İyi ki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda?

Öncelikle yazı yazarken noktalama işaretleri kullanmanızı rica ediyorum. Bütün yazdıklarınız bir bütün gibi birbiri içine. Açıkcası ben okurken çok zorlandım. Cümlenin başı sonu yok.

ıkincisi bu tarz yazılardan da hiç hoşlanmıyorum. eğer bahsettiğiniz "sen" ben isem, hayır ben daha doğum yapmadım. yapsamda sezeryan olarak yapmayı düşünüyorum. Daha dört mesaj yazmışsınız, dördünü de bu konuya yazmışsınız. Bu yaptığınız yorumla 35 sayfanın tamamını okuduğunuzu düşünmüyorum.

Bu tarz bir düşünce şeklide hiç bir yerde yoktur, sen özgürlük hissediyorsun o da hissediyor. Böyle bişi yok. O zaman herkes aklından geçeni her başlığa yazarsa nasıl bir çöplük olur burası biliyor musunuz?

Başlığa bakarsın, millet ne demek istemiş okursun. Bu başlık altında sezeryan ile doğum yapmış anneleri kimsenin korkutmaya, kötülemeye, hakarete varacak şeyler söylemeye hakkı yoktur.

Bu tarz dünya barışını !!! simgeleyen mesajlarla nereye kadar?

office ağzına sağlık bu kadar basit bir konuyu neden anlamamakta ısrar edenler var inan bana anlam veremiyorum...
21.yy kadın zihniyeti bu kadar sığ bu kadar basit olmamalı ..aksine daha zeki ne yaptığını bilen kadınlar olmalıyızki sonradan neden böyle oluyor... şeklinde üzülmeyelim...

eğer kötü sezeryan geçirmiş olsa idim inan bana canım bunu uygun topiğe yazabilecek kadarda cesarete sahibim ben...
ama yok yani iki doğum yaptım kendimi hala genç kız gibi hissediyorum ..o kadar yani...
ee şimdi hal böyle iken neden yazmayacakmışım ...hee yazıncada bana tezat düşünenlere neden cevap vermeyecekmişim...

haksızmıyım canım yaa..
hoş sende olayı çok akıllıca özetliyosun okuyorum yazılarını ama demekki bir laf vardır ya..
anlayana sivrisinek saz,anlamayana davul zurna az....

hakikatn gülümseyerek okudum yazdıklarınızı...
yanlış anlamayın çünkü öyle bir yazı yazmışsınız ki bu topiğe es kaza uğrayıp bu yorumu okuyan biri konuyu memnuniyet ve memnuniyetsizlik olarak algılar...
oysa ki çok farklı ve ben üşenmeyip şimdiye dek olan kısmı sana şöyle bi özet geçicemmmm

biz memnun arkadaşlar (yani ohhhh iyiki sezeryan yapmışım diyenler)haklı olarak memnun kaldığımız için evet biz varız dedik varmı buraya kadar bi sorun YOKKK

sonra biri çıktı vay "siz nasıl normal doğum dururken sezeryan yaparsınız"???sanane kardeşimmmm

diğeri çıktı vayy "sizin dini inançlarınızdan şüphe duyuyorum Allah korkusu yokmu sizde"!!!!!LA HAVLE VELA KUVVETT

bir diğeri çıktı "annelik duygunuz eksik sizin"dedi!!!!!!

yetermi yetmez diyosan var daha yazabilirimmmm
hee şimdi sana soruyorum tüm bu haraket çekemezlik çirkeflik dolu mesajlara karşı sen empati kur bakalım ...ne yapardın?????

az bile yazdığımı düşünüyorum ki defalarca üslubu bozmayalım sizler yanlış topiğe yazıyorsunuz...burası kimler sezeryan yaptı?? topiği değil dememe rağman ısrarla yanlış topiğe cevaplar yazıldı...

canım forumlarda bi kural vardır her düşünce ilgili konuya yazılmadırki amaçlar sapmasın!!!!
bu topiktede yanlış yere davetsiz yazılar yazılınca bu noktaya gelinmiş oldu ...

