Tüp Bebek Merkezleri İzmir Dr Kaan Bozkurt

Bende istanbula karar verdim büyük ihtimal benimde memorial olacak giden üç arkadaşım ısrarla tavsiye etti biri yedinci tüp te biri dördüncü denemesinde diğeri beşinci denemede kaldı var demekki bi hikmeti medipol mustafa aceti tavsiye etti bi arkadaş bunlar bizzat kendi tedavi olan arkadaşlar bende beş aralıkta negatif aldım bi üç ay dinlenmek istedim mart gibi gidicem görüşmeye çok fazla ilaç kullandım biraz ruhen ve bedenen rahatlamanın gerektiğini düşünüyorum medasa bence en az iki adet dönemi geçir canım bence
Cnm 3 arkadaşın da memorialda mı hamile kaldı ve oradaki kaçıncı denemeleriydi?

M medesa canım çok Üzgünüm :KK43:
Gerçekten irenbe den bu platformda kayda değer bir pozitif hikayeler duymuyoruz. Aslında ümit hanim da karar kilmistik ama kent hast. Dilek hanima ve smrna ya da bir ongorusme yapmaya karar verdik. Hayirlisi. ..
Smyrna tavsiye etmem canım 1aşılama 1 tüp negatif denemem var orada ilgi sıfır ve devlet hastanesi gibi irenbe oradan daha iyi,irenbe tercih etmiyorsan smyrna hiç düşünme bence.

Canımmm bişey anlamadım,ben bilmiyor olabilirim Allah aşkına söyleyin,değerin 0 yada 14 çıkması arasında ne fark var? Mesela Benin ilk deneme sonucu 2 idi şimfi de 0.8 bu en baştan beri hiç tutunmamış mı demek???? Ben bunj hiç böyle düşünmemiştim yani 10 çıksa 5-6 gün dayanmış sonra mı düşmüş demek? Çünkü ben bu sefer eşime hatta size de söylüyorum transferin olduğu andan itibaren hiç bişey hissetmedim ben,o duygu hiç geçmedi ve eşime de hep ilk andan beri tutmamış olabilir mi böyle bir ihtimal olabilir mi deyip duruyordum.ilkinde 3-4 gün ateş basmaları kasık ağrıları karında şişlik vardı sonra birden kesilmişti sanırım o zmn düşmüştü.şimfi bu değer hiç mi tutunmamış demek,bu sonuçla bunu anlayabiliyor muyuz?
Canım 5 ten yukarısı gebelik var oluyor, ama tüp bebekte en az 20 istiyorlar.Benimkisi kimyasal sayılıyor. Bizimki hiç tutmamış 0 o demek oluyor.ama ben irenbenin kötü olduğunu düşünmüyorum sonucta orada hamile kalanlarda var benim ilk deneme smyrna ordada negatifim var ama arkadaşım orada hamile kaldı. İstanbulun avantajı daha gelişmiş teknoloji var orada ama git gel düşündürüyor.

Cnm ben bugün aradım Bile memorial

canım ben istanbul Şişli memorialda Semra kahramanı çok duydum zaten tüp bebek ana bilim dalı başkanıymış,uzman yani.bunun dışında halit Fırat erden ismini duydum ve bahçeci kliniği.bunlar arasında sanırım memorial laboratuvar ortamı,negatif sonuçtan sonra bunun nedenini araştırmaları,genetik tarama yapmaları gibi pek çok konuda işinde baya başarılıya benziyorlar.çarşamba günü gidecektik eşimle İstanbul'a ama sizce en erken ne zmn tedaviye başlayabilirim?ben diyorum ki şubattaki adetimde gideyim ona göre karar verelim,o zamana kadar da araştırma yaparım
Şişli memorial zaten türkiyedeki ilk tüp bebek merkeziyle.anladığım kadarıyla ilk uygulamalar önce oraya geliyor.Semra kahraman ekibin başında.ekipten kime denk gelirsen ona muayene ıluyormuşsun. Ama uygulamalara hep birlikte karar veriyorlarmış.ısrarla Semra hanımı isteyince müsaitse transfere falan giriyormuş.benim şimdilik tek çekincem bu.kendim uygulayamadım ama çok acele etme arkadaşım.ben çok acele ettim.bir yıla dört deneme.ama bu sefer yaz tatiline kadar beklicem.tabi dayanabilirsem.hatta bazen eşime istanbula gitmeden son bir burda denesek mi acaba diyorum zamanı değerlendirelim.gülüyor bana.nasıl dayacan bakalım sen diyor.yok bu sefer ara veriyorum kesin.:)

