Tüp Bebek Merkezleri İzmir Dr Kaan Bozkurt

Kızlar bu arada kendi tecrübemden yola çıkarak bizleri takip eden bir umut arayanlara naçizane bir kaç şey söylemek isterim.hani hepimiz de merak ediyoruz ya transferden sonra ne yapmalı ne yapmamalı vs kafayı yiyiyoruz bunları düşünmekle.işte ben ne gerekiyorsa harfiyen a'dan z'ye yaptım.düşük önleyici iğneler,bantlar,kan sulandırıcı göbekten iğneler.üstelik bizim ciddi bir sorunumuz da Yok ne kist,ne rahim problemi,ne yumurta.sadece tüpümde daralma var hepsi bu.bunların dışında nar,ananas,dut kurusu tutunmaya yardımcı dediler istemesem de bol bol tükettim.6.güne kadar hiç evden çıkmadım,6.gün sadece sinemaya gittim.sonuçta 10 gün neredeyse full yattım.şu anda da sanırım yatmaktan bacaklarım et kesiği olmuş üstüne basamıyorum Bile.tek bir ev işi bile yapmadım.eşimle annem hallettiler sağolsun.hasta olmamaya çok özen gösterdim.korkumdan tek bir kere bile öksürüp hapşırmadım.normalde kabız bir insanken o kadar dikkatli ve sağlıklı beslendim ki tek bir gün bile aksatmadan ve kabız olmadan geçirdim günleri.ağlamalı,aksiyonlu,gerilimli filmler Bile izlemedim .37 yaşındayım,şu yaşıma kadar kendime bakmadığım kadar iyi baktım ben yavrularıma.herşeyden korudum sakındım onları.aslında ben şimdiden bile çok ama çok iyi bir anne olmuştum,olabileceğimi ispatlamıştım ama olmadı işte sonuç negatif:KK43: oysa mesela izmirplus izmirplus ne yazıkki pek çok talihsizlik yaşadı,hastalandı kustu,hapşırdı,öksürdü çok zor geçirdi 10 gününü ama şükürler olsun ki onun yavrusu ona tutundu ve inş sağlıkla kucağına aldığını da duyacağız,duacısıyım onun:dua: demem o ki Allahım dediği oluyor arkadaşlar.yani sen istediğin kadar dikkat et herşeyden şakın olmayacaksa olmuyor ama bazı insanlar transferden sonra uzun yol yapıyor işe başlıyor,ağır işler yapmaları gerekebiliyor kesin tutmadı dediklerinde tutmuş olabiliyor .siz yine de dikkat edin tabiki ama bir tek bunlarla da olmuyormuş.Rabbim ne zaman ol derse o zaman olacakmış demekki.uzun yazdım belki ama buraya yazmayıp da uzaktan bizi okuyup takip eden arkadaşlar için de bilgi olsun istedim

Kızlar bu arada nir sey soracagım ben gecen ay kimyasal gebelik gibi bir sey yaşadım normal reglimden daha uzun sürdü fakat lekelenme şeklinde gibi oldu. Ama şu zaman yumurtlama dönemi olması lazım ama ben hiç bir sey farketmedim böyle bir durum yaşayan yumurtlama dönemi değişen var mı?
Benim de transfer sonrası negatif aldıktan sonraki ilk reglim dokuz gün sürdü, ben hep yumurtlama ağrısı çekerim bu sefer olmadı ve ne zaman yumurtamın bilemedim.sonraki reglim ise iki gün sürdü.aynı şey mi yaşadığımız bilemedim ama benim sorum da şu.transfer sonrası regli de bu denli değişiklik normal mi sizce.