Son düzenleme:
ben sezeryandan çooook memnun kaldım.doğumdan sonra süt problemi yaşamadım.bebeğim giyindi,hemen emzirdim.süt biraz şans meselesi.normal doğum yapıp gelmesi gecikenler de olabiliyor.sezeryandan 22 saat sonra hastanede çıktım.pazartesi doğum yaptım,çarşamba akşamı evde bebek görmeye gelen arkadaşlarıma çay pasta börek servisi yaptım yemin ederim ki...annem ,kayınvalidem yanımda olduğu halde.....çünkü çok önceden karar verdim;abartmak yok diye.ne kadar çabuk ayağa kalkarsam okadar çabuk normal hayatıma dönerim diye.kimseden naz beklemedim,nazlamalarına da izin vermedim.öyle hastaneden gelince pijama giyip lohusa yatağında falan yatmadım.gayet şıkır şıkır giyinip herkesle beraber oturdum.canım yanmadı mı?tabi ki yandı.ama unutmayın ki normal doğumda da bazı ufak tefek skıntılar oluyor,sezeryanda da ufak tefek sıkıntılar oluyor.ama geçecek hepsi.en fazla 1 hafta dikişleriniz acır.ama normal hayatınıza dönmenize engel değil kesinlikle.hatta inanmazsanız ama 13.günümde alışveriş merkezine gittim.belki benim şansım yada önceden kendimi koşullandırmam.sonuça ben gerçekten çok memnun kaldım.doğum yapmamış arkadaşlarıma tavsiyem:HİİİİİİİİİÇ BUNALMAYIN,HANGİ YÖNTEMİ TERCİH EDERSENİZ EDİN UFAK TEFEK SIKINTILAR OLABLİR.SİZ BEBEĞİN KEYFİNİ ÇIKARIN.BİR AN EVVEL AYAKLANMAYA BAKIN.YOKSA BEBEĞE OLAYLARA HAKİM OLAMAZSINIZ.HER KAFADAN BİR SES ÇIKAR.KİMSEYİ DE KIRAMAZSINIZ.İŞTE ESAS PROBLEM OZAMAN OLUR.herkese kolay gelsin.bebeğin keyfini sürmeyi aman unutmayın,ihmal etmeyin hihoyyyt

lilyum ve office

kızlar inanki sizlere aynen kelime kelime katılıyorum her defasında ve bize söyleyecek söz kalmamış diyorum zaten..
yani ne diyebilirimki canlarım sizler gerekenleri söylemişsiniz zaten.. dilinize sağlık

yahu nedir bu normal doğum isteyenlerin dertleri hala anlamıyorum kesinlikle psikolojik sorunları var diyorum kendi kendime ..

yaa tamam sezeryanda bir operasyon geçiriyorsunda peki..
normalde sanki günlük gülistanlık bir olaymış gibi anlatmayın yaa ,ablamın doğumunda hastanede bir sürü kadın gördüm 3 gündür hastanede sancı çeken kadın var yaa doğuramıyor bir türlü şimdi bu çok sağlıklı bir durum mu hayret bişey yapmayın allah aşkına ..
yani söyleyecek o kadar çok söz verecek o kadar çok örnek varki liste yapsam bitmez..
bunu ben değil herkes biliyor
her şeye rağmen tamam siz kendinizce haklıysanız bile niye bu sayfaya yazıyorsunuz be kardeşim ,gidin bir yere sezeryan yaptım çok kötü diye bir sayfa açın doya doya dökün içinizi ...

ayy allahım yaaa offf yeter yahuuu..

Son düzenleme:

tamam arkadaşım tabiki herkesin kendi tercihidir sen sezeryanı seçtin diye anne değilsin anlamına gelmezki bu çoook saçma ve yanlış bende sezeryan yaptım şimdi bendemi anne değilim ne alaka yani annelik doğurmakla değil bakmakla eğitmekle ilgilenmekle oluyo yani bu konuda haklısın ama benim demek istediğim kim ne derse desin sen ohh iyiki sezeryan yaptım diyomusun diyosun eee sorun yok o zaman başkaları ne derse desin arkadaşım boşverrr canımm yaa

arkadaşım o zaman senin hiç konuşmaya hakkın yok çünkü doğumun daha ne olduğunu bilmiyosun doğur ondan sonra konuş bide senin okuma kabiliyetin azsa biz ne yapalım yazı birbirine karışmış el yazısı değil ki birbirine karışsın okudum arkadaşım 35 sayfayıda okudum okumasam neden bu konunun içinde olayım sen anladınmı milletin ne demek istediğini yaw kim kimi korkutuyo ya şimdi o ben sezeryanda kötü yaşadım dedi diye sezeryan yapmıcaklarmı yapıcaklar hatta ısrarlar daha çok yapılıcak yaa kim kime hakaret ediyo anlamadım açıkcası sen tam okumamışsın herkes aklından geçeni yazmıyo zaten canım farkındaysan

işte bu mesajınızla daha önceki mesajları okumadığınızı çok iyi anladım. burda mesaj yazan ve sezeryan doğumu anlatan öyle mesajlar vardı ki, yazılış amaçlarından biri de sezeryan doğum yapanları yada yapacakları korkutmaktı. yok bağırsaklar çıkıyor, yok bilmem ne oluyor.

size de hakaret etme hakkı vermiyorum hanımefendi. okuma kabiliyetim çok şükür gayet yeterli seviyede. bu yazı stilinizle lütfen kendinizi savunmayınız, komik oluyor çünkü.

yaşadığınız kötü sezeryan deneyimlerinizi de bu başlıkta yazmayınız, ben buraya insana destek olan sezeryan doğum mesajlarını okumak için geliyorum.