Kızlar bişey söylemek istiyorum gerçekten canım çok sıkkın.İrenbe hala arayıp sormadı Bile sonucunuz noldu diye.transferi yaptık hafi güle güle ne halin varsa gör mü yani anlayamıyorum ve İnan'ın üzüntüm kat kat artıyor.insan takip etmez mi hastasını?sonuçta transfer tarihi belli sonuç tarihi belli.bazı merkezlerde psikolog Bile oluyormuş transfere girmeden önce ve sonra sizi rahatlatıyormuş.ayrıca mesela bizi transfer sonrası ameliyat masasından sedyeyle geçiriyorlar sonra o sedyeyle odaya gidip ordan da yatağa geçmeni istiyorlar ams aynı zamanda aman kasma kendini zorlama vs.bu işlem bile tutunmayı engelliyor olabilir,o an düşebilir.başka merkezlerde mesela ameliyathanede sedyede transferi yapıp sonra aynı sedyeyle yine bacaklarınız asılı şekilde kıpırdatmadan odanıza getirip o sedyede yatıyormuşsunuz,idrar sorunu için de sonda takıyorlarmış.ayrıca bu 3.gün 5.gün embriyosu konusuna kafam takıldı ciddi şekilde.madem ki 5.gün daha garanti neden bize 3.gün transfer ediliyor.belki o embriyolar 5.güne kadar devam ettirilse kalitesiz olacak ve iptal olacak ki bu daha iyi.hiç değilse yeniden yumurta toplanır ve kaliteli olanlar transfer edilir ama bu şekilde belki de tutmayacağı baştan belli olan 3.gün embriyoları transfer ediliyor ve maddi manevi olan bize oluyor.yazıklar olsun! Üstelik İstanbul'da nerdeyse tüm merkezlerde 5.gün embriyosu,embriyo takibi ,genetik taramalar vs yapılıp em garanti sonuç elde edilmeye çalışılıyorken irenbede neden bu kadar amatör bir hizmet var.sanki devlet hastanesi gibi.üstelik İstanbul'daki merkezlerle neredeyse aynı para.çok tevrübesizdim hiç bilemedim.bilseydim hiç vaktimi de paramı da boşa harcamaz en baştan İstanbul'da bir merkez seçerdim.bizim ciddi bir sorunumuz da olmadığından ilk denemede tutar sanmıştım fakat şu an parçaları birleştirince irenbenin biraz da para tuzağı olduğunu üzülerek hissediyorum.üstüne de karşınızda soru sormaya korktuğunuz hatta azar Bile işitebileceğiniz bir doktor ve sonucunuz ne oldu diye sormaktan Bile aciz ,bu kadar takipsiz ve umursamaz bir merkez! Çok yazık bunca insanın umuduyla duygularıyla oynamak çok günah.Yarın kendimi iyi hissedersem merkezi arayıp dosyamı hazırlamalarını isteyeceğim ve orayla ilişğimi keseceğim.hem sözlü olarak hem de oradaki ankete yazılı olarak da bu düşüncelerimi yazacağım.insanın yüzüne bakmaya utanmalılar bence.şu an araştırıp başka merkezlerin ve doktorların hastalarına gösterdikleri ilgi alakayı gördükçe gerçekten boşa vakit kaybettiğim içim çok üzülüyorum

Evet canım üçü
Cnm 3 arkadaşın da memorialda mı hamile kaldı ve oradaki kaçıncı denemeleriydi?
Evet canım ben üç yıldır bu işlerle uğraşınca oldukça detaylı araştırmalar içine girdim hepsi diğer denemelerini izmirde yapmış ilk denemelerinde memorialde hamile kaldılar semra kahramanda mustafa acetide ısrarla tavsiye eden ardaşımda var oldukça iyi bir doktor olduğunu söylüyo bahçecidede güvenç karlıkaya erbil yağmur yada mustafa bahçeci umut tüp bebekte süleyman tosunuda tavsiye eden oldu sanırım bende memoriale giderim diye düşünüyorum labarotuvar ve semra hanım için marta kadar kesin kararımı veririm

