benim özellikle bu sitede en çok takıldığım nokta da bu aslında.
mesela biri çıkıp diyor ki "sezeryan olanlar neler yaşadı bende sezeryan olucam"..
eyvah eyvah. hemen çıkıyor normal doğum fanatikleri, yok efendim neden korkuyorsun, yok efendim ben 5 dakikada doğurdum, yok eskiden sezeryan mı vardı, sezeryan olunca bebeğini nasıl kabul edicen!!!!!!!! falan filan.......
halbuki sorulan soru "nasıl doğum yapsam" değil. çünkü her insan kendi fizyolojisini bilir, ki doğum yapan anneler bilirler, o sancı anında hastane personeli tarafından en ufacık ters bir müdahale, bir söz insanın moralini nasıl bozuyor.
neden insanlara istediği alternatifi seçme hakkı vermiyoruz ki? amaç ne? normal doğum saflarına bir nefer daha kazandırmak falan mı? gerçekten bazen o kadar sinirleniyorum ki kasılıyorum.
çok özür dileyerek kaba bir şekilde yazıyorum. önemli olan nerden doğurduğumuz değil, önemli olan sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almak.
herkese hayırlı doğumlar dilerim.
hayır bi sorun yoksa neden sezeryan olasınki ameliyat o kadar dr lar bas bas bağırıyor sorun olmadığı sürece sezeryan olamayınm normal doğumdan kaçmayın diye düşünün annelerimizin zamanında sezeryan ne kadar yaygındı 11 12 tane çocuk normal doğum yapanlar var benim annem 6 tane doğrumuş hepside normal olmuş o zaman sezeryan yaygın olmadığı için o acıyıda çeksede genede doğuruyolarmış bide şimdiki gibide dr lar o kadar iyi değilmiş yani daha gelişmemişti benim ablam normal doğurdu 2 tane çocuğu var ilki biraz zormuş ama ikincisini çok kolay yapmış iyiki normal doğum yapmışım diyo bida olsa gene normal yaparım diyo normal doğumda ayağa kalkman daha kolay oluyo alttan dikiş yapıyolar ama o dikiş 1 haftada kendiliğinden gidiyo sezeryanda dr alıyo dikişini ve kendini koruman lazım sonuçta ameliyat geçiriyosun kana dayanamam diyolar adet olunca nasıl dayanıyosun onuda öyle farzet insan kendi kanından bayılmaz herhalde allah herşeyi insanları düşünerek onların daha rahat etmeleri için yapmış adı üstünde normal herşeyin doğalı normali daha iyi bi sorun olmadığı sürece normal doğum hem senin sağlığın için hem bebeğin sağlığı için çok önemli
[/QUOTE
"la havle vela kuvvetttt
yani içinizdeki normal doğum aşkını lütfen
"ohhhh iyiki normal doğum yapmışım" topiğine yazın bence...
nedir bu tezatlık anlayabilmiş değilim tabiki
doktorlar bas bas bağırıyormuş bağırır tabiki onun umurundaydı zaten annenin neler yaşadığı.....
annem zamanından kalma devirleri çoktan aştık
21.yy dayız lütfen ama...
annem zamanındaki pek çok şeyi cahilce bulabiliyoruz ama o halde annem zamanında atıyorum tam otomatik çamaşır makinası yoktu
merdaneli makinamı alalım şimdi evlerimize...
ben hakikaten geriliyoum artık...
la havle vela kuvvetttt
doktorlar bas bas bağırıyormuş bağırır tabiki onun umurundaydı zaten annenin neler yaşadığı.....
21.yy dayız lütfen ama....
kaldıki normal doğum yapın diye bas bas bağıran doktorlar ne hikmetse son aylarda muhtemelen bi şekilde sezeryan ile doğum yaptırıyor...
her 50 gebeden 40 tanesi günümüzde sezeryan ile doğum yapıyor...
sezeryana öcü muamelesi yapmayı bırakın bence
herkes kendi yapısına uygun olanı seçsin .
valla benim de normal dogumdan cinsel hayatim dahada guzellesti
? pardon yanlış sayfaya yazdın sanırım
başından beri söylediklerine katılıyorum canım nedir bu normal doğum aşkı yaaa hayret bişey..
çok şükür şuan 4 ayım bitti,ekimde doğum yapacam inşallah,bende kan pıhtılaşması old.için kan sulandırıcı iğne kullanıyorum ve doğuma kadar kullanıcam..bu durumda normal doğum kesinlikle ve kesinlikle yasak.. normal doğum yaparsam çok fazla kanama olur ve kanama durmayabilir ölümle bile sonuçlanabilir..
bu şekilde ben nasıl normal doğum yapabilirim soruyorum ?
herşeyin normali güzel normal yapın normal yapın..sadece burada değil çevremdede duyuyorum bunları artık ben kendi adıma inanın bıktım bu önerilerden artık normal doğum yapacak durumda olsamda inadına yapmıcam sanırım..
