İyi ki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda?

bende sezeryanla doğum yaptım a.s
çok şkr zor olmadı dr bağlı olduğunu düşünüyorum elinin hafifliğine bağlı zanımca CADIARZU
ama normal doğum içimde kaldı ne yalan söliyimmm bebeğimin doğduğu anı görememek falan ne biliyim işte 2 bebeğimi normal istiyorum drum falan olabilir diyoo ama kimide olmaz çok tehlikesi var diyoo kafam karışık bu konudakafamçokkarıştı
deryadeniz8380 yaznda demişsinki ablam ilkini sezeryan snrakini normal yaptı acaba nasıl çok mu zor oldu özel msjın kapalı sanırım açarmısın ordan konuşalımyerimseniben

mecburıyetten sezeryan olmustum ama ıyıkı sezeryan olmusum.benım cok ıyı gecmıstı amelıyatım hastaneden cıkınca hıc yatmadım evde.hastanedede hıc acı cekmedım.ama ılk tercıhım normal dogumdu.ıkısındende korktugum ıcın hep dua etmıstım hayırlısı neyse o olsun dıye.tek sıkıntım hala gobegımın olması

bende iyiki sezeryan olmuşum diyenlerdenim. ultra rahat geçti.doktorcuğumun ellerine sağlık. perşembe 2 hafta olacak ben çok rahatım maşallah kendi işimi yapıyoum dışarı çıkıyoum arada sancılarım hiç olmuyo değil ama o benden kaynaklı sanki sezeryan olmamışım gibi davranıyoum

esteda ve zeytin gözlü ablamın ilk bebeği tersti mecburen sezaryen oldu türkiyedeydi o zaman sonra ikinci bebeğinde belçikada doktoru normal olabileceğini söylemiş oda kabul etmiş.bizde çok kızdık riskli diye duymuştuk.çocukların arasıda yakın biri 4,5 biri 1,5 yaşında yok dikişleri açılır falan dediler ıkınırken birşeyde olmadı şükür.haftasında bebekle alışverişe bile çıkmış:)ablamda bebeği görememe fobisi var ilk bebekte 2004 de spinal sezaryen olmuştu oda daha yeni olmasına rağmen çok cesur yani.Ben herşey normalken normale cesaret edemiyorum.Ama doktorunuza güveniyorsanız artık olabiliyor sezaryen sonrası normal doğum.

Ben varıımmmm, İYİ Kİ SEZERYAN OLMUŞUM.:)
5 gün önce spinal anestezi ile sezeryan oldum.Hiç yatmadım ve ağrım olmadı çok şükür.
Hemen gezmeye başladım, ameliyatın ertesi günü kahve içmeye cafeye gittim.
Bazı bünyelerde baş ve bel ağrısı oluyormuş ama bu dediğim gibi bünye ile alakalı.
Bebeğin çıktığı anda yüzünü görebiliyorsun bu çok güzel birşey.
Şahsen normal doğumdan ölesiye korkan biriydim Allahtan son anda mecbur sezeryan oldum.
Bu rahatlığım doktorumun ve anestezistimin başarısı ile ilgili sanırsam...

Daha dün telefonda bir arkadaşıma iyi ki sezeryan olmuşum dedim. Kızların dediği gibi biraz doktora bağlı bu işler. Ben 4. gününde hastanede bir aşağı bir yukarı koşturuyordum bebeğim sarılık olduğu için. Yan odamda benimle aynı gün normal doğum yapan kız benden sonra ayağa kalktı üstelik o dikişleri yüzünden benden daha eğri yürüyordu :) Yine olsa yine sezeryan derim ben. Ama bu kez epidural sezeryan olurdum bebeğime daha çabuk kavuşabilmek için

esteda ve zeytin gözlü ablamın ilk bebeği tersti mecburen sezaryen oldu türkiyedeydi o zaman sonra ikinci bebeğinde belçikada doktoru normal olabileceğini söylemiş oda kabul etmiş.bizde çok kızdık riskli diye duymuştuk.çocukların arasıda yakın biri 4,5 biri 1,5 yaşında yok dikişleri açılır falan dediler ıkınırken birşeyde olmadı şükür.haftasında bebekle alışverişe bile çıkmış:)ablamda bebeği görememe fobisi var ilk bebekte 2004 de spinal sezaryen olmuştu oda daha yeni olmasına rağmen çok cesur yani.Ben herşey normalken normale cesaret edemiyorum.Ama doktorunuza güveniyorsanız artık olabiliyor sezaryen sonrası normal doğum.

canım bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.ben burdaki 2-3 doktorla görüştüm ama olmaz diyip duruyolar.bende ufak bi araştırma yapmıştım genelde yurtdışında olabiliyo bu türkiyede çok az özellikle özel hastanelerde.bi doktorda eğer normal istiyosan ikinci doğumu ya üniversite hast. yada araştırma hastanelerinde yapmalısın dedi.:çok üzgünüm:

bende iyiki sezeryan olmuşum diyenlerdenim. aynı gün hastanede dolaşıyordum. eve gittiğimdede hiç yatmadım.doğum sancısı nedir bilmiyorum. güle oynaya doğuma gittim. tekrar doğum yapacak olsaydım yine sezeryan olurdum. ayrıca çorapsız dolaşabiliyorum yada ağır kaldırmamam gerektiğini hatırlamıyorum bile herhangi bir sancım yok. sezeryan olmamış gibiyim.

ben normal dogum istiyodum en dogrusu bu diye ama kızım karnımdayken tersti mecburen sezeryan oldum ama şimdi diyorumki ooohhhhhhhhhhhh iyiki sezeryan olmusum normal olsaydı boşuna acı çekecektimdelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

anneler spinal anestezi ile epidural farklı sanırım spinalde acı çekmeyen varmı aranızda?? ben pazartesi spinal sezaryen olucamda bu gün spinal olan biri vardı hastanede çok acı çekiyordu.