Şişli memorial zaten türkiyedeki ilk tüp bebek merkeziyle.anladığım kadarıyla ilk uygulamalar önce oraya geliyor.Semra kahraman ekibin başında.ekipten kime denk gelirsen ona muayene ıluyormuşsun. Ama uygulamalara hep birlikte karar veriyorlarmış.ısrarla Semra hanımı isteyince müsaitse transfere falan giriyormuş.benim şimdilik tek çekincem bu.kendim uygulayamadım ama çok acele etme arkadaşım.ben çok acele ettim.bir yıla dört deneme.ama bu sefer yaz tatiline kadar beklicem.tabi dayanabilirsem.hatta bazen eşime istanbula gitmeden son bir burda denesek mi acaba diyorum zamanı değerlendirelim.gülüyor bana.nasıl dayacan bakalım sen diyor.yok bu sefer ara veriyorum kesin.:)
Canım senin 4 denemen de irenbede mi oldu? Sömestr de mi gideceksin İstanbul'a,sanırım bizim de o zamanlara denk gelecek.belki beraber gider yine herşeyi peşpeşe yaptırır ve bu sefer peşpeşe pozitif alırız:dua:

Evet canım üçü

Evet canım ben üç yıldır bu işlerle uğraşınca oldukça detaylı araştırmalar içine girdim hepsi diğer denemelerini izmirde yapmış ilk denemelerinde memorialde hamile kaldılar semra kahramanda mustafa acetide ısrarla tavsiye eden ardaşımda var oldukça iyi bir doktor olduğunu söylüyo bahçecidede güvenç karlıkaya erbil yağmur yada mustafa bahçeci umut tüp bebekte süleyman tosunuda tavsiye eden oldu sanırım bende memoriale giderim diye düşünüyorum labarotuvar ve semra hanım için marta kadar kesin kararımı veririm
Mustafa acet benim facede var hakkatten çok başarılı ama ben aradığımda 2 ay sonraya randevu verdiler

Canım 5 ten yukarısı gebelik var oluyor, ama tüp bebekte en az 20 istiyorlar.Benimkisi kimyasal sayılıyor. Bizimki hiç tutmamış 0 o demek oluyor.ama ben irenbenin kötü olduğunu düşünmüyorum sonucta orada hamile kalanlarda var benim ilk deneme smyrna ordada negatifim var ama arkadaşım orada hamile kaldı. İstanbulun avantajı daha gelişmiş teknoloji var orada ama git gel düşündürüyor.
Valla cnm ben irenbeye ve Kaan beye karar vermeden çok araştırdım ve o zaman çok pozitif sonuç alan vardı ve defim tamam kesinlikle burası.fakat yaklaşık 1 senedir ben burada sadece izmirplus arkadaşımızın pozitif sonucuna şahit oldum ,onun dışında hep hüsran.bu üzücü sonuçlar hepimizin motivasyonunu düşürüyor.Acaba irenbe yetkilileri bu kadar negatif sonuç için bir araştırma yapmıyorlar mı,neden başarı oranımız düştü nerede yanlış yapıyoruz demiyorlar mı çok ilginç