Kızlar bu arada kendi tecrübemden yola çıkarak bizleri takip eden bir umut arayanlara naçizane bir kaç şey söylemek isterim.hani hepimiz de merak ediyoruz ya transferden sonra ne yapmalı ne yapmamalı vs kafayı yiyiyoruz bunları düşünmekle.işte ben ne gerekiyorsa harfiyen a'dan z'ye yaptım.düşük önleyici iğneler,bantlar,kan sulandırıcı göbekten iğneler.üstelik bizim ciddi bir sorunumuz da Yok ne kist,ne rahim problemi,ne yumurta.sadece tüpümde daralma var hepsi bu.bunların dışında nar,ananas,dut kurusu tutunmaya yardımcı dediler istemesem de bol bol tükettim.6.güne kadar hiç evden çıkmadım,6.gün sadece sinemaya gittim.sonuçta 10 gün neredeyse full yattım.şu anda da sanırım yatmaktan bacaklarım et kesiği olmuş üstüne basamıyorum Bile.tek bir ev işi bile yapmadım.eşimle annem hallettiler sağolsun.hasta olmamaya çok özen gösterdim.korkumdan tek bir kere bile öksürüp hapşırmadım.normalde kabız bir insanken o kadar dikkatli ve sağlıklı beslendim ki tek bir gün bile aksatmadan ve kabız olmadan geçirdim günleri.ağlamalı,aksiyonlu,gerilimli filmler Bile izlemedim .37 yaşındayım,şu yaşıma kadar kendime bakmadığım kadar iyi baktım ben yavrularıma.herşeyden korudum sakındım onları.aslında ben şimdiden bile çok ama çok iyi bir anne olmuştum,olabileceğimi ispatlamıştım ama olmadı işte sonuç negatif:KK43: oysa mesela izmirplus izmirplus ne yazıkki pek çok talihsizlik yaşadı,hastalandı kustu,hapşırdı,öksürdü çok zor geçirdi 10 gününü ama şükürler olsun ki onun yavrusu ona tutundu ve inş sağlıkla kucağına aldığını da duyacağız,duacısıyım onun:dua: demem o ki Allahım dediği oluyor arkadaşlar.yani sen istediğin kadar dikkat et herşeyden şakın olmayacaksa olmuyor ama bazı insanlar transferden sonra uzun yol yapıyor işe başlıyor,ağır işler yapmaları gerekebiliyor kesin tutmadı dediklerinde tutmuş olabiliyor .siz yine de dikkat edin tabiki ama bir tek bunlarla da olmuyormuş.Rabbim ne zaman ol derse o zaman olacakmış demekki.uzun yazdım belki ama buraya yazmayıp da uzaktan bizi okuyup takip eden arkadaşlar için de bilgi olsun istedim
Sana katılıyorum Medesacım, benim ilk bebeğim tuttuğunda kötü haberi alasıya kadar otururken bile popomun üstüne oturmadan uzun oturdum hep, oksürmedim,tıksırmadım,karınkaslarımı hep sıkmadan hareket ettim.olmayınca olmuyor.herşey nasip.allah büyük biz elimizden geleni yapıcaz o da vericek inşallah.

Sana katılıyorum Medesacım, benim ilk bebeğim tuttuğunda kötü haberi alasıya kadar otururken bile popomun üstüne oturmadan uzun oturdum hep, oksürmedim,tıksırmadım,karınkaslarımı hep sıkmadan hareket ettim.olmayınca olmuyor.herşey nasip.allah büyük biz elimizden geleni yapıcaz o da vericek inşallah.
Ben de katılıyorum. Mesela ben 2. transferde evde köpek bakıyordum. Köpek karnıma falan zıpladı kaç kez. İlkinde çok titizlendim aklım hep bebekteydi, 2. sinde kafamı köpişle dağıtıyordum. İlki tutması ikincisi oldu.

