offf off lilyum, neden ameliyat olup yarım insan olduğunu saklıyosun bakiym hı?? aylarca kendine gelemediğini gizleyince ne geçiyor eline hı canım??? vereliniortak
insanlar normal doğum topiği açıyor, hiçbir sezeryanlı kalkıpta "normal doğum mu deli misiniz? nasıl yaparsınız bu ne cüret:)))))" tarzında yorumlar yapmazken, kazara bir arkadaş "aman iyi ki sezeryan olmuşum" diyince dediğine diyeceğine bin pişman oluyor.
nedir bu tahammülsüzlük, saygı yoksunluğu??? her iki şekilde de önemli olan sağlıkla bebeklerimize kavuşmak değil mi?? sadece normal doğum yapanlar sancı çekiyor diye mi diye düşünmek istemiyorum...
bu arada arkadaşlarım normal doğumun da riskleri çok. Rabbim kötü tecrübe yaşatmasın insana...
yaww arkadaşlarr bu tartışma bitmezzz uzarda uzar çünkü herkes aynı fikirde olmaz olamaz yaa bize ne yaa kim ne yaparsa yapsın bu kadar tartışma ne için yani sen onu savun bu bunu savunsun peki sonu ne olacak uzadıkça uzar gider sen anlatırsın o anlamaz o anlatır sen anlamazsın yani artık şu topiğin başlığından kurtulun neden derseniz artık konu o kadar başka boyutlara geldiki yani topiğin başlığıyla bi alakası kalmadı haa memnun kalanlarda olur memnun kalmayanlarda olur ki hep iyi olucak diye bi kanun yok hep iyi olsa kötüyü nasıl anlıcaksın aslında kötü tecrübelerde paylaşılacakki her ikisinide tartıp ona göre hareket etmesi daha doğru hep iyi yönlerini ortaya çıkartırsak hiç bi anlamı kalmaz zaten sen sezeryandan memnun kalmış olabilirsin canım ne güzell ama kalmayanlarda var onlarda yazıcak elbette kimseye sen niye yazıyosun git başka yerde anlat derdini diyemezsin arkadaşım sen nasılki kendinde bu özgürlüğü hissedip yazıyosan oda yazıcaktır ve bize kalmadı başkasına bişeyleri göstermek doğruyu yanlışı herkes iyi biliyodur herkesin kendi tercihidir ister sezeryan olur isteyen normal doğum yapar kim ne isterse onu yaşasın yani birilerine bişeyleri kanıtlamak içinde bu kadar kendini yıprtamana gerek yokki yani dünyayı mı kurtaracak bu tartışma herkesin fikri kendine isteyen istediğine inansın yani o kadar tartışıldı bu konu ne oldu bi yere varabildinizmi kim kazandı kim derdini anlatabildi kimse anlatamadı çünkü kimse kimseyi anlamıyo ilk önce bi anlamak gerekiyo bi empati kurmak gerekiyo oda istemezmi ohh iyiki sezeryan oldum demeyi ister tabiki ama olmamış ve yaşadığı kötü tecrübeyi anlatmış yani bana böyle yapıldı siz dikkatli olun size olmasın kimsenin amacı burdaki insanları etkilemek değil zaten insan yaşadıkça görür neyin iyi neyin kötü olduğunu biz ne kadarda desek insan yaşamadan bilemez o yüzden bence boşa konuşuluyo boşuna tartışılıyo dediğim gibi herkesin fikri kendine allah herkese kolay doğumlar nasip etsin allahım kötü doğumlarla karşılatırmasın
hakikatn gülümseyerek okudum yazdıklarınızı...
yanlış anlamayın çünkü öyle bir yazı yazmışsınız ki bu topiğe es kaza uğrayıp bu yorumu okuyan biri konuyu memnuniyet ve memnuniyetsizlik olarak algılar...
oysa ki çok farklı ve ben üşenmeyip şimdiye dek olan kısmı sana şöyle bi özet geçicemmmm
biz memnun arkadaşlar (yani ohhhh iyiki sezeryan yapmışım diyenler)haklı olarak memnun kaldığımız için evet biz varız dedik varmı buraya kadar bi sorun YOKKK
sonra biri çıktı vay "siz nasıl normal doğum dururken sezeryan yaparsınız"???sanane kardeşimmmm
diğeri çıktı vayy "sizin dini inançlarınızdan şüphe duyuyorum Allah korkusu yokmu sizde"!!!!!LA HAVLE VELA KUVVETT
bir diğeri çıktı "annelik duygunuz eksik sizin"dedi!!!!!!
yetermi yetmez diyosan var daha yazabilirimmmm
hee şimdi sana soruyorum tüm bu haraket çekemezlik çirkeflik dolu mesajlara karşı sen empati kur bakalım ...ne yapardın?????
az bile yazdığımı düşünüyorum ki defalarca üslubu bozmayalım sizler yanlış topiğe yazıyorsunuz...burası kimler sezeryan yaptı?? topiği değil dememe rağman ısrarla yanlış topiğe cevaplar yazıldı...
canım forumlarda bi kural vardır her düşünce ilgili konuya yazılmadırki amaçlar sapmasın!!!!
bu topiktede yanlış yere davetsiz yazılar yazılınca bu noktaya gelinmiş oldu ...
Öncelikle yazı yazarken noktalama işaretleri kullanmanızı rica ediyorum. Bütün yazdıklarınız bir bütün gibi birbiri içine. Açıkcası ben okurken çok zorlandım. Cümlenin başı sonu yok.