Kızlar bişey söylemek istiyorum gerçekten canım çok sıkkın.İrenbe hala arayıp sormadı Bile sonucunuz noldu diye.transferi yaptık hafi güle güle ne halin varsa gör mü yani anlayamıyorum ve İnan'ın üzüntüm kat kat artıyor.insan takip etmez mi hastasını?sonuçta transfer tarihi belli sonuç tarihi belli.bazı merkezlerde psikolog Bile oluyormuş transfere girmeden önce ve sonra sizi rahatlatıyormuş.ayrıca mesela bizi transfer sonrası ameliyat masasından sedyeyle geçiriyorlar sonra o sedyeyle odaya gidip ordan da yatağa geçmeni istiyorlar ams aynı zamanda aman kasma kendini zorlama vs.bu işlem bile tutunmayı engelliyor olabilir,o an düşebilir.başka merkezlerde mesela ameliyathanede sedyede transferi yapıp sonra aynı sedyeyle yine bacaklarınız asılı şekilde kıpırdatmadan odanıza getirip o sedyede yatıyormuşsunuz,idrar sorunu için de sonda takıyorlarmış.ayrıca bu 3.gün 5.gün embriyosu konusuna kafam takıldı ciddi şekilde.madem ki 5.gün daha garanti neden bize 3.gün transfer ediliyor.belki o embriyolar 5.güne kadar devam ettirilse kalitesiz olacak ve iptal olacak ki bu daha iyi.hiç değilse yeniden yumurta toplanır ve kaliteli olanlar transfer edilir ama bu şekilde belki de tutmayacağı baştan belli olan 3.gün embriyoları transfer ediliyor ve maddi manevi olan bize oluyor.yazıklar olsun! Üstelik İstanbul'da nerdeyse tüm merkezlerde 5.gün embriyosu,embriyo takibi ,genetik taramalar vs yapılıp em garanti sonuç elde edilmeye çalışılıyorken irenbede neden bu kadar amatör bir hizmet var.sanki devlet hastanesi gibi.üstelik İstanbul'daki merkezlerle neredeyse aynı para.çok tevrübesizdim hiç bilemedim.bilseydim hiç vaktimi de paramı da boşa harcamaz en baştan İstanbul'da bir merkez seçerdim.bizim ciddi bir sorunumuz da olmadığından ilk denemede tutar sanmıştım fakat şu an parçaları birleştirince irenbenin biraz da para tuzağı olduğunu üzülerek hissediyorum.üstüne de karşınızda soru sormaya korktuğunuz hatta azar Bile işitebileceğiniz bir doktor ve sonucunuz ne oldu diye sormaktan Bile aciz ,bu kadar takipsiz ve umursamaz bir merkez! Çok yazık bunca insanın umuduyla duygularıyla oynamak çok günah.Yarın kendimi iyi hissedersem merkezi arayıp dosyamı hazırlamalarını isteyeceğim ve orayla ilişğimi keseceğim.hem sözlü olarak hem de oradaki ankete yazılı olarak da bu düşüncelerimi yazacağım.insanın yüzüne bakmaya utanmalılar bence.şu an araştırıp başka merkezlerin ve doktorların hastalarına gösterdikleri ilgi alakayı gördükçe gerçekten boşa vakit kaybettiğim içim çok üzülüyorum
Ara tabii ki, git söyle yavrum. Şükür bende bi başarı sağladılar ama ben de aşırı memnun muyum? Değilim...Yaşadıklarını göz önünde bulundurursak yerden göğe kadar haklısın canım... küçücük merkezde bi kaç doktor var, hasta kaçırmasınlar diye her gelene işlem yapıp yolluyorlar, arkası yok. Ben ilk tedaviye başladığımda Kaan bey'den vazgeçme aşamasına kadar gelmiştim, İsmail Bey'e geçecektim. Kaan'ın agresifliği ve insanı terslemesi hiç doğru değil.! Bu işlerde moral çok önemliyse önce doktorumuzla iletişim kurabilmeliyiz. Ne odasına girebiliyoruz ne soru sorabiliyoruz? Bağırıp çağırması da cabası. Sırf kaan bey iyi bir doktor diye sabredicem demiştim, sonra şükür ilk transferdeki negatiften sonra davranışları çok değişti. Çünkü aklımdaki bütün soruları ilk kez çekinmeden sorabildim, o yüzden mahçup olmuş olabilir. Benim endokrin doktorum beni aşırı motive etmişti çünkü, herşeyi ona da bildirdim, ilaçlarıma, tahlil sonuçlarıma varana kadar söyledim, bana hep dediği "kızım sen kısırlık tedavisinde en çabuk çocuğu olacak gruptasın" diyodu hep. Benim şu an hamile kalmamda elbet kaan bey'in başarısı büyük ama irenbe'nin, laboratuarın ekstra başarısı olduğunu düşünmüyorum. Yine de şükür. Kaan bey'i ilk transferde başarı oranı çok yüksek diye seçmiştim ama bazen diyorum belki tepecik veya ege'ye gitsem de aynı sonuca ulaşırdım. Hem ilaçları direkt devlet reçetesiyle alırdım. Böyle bi de ilaçları yazdırmak için devlet doktorlarına gidiyorum. İrenbe'nin tek avantajı sıra bekletmemek oldu.