Güçlü olmasak nolcak ki canım benim.ağlayarak bebek sahibi olsaydık hepimiz çoktan kavuşmuş olurduk yavrularımıza.dün yeterince ağladım,ağlamaktan bayılıp uyuyakalmışım artık.bugün Yen'i bir gün,dünü arkada bırakıp önüme bakmam lazım çünkü ben gerçekten anne olmak istiyorum.ne ilkinde ne ikinci de yaşadığım üzüntüyü unutamayacağım elbette,ara ara duygularıma yenileceğim elbette ama bu melankolik durumu uzatmak kendimize zarar vermekten başka işe yaramaz.silkelenip kendimize gelmeye mecburuz.tabiki sizden ayrılmayacağım ,daha hepinizin mutlu haberlerini alıcam ben burda:anneadayı:
Canım senin adına çok üzüldüm hakkında hayırlısı buymuş demek zamanı değilmiş.Bende senin gibi çok hissizdim sana da söylemiştim bunu,10gün boyunca hiçbirşey hissetmemiştim ve değerim benimde 0 çıktı hiç tutunma olmamış 1gün boyunca ağladım sızladım ama geçti önümüze bakmaktan başka yapabileceğimiz birşey yok malesef.benim ilk denememde değerim 14 dü ve embriyom 7hücreliydi ama hiç değilse tutunmaya çalışmıştı, ikinci denememde 1.kalite 8 ve 9 hücreliydi ilki öyle tuttu bunlar daha iyi kesin tutar derken 0beni hayal kırıklığına uğrattı şimdi hiç inancım kalmadı ama yapacak birşey de yok zamanı değilmiş demekten başka,benim de bu son denemem daha sonra olmazsa bende İstanbul düşünüyorum.Sen bi git görüş bize de haber ver belki nasibimiz oradadır.

Kesinlikle haklısın canım. Allah ne zaman nasip edecekse o zaman veriyor. Şartlar ne olursa olsun ol deyince oluyor. Ben de 2.transfere hiç hazır değildim, eşim istediği için yaptırdım. o kadar isteksiz gittim ki anlatamam, sıkışmadım bile, ilk transferden sonra bir plan yapmıştım kendime, bi 6 ay erteleyecektim, başka hayalim vardı, bu 6 aylık sürede o hayalimi gerçekleştiririm, hem kafamı dinlerim demiştim ama eşim karşı çıktı, yine gerçekleştirebilirsin biz tedaviye ara vermeyelim dedi, hayalim yarım kalacak diye moralsizdim ama o ameliyathanede kaan bey transfer ederken ekranda gördüm ya embriyoların salındığını, üstümdeki bütün negatiflik gitti. Ben ki gurur düşkünüyüm kimsenin yanında ağlamam, kimse beni ağlarken görsün istemem, o an ağlamaya başladım insanların içinde, o sıcaklık girdi içime yani. Ertesi gün gerçekten anlatamayacağım derecede hastalandım, aile hekimi bile dedi antibiyotiksiz o iltihap nasıl geçer bilmiyorum ama doğal yolları dene diye, çok ağladım, kahroldum. Hani bu sefer olacağına inanmışken ben hastalandım diye olmayacak sandım, sen yok edeceksin evlatlarını diye hem kendime kızdım, hem çok korktum... Kaan bey içebilirsin dedi diye 1 kere parol içtim bir daha asla içmedim. Hapşırık ve öksürüğün haddi hesabı yok, mideme akan sinüzit iltihapları yüzünden yemek yiyemedim, yediğimi kustum, tuzlu çubuk kraker bastırıyodu midemi 1 gün sırf onla karnımı doyurdum. İnsanlar sinüzite papatya çayı buharı iyi geliyor dedi diye onu yaptım, o buharı solumak için 2 kat oldum ama olacağı varmış gerçekten Rabbim biliyor işini kimse değil...

Son düzenleme:
geçirdiğim diğer 4 tedavimde evde olduğumda oldu umursamadığımda.... hani kafandan atman lazım yeterince atamamışsın demekki diyen densizlerde oldu hatta :) her Allahın günü bi taraflarına bi şeyler sokuştururken unutmak sandığın kadar kolay olmuyo diyebildim, bilmeyene ne anlatıcaksın!!!! göbeğindeki iğnenin acısını, yediğin fitillerin jellerin hissiyatını nerden bilecek ki!!!!
dediğim gibi çok dikkat ettiğim de oldu, hiç etmediğimde.... burda bi sürü topikte bir sürü şey okudum, transferin ertesi günü pikniğe gidip ikizi doğuran da oldu, markette çalıştığı için transfer sonrası ağlaya ağlaya da olsa kola kolileri taşıyıp yerleştirende ve sonrasında doğum yapanı da vardı okuduklarım içinde.... yatıp dikkat edip gebe kalanı da oldu elbette... hiç bir şey yapmayıp tedavi beklerken tedavi arasında mucize yaşan da, gebelik haberi alan da oldu... demem o ki; söylediklerine katılıyorum, bizim zamanımız değilmiş şimdiye kadar, şimdiden sonrası ilk transferimiz son transferimiz olsun inşallah

