İyi ki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda?

Bişey dikkatinizi çektimi sezeryan olanlar sonrasındaki ağrılara rağmen iyiki sezeryan olmuşum diyorlar, Normal doğum yapanlar o doğum sancısına rağmen iyiki normal doğum yapmışım diyorlar... Birazda sezeryanla doğum yapıp normal doğum gözümde kaldı diyenler var...
Bütün bunlar aslında bize neyi gösteriyor biliyormusunuz. Aslında ikiside öyle çok korkulacak şeyler değil. ikisinide olan bişekilde memnun kalmış..
Şimdi tercih bize düşüyor, bende daha ne istediğimi anlayamadım..
Ama sezeryanda aklıma şu takılıyor,
-sezeryan olanlar diğer düşündüğü bebeklerde normal doğum yapamıyorlarmış tıbben(bunu nedenini bilmiyorum)
- Sezeryanla doğum yapanlara 2 den fazla doğum önermiyormuş doktorlar,3. sü riskli oluyormuş.(ikiden fazla çocuğu ne yapacaksın diyenler olabilir, ama hayat bu 2 doğum yapmanız iki çocuğunuz olacak anlamına gelmiyor değil mi,Allah korusun)
- Sezeryan bölgesinde sürekli bir ameliyat izi ile dolaşmak pek iç açıcı gelmiyor bana, estetik açıdan demiyorum, sezeryanla doğum yapanların sık sık söylediği bişey o kesilen bölge hafif şiş kalıyormuş hep, uzunca bir sürede duyarsız.
-Birde bebek doğuran annelerin günahları silinirmiş diye duydum, yada doğum anında edilen dualar kabul olurmuş diye duydum( ne kadar doğru bilmiyorum sadece duydum, hani bu durum nedendir bilmem bende hep normal doğumda olursa olurmuş gibi geliyor, yanılıyor olabilirim, yanılıyorumdurda büyük ihtimalle, bende uyandırdığı hissi yazdım sadece)

Normal doğumdada beni rahasız eden şeyler
- o sancı,kiminde açılma çok geç oluyormuş bir arkadaşım tam 18 saat sancı çekmiş, doğumdan sonra "bu kadar geç açılacağını biliyormuydunuz" demiş, oda "evet anlamıştım" demiş, arkadaşım doktora "e o zaman keşke sezeryana alsaydınız" demiş, doktorda "o zamanda doktor sezeryana yönlendirdi diye düşünürsünüz diye söylemedim" demiş. (kısaca örneklemek için böyle çocuk anlatır gibi yazdım.
- Yine normal doğumda helede çocuk iri olursa çekilen acı dahada artar
- Normal doğumdan sonra beni en çok tedirgin eden şeylerden biride doğum sonrası vajinada yaşanacak olası bir genişleme, evet eski formuna yaklaşıyormuş ama hiçbir zaman eskisi gibi olamaz gibi geliyor bana
-Vajen daraltma amelyatına girenler genellikle 2 ve daha fazla bebek doğurmuş olan kadınlarmış( e bizde vajen daraltma amelyatı oluruz diyenle için, ama amelyat gerektirmeyecek kadar bir genişlik olmazsa, ama öyle formundada olmazsa...) Ha birde bebiş tombiş olursa daha bir genişler sanırım

Sezeryan ile normal doğum için diyorlar ya ikisinizn kesiğide farketmiyor biri altta biri üstte sadece, buna kesinlikle katılmıyorum, birinde ince çabuk düzelebilen deri kesiliyor, birindede rahime kadar kat kesiliyor, adı üzerinde biri ameliyat.. Kaşını biryere çarpıp açılanlarada dikiş atıyorlar, normal doğumdaki dikiş bu kategoriye koyuyorum, çabuk iyleşiyormuş çünkü....

Ya işte böye, benim aklıma gelenler bunlar her ikisinede girenler memnun, bize eksileri artıları düşünüp karar vermek düşüyor.

Son düzenleme:
bende gecen sene mart ayında sezeryan ile doğum yaptım ve iyiki sezeryan olmuşum öyle abartıldığı gibi değil kesinlikle bence çok rahat bir doğum şekli ben doğumdan 2 saat sonra ayağa kalktım ameliyat yeri biraz ağrıyor oda ağrı kesicilerle geçiyor zaten ama doktor çok önemli bir faktör bencede...

spinal sezeryan süper! hiç acı çekmedim ve oğlumu ilk ben gördüm. ertesi gün taburcu oldum. hiç yatmadım desem yalan olmaz. 3. gün hastaneye kontrole 4. gün nüfus kağıdını almaya ben de gittim. kesinlikle tavsiye ediyorum....................

ben sezeryan konusunda size şöyle cevap vereyim:)
-sezeryan sonrası normal doğum malesef Türkiyede yapılmıyor. sanırım %1 lik bir ihtimal bile olsa rahmin ameliyat yerinden açılmasından korkuluyor. Riskli görülüyor yani.