Ara tabii ki, git söyle yavrum. Şükür bende bi başarı sağladılar ama ben de aşırı memnun muyum? Değilim...Yaşadıklarını göz önünde bulundurursak yerden göğe kadar haklısın canım... küçücük merkezde bi kaç doktor var, hasta kaçırmasınlar diye her gelene işlem yapıp yolluyorlar, arkası yok. Ben ilk tedaviye başladığımda Kaan bey'den vazgeçme aşamasına kadar gelmiştim, İsmail Bey'e geçecektim. Kaan'ın agresifliği ve insanı terslemesi hiç doğru değil.! Bu işlerde moral çok önemliyse önce doktorumuzla iletişim kurabilmeliyiz. Ne odasına girebiliyoruz ne soru sorabiliyoruz? Bağırıp çağırması da cabası. Sırf kaan bey iyi bir doktor diye sabredicem demiştim, sonra şükür ilk transferdeki negatiften sonra davranışları çok değişti. Çünkü aklımdaki bütün soruları ilk kez çekinmeden sorabildim, o yüzden mahçup olmuş olabilir. Benim endokrin doktorum beni aşırı motive etmişti çünkü, herşeyi ona da bildirdim, ilaçlarıma, tahlil sonuçlarıma varana kadar söyledim, bana hep dediği "kızım sen kısırlık tedavisinde en çabuk çocuğu olacak gruptasın" diyodu hep. Benim şu an hamile kalmamda elbet kaan bey'in başarısı büyük ama irenbe'nin, laboratuarın ekstra başarısı olduğunu düşünmüyorum. Yine de şükür. Kaan bey'i ilk transferde başarı oranı çok yüksek diye seçmiştim ama bazen diyorum belki tepecik veya ege'ye gitsem de aynı sonuca ulaşırdım. Hem ilaçları direkt devlet reçetesiyle alırdım. Böyle bi de ilaçları yazdırmak için devlet doktorlarına gidiyorum. İrenbe'nin tek avantajı sıra bekletmemek oldu.
Evet canım ya üzücü ama gerçek bunlar.ben ilk negatifimi aldığımda ağlayarak Kaan beyi aradığımda üstüne bir de azar işitmiştim,sesini yükselterek tersleyerek konuşmuştu çok daha kötü olmuştum.kaldı ki hasta psikolojisini en çok onların anlaması lazım,stresten uzak durun deyip strese sokan yine kendisi.bilmiyorum belki de o başarısızlık yüzünden öyle agresifleşmişti ama ne olursa olsun karşısında ilk negatifini almış ağlayan birini sesini yükseltmesini profesyonelliğe hiç yakıştıramadım.diğer taraftan da rahim filmin çekildiğinde verilen aşırı narkoz yüzünden ölümden döndüm hatırlayanınız varsa.farklı bir yerde anestezi uygulayıp işlemi yaptılar.uyandığımda ne Kaan bey,ne filmi çeken kişi ,ne bir sağlık görevlisi hiç kimse yoktu.sadece çaycı kadın vardı ve kendime geleyim diye ağzıma şeker tıkıyor oysa ben tir tir titreyerek kusuyordum ve müdahale edecek kimse yoktu.eşimle onu diyoruz resmen ölüp yeniden doğdum ben ama eşim biraz daha Kaan beyi aramayı akıl edemeseydi gerçekten ben bugün olmayabilirdim.bugünkü aklımla bu kabul edilebilir bir hata değil ve gerçekten İstanbul'daki merkezde böyle bir skandal yaşansa dava etsen milyonlar alırsın.inanın pozitif sonuç da alsam burayla ilgili görüşlerim değişmeyecekti.ilk başladığımda şimdiki tecrübem yoktu tabi ama araştırdıkça gerçekten doğru merkezin burası olmadığından Emin'im.haklısın arkadaşım senin de belki farklı bir yerde de denesen olabilirdi ama boşver şükür ki burada oldu da biz de en azından bir arkadaşımızın olumlu sonuç aldığına şahit olduk.bu arada @husem noldu acaba keşke ses verse merak ediyorum,inş tutmuştur

@medesa merhaba canim.. Bende birkaç ay once Kaan Beyden olumsuz sonuç almıştım hatırlarsın belki..
Seni çok iyi anliyorum hepimiz anliyoruz. Heyecanını da umutlanmanı da hayal kırıklığını da..
Yazmasam da takip ediyorum sizleri güzel haberini bekliyordum ama çok üzüldüm inan.. Kismet böyleymiş demekten başka birşey gelmiyor elimizden. Senin de dediğin gibi Allah c.c belkide daha büyük acilar yaşatmiyor o yüzden Allah beterinden saklasin demek lazim.
Bende Semra Kahraman Mustafa Bahçeci ve Kaan Bozkurt aradinda kalmıştım. Kaan Bey'in methini o kadar okumuştum ki topiklerde ona karar verdim. Tedavi sırasında yeterki bizi bebeğimize kavuştursun diye düşünerek bütün patavatsız konuşmalarını, hareketlerini görmezden geldik. Ama negatifleri alınca doktorun yanlışlarini, ihmallerini daha net görüyorsun.
Gerçekten oraya verdiğimiz paraya da zamana da emeğe de üzülüyorum..