Daha once de yazmistim arkadaslar benim 2 deneme transferin hemen oncesinde baslayip daha sonra artan soguk alginligim oldu. Transferden sonra ilk gunler en agir gecirdigim gunlerdi. Hep kahroldum, bu yuzden mi tutanamadilar yavrularim diye, kendimi sucladim cok cok kotu hissettim. İlk gunler yataktan cikmadim hic, yatak ve mendille butunlestim resmen. Burada @izmirplus gibi baska arkadaslarin da hastalanmalarina hapsurmalarina ragmen hamile kaldiklarini okuyunca dedim ki nasip degilmis, Allah isteseydi buna ragmen bebislerim tutunurlardi. Hepinizin yazdiklarina katiliyorum ve artik daha kaderci dusunmeye basladim, elimden geleni yapayim tutarsa da Allahtan tutmazsa da diyorum kendi kendime, sesli olarak esimle veya annemle konusurken ama yine de icimdeki korkuyu atamiyorum. Son 2 embriyomu transfer ettirmeden 4 tane menapoz ignesi olmustum, faydasi olacaksa bir tane daha yapalim dedim Kaan beye, o da mutlaka az da olsa faydali olur deyince sonradan keske dememek icin bu ay 5.yi yaptirmaya karar verdim. transfer 1 ay daha ertelenmis oldu. Umarim hayirlisi olur hakkimizda, benim de bu irenbede son denemem olacak ins. daha once de yazdigim gibi, hepimizin kismeti burada olmayabilir ama anne olmak icin tedaviden vazgecmemek en onemlisi :) eminim tum bu katlandiklarimiza degecek :)

T Tuna_nehir canım sende araştırıyorsun sanırım sen nereyi iyi buldum memorial ı araştırdın sanırım bahçeci kliniğini ya da acıbadem i falan araştırdın mı?

Ya sen neden ağlıyorsun be kuzum bak benim değerim 0.8 çıktı yani %100 negatif ama senin öyle değil ki en son 148 falandı dimi sen hamilesin :emir_bebek: niye kendini de yavrunu da üzüyorsun ki? Senin yerinde ben olsam havalara uçardım yapma böyle nolursun .yarın mı kan vereceksin tekrar? Demek rüyanda gördün,eşim de görmüş sizinkilerin tersi çıkıyor demekki.ben ilk günden beri hep Allah'a yalvardım rüyamda göster bsna diye hiç göstermedi maalesef.zaten burada da hep söylüyordum daha ilk transfer anında Bile hiç bişey hissetmedim hiç bir duygu oluşmadı,odaya getirildiğimde hiç mutlu Bile değildim bir gariplik olduğunu düşünüyordum.bence ilk andan beri tutmadı belki de.
M medesa beni yanlış anlamanı kesinlikle istemem ümitlenmeni de istemiyorum ama eşimin halasının gelini yazın izmire gelmişlerdi adeti gecikmişti ve burda kan tahlili yaptırdı değeri 0.5 çıktı negatif die üzüldü.istanvula döndüler ve hala adet olmadı bidaha yaptırmış ve ozaman hamilenolduğunu öğrendi.sanki bu 0.8 de bi değer gibi geldi bana adet oldun mu canım sana bak resimde yollucam bana yolkamıştı sonucu

