• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi ki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda?

-tatlicadiarzu-ben epidural sezaryen oldum. normal doğum yapmayı çok istiyordum 10 saat suni sancı verdiler ama kısmet değilmiş. ağlayarak girdim ama korktuğum gibi olmadı 40 dakikada çıktım ameliyathaneden. hastaneden çıktığımdada öle yatmadım evde gezinip birşeylerle uğraşabildim ama yine de herşeyin engüzeli normal olanı...:teselli::teselli:

doğumdan sonra benim baya sütüm aktı hatta ebeler bile maşallah çok sütünüz var bebk sütün fazlalığından ememiyodu bile Allah a şükür hiç öyle bi sorun yaşamadım.sezeryanla doğum yaptım

benim ikinci çocuğum bu...
aralık ayında sezeryan ile dünyaya geldi prensesim ..ilk oğlumda öyle..
ooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh iyiki sezeryan olmuşum....

on tane doğum yapma imakanım olsa seve seve sezeryan derdim yine....

canım bir kere sen hep olumlu düşün merake tme sen ne kadar istekli olursan sütünd eo kadar artar ve o kadar besleyici olur ama mama verirsen çok çabuk alışıyorlar aglasın önemli degil sen ver o emdikçe gelir sen merk etme a.s.

Çok teşekkürler ya bu husus beni çok düşündürüyordu:sm_cool:

canım allahın izniyle sana kolay bir doğum dileirm ve bol besleyici sütleirn olsun yarasın bebeğine inşaallah amin

işte sezeryan ile dogum yapanlar normal dogumda duyulan hazzı bilmeidkleir iiçin oh iyki sezeryan olmuşum derler

normal dogum yapanlarda sezeryanı tam bilmeidkleir için oh iyki normal dogurmuşum derler oysa bilinçli olanların diyecegi şey normal olan makbuldur dogru olan süreçde budur ama gerekliyse sezeryan en iyisdir tabi gerekliyse burda snein ne hissedecegin önemli sonuçda he rikisininde avantajları ve dezavantaçları var ama bilinli ülkelerde kadınlar hep normal dogum yaparlar burda dr larda da hata var neyse herkese saglıklı dogumlar dilerim

işte sezeryan ile dogum yapanlar normal dogumda duyulan hazzı bilmeidkleir iiçin oh iyki sezeryan olmuşum derler

normal dogum yapanlarda sezeryanı tam bilmeidkleir için oh iyki normal dogurmuşum derler oysa bilinçli olanların diyecegi şey normal olan makbuldur dogru olan süreçde budur ama gerekliyse sezeryan en iyisdir tabi gerekliyse burda snein ne hissedecegin önemli sonuçda he rikisininde avantajları ve dezavantaçları var ama bilinli ülkelerde kadınlar hep normal dogum yaparlar burda dr larda da hata var neyse herkese saglıklı dogumlar dilerim

işte bizim toplumumuzun en büyük sorunlarından biri;özenti
bilinçli toplum derken neyi baz alıyorsunuz çok merak ettim?
kaldıki bu benim vücudum bilinçli olduğunu kabul etsek bile çoğunluk beni hiç ilgilendirmiyor ...
ayrıca avrupa ve amerikada normal doğumun fazla olmasının en büyük sebebi rant tır
çünkü ülke ekonomisi baz alınarak devletin sigortası bunu asla kabul etmiyor ve geriye normal doğum yapmak kalıyor...
şu durumda sezeryan sizin görüşünüze göre Anormal doğumda olsa bana göre en sağlıklı doğum şeklidir.ki son yıllarda spinal anestezi ile bebeğin doğuş anıda artık anne tarafından hissedilebiliyor...
teknoloji bu kadar gelişmiş iken ben faydalanalım derim...
ayrıca normal doğum yapanlarda -ki bizzat şahit oldum- vücutta kalıcı hasarlar oluşuyor ..
en basiti her 5 kadından birinde hemoroit oluşuyor..daha fazla sebepte sayabilirim ..
oysa sezeryanda vücuda verilen hasar hep geçici oluyor nadiren kalıcı ağrılar vs oluşabiliyor...