izmirplus izmirplus ve M medesa bencede kaan bey cok agresif birde sen bişey sormadan ağzını bıçak açmıyor eşim bana ben eşime bakıp duruyoruz insan ni açıklama bir yol gösterme istiyor tık yok.İlk denememi smyrna da yaptım ordada negatiften sonra bi açıklama yoktu böyle olunca hangi yolu izleyeceğimizi biz nerden bileceğiz ozmn okadar para döküp özele gitmenin ne anlamı var anlamıyorum.Bende bu sayfadaki pozitiflerden sonra irenbedpie karar verdim ama ben karar verdikten sonra buradaki yazılar negatife döndü keşke diyorum Erol tavmergen yada ısrael aruha gitseydim pişmanlık duymamak elde değil bide 5.gün embriyosu aslında başarısı en yüksek olan o neden 5.güne bekletmiyorlar ki

izmirplus izmirplus ve M medesa bencede kaan bey cok agresif birde sen bişey sormadan ağzını bıçak açmıyor eşim bana ben eşime bakıp duruyoruz insan ni açıklama bir yol gösterme istiyor tık yok.İlk denememi smyrna da yaptım ordada negatiften sonra bi açıklama yoktu böyle olunca hangi yolu izleyeceğimizi biz nerden bileceğiz ozmn okadar para döküp özele gitmenin ne anlamı var anlamıyorum.Bende bu sayfadaki pozitiflerden sonra irenbedpie karar verdim ama ben karar verdikten sonra buradaki yazılar negatife döndü keşke diyorum Erol tavmergen yada ısrael aruha gitseydim pişmanlık duymamak elde değil bide 5.gün embriyosu aslında başarısı en yüksek olan o neden 5.güne bekletmiyorlar ki
Canım emin ol Kaan Bey çok çok iyi İsrael Aruh un yanında. Zaten bir sey farketmez sorun dr da değilse eğer İsrael de erol bey de irenbe de yapıyor işlemlerini. Bu arada İsrael bey neredeyse hiç konusmuyor insan daha çok sinirleniyor. Bu arada bu takip olayı diğer merkezlerde de yok maalesef ne oldu sonucunuz falan diye bir durum yok yani.

Evet canım ya üzücü ama gerçek bunlar.ben ilk negatifimi aldığımda ağlayarak Kaan beyi aradığımda üstüne bir de azar işitmiştim,sesini yükselterek tersleyerek konuşmuştu çok daha kötü olmuştum.kaldı ki hasta psikolojisini en çok onların anlaması lazım,stresten uzak durun deyip strese sokan yine kendisi.bilmiyorum belki de o başarısızlık yüzünden öyle agresifleşmişti ama ne olursa olsun karşısında ilk negatifini almış ağlayan birini sesini yükseltmesini profesyonelliğe hiç yakıştıramadım.diğer taraftan da rahim filmin çekildiğinde verilen aşırı narkoz yüzünden ölümden döndüm hatırlayanınız varsa.farklı bir yerde anestezi uygulayıp işlemi yaptılar.uyandığımda ne Kaan bey,ne filmi çeken kişi ,ne bir sağlık görevlisi hiç kimse yoktu.sadece çaycı kadın vardı ve kendime geleyim diye ağzıma şeker tıkıyor oysa ben tir tir titreyerek kusuyordum ve müdahale edecek kimse yoktu.eşimle onu diyoruz resmen ölüp yeniden doğdum ben ama eşim biraz daha Kaan beyi aramayı akıl edemeseydi gerçekten ben bugün olmayabilirdim.bugünkü aklımla bu kabul edilebilir bir hata değil ve gerçekten İstanbul'daki merkezde böyle bir skandal yaşansa dava etsen milyonlar alırsın.inanın pozitif sonuç da alsam burayla ilgili görüşlerim değişmeyecekti.ilk başladığımda şimdiki tecrübem yoktu tabi ama araştırdıkça gerçekten doğru merkezin burası olmadığından Emin'im.haklısın arkadaşım senin de belki farklı bir yerde de denesen olabilirdi ama boşver şükür ki burada oldu da biz de en azından bir arkadaşımızın olumlu sonuç aldığına şahit olduk.bu arada @husem noldu acaba keşke ses verse merak ediyorum,inş tutmuştur
O histereskopi günlerini çok iyi hatırlıyorum kuzum hatırlamam mı? Allah korudu seni resmen! Dağlardan ırak! Benim yumurta toplama günlerimin zamanındaydı. Ben de şükretmiştim iyi ki benden istemedi diye, sonra ilk transferden sonra bana da rahim filmi istedi, öldüm öldüm dirildim aklıma sen geldin. Pozitif olsa da merkezle ilgili fikrim değişmeyecekti diyosun ya, al işte beni gözününde önünde tut, uzağa gitme, benim de fikrim değişmedi. Kaan Bey gerçekten başarılı, işini bilen bi doktor olabilir ama huylarını baya bi törpülemesi gerek. Hiç olmadı şu agresifliği için psikoloğa gidebilir. O kadar yoğunsa da, ona göre hasta baksın, belli bi sayıyı geçirtip de sinirlerini harap etmesin, herşey para demek değil. insanlar bi umutla geliyo karşısına alıp sinirini çıkarması çok ayıp! Boşuna sormadım geçen gün sizlere doğum için doktor, Kaan Bey'den başkasını tanımıyorum dedim ya, şu kritik süreci atlatayım hayırlısıyla, değiştireceğim ben de.