şunu bir kere anlamak çokmu zor insanlar için herkesin sağlık durumu farklı normal yapabilen yapsın yoksa sezeryan bunda ne sorun var,sezeryanı sanki iğrenç,aman aman tehlikeli yasak bişeymiş gibi sanki insanlarin keyfiyle seçmiş olduğu doğum gibi görüyorlar..
yok efendim normal kolaymış sezeryan zormuş,allah aşkına sağlık konusundan bahsediyoruz.. küçücük bir baş ağrısına bile zaman zaman dayanamıyoruz yaaa,bebeğimize kavuşmak istiyoruz ve hangi durum bizim için uygunsa onu seçiyoruz keyfimize göre davranmıyoruz
bir kere normal doğum daha zor gibi sezeryanda uyuyorsun uyanınca bebeğin yanında ayrıca dikişler karın bölgesinde ama normal doğumda dikişler malum.. vs vs yani her ikisininde artıları eksileri var hepimiz çok iyi biliyoruz...
ama lütfen artık burada doğum yapacak arkadaşlara hatta ilk kez yapacak olanlarımız varken önyargılı davaranarak onların düşüncelerini çok etkilemeden yorum yapın..
hangi sayfada olduğunu bilmiyorum yazıyorum ;bana normal yasak diyorum anlatıyorum kadın hala bana normali dene normal yap diyip duruyo...allahım diyecek bişey bulamadım çıktım sayfadan
özür dilerim uzun yazdım ama çok kırgınım sinirliyim ve bunaldım bu konulardan ve lütfen normal doğum yapan arkadaşlar sanki başka doğum şekli yokmuş gibi illaki normal yapın demekte ısrar etmeyin...
benim gibi bir sürü insan var normal doğum yaaaa -- paaaa- mıııı-yoorr-laaarr sağlığımız elvermiyorrr.ayy yeter artık
allah hepimize sağlıklı doğumlar versin
cok agrasifsin galiba bu kadar sinirilenme relax ol tatlım bebişinide strese sokma kim ne derse desin kendi kafana göre ayarla
hayır bi sorun yoksa neden sezeryan olasınki ameliyat o kadar dr lar bas bas bağırıyor sorun olmadığı sürece sezeryan olamayınm normal doğumdan kaçmayın diye düşünün annelerimizin zamanında sezeryan ne kadar yaygındı 11 12 tane çocuk normal doğum yapanlar var benim annem 6 tane doğrumuş hepside normal olmuş o zaman sezeryan yaygın olmadığı için o acıyıda çeksede genede doğuruyolarmış bide şimdiki gibide dr lar o kadar iyi değilmiş yani daha gelişmemişti benim ablam normal doğurdu 2 tane çocuğu var ilki biraz zormuş ama ikincisini çok kolay yapmış iyiki normal doğum yapmışım diyo bida olsa gene normal yaparım diyo normal doğumda ayağa kalkman daha kolay oluyo alttan dikiş yapıyolar ama o dikiş 1 haftada kendiliğinden gidiyo sezeryanda dr alıyo dikişini ve kendini koruman lazım sonuçta ameliyat geçiriyosun kana dayanamam diyolar adet olunca nasıl dayanıyosun onuda öyle farzet insan kendi kanından bayılmaz herhalde allah herşeyi insanları düşünerek onların daha rahat etmeleri için yapmış adı üstünde normal herşeyin doğalı normali daha iyi bi sorun olmadığı sürece normal doğum hem senin sağlığın için hem bebeğin sağlığı için çok önemli
[/QUOTE
"la havle vela kuvvetttt
21.yy dayız lütfen ama...
annem zamanındaki pek çok şeyi cahilce bulabiliyoruz ama o halde annem zamanında atıyorum tam otomatik çamaşır makinası yoktu
merdaneli makinamı alalım şimdi evlerimize...
ben hakikaten geriliyoum artık...
ben ne yazmışın tam okumamışsın bi sorun yoksa neden sezeryan normal olmayan bişey zaten şimdiki kadınların çoğu bunu istiyo bi sorun yoksa normal doğum neden yapmayasın annen zamanından kalan bi çok şeyi yapabliyosun sen nasıl doğmuşsun bişey olmuşmu sana gökten inmeden herhalde ya bikere normal doğum kötü olsa allah vücudumuza neden öyle bi yer yapsın sezeryan çok iyi ya herkes sezeryan yapsın zaten sezeryan normalde sorun yaşayan insanlar için yapılıyo ki şimdiki bayanlar acı çekmiyeyim diye hemen bıçak altına yatıyolar sezeryanın bi videosunu izle ondan sonra yorum yap hangisi daha iyiymiş o zaman karar verirsin ya normal doğumun neresi kötü allah aşkına sizde normal doğumu öcü gibi göstermeyin bende senin bu sezeryan aşkına bi anlam veremedim acaba sezeryan olmasaydı ne yapardınız çok merak ediyorum bence sezeryan en son yöntem olmalı sorun yoksa normal bence en iyisi en mantıklısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?