Eğer sizin kötü anılarınız var ve bunları paylaşmak istiyorsanız yeni başlık açınız lütfen, eğer bilmiyorsanız yardımcı olabilirim.

yaa kimseyi korkutuğumu sanmıyorum yani biri bağırsaklar dışarı çıkıyo felan dedi diye herkes korktu kimse sezeryan olmıcak öylemi buna siz inanıyormusunuz yani bi şekilde doğurucak ya sezeryan olucak ya normal o bebek illaki çıkıcak eğer korkan varsa nasıl doğum yapıcak insan biraz cesaretli olursa kimse korkutamaz onu bunun arkasında saklanmayın allah aşkına bırakın bunu yaa herkes neyin ne olduğunu biliyo sezeryanda acı olmuyo bunu herkes biliyo yaa daha ne korkucak korkucağı yoksada korkucak korkucak diyerek korkutmayın korkulucak ne var yaa o öyle dedi bu böyle dedi diye hemen inanıp korktumu yani çicekböcek sen şimdi anlatılanlardan korkutunmu sen daha doğum yapmamışsın sezeryan olucam diyosun demekki söylenenler o kadarda korkulucak bişey değil kimsenin umrunda değil allah allah sadece ben yazmıyorum canım herkesmi nokta virgül koyuyo onları nasıl okuyosan benimkinide öyle okursun ki okuyosunki cevap yazabiliyosun sende anladığını sananlardansın ne anladın onuda bilmiyosun ya neyse herkes bildiğini okusun dursun kimse kimseyi dinlemediği halde bu konu kapanmaz ve uzarrr gider bi yerede varamazsınız boşuna yemeyin birbirinizi valla kimseyi kırmak istemem ama bi yere kadar dayanabiliyosun kusura bakmayın

korkup sezeryandan vazgeçerler demedim. yazınızı okuyamıyorum değil okumakta zorlanıyorum dedim. siz böyle yapıp hala yanlışınızı savunursanız yeni yetişen gençlikten bişi bekleyemeyiz zaten.

sezeryan doğum ile ilgili ne dediğimi, neyi savunduğumu anladığınızı sanmıyorum. daha fazla açıklama yapmaya değer bişi göremediğim için sizinle olan bu nahoş sohbetimi noktalıyorum.

ben anlayamıyorum, korkarlar veya korkmazlar detayları yazmazsanız neyiniz eksilir?? Kimsenin umrunda değil demişsiniz; hayır benim umrumda...

sezeryan olmak zorunda kalanlar ne yazılırsa yazılsın olacaktır zaten, ancak kendi adıma ilk sezeryanıma girerken "bağırsaklarım çıkacak" düşüncesiyle girmedim, sayenizde şimdi bu psikolojiyle gireceğim, sizce bu ne kadar insancıl bir durum???

ben diyeceğimi derim kimse karışamaz diyemezsiniz, burası bir forum. özellikle doğum konusunda kelimelerinizi çok dikkatli seçerek yazmak zorundasınız. kaldı ki biz doğumu kötü geçenlere karşı değiliz, elbette ki iyi de geçer kötü de. ama bunu Allah inancından başlayarak annelik duygularını ölçmeye kadar götürülürse orada dur demek zorunda kalırız.