Bilmiyorum ki canım bana ilkinde 3.gün embriyosu transfer etti olmadı işte. Benim de ilk niyetim erol tavmergen'e gitmekti ama burda okudukça kaan beye ikna oldum, sonra herkese açıklama yapmak zorunda kaldım. Hani bu adamın ilk transferde başarı oranı çok yüksekti diye... anlıyorum seni kuzum, İrenbe'de belli bir yol katedince insan değiştirmeyeyim diyor. Bir başka yere gidip aynı aşamalardan geçmek gözünde büyüyor. Hayırlısı artık ne diyeyim. Rabbim hepinizden güzel haberleri duymayı nasip etsin :dua:

Kaan beyin tavirlari ile ilgili burada arada sikayet edenler hep oldu, ben sahsen suratsiz olusu, az konusmasi ya da azarlamasina cok takilmiyodum, onemli olan isini iyi yapmasi cogu kisinin pozitif almasiydi ta ki bir arkadas vardi problem neydi tam hatirlamiyorum ama cok sayida yumurta olusmuyodu olusan da kotu kalitedeydi galiba. Son kez dene olmazsa bir daha deneme anne olamazsin demis. Bunu okuyunca SOKK oldum, bir doktor son deneme olsun diye bir sozu neden oncesinde soyler. Olacagi varsa da olmaz ki bu sozun uzerine, arkadas zaten isyanlardaydi hakli olarak parami dusunuyorsan hic almayin o zaman neden hayallerimi yikiyosun vs. Ve sonuc husran olmustu, cok kotu olmustum ben bile o bayani dusunemiyorum. Bosuna umut vermilmemeli ama bazi durumlar uygun bir dille uygun zamanda soylenmeli bunu hic unutamadim.

Irenbedeki embriyologlar artik 5.gun embriyosu elde etmeye calisiyor arkadaslar, Kaan bey de israr ediyo bu konuda ama sanirim yeteri kadar embriyo elde edildiyse bekletiyorlar. Bu konuda maalesef cok gec uygulamaya basladilar, dogal olarak yeteri kadar tecrubeliler mi soru isareti? Ist.da bruksel tup bebek merkezini Yucel KARAMAN'i da oneririm ist.da merkez arastiran arkadaslara. Laboratuvar cok cok iyi, hatta embiyologlar orada tedavi icin izmirden giden arkadasima tecrubemize guvenin sizin embtiyolar cok iyi pgt yaptirmaniza gerek yok paraniza yazik etmeyin deyip transfere ikna etmisler ve hamile kalip dogumunu yapti gecenlerde.
Bu arada her merkez ve doktordan memnun olmayanlar da oluyor arkadaslar, beklentileri cok buyutmemek lazim. M medesa cim gulfeda gulfeda nin yazdigi gibi maalesef hicbir merkez arayip sizin sonucunuz ne oldu demiyor cnm, en azindan ben duymadim. Cok acimasizca geliyor ama durum bu maalesef... Sadece bizim problemimizi cozecek, bizi tedaviden sogutmayacak anne olmamiza vesile olacak bir merkez ve dr.bulalim hepimiz insallah...