- 3 kere doğuma izin veriliyor Türkiyede. en azından benim 2 doktorumda aynısını söyledi. ama yurtdışında 5 kere bile yapılıyor diye biliyorum. ki nitekim benim arkadaşım 4 kez sezeryan oldu iyi çok şükür, bir tehlike olmadı:)

- sezeryan dikişi çok aşşağıdan yapılıyor. evet hafif bir şişlik kalıyor ama doğumdan sonra göbeğin aşşağısında kaldığı için çok rahatsızlık vermiyor. hissizlik konusunda da; elbette 1 seneye yakın bir uyuşukluk söz konusu ama sonrasında geçiyor:)

- normal de olsa sezeryan da olsa sonuçta bir doğum, ve hayati risk(allah korusun) hep var. aşşağı yukarı aynı acılar ve zorluklar yaşanıyor. inşallah sezeryanla doğum yapmış olan bizlerin de günahları dökülmüş, duaları kabul olmuştur:))

doğum nasıl olursa olsun o minik ayakları görünce acı falan kalmıyor, insan biran önce bebeğiyle ilgilenmek için toparlanıyor. allah hepimize kolay doğum nasip etsin:)

daha önceden ameliyat olduğum için mecburi sezeryan olmuştum.ama iyikide sezeryan olmuşum.cok ta memmun kaldım.şidedetle tavsiye ederim spinal sezeryanıa.s.

Tabiiki varrr ohhhh iyiki sezeryanla doğurmuşum bebişimi hem o zarar görmeden ezilmeden çıktı hem ben sonrasında çok rahat ettim ama kesinlikle lokal anestezi olmalısınız çünkü diğerinin sonrasında çok sancısı oluyormuş o yüzden tam anestezi yerine lokali tercih edin bir sonraki bebeğimide aynen lokal yapıcam inşallah ama doktor çooooookkk önemli sezeryanda çok hastası olan el pratiği çok olan doktoru tercih edin her zaman

ben normal dogum yaptım ama bebeğim hiç te ezilmedi

kızlar topiği açan bendim ve çok şükür spinal sezeryanla doğurdum.süper.hiç korkulacak bi
şey yok.ben paniğimdir ama ben bile yapabildim çok çabuk ayağa kalkabiliyorsun.çok iyi yani.bence spinal olun boşa narkoz alıp onun sorunlarıyla uğraşmayın.

Normal sezeryan yaptım ıyıkıde yapmısım sadece 5-6 saat yattım sonra kalktım doktorum utanmasam hadı gıt evıne dıyecem ama neyse bugece burda kal dedı ve ben evıme geldıgımde Çamasırımı bulasıgımı yıkadım

bende epidural sezeryan oldum. ne agrı ne sızı hissettim yarım saat sonra odamdaydım.dogumdan 4 saat sonra kalkıp yürüdüm gece bebegimi kendim alıp emzirdim.iyiki sezeryan olmuşum.

beeen :lepi: iiki iiki sezeryan olmuşum boşu boşuna o sancıları çekmemişim.. normal doğumlara binbasar bi doğum gerçekleştirdim. gerçi sezeryanlara görede çok iidi doğumum maşallah. inş 2. bebeğimdedeöle olur... ama tabi bu kişiden kişiyye deişir... kolay veya zor olması ama normal de olsa sezeryanda olsa en buyuk avantaj zayıf olmak bence ben 58 kilo ile doğum yaptım ...2.bukadar şanslı olmam...

çok şaşırdım herkes iyiki sezeryanla doğurmuşum diyor..ben 2 yıl önce sırf korkumdan sezeryan oldum..ne hamileyken ne de doğumda sorun yaşadım ama bebeğim 6. gün vefat etti..sebebi bulunamadı..şimdi 2. ye hamileyim bunun içinde uzun süre toparlanmayı bekledim.. ve korkuyorum,mecburen yine sezeryanla olacak doğum..bu bebeğime de bir şey olursa naparım bilmiyorum..şansım azalıyo..oysa 2 kardeş olsunlar istiyorum..ben sezeryanla doğum yaptığım için çok pişmanım..normal doğum yapsaydım defalarca doğum yapabilirdim ama şimdi..
bir de uzmanlar çocuklarda astım hastalığının artmasına neden olarak günümüzde sezeryanla doğumların artmasını gösteriyorlar..doğum kanalından geçen bebek vücudu için çok önemli 2 bakteriyi alıyor,sezeryanla doğanlar o bakteriden yoksun kalıyor,bağışıklık sistemi daha zayıf oluyor..
kimseye tavsiyede bulunmuyorum tabi herkesin kendi tercihi.. sadece... Rabbim kimseye evlat acısını yaşatmasın..sağlıkla kucaklarımıza versin inşallah..