Ben yanlış birşey söylemiyorum kendi fikrimi söylüyorum çabam kims ekırılmadna olsun söyleidğim şey da şu ;

Bazı koşullarda normal dogum anne için zararlıdır sezeryan yapılması gerekir ama koşullar iyise herşey normalse normal ogum anne için kesinlikle çok sağlıklıdır normal dogumda annenin iyileşme süreci daha hızlıdır hemroid diyorsunzu hemoroid sezeryan dogumlardan sonrada görülebilen bişeydir karın içine girilmediği içinde buna baglı komplikasyonlar ortaya çıkmaz üstelik hastanede kalış süresi kısadır normal dogum yapan anne hastanedne daha kolay çıakr anne bebek ilişkisi daha kısa süred ekurulur ayrıca dogum esnasında salgılanan hormon süütn gelişini hızlandırır normal dogum yapan kadın gebelik öncesi yaşantısına daha kolay döner sezeryan gerekitği takdirde yapılmalıdır ben buna karşıyım demedim ki ama sen maaşallah eline sopayı almışsın uslubunu düzelt bir zahmet benim yazdıkalrımda yanlış birşey yok sen ya da başklarının tercihine ben karışamam karışmam da herkesin kendi tasarrufudur ben fikrimi söyleidm diye sana beni yargılama hakkını vermedim anladın mı

Ayırca neyi baz alıyorsun demişsin ben kimseye hakaret emtiyorum eger hakaret olarka algılayan varsa bilinçsizlik kelimeisni özür dileirm ben ama şunuda unutmayalım sezeryanın bu kada rçok olmasının başka sebebide korkudur buna aglı olarak yapılan sezeryanlar tabikide bilinçsizilktir

ayrıca beni çok incittin kusura bakma söylemeden geçemeycegim banane kim ne yaptırısa yaptırsın hayret bişey insnalar fikirleri yuuzndne de yargılanıyorlar garip yani

allah herkese kolay hayırlı dogumlar versin amin inşallah bir daha da gelmem fikrde beyan etmem aman aman ...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayırca neyi baz alıyorsun demişsin ben kimseye hakaret emtiyorum eger hakaret olarka algılayan varsa bilinçsizlik kelimeisni özür dileirm ben ama şunuda unutmayalım sezeryanın bu kada rçok olmasının başka sebebide korkudur buna aglı olarak yapılan sezeryanlar tabikide bilinçsizilktir

ayrıca beni çok incittin kusura bakma söylemeden geçemeycegim banane kim ne yaptırısa yaptırsın hayret bişey insnalar fikirleri yuuzndne de yargılanıyorlar garip yani

allah herkese kolay hayırlı dogumlar versin amin inşallah bir daha da gelmem fikrde beyan etmem aman aman dogru söyleyeni 9 köyden kovarlamrış zaten

bana bilinçli bir şekilde hastane tarafından verilen "normal doğum" işkencesini çekmektense bilinçsiz bir şekilde ve sağlıklı bir psikoloji ile sezeryan olmayı tercih ettim ve edicem yerimseniben

iyi banane ne kada rçok abarttınız bir kelimeyi döndürüp döndürüp dolaştırıyorsunzu inannın ki size şunu söyleyeyim normal dogum anlatıldıgı kadar kötü degil ben hep iyi niyetli yaklaştım inanın ki şu an aglıyorum ya yapmayın morliam altüstü oldu şu an kızlar ne oluyor anlatamadım bir türlü normal giderken herşey sezeryana yanaşmayın inanın zor degil normal dogum ayrıca sezeryan ile dogum yapmak bilinçsizliktir diye söyleyen d eben değilim pek çok ünlü dr da bunu söylüyor ben sizlere fikrimi söylüyorum siz hala aynı şeyi söylüyorsunuz yolunuz açık olsun ne diyim

hepimizin fikirleri birbirmiz ile uyuşacka diye bir kanun yok ki birbimizi kırmak nedne anlamıyourm