Irenbedeki embriyologlar artik 5.gun embriyosu elde etmeye calisiyor arkadaslar, Kaan bey de israr ediyo bu konuda ama sanirim yeteri kadar embriyo elde edildiyse bekletiyorlar. Bu konuda maalesef cok gec uygulamaya basladilar, dogal olarak yeteri kadar tecrubeliler mi soru isareti? Ist.da bruksel tup bebek merkezini Yucel KARAMAN'i da oneririm ist.da merkez arastiran arkadaslara. Laboratuvar cok cok iyi, hatta embiyologlar orada tedavi icin izmirden giden arkadasima tecrubemize guvenin sizin embtiyolar cok iyi pgt yaptirmaniza gerek yok paraniza yazik etmeyin deyip transfere ikna etmisler ve hamile kalip dogumunu yapti gecenlerde.
Bu arada her merkez ve doktordan memnun olmayanlar da oluyor arkadaslar, beklentileri cok buyutmemek lazim. M medesa cim gulfeda gulfeda nin yazdigi gibi maalesef hicbir merkez arayip sizin sonucunuz ne oldu demiyor cnm, en azindan ben duymadim. Cok acimasizca geliyor ama durum bu maalesef... Sadece bizim problemimizi cozecek, bizi tedaviden sogutmayacak anne olmamiza vesile olacak bir merkez ve dr.bulalim hepimiz insallah...
Haklısın nereye gideceğimi şaşırdım cidden yücel bey i de duydum ne diyeyim hakkımda neresi hayırlıysa orası olsun. Allah korkusu olan bu işi para için değil bebek hasreti çeken insanları bebeklerine kavusturmak için yapan biri çıksın karsıma karşımıza inşallah.

Kızlar merhaba, her şey yolundayken 2. Negatif sonucumu aldıktan sonra öyle çok yıkıldım ki resmen yaşama sevincimi yitirdim... sonra eskiden olduğu sessizce icimdeki küçük umuda sarilip sizlerden gelecek güzel haberleri almak için ara ara konuşmalariniza göz attım... maalesef gelen haberler umuduma umut katmak yerine beni daha da dibe çekti... İstanbul'da tedavi olabilme ihtimali olan tüm arkadaşlarım adına çok sevindim, sonuçta umutlarına bu seçenek sayesinde tutunabilecekler... Benim ne yazikkki böyle bir ihtimalim yok, özel sektörde çalıştığım için bu tedavi sürecini uzun mesafeler be zamansizlik nedeniyle tamamlamam pek mümkün gözükmüyor ayrıca ilaçlar dahil buradaki tedavime 15 bin TL harcadık İstanbul da tedavi ücretleri çok daha yüksek... tabi buna yol parası ve otel masrafları da dahil olduğunda bu bizim ailemizi zorlayacak. 2 seferdir tutunma olmadığı için genetik test yaptırdık eğer genetik testlerde problem çıkacak olursa sonrasında yapılacak işlemlerin yaklaşık 5-6 bin EUR gibi rakamlardan bahsediliyor, genetik testlerimizden olumsuz bir sonuç gelmesin diye eşimle dua ediyoruz. Genetik test sonucu yaklaşık 15 gun sonra gelecek şuan beklemedeyiz. Eğer genetik te sorun yoksa Era testi yapılacak bu da 1000 EUR.... İstanbul da bu testler ne kadara mal olur bilemiyorum... Sebebi bilinmeyen tutunamama olaylarında masrafların sonu yok, eşimle yurt dışında da bu konuyla ilgili yaşananları araştırıyoruz. Sebebsiz durumlarda laboratuvar hatalarının büyük rol oynadığı yazılmış hep. 2 negatif sonrası genelde doktor değiştirilmesi tavsiye edilmiş. İzmir içinde alternatif bakıyoruz biz çünkü maalesef istanbul bizim için seçenek değil. Mutlaka doktora inanmak ve güvenmek bu aşamada sanırım en önemlisi. İzmir içinde araştırıdigim kadarıyla su hospital ve laboratuvarının iyi olduğunu duyduğum medikal park var. Bu hastanelerle ilgili hem doktor hem laboratuvar bazında daha çok araştırma yapıyor olacağız ayrıca çiğli kipa nin yanına devasa bir hastane yapılıyor. Özel sardes hastanesi ve ana dalı tup bebek üzerine olacak. Laboratuvar ve herşey son teknoloji olacak. Şubat sonu gibi açılacağı söylendi. Orayı da yakından takip ediyorum ve bu hastaneyi bekleyen tanıdıklarım var. Diğer hastanelerde başarısız olmuş kişiler bu hastaneden çok umutlu. Şuan internette detaylı bilgi mevcut değil. Ama bu hastanede iyi bir ekip olacağına eminim. Biz İzmir dekiler için umarım umut olurlar. Sanıyorum herşeye rağmen bize iyi gelecek tek şey her ne olursa olsun mutlu olmayı başarmak. Bu güzel enerji bize her daim hayat verecek. Herkese 2017 yılında umut ve huzur dolu günler diliyorum

X