Ama sezeryanda aklıma şu takılıyor,
-sezeryan olanlar diğer düşündüğü bebeklerde normal doğum yapamıyorlarmış tıbben(bunu nedenini bilmiyorum)
- Sezeryanla doğum yapanlara 2 den fazla doğum önermiyormuş doktorlar,3. sü riskli oluyormuş.(ikiden fazla çocuğu ne yapacaksın diyenler olabilir, ama hayat bu 2 doğum yapmanız iki çocuğunuz olacak anlamına gelmiyor değil mi,Allah korusun)
- Sezeryan bölgesinde sürekli bir ameliyat izi ile dolaşmak pek iç açıcı gelmiyor bana, estetik açıdan demiyorum, sezeryanla doğum yapanların sık sık söylediği bişey o kesilen bölge hafif şiş kalıyormuş hep, uzunca bir sürede duyarsız.
-Birde bebek doğuran annelerin günahları silinirmiş diye duydum, yada doğum anında edilen dualar kabul olurmuş diye duydum( ne kadar doğru bilmiyorum sadece duydum, hani bu durum nedendir bilmem bende hep normal doğumda olursa olurmuş gibi geliyor, yanılıyor olabilirim, yanılıyorumdurda büyük ihtimalle, bende uyandırdığı hissi yazdım sadece)
Tabiiki varrr ohhhh iyiki sezeryanla doğurmuşum bebişimi hem o zarar görmeden ezilmeden çıktı hem ben sonrasında çok rahat ettim ama kesinlikle lokal anestezi olmalısınız çünkü diğerinin sonrasında çok sancısı oluyormuş o yüzden tam anestezi yerine lokali tercih edin bir sonraki bebeğimide aynen lokal yapıcam inşallah ama doktor çooooookkk önemli sezeryanda çok hastası olan el pratiği çok olan doktoru tercih edin her zaman
benimki biraz karışık kızlar anlayatımda ikisindende memnun olmadığımı bilin normal doğum dediler saatlerce sancı cektim karnıma iki kişi birden bastırdı alttan vakum yaptılar olmadı kestiler olmadı ahmak doktorların sonunda ultrasyondan bebeğe bakmak akıllarına geldi ve alel acele sezaryana aldılar boynuna kordon dolanmış bebeğimin tam 3,30 saat ameliyathanedeydim kendime geldiğimde çok kötüydüm bebeğiminsesin kokusunu alabiliyordum ama kollarıma alacak kadar dermanım bile yoktuvakumdan dolayı bebeğimin kafası kızarmış ve şişmişti bunu bana sonra söylediler çünkü emzirirken bebek ağlıyordu kafa filmi çektiler çok şükür bişiy çıkmadı ben,m hem alttan hem üstten dikişlerimayaga kalkınca çok kötüydü zaten kalkmak büyük bir başarıydı ama akşamına koridorlarda yürümeye başladım ve iki gün içindede hastaneden çıktım şimdi emzirerek eski formuma döndüm bebeğimde bende çok sağlıklıyız fakat alttaki dikişlerim zaman zaman açıyor , karnıma bastırdıkları için 1 ayda onun acısını çektim ve bu beceriksiz doktorlar yüzünden bir daha çocuk yapmak istemiyorum inşallah benim durumuma kimse düşmez ben bütün tedbirlerimi almama rağmen bir kaç acemi öğrenci doktorun eline verilip kobay gibi kullanılmama yanıyorum herkez benim gibi olmayabilir elbetteki, herkeze bir avazda doğum yapmasını Allah tan diliyorum .....
benimki biraz karışık kızlar anlayatımda ikisindende memnun olmadığımı bilin normal doğum dediler saatlerce sancı cektim karnıma iki kişi birden bastırdı alttan vakum yaptılar olmadı kestiler olmadı ahmak doktorların sonunda ultrasyondan bebeğe bakmak akıllarına geldi ve alel acele sezaryana aldılar boynuna kordon dolanmış bebeğimin tam 3,30 saat ameliyathanedeydim kendime geldiğimde çok kötüydüm bebeğiminsesin kokusunu alabiliyordum ama kollarıma alacak kadar dermanım bile yoktuvakumdan dolayı bebeğimin kafası kızarmış ve şişmişti bunu bana sonra söylediler çünkü emzirirken bebek ağlıyordu kafa filmi çektiler çok şükür bişiy çıkmadı ben,m hem alttan hem üstten dikişlerimayaga kalkınca çok kötüydü zaten kalkmak büyük bir başarıydı ama akşamına koridorlarda yürümeye başladım ve iki gün içindede hastaneden çıktım şimdi emzirerek eski formuma döndüm bebeğimde bende çok sağlıklıyız fakat alttaki dikişlerim zaman zaman açıyor , karnıma bastırdıkları için 1 ayda onun acısını çektim ve bu beceriksiz doktorlar yüzünden bir daha çocuk yapmak istemiyorum inşallah benim durumuma kimse düşmez ben bütün tedbirlerimi almama rağmen bir kaç acemi öğrenci doktorun eline verilip kobay gibi kullanılmama yanıyorum herkez benim gibi olmayabilir elbetteki, herkeze bir avazda doğum yapmasını Allah tan diliyorum .....
Arkadaşlar ;
Sezeryan bir doğum şekli değildir.Sezeryan bir operasyondur yani ameliyattır...Ve o ameliyatta 8-9 kat kesilerek bebeği çıkartıyorlar.Onun için sezeryanı kimse tavsiye etmez..Çünkü ameliyat olduğu için...Ameliyat sonrası insanlar acılarla uyanır.ve hemen eski hallerine dönmesi zordur..Bunu çevrede ameliyat geçirmiş kimselerede sorabilirsiniz.Anestezide bir risk taşır.Kişiye aneztezi verilmeden önce bir takım testler yapılır.
Normal doğum ise Allahın yardımıyla gerçekleşen bir olaydır.Tabiattaki bütün canlılar böyle doğum yapar.Hayvanlar kendi başlarına doğururlar.Köylerde doktor bulamayıp kendi kendine doğuran kadınlarımızda var.Kısa bir zaman sancı çekip hemen ayağa kalkmak daha mantıklı değilmi? Doğum yapan arkadaşalrda anlatıyor 11 saat sancı çektim demek 11 saat boyunca sancı çekmek demek değildir.Sancılar kısa kısa gelir gider.Tam doğum anında yüksek sancılar olur belki ama o da bize bağlı değilmi? Ne kadar doğru hareket edersek bebek o kadar çabuk gelir..
Tercih sizin tabii,bende evlenmeden önce sezeryan derdim.Şimdi hamileyim normal istiyorum.Canlarımız çok kıymetli ama..operasyon geçirmek yerine daha sağlıklı olanı tercih ediyorum...
ssk da samatya hastanesinde yaptım önceleri tabiki öğrenci doktorlar geldi ama işim ciddiye binince esas doktorum geldi ama ne çare kan kaybından ölmek üzereydim ve bebeğimde sıkışmıştı çok şükür atlattık bu günleri kimseninde başına gelmez inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?