İyi ki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda?

Ben yapı itibriyle gerçekten çok ince ayrıntılara takınan biriyim bu yüzdne oldu yani okuyunca inan dedim eline almış sopğayı dövecek neredeyse neyse konu kapndı boşver sende haklısın herkesin kendi fikri elbette :)

benim özellikle bu sitede en çok takıldığım nokta da bu aslında.

mesela biri çıkıp diyor ki "sezeryan olanlar neler yaşadı bende sezeryan olucam"..
eyvah eyvah. hemen çıkıyor normal doğum fanatikleri, yok efendim neden korkuyorsun, yok efendim ben 5 dakikada doğurdum, yok eskiden sezeryan mı vardı, sezeryan olunca bebeğini nasıl kabul edicen!!!!!!!! falan filan.......

halbuki sorulan soru "nasıl doğum yapsam" değil. çünkü her insan kendi fizyolojisini bilir, ki doğum yapan anneler bilirler, o sancı anında hastane personeli tarafından en ufacık ters bir müdahale, bir söz insanın moralini nasıl bozuyor.

neden insanlara istediği alternatifi seçme hakkı vermiyoruz ki? amaç ne? normal doğum saflarına bir nefer daha kazandırmak falan mı? gerçekten bazen o kadar sinirleniyorum ki kasılıyorum.
çok özür dileyerek kaba bir şekilde yazıyorum. önemli olan nerden doğurduğumuz değil, önemli olan sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almak.
herkese hayırlı doğumlar dilerim.

virgülüne kadar katılıyorum yazdıklarına....

evt bazen gereğinden fazla abartıyorum normal doğum veya sezeryan ne fark eder ki..hem bu sağlıkla ilgili bir konudur ve kişinin sağlığı hangisine elveriyorsa o doğumu tercih etmeli,her ikisinin de artıları ve eksileri var bence şu iyi by kötü diyemeyiz..sağlığımıza göre karar vermeliyiz..bende kan sulandırıcı iğne kullandığım için sezeryan olmak zorundayım,kanama riski taşıdığım için normal doğum yapamayacağım.. ama annelik doğumla olmuyor ne yazıkki,yok efendim sezeryanda anne bebek iletişimi olmuyormuş..
ne kadar çok normal doğum yapıp bebeklerini sokağa atanlar var iletişim doğumla olsaydı bunlar yaşanmazdı.. nunu söyleyenleri kınıyorum...
önemli olan ne şekilde olduğu değil sağlıklı bir şekilde doğum yapıp bebeklerimize kavuşmaktır..
allah herkese sağlıklı doğumlar nasip etsin

hayır bi sorun yoksa neden sezeryan olasınki ameliyat o kadar dr lar bas bas bağırıyor sorun olmadığı sürece sezeryan olamayınm normal doğumdan kaçmayın diye düşünün annelerimizin zamanında sezeryan ne kadar yaygındı 11 12 tane çocuk normal doğum yapanlar var benim annem 6 tane doğrumuş hepside normal olmuş o zaman sezeryan yaygın olmadığı için o acıyıda çeksede genede doğuruyolarmış bide şimdiki gibide dr lar o kadar iyi değilmiş yani daha gelişmemişti benim ablam normal doğurdu 2 tane çocuğu var ilki biraz zormuş ama ikincisini çok kolay yapmış iyiki normal doğum yapmışım diyo bida olsa gene normal yaparım diyo normal doğumda ayağa kalkman daha kolay oluyo alttan dikiş yapıyolar ama o dikiş 1 haftada kendiliğinden gidiyo sezeryanda dr alıyo dikişini ve kendini koruman lazım sonuçta ameliyat geçiriyosun kana dayanamam diyolar adet olunca nasıl dayanıyosun onuda öyle farzet insan kendi kanından bayılmaz herhalde allah herşeyi insanları düşünerek onların daha rahat etmeleri için yapmış adı üstünde normal herşeyin doğalı normali daha iyi bi sorun olmadığı sürece normal doğum hem senin sağlığın için hem bebeğin sağlığı için çok önemli

sevgili ceemre ;doğum anını yaşamak farklı sağdan soldan görüp anlatmak farklı. üstelik hiç bilmediğiniz bir konuda yanlış bilgilendirmek çoooook farklı

neyse; ne yazarsak yazalım "benim bir tanıdığım" mantığı düzelmeyecek malesef

Son düzenleme:

Son düzenleme:

dediğim gibi canım. kim ne yaşamış olursa olsun "ben böyle düşünüyorum" diyen çok olacaktır. keşke her doğum düşündüğümüz gibi olsa. insanların bu rahat tavrı sinirimi bozuyor bazen mirmirmirmir

kaldıki normal doğum yapın diye bas bas bağıran doktorlar ne hikmetse son aylarda muhtemelen bi şekilde sezeryan ile doğum yaptırıyor...
her 50 gebeden 40 tanesi günümüzde sezeryan ile doğum yapıyor...
sezeryana öcü muamelesi yapmayı bırakın bence
herkes kendi yapısına uygun olanı seçsin .

başından beri söylediklerine katılıyorum canım nedir bu normal doğum aşkı yaaa hayret bişey..
çok şükür şuan 4 ayım bitti,ekimde doğum yapacam inşallah,bende kan pıhtılaşması old.için kan sulandırıcı iğne kullanıyorum ve doğuma kadar kullanıcam..bu durumda normal doğum kesinlikle ve kesinlikle yasak.. normal doğum yaparsam çok fazla kanama olur ve kanama durmayabilir ölümle bile sonuçlanabilir..
bu şekilde ben nasıl normal doğum yapabilirim soruyorum ?

herşeyin normali güzel normal yapın normal yapın..sadece burada değil çevremdede duyuyorum bunları artık ben kendi adıma inanın bıktım bu önerilerden artık normal doğum yapacak durumda olsamda inadına yapmıcam sanırım..