Son düzenleyen: Moderatör:
valla tatlım benim lafım sana değil. o çok ünlü doktor o mükemmel hastanelerde bir doğum yapsın sonra gelsin konuşsun karşımda. amiyane olucak ama bekara hanım boşaması kolay. hiçbirimiz afedersiniz ama aptal değiliz hepimiz neyin iyi neyin kötü olucağını bilecek yaştayız ki anne olmaya karar verdik. ama bu sitedeki normal/sezeryan atışması iyice sıktı. normal olanlar ısrarla sezeryanı yerden yere vuruyor. ama hiç merak etmiyorlar "yahu bu insanlar neden normalden korkuyor?"

gereksiz yere verilen suni sancılar, aşırı ilgi!!!, ve abartılı anlatımlar insanları sezeryana yöneltiyor. yanlış anlaşılmasın ben 3 sene önce normal diye gittim. sonra yalvara yalvara sezeryan oldum. ha şunu da söyliyim sezeryan diye yalvarırken doğuma 2 saatim falan kalmıştı. burda anlatıp ta kimsenin moralini bozmak istemiyorum. hamileyim ve hatırladıkça benim moralim bozuluyor.

yanlız benim ki extreme bir olay değil, birçok yerde yaşanıyor. hep söylüyorum yine söyleyeceğim. normal doğumun şartlarını düzeltmeden sezeryanı en aza indirgemeleri mümkün değil.

tekrar söyliyim canım, benim sözüm kesinlikle sana değil. bak çok üzüldüm şimdi. fisfisfis

ıyiki sezeryan olmuşum valla..aklımın ucuna bile getirmedim normal doğumu..zaten sezeryandan çıkınca doktorum iyiki sezeryanda karar kılmışsın,yoksa doğum esnasında bide sezeryan olmak zorunda kalıcaktın,çünkü bebeğin kordonu çok dolanmış,mümkün olmazdı normal doğum dedi..düşünsenize hem o kadar sancı çek,hem yırtılsın yok yere hemde sezeryan ol çık..ya çok büyük travma olurdu benim için..normal doğumu hiç sevmem ben..belkide filmlerde videolarda gördüklerimden,anlatılanladan dolayı böyle tırstım normalden..ama ne biliyim..orama jilet atılıp,dikilme düşüncesi beni mahfediyodu hep..doğum sonrası tuvalet olayı filan çok zor oluyomuş normalde..iltihap ve enfeksiyon hastalıkları da çok görülüyomuş..sezeryanda da acıların en pisini çektim bu arada..çünkü ağrı kesicilere alerjim var..doğum sonrası hiçbi şekilde ağrı kesici yapılamadı..ama illede sezeryan..

Ben zaten yapı itibariyle kırılgan biriyim söyleidkleirm ile birileirni kızdırayım diye birşey yazmadım ama oldu işte ne yapayım

allah herkese kolay hayırlı dogumlar versin amin inşallah bir daha da gelmem fikrde beyan etmem aman aman ...

çok pardon ama "baz alıyorsun" ne demek sence?
bu kelimeyi kullanan benim ve anlamıda asla hakaret değildir sözlükten bak istersen canımmm
kaldıki bu konuda uslubumu düzeltmemi istemişsin benden ...
benim yazım aynen yerinde duruyor tekrar oku istersen bi üslup sorunu ben göremedim
hee varsa altını çiz lütfen bende bileyim....

sezeryan doğum yapanlarda hemoroit ancak eğer daha önceden varsa vardır
oysa normal doğum yapanlarda zorlanma ve ıkınma sonrası bu en olası rahatsızlıkların başında gelir kaldıki sen bir sağlıkçısın ve bunu daha iyi bilirsin...

