamileydim. Yaşadığım şehrin imkanları pek iyi olmadığından gelmişken doktora da görünmek istedim. Özel hastanede doktor kalp atışı alamadı ama olabilir diyip üstelemedi. Bir hafta sonra tekrar gelmemi istedi. Ben de 6 gün sonra dönecektim. Dönüş günümden önce uğradım ve kalp atışı olmadığını sağlıksız gebelik olduğunu söyledi. Önce giriş yaptım ödemeyi gerçekleştirdim. Ardından ameliyathaneye çıkarken içim elvermedi bir daha baksak mı dedim beni kırmadı aşağıya inip tekrar baktık sonuç olumsuzdu.

Kendime geldiğimde doktor gelip kaç gün rapora ihtiyacım olduğunu sordu. 1 hafta verirseniz sevinirim dedim. Ben sana bir ay vereyim dedi. Ben de toparlayamam mı acaba dedim ilk defa yaşamıştım olur dedim.

Neyse çıkış işlemleri için öylesine ödemem gereken birşey var mı diye sordum valla yalan olmasın 1500 TL civarı birşey ödeme çıktı. Allah allah dedim ödeyeyim de işlem için de bu kadar ödeme yaptım bu ne ücreti? Rapor ücreti dediler:) Dedim o zaman ben doktora gideyim bana verebiliyorsa bir hafta versin ben istemedim ki bu raporu. Doktor ben kendim uygun gördüğüm için yazdım dedi ödeme yapmadım:)

Meğer bu şekilde işliyormuş. Vay beee dedim kendi kendime.

Daha öncesinde de doğum yaptım. Doğum iznim gittiğinde tayinim gelmiş tebliğ edilmeyi bekliyordu. Şehir değiştirecektim. Doğumumu yaptıran doktora gidip durumumu anlattım. 10 gün rapor rica ediyorum demiştim. Önden eşim gidip evimizi tutsun nakliye ayarlayalım annem gelmiyor peşinden bakıcı bulmam lazım bilmediğim şehirde. Ama nasıl ağlıyorum. Doktor sağolsun 10 gün yazmıştı.

Bilemiyorum heyet raporu alarak uzun süreli çözüm aramak bana çok ütopik geliyor. Kaç ayı ne kadar süre kurtarabilirsiniz ki? Tüm hayatım boyunca raporla münasebetim yukarıdaki örnekler olmuştur. Kaç ay verilir heyet bilmiyorum ama kendi doğum doktorunuzdan 10-20 gün alabiliyorsanız alın ve bu süreyi işlerinizi planlamak adına kullanın.

ücretsiz izin alın bebeğe bakacak kimse yoksa.rapor gerekli hallerde kısa süre alınır.sizse uzun süre alıp hem işinizi aksatacaksınız hem maaşınızı alacaksınız ohh ne ala.

Arkadaslar herkese merhaba yeni dogum yaptim ve devletin verdigi 8 haftalik analik iznim bitti bebegime bakacak kimsem yok ailemle ayni sehirde degilim maddi durumumuz da iyi olmadigi icin ucretsiz izne cikamiyorum izmirde heyet raporu yazacak doktor konusunda yardimci olabilcek kimse var mı?
resmen kanundışı iş için yardım istemişsiniz pess ki pess.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X