Canım güzel dileklerin için teşekkürler, Allah da bize böyle uygun görmüş, içimizde hiçbirinin kötü düşünceli olduğunu sanmıyorum, eminin senin ve diğer arkadaşlarımın da iyi yüreklerini, niyetlerini, dualarını geri çevirmeyecek Rabbim. Sonunda kavuşacağız. Maliyet için inan net bi rakam kimse söyleyemez, kullandığın ilaçlardan, yaşadığın sürece, olduğun tahliller veya işlemlere göre değişiyor. Mesela her gittiğimizde 250tl ödüyoduk, opu'dan önce artık tüp bebek aşamasına geçtiniz dendi 500tl ödedik, onu da 1 kere ödedik. yumurta toplama günü 4500tl ödedik, sonra transferde, olduğum tahlillerde hiç para vermedik. "Bundan sonrası bir paket içine tahliller de dahil" dendi. Aslına bakarsan ayda 1 kere gittiğin düşününce özel doktorlar 250lira alıyo, 50lira aşağısı yukarısı değişir. Eşinin sperm analizi, senin tahlillerin, her ay verdiğin muayene ücretleri derken bi 2500tl belki de daha fazlası öyle gidiyor. Ben ilk verdiği tahlilleri devlette yaptırdım ama kimi tahlilleri orda yaptırdım amh, östrojen, sperm analizi vs bunlar orda oldu, bir tahlile 400 küsur vermiştik, pazartesi histereskopi randevum var yine irenbe'de olacak o da 1000 tl imiş. Ya elbet zorunlu değilsindir orada yaptırmaya ama benim ilk tedavi sürecim, onlar ne dediyse tamam dedik. Bi de eşimin öyle bi huyu var uğraşmayalım işte halletsinler burda diye. Bir de ilaçlar, özellikle verirse iğneler pahalı. Ama gittiği yere kadar gözün görmüyo işte kavuşayım diyosun. Ben de 2.transfer ücretini merak ediyorum, henüz sormadım.