bir başka önemli konu ise arkadaş konu açmış ohhhh iyiki sezeryan oldum diyen varmı??şeklinde

bende varrrrr dedim

olay budur yanii
cevap bile yazamayacaksak vayyy halimize...
tekar söylüyorum iki doğum yaptım sezeryan ile

ohhhhh iyiki sezeryan yapmışımmmmm

çok önemli bir konu ise kişinin kendisini hangisine daha yakın hissetmesidir bence...
örneğin ben yapı olarak panik biriyimdir ve normal doğum değil düşüncesi bile bana göre olmadı hiççç
bu huyumdan dolayı her iki doğumumdada gönüllü sezeryan oldum...
hele ikincisinde spinal oldum ki doğum anına bizzat şahit oldum ...
beni ilgilendiren kısım budur...

yoksa hastanede 3 gün kalmışım yada bebekle iletişimim 2 gün geç olmuş bunlar maalesef beni bağlayan sebepler değil...
varsın iletişimim bir hafta geç başlasın yada hastanede 1 gün fazla kalıyım ...
yeterki kalıcı sorunum olmasın ve normal doğum yapıcam diye doğum gibi kutsal bir duygu KABUSUM olmasın..

Ben de iyi ki sezeryan olmuşum diyenlerdenim!!
normal doğum bekleniyordu...bebeğime 2 kez kordon dolanınca mecburi oldum ama çok memnunum..15dk da sezeryan oldum çıktım doğum eylemimde başlamıştı..Allah'a çok şükür bebeğim çok sağlıklı..Hiç bir ağrım sızım olmadı..
Tabi korkudan sezeryan olanlara karşıyım..Açıkçası normal doğumuda yaşamak istiyorum Rabbim bir evlat daha nasip ederse sorun olmazsa normali istiyorum..:Saruboceq:

çok önemli bir konu ise kişinin kendisini hangisine daha yakın hissetmesidir bence...
örneğin ben yapı olarak panik biriyimdir ve normal doğum değil düşüncesi bile bana göre olmadı hiççç
bu huyumdan dolayı her iki doğumumdada gönüllü sezeryan oldum...
hele ikincisinde spinal oldum ki doğum anına bizzat şahit oldum ...
beni ilgilendiren kısım budur...

yoksa hastanede 3 gün kalmışım yada bebekle iletişimim 2 gün geç olmuş bunlar maalesef beni bağlayan sebepler değil...
varsın iletişimim bir hafta geç başlasın yada hastanede 1 gün fazla kalıyım ...
yeterki kalıcı sorunum olmasın ve normal doğum yapıcam diye doğum gibi kutsal bir duygu KABUSUM olmasın..

tamam bu konuda haklısınben buna birşey söylemiyorum yapın buna müsait degildi ve olay bitti bu kadar benim kastettiğim şey de bu zaten insna kendini hazır hissetmezse normal dogum yapmasın sezeryan olsun ama dediğim korkuldugu için sancıdan sezeryan yapılmasın çünkü krkulacka sancılar degil

inanınki öldürmüyor bu sancılar ben mesela hiç birrisinde aglamadım sancılarımın ve 5 dakkada da dogrudum ki çatım dardı birde benim psikolojik olarak kendini iyi hiisedersen sorun yaşamzsın ama istemezsende sorun yok konunun başlıgı evet öyle am artık almış başını gitmiş normam mi sezeryan mı olmuş bende normal dogum yaptıgım için çok memnunum oh iyki normal olmuş hemoroid sorunu geçmişte yaşanmış olmak zorudna deiglki sezeryan sonrasıda olması için bri sebep olsun ıknma konusuda başka bir şey insan utanıyor o anda ama genede normal dogumda çok zevkli yapabileck olan varsa yapsın son anda korkupda kaçmayın

ben valla konuyu kapatıyorum kızlar :çok üzgünüm:

senide anlıyorum ama bana hitap tarzını tekrar okurmusun
"elinde sopa uslubunuzu düzeltin" demişsin
ben buna takıldım benim elimde sopa neyim yokk canımcımm
benim yaşanmış tecrübelerim var elimde ve bu tecrübelerime dayanarak bu topiğe cevap yazıyorum
haa ohhh iyiki normal doğum yapmışım başlığı altında benim yorumuma rastlarsan eğer beni her anlamda uyarabilirsin...
kendini üzmene gerk yok
isteyen isteğini tercih eder bence

Back