şunu bir kere anlamak çokmu zor insanlar için herkesin sağlık durumu farklı normal yapabilen yapsın yoksa sezeryan bunda ne sorun var,sezeryanı sanki iğrenç,aman aman tehlikeli yasak bişeymiş gibi sanki insanlarin keyfiyle seçmiş olduğu doğum gibi görüyorlar..

yok efendim normal kolaymış sezeryan zormuş,allah aşkına sağlık konusundan bahsediyoruz.. küçücük bir baş ağrısına bile zaman zaman dayanamıyoruz yaaa,bebeğimize kavuşmak istiyoruz ve hangi durum bizim için uygunsa onu seçiyoruz keyfimize göre davranmıyoruz

bir kere normal doğum daha zor gibi sezeryanda uyuyorsun uyanınca bebeğin yanında ayrıca dikişler karın bölgesinde ama normal doğumda dikişler malum.. vs vs yani her ikisininde artıları eksileri var hepimiz çok iyi biliyoruz...

ama lütfen artık burada doğum yapacak arkadaşlara hatta ilk kez yapacak olanlarımız varken önyargılı davaranarak onların düşüncelerini çok etkilemeden yorum yapın..

hangi sayfada olduğunu bilmiyorum yazıyorum ;bana normal yasak diyorum anlatıyorum kadın hala bana normali dene normal yap diyip duruyo... allahım diyecek bişey bulamadım çıktım sayfadan

özür dilerim uzun yazdım ama çok kırgınım sinirliyim ve bunaldım bu konulardan ve lütfen normal doğum yapan arkadaşlar sanki başka doğum şekli yokmuş gibi illaki normal yapın demekte ısrar etmeyin...

benim gibi bir sürü insan var normal doğum yaaaa -- paaaa- mıııı-yoorr-laaarr sağlığımız elvermiyorrr.ayy yeter artık

allah hepimize sağlıklı doğumlar versin

cok agrasifsin galiba bu kadar sinirilenme relax ol tatlım bebişinide strese sokma kim ne derse desin kendi kafana göre ayarla

SEZARYEN

Avantajları:

• Doğum sancılarını hissetmezsiniz.

• Nispeten daha stressiz doğum şeklidir, herşey kısa sürede biter.

• Zamanını önceden belirlemek mümkündür.

• Genital organlarda sarkma meydana gelmez.

Dezavantajları:

• Doğum sancılarını hissetmeseniz de, işlemden sonra bir miktar ağrınız olacaktır, çünkü sonuçta bu bir operasyondur.

• Bir kez sezeryan olunca, daha sonra normal doğumu deneyemezsiniz.

• Yaklaşık 4-5 gün, sürekli olmasa da, yatak istirahatine ihtiyaç duyarsınız.

• Normal doğuma göre daha pahalıdır.

ışte, bunları dikkate alarak, kendiniz için uygun olan doğum şekline karar verebilirsiniz. Birkaç tavsiyeyi de aklınızda bulundurmanızda yarar var:

• Nasıl doğuracağınızı son iki aydan önce düşünmeye başlamayın. Henüz gebeliğin başında nasıl doğuracağınızı düşünmek, sizi gereksiz strese sokar. Ayrıca bazen sizin düşündüğünüzden farklı gelişmeler olabilir. Örneğin, normal doğuma karar vermişken, bebeğinizin ters gelişi nedeniyle, sezeryan olmanız gerekebilir.

• Daha önce normal doğum yapmışsanız, bu defa sezeryanla doğumu düşünmeyin.

• Karara eşinizi de dahil edin, ama kendi fikrinizi asla ihmal etmeyin.

• Normal doğumun en zor yanı ona karar vermektir.

• Çok çocuk yapmayı planlıyorsanız (4,5,6 veya 10 gibi :)) ), normal doğumu düşünün.

• Hangi doğum şekline karar verirseniz verin, onun sizin için en uygun yol olduğunu düşünün.

NORMAL DOĞUM

Avantajları:

• Doğal olan doğum şekli budur.

• ılk doğumlarda biraz zorluk çekilmesine karşın, sonraki doğumlar çok daha kolay olmaktadır.

• Doğum sonrasında çok daha kısa sürede toparlar, bebeğinizle ve kendinizle daha rahat ilgilenebilirsiniz.

• Anestezi almanız gerekmez.

• Hastanede kalış süreniz daha kısadır.

• Sezeryana göre daha ekonomiktir.

Dezavantajları:

• Zamanını tam olarak kestiremezsiniz. Yaklaşık bir aylık bir dönem içinde herhangi bir zamanda doğum olabilir.

• %10-15 ihtimalle, sancılar esnasında bebeğin sıkıntıya girmesi ya da doğumun ilerlememesi gibi bazı nedenlerle, normal doğumdan sezeryana dönülmesi gerekebilir.

• Özellikle zor, iri ve çok doğum yapan kadınlarda genital organlardaki sarkmadan dolayı, sonraki yıllarda operasyon gerekebilir

• Bebeğin doğumu esnasında yapılan epizyo kesisinden dolayı birkaç gün otururken ağrı ve rahatsızlık hissi olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…