çok üzüldüm,geçmiş olsun canım. öğrenilerin eline kaldım diyorsun da.peki özel doktorun gelmedi mi,doğuma.en azından sezeryana.mirmirmirmir

çok geçmiş olsun arkadaşım ama yine de şükürler olsun ki sen ve bebeğin sağlıklı allah bebeğini analı babalı büyütsün allah hepinize sağlık versin işallah.Doğumunu özel hastane de mi yaptın acaba?

Arkadaşlar ;
Sezeryan bir doğum şekli değildir.Sezeryan bir operasyondur yani ameliyattır...Ve o ameliyatta 8-9 kat kesilerek bebeği çıkartıyorlar.Onun için sezeryanı kimse tavsiye etmez..Çünkü ameliyat olduğu için...Ameliyat sonrası insanlar acılarla uyanır.ve hemen eski hallerine dönmesi zordur..Bunu çevrede ameliyat geçirmiş kimselerede sorabilirsiniz.Anestezide bir risk taşır.Kişiye aneztezi verilmeden önce bir takım testler yapılır.

Normal doğum ise Allahın yardımıyla gerçekleşen bir olaydır.Tabiattaki bütün canlılar böyle doğum yapar.Hayvanlar kendi başlarına doğururlar.Köylerde doktor bulamayıp kendi kendine doğuran kadınlarımızda var.Kısa bir zaman sancı çekip hemen ayağa kalkmak daha mantıklı değilmi? Doğum yapan arkadaşalrda anlatıyor 11 saat sancı çektim demek 11 saat boyunca sancı çekmek demek değildir.Sancılar kısa kısa gelir gider.Tam doğum anında yüksek sancılar olur belki ama o da bize bağlı değilmi? Ne kadar doğru hareket edersek bebek o kadar çabuk gelir..

Tercih sizin tabii,bende evlenmeden önce sezeryan derdim.Şimdi hamileyim normal istiyorum.Canlarımız çok kıymetli ama..operasyon geçirmek yerine daha sağlıklı olanı tercih ediyorum...

güzel kitabi bir bilgi olmuş. gönül ister ki gerçek hayatta anlatıldığı gibi bu kadar kolay yaşansa :1closedeyes:

ancak anlayamadığım birşey var, hiç yaşamadığınız bir konu hakkında bu kadar kesin çizgilerle nasıl bir yargıya varabiliyorsunuz? elbetteki kendi adınıza tercihleriniz olabilir, ama bu diğer insanların tercihlerine saygı duyulmayacağı anlamına gelmez.
öncelikle bu kaç kat kesildiği hakkında forumda bir karara varılsa iyi olucak. aksi halde yakında 100 kata kadar çıkar diye düşünüyorum. ayrıca ameliyat geçiren insanlara sormanıza hiç gerek yok çünkü burada sezeryan olan insanlar anlatıyorlar neler yaşadıklarını.bu arada normal doğumda sezeryan da Allahın yardımıyla oluyor.

bilemiyorum neden bu kadar normal doğum fanatikliği?? insanlara neden kendi istedikleri şekilde doğum yapılması hakkı tanınmıyor. bazı kendini bilmez insanlar sezeryan doğumda anne bebeğini kabul edemez tarzı lafları söyleme hakkı buluyorlar. internet kullanacak kadar teknoloji bilgisine sahip olan insanların bu kadar cahilce konuşması beni dehşete düşürüyor.

Son düzenleme:
bende 11 gün önce spinal sezeryan oldum,ertesi gün tabucu oldum.denildiğigibi sancılar ağrılar çekmedim.hemen gezmeye başladım.sadece ilk gün sütüm az geldi ama şimdi gayet iyiyiz.kendi isteğimle sezeryan oldum,iyiki olmuşum.herkesin bünyesi farklı olabilir ama bence saatlerce sancı çekip bağırmak yerine sezeryan gayet konforlu gibi geliyor..

geçmiş olsun canım inşallah..

ben sezeryan oldum ama sonrasinda dikislerim acildi baya bir cile cektim ama oncesinde de dogum sancisi cektim o daha kotuydu son anda sezeryan oldu benimki..ama uyandigimda kizim yanimdaydi,o yuzden iyiki sezeryan olmusum diyorum.bir de ben o sanciyla zaten iyice korkardim normal olsaydi cok zor olurdu benim dogumum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…