İkincisi bu tarz yazılardan da hiç hoşlanmıyorum. eğer bahsettiğiniz "sen" ben isem, hayır ben daha doğum yapmadım. yapsamda sezeryan olarak yapmayı düşünüyorum. Daha dört mesaj yazmışsınız, dördünü de bu konuya yazmışsınız. Bu yaptığınız yorumla 35 sayfanın tamamını okuduğunuzu düşünmüyorum.
Bu tarz bir düşünce şeklide hiç bir yerde yoktur, sen özgürlük hissediyorsun o da hissediyor. Böyle bişi yok. O zaman herkes aklından geçeni her başlığa yazarsa nasıl bir çöplük olur burası biliyor musunuz?
Başlığa bakarsın, millet ne demek istemiş okursun. Bu başlık altında sezeryan ile doğum yapmış anneleri kimsenin korkutmaya, kötülemeye, hakarete varacak şeyler söylemeye hakkı yoktur.
Bu tarz dünya barışını !!! simgeleyen mesajlarla nereye kadar?
arkadaşım o zaman senin hiç konuşmaya hakkın yok çünkü doğumun daha ne olduğunu bilmiyosun doğur ondan sonra konuş bide senin okuma kabiliyetin azsa biz ne yapalım yazı birbirine karışmış el yazısı değil ki birbirine karışsın okudum arkadaşım 35 sayfayıda okudum okumasam neden bu konunun içinde olayım sen anladınmı milletin ne demek istediğini yaw kim kimi korkutuyo ya şimdi o ben sezeryanda kötü yaşadım dedi diye sezeryan yapmıcaklarmı yapıcaklar hatta ısrarlar daha çok yapılıcak yaa kim kime hakaret ediyo anlamadım açıkcası sen tam okumamışsın herkes aklından geçeni yazmıyo zaten canım farkındaysan
yaa kimseyi korkutuğumu sanmıyorum yani biri bağırsaklar dışarı çıkıyo felan dedi diye herkes korktu kimse sezeryan olmıcak öylemi buna siz inanıyormusunuz yani bi şekilde doğurucak ya sezeryan olucak ya normal o bebek illaki çıkıcak eğer korkan varsa nasıl doğum yapıcak insan biraz cesaretli olursa kimse korkutamaz onu bunun arkasında saklanmayın allah aşkına bırakın bunu yaa herkes neyin ne olduğunu biliyo sezeryanda acı olmuyo bunu herkes biliyo yaa daha ne korkucak korkucağı yoksada korkucak korkucak diyerek korkutmayın korkulucak ne var yaa o öyle dedi bu böyle dedi diye hemen inanıp korktumu yani çicekböcek sen şimdi anlatılanlardan korkutunmu sen daha doğum yapmamışsın sezeryan olucam diyosun demekki söylenenler o kadarda korkulucak bişey değil kimsenin umrunda değil allah allah sadece ben yazmıyorum canım herkesmi nokta virgül koyuyo onları nasıl okuyosan benimkinide öyle okursun ki okuyosunki cevap yazabiliyosun sende anladığını sananlardansın ne anladın onuda bilmiyosun ya neyse herkes bildiğini okusun dursun kimse kimseyi dinlemediği halde bu konu kapanmaz ve uzarrr gider bi yerede varamazsınız boşuna yemeyin birbirinizi valla kimseyi kırmak istemem ama bi yere kadar dayanabiliyosun kusura bakmayın
valla kısaca bu işin 2 yolu var bu bebekler ancak 2 yolla dışarı cıkacaklar daha 3.bir çıkış henüz icat edilmedi zaten. Burda topiği açan arkadaşımızın ellerine sağlık ilk doğumumu normal doğumla yapan ben yeminliyim bi daha normal doğum yapmamaya şu an hamileyim ve sezeryanı dşünüyorum.o yüzden bu topiğe göz attım bunu yaşamış annelerin duygularını okuyorum.Bu kulupteki yazılar tabiki fikirlerimi değiştirmiyor sonuçta herşeye ben karar veririm benle ilgiliyse ben yaşanmışlıklardan ders alıyorum kafamda acabalar nedenler oluşuyor.Ben burda her türlü fikri okumak istiyorum kim ne yaşamış ben ne yapabilirim diye ama herkes bunları yazarken karşısındakine saygılı olmalı.Kimsenin yaşadığı kimseye uymaz.Zaten bazı bağnaz yazıların okunduğunu zannetmiyorum mesela ben ilk satırlarında saygısızlık hissedersem okumuyorum.
ben anlayamıyorum, korkarlar veya korkmazlar detayları yazmazsanız neyiniz eksilir?? Kimsenin umrunda değil demişsiniz; hayır benim umrumda...
sezeryan olmak zorunda kalanlar ne yazılırsa yazılsın olacaktır zaten, ancak kendi adıma ilk sezeryanıma girerken "bağırsaklarım çıkacak" düşüncesiyle girmedim, sayenizde şimdi bu psikolojiyle gireceğim, sizce bu ne kadar insancıl bir durum???
ben diyeceğimi derim kimse karışamaz diyemezsiniz, burası bir forum. özellikle doğum konusunda kelimelerinizi çok dikkatli seçerek yazmak zorundasınız. kaldı ki biz doğumu kötü geçenlere karşı değiliz, elbette ki iyi de geçer kötü de. ama bunu Allah inancından başlayarak annelik duygularını ölçmeye kadar götürülürse orada dur demek zorunda kalırız.
hem bu kadar dolmanıza bir anlam veremedim. Vediğimiz cevaplarda sizi bu kadar rahatsız eden nedir onu da bilemiyorum. O kadar sinirle yazmışsınız ki gerçekten anlamak için bir iki kere okumak zorunda kaldım, lütfen biraz daha sakin olun, ortada bu kadar kızacak birşey yok inanın yerimseniben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?