Eklentiler

• Screenshot_2017-01-02-17-43-38.png
    Screenshot_2017-01-02-17-43-38.png
    92 KB · Görüntüleme: 63
T Tuna_nehir canım sende araştırıyorsun sanırım sen nereyi iyi buldum memorial ı araştırdın sanırım bahçeci kliniğini ya da acıbadem i falan araştırdın mı?
Evet araştırma aşamasındayım diğerlerine çok bakmadım arkadaşım ama bana memorial iyi geldi.herkes de orayı tavsiye ediyor.ben sömestr tatilinde görüşmeye gidicem.sonra duruma göre yaz tatilinde düşünüyorum.bir yılda dört deneme çok oldu benim için biraz ara vericem

M medesa beni yanlış anlamanı kesinlikle istemem ümitlenmeni de istemiyorum ama eşimin halasının gelini yazın izmire gelmişlerdi adeti gecikmişti ve burda kan tahlili yaptırdı değeri 0.5 çıktı negatif die üzüldü.istanvula döndüler ve hala adet olmadı bidaha yaptırmış ve ozaman hamilenolduğunu öğrendi.sanki bu 0.8 de bi değer gibi geldi bana adet oldun mu canım sana bak resimde yollucam bana yolkamıştı sonucu
Canım benim 0.8 karşısında da negatif yazıyordu,senin yakının 0.5 sonucu aldıktan sonra hamile kalmış olabilir mi acaba?

Cnm ben bugün aradım Bile memorial
canım ben istanbul Şişli memorialda Semra kahramanı çok duydum zaten tüp bebek ana bilim dalı başkanıymış,uzman yani.bunun dışında halit Fırat erden ismini duydum ve bahçeci kliniği.bunlar arasında sanırım memorial laboratuvar ortamı,negatif sonuçtan sonra bunun nedenini araştırmaları,genetik tarama yapmaları gibi pek çok konuda işinde baya başarılıya benziyorlar.çarşamba günü gidecektik eşimle İstanbul'a ama sizce en erken ne zmn tedaviye başlayabilirim?ben diyorum ki şubattaki adetimde gideyim ona göre karar verelim,o zamana kadar da araştırma yaparım

Canım benim 0.8 karşısında da negatif yazıyordu,senin yakının 0.5 sonucu aldıktan sonra hamile kalmış olabilir mi acaba?[/QUOTEbuda negatif yazıyo istanbula döndü yaklaşık 1 hafta sonra tekrar aradı beni adet olmadım yine gittim dra ve hamilwymişim dedi.bilemiyorum bwlki geç döllenme olmuş olabilir çok farklı bişey bizde çok şaşırdık gerçekten.ama 0.8 ya neden yani 0 değil onunkide 0.5 ti içime bişey doğdu adet gecikmeai olabilir mi tedaviden sonra bilmiyorum? Belki sana söylemem yanlış oldu özürdilerim.ama sana yeminederim aklıma geldi söylemek istedim.

M medesa canım çok Üzgünüm :KK43:
Gerçekten irenbe den bu platformda kayda değer bir pozitif hikayeler duymuyoruz. Aslında ümit hanim da karar kilmistik ama kent hast. Dilek hanima ve smrna ya da bir ongorusme yapmaya karar verdik. Hayirlisi. ..

Benim de transfer sonrası negatif aldıktan sonraki ilk reglim dokuz gün sürdü, ben hep yumurtlama ağrısı çekerim bu sefer olmadı ve ne zaman yumurtamın bilemedim.sonraki reglim ise iki gün sürdü.aynı şey mi yaşadığımız bilemedim ama benim sorum da şu.transfer sonrası regli de bu denli değişiklik normal mi sizce.

Normal kizlar o kadar cok hormon ilaci vucut dengesini bozuyor maalesef. Bende negatiften sonraki adet 9 gun surdu, sonraki iki gun gibiydi. Kisa sure sonra kanamam basladi ve bir turlu bitmemisti, Kaan beye yazdim o da goreyim dedi. Megerse yumurtalik kisti olusmus, ilacla erimisti. Bence duzensizlik devam ederse dr.a sorun ama watssup tan ya da yuz yuze hemsirelere sormayin. Kaan bey duzenleyici ilac verebilir. Merak etmeyin cogu kiside duzensizlik en az 2-3 ay suruyor.