Sezeryandan hep korkmuşumdur.Normal olmasını çok istedim ama olamadı maalesef:(Ve korktuğum başıma geldi doğum çok kolay oldu ağrısız sancısız.Ya sonrası...Tam bir felaket o dikişlerin ağrısını hayatım boyunca unutamam.İlk gece bir kere ayağa kalkmak mümkün değil beni zorla kaldırdılar ağlaya sızlaya iki adım atabildim sadece.Bu kadar acıya sancıya bebğim sarılık oldu 3.günden başladık doktorlara gitmeye.Hiç doğru düzgün yatamadım.O acıyla oturmak uzanmak yürümek gece yataktan kalkmak bebeği emzirmek için o kadar zordu ki.Hiç acı çekmeyenlere hayret ediyorum valla.

bende 4 ay önce epidural sezeryan oldum.evet iyikide sezeryan olmuşum diyorum.hiçde korkulcak bişi yok.ha tabiki biraz zorlukları olacak.ee bebeğim için bütün acılara razıyım.anne olmak kolay değil:)

iyiki de sezeryan olmusum ne o öyle normal dogummus filan ne zaman dogurcagını bilmiyorsun son haftalar gerginlik arayanlar cabası yok hala dogurmadın mı demeler filan sezeryanın vakti saati belli...ben kuaföre gittim saclar fönlü hafif bir makyaj epidural sezeryan oldum fotolarım harika tabii hemen ayaga kalkamadım ama normal dogum hiç bana göre degildi...kuzenim gecen hafta normal yaptı alttan 9 dikişi var kız oturamıyor poposunun üstüne ...

Ben iyiki yapmışım diyorum.çok kolay oldu gerçekten.ameliyattan sonra 15 dk.acı çektim sadece.zaten hayal meyal hatırlıyorum onuda. sonrasında hiç ağrım olmadı.ayağa kalkmamdada sorun yoktu.herşey çok güzeldi.

anneler spinal anestezi ile epidural farklı sanırım spinalde acı çekmeyen varmı aranızda?? ben pazartesi spinal sezaryen olucamda bu gün spinal olan biri vardı hastanede çok acı çekiyordu.

Ben varım spinal oldum , hiç acı hissetmedim,ertesi günü ayaktaydım ve gezmeye başladım.Spinal ve epidural arasındaki en büyük fark spinalde 2 cc ilaç veriliyor, epiduralde 20 cc.
Benim karaciğer enzimlerim yüksek çıktığından az ilaç vermek için spinal yaptılar.Bir de ikisi de omurilikten sıvı verilerek yapılıyor ama veridiği bölüm farklı.
Ben ameliyattan 1-2 saat sonra bacaklarımı hissetmeye başlamıştım hatta zorla da olsa yürüyordum.
Hiç acı ya da ağrım olmadı.

ben de iyikide sezeryanla dogum yapmisim diyorum..
normalde normal dogum olacakti tam 22 saat aci cektikten sonra sezeryana alindim ve hic bir acim sizim olmadi.. 3 gun sonra yavas yavas kendime geldim ve dikisimde agrilarim sizilarim vardi elbet kolayca kalkamiyordum ve karnimin ici bazen aci biber surmussun gibi yaniyordu ama sonucta degerdi bebegim icin.. iyikide normal dogum yapmadim

Ben normal doğum yaptım ama sezeryanı tercih ederdim,tamam bebeğini ilk sen görüyosun ama sonrası zor bunda da dikiş var.Dikişsiz normal doğum çok az. Doktorlar atıyolar makası bebek kolay gelsin anne daha çabuk kurtulsun diye.Eeee bunun ne farkı kaldı sezeryandan.10 günde dikişlerinden oturamıyosun, hatta 6 ay kadar dikişlerin gerginliğini hissettim.Daha da önemlisi yine 6 ay topuklarımın ağrısından mahvoldum,tedavi oldum.Bileklerimde sinir sıkışması oldu, doğumda fazla efor sarfetmekten.Ellerimde ve bileğimde uyuşmalar devam ediyor 2,5 sene geçmesine rağmen.EMG çektirdim ameliyatlık bir durum yokmuş ama geçmiyor işte.Birde diyorlar ki doğum vücudu yenilermiş hah bir sürü arıza bıraktı bende.İşin aslı bence vücut direncine, kuvvetine,dayanıklılığına güvenen normal yapar benim gibi nanemollalarda sezeryan yapmalı te te o ka.Kendine güvenemeyenlerde etraftan etkilenip hiç cengaverlik yapıp normal doğumu denemesinler bu benim fikrim.İkinci hamileliğimde kesinlikle SEZERYAN....

valla ben varım iyi ki sezercik olmuşum ne sancı ne bişe aynı gün ayaktaydım ertesi gün yemek yaptımm ne ağrı ne bişe hele bir hafata sonra eski halimdeydim

ooooooooooohhhhhhhhhh iyiki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda.acımadı ki acmadı ki gibilerinden.bende korkudan sezeryan yaparım herhalde o yüzden soruyorum:jeyyar:

oooohhh iyiki anne olmuşum diyorum. Allah'a şükürler olsun..
sezeryan mezeryan olsa ne olur...
ikimiz de iyiyiz.. çok şükür...

hakkınızda hayırlısı olsun, herşey son anda belli oluyor...

bu arada sezeryan oldum ve kendimi iyi hissediyorum.. gözümü açtığım gibi bebeğimi yanıma getirdiler, yok bebeğini göremiyorsun falan diyorlar... katılmıyorum..

Back