Canım senin adına çok üzüldüm hakkında hayırlısı buymuş demek zamanı değilmiş.Bende senin gibi çok hissizdim sana da söylemiştim bunu,10gün boyunca hiçbirşey hissetmemiştim ve değerim benimde 0 çıktı hiç tutunma olmamış 1gün boyunca ağladım sızladım ama geçti önümüze bakmaktan başka yapabileceğimiz birşey yok malesef.benim ilk denememde değerim 14 dü ve embriyom 7hücreliydi ama hiç değilse tutunmaya çalışmıştı, ikinci denememde 1.kalite 8 ve 9 hücreliydi ilki öyle tuttu bunlar daha iyi kesin tutar derken 0beni hayal kırıklığına uğrattı şimdi hiç inancım kalmadı ama yapacak birşey de yok zamanı değilmiş demekten başka,benim de bu son denemem daha sonra olmazsa bende İstanbul düşünüyorum.Sen bi git görüş bize de haber ver belki nasibimiz oradadır.
Canımmm bişey anlamadım,ben bilmiyor olabilirim Allah aşkına söyleyin,değerin 0 yada 14 çıkması arasında ne fark var? Mesela Benin ilk deneme sonucu 2 idi şimfi de 0.8 bu en baştan beri hiç tutunmamış mı demek???? Ben bunj hiç böyle düşünmemiştim yani 10 çıksa 5-6 gün dayanmış sonra mı düşmüş demek? Çünkü ben bu sefer eşime hatta size de söylüyorum transferin olduğu andan itibaren hiç bişey hissetmedim ben,o duygu hiç geçmedi ve eşime de hep ilk andan beri tutmamış olabilir mi böyle bir ihtimal olabilir mi deyip duruyordum.ilkinde 3-4 gün ateş basmaları kasık ağrıları karında şişlik vardı sonra birden kesilmişti sanırım o zmn düşmüştü.şimfi bu değer hiç mi tutunmamış demek,bu sonuçla bunu anlayabiliyor muyuz?

Bende istanbula karar verdim büyük ihtimal benimde memorial olacak giden üç arkadaşım ısrarla tavsiye etti biri yedinci tüp te biri dördüncü denemesinde diğeri beşinci denemede kaldı var demekki bi hikmeti medipol mustafa aceti tavsiye etti bi arkadaş bunlar bizzat kendi tedavi olan arkadaşlar bende beş aralıkta negatif aldım bi üç ay dinlenmek istedim mart gibi gidicem görüşmeye çok fazla ilaç kullandım biraz ruhen ve bedenen rahatlamanın gerektiğini düşünüyorum medasa bence en az iki adet dönemi geçir canım bence

Cnm ben bugün aradım Bile memorial

canım ben istanbul Şişli memorialda Semra kahramanı çok duydum zaten tüp bebek ana bilim dalı başkanıymış,uzman yani.bunun dışında halit Fırat erden ismini duydum ve bahçeci kliniği.bunlar arasında sanırım memorial laboratuvar ortamı,negatif sonuçtan sonra bunun nedenini araştırmaları,genetik tarama yapmaları gibi pek çok konuda işinde baya başarılıya benziyorlar.çarşamba günü gidecektik eşimle İstanbul'a ama sizce en erken ne zmn tedaviye başlayabilirim?ben diyorum ki şubattaki adetimde gideyim ona göre karar verelim,o zamana kadar da araştırma yaparım
T Tuna_nehir canlarım bende araştırdım hatta biraz önce bahçeci ile de görüştüm. 6750₺ tüp bebek ilk muayene ücretli. Bu arada kesinlikle 5.gün embriyosu yerleştiriyorlar ama 5. Güne gitmezse işlem iptal oluyor tekrar yumurta toplanıyor. Tekrar toplama da 4100 tl . Bende kararsızım bülent tıraş ı da araştırdım. Fiyatlar böyle ama önemli olan pozitifi bulmak artık bülent tıraş ya da mustafa bahçeci de cok yakın geliyor bana ama bilemiyorum tabi bnde kararsızım

X