hem bu kadar dolmanıza bir anlam veremedim. Vediğimiz cevaplarda sizi bu kadar rahatsız eden nedir onu da bilemiyorum. O kadar sinirle yazmışsınız ki gerçekten anlamak için bir iki kere okumak zorunda kaldım, lütfen biraz daha sakin olun, ortada bu kadar kızacak birşey yok inanın yerimseniben

valla kısaca bu işin 2 yolu var bu bebekler ancak 2 yolla dışarı cıkacaklar daha 3.bir çıkış henüz icat edilmedi zaten.Burda topiği açan arkadaşımızın ellerine sağlık ilk doğumumu normal doğumla yapan ben yeminliyim bi daha normal doğum yapmamaya şu an hamileyim ve sezeryanı dşünüyorum.o yüzden bu topiğe göz attım bunu yaşamış annelerin duygularını okuyorum.Bu kulupteki yazılar tabiki fikirlerimi değiştirmiyor sonuçta herşeye ben karar veririm benle ilgiliyse ben yaşanmışlıklardan ders alıyorum kafamda acabalar nedenler oluşuyor.Ben burda her türlü fikri okumak istiyorum kim ne yaşamış ben ne yapabilirim diye ama herkes bunları yazarken karşısındakine saygılı olmalı.Kimsenin yaşadığı kimseye uymaz.Zaten bazı bağnaz yazıların okunduğunu zannetmiyorum mesela ben ilk satırlarında saygısızlık hissedersem okumuyorum.

aman aman 2 yöntemle doğum yaptığımızda bile bu şekil davranılıyorsa, doğumun daha kolay bir yolu çıktığında neler olur bilemiyorum. allah yardımcımız olsun ne diyim şakkıdı

bana doktorum sen çok rahat normal doğum yapabilirsin sakın sezeryanı düşünme dedi.kolay doğum yapabilmek için kim ne dediyse yaptım. ama bebeğim 9 ay 10 günlük oldu ne sancı geliyo ne de suyum. 14. günde 8 saat suni sancı çekmeme rağmen yine normal doğum yapamadım ve saat 16:30 da sezeryana aldılar 18:00 de odamdaydım. iyki sezeryanla doğum yaptım. sezeryanın bu rahat olacağını bilseydm hiç o sancıları çekmezdm. sancılar aklıma geldikçe hala ürperiyorum.

Ben 16 haziranda sezeryan oldum, iyi ki sezeryan olmuşum diyebiliyorum. Ameliyatım çok rahat geçti, sonrasında da hiç sıkıntım olmadı. Daha öncede ameliyat olmuştum, o çok zor geçmişti yani ameliyatın zorluğunu biliyorum ama sezeryan benim için ameliyat gibi olmadı. Hatta sonrasında doktor kontrolüne bile gitmedim, bebiş fırsat vermedi birazda. Umarım bir problem çıkmaz. Yalnız ameliyat yerini ben daha küçük olacak zannediyordum, kesi yeri epey büyük olmuş, tam göbeğimin kat yerinde. Birde göbeğim hala inmedi, sarmadım da. Böyle bir sıkıntısı var yani

Hiç kimse korkmasın, bağırsaklarının dışarı falan çıkacağınıda düşünme. Ameliyattan önce bende çok korkuyordum, hatta doktorumu görünce ağlamaya başladım. Göbeğime batticon sürdüler, sonra ağzıma birşey kapattılar, sanırım narkoz vermeye başadılar. O sırada ben doktoruma ben daha uyumadım hiç uykum yok daha kesmeyin dedim Son sözlerim bunlar oldu. Tekrar uyandığımda ameliyata başlamadınız mı daha dedim, meğerse bitmiş. Sonra ilk eşimi gördüm zaten, koridorda kızımın fotoğraflarını gösterdi bana. Hemen arkasındanda kendisini getirdiler zaten. O ara hiç acı falan hissetmedim. Sadece ilk gün ayağa kalkarken biraz sancı oluyor ki buda dayanılmayacak birşey hiç değil. Hepinize rahat doğumlar ve sağlıklı bebekler dilerim.

1 hafta oldu dugum yapalı..3 kere hasteneye kaldırıldım..doktorum süper hastane süperama sancısı cok....ethıca incrli de yapım...hep
ytmk gerek...

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar bende sezeryan ile doğum yapıp bundan çok memnun kalan birisiyim .
hamileliğimin daha 8 a. ayında doktorum bana % 50 sezeryan olma durumun var çünkü bebebk çok iri demişti ama benim sevgili kocaman doğumu kendisi yapacak gibi doğum nasıl olacağına karar vermişti normal doğum. zaman gelipte doğum başladığında tam 12 ssat sancı çektim herşey süperdi rahimde açılma normaldi ancak bebek iri ve yerine yerleşmediği için doğum olmuyordu. artık en son bebeğim kalp atışları düzensiz gelmeye başlayınca acil bir şekilde sezeryana alındım.
Bebeğim geerçekten kötü durumdaydı ancak allaha şükür toparlandı ve bir sakatlık kalmadı. bende ameliyyat olduğum akşam kalktım ayağa ve 3. gün her işimi kendim yapabilir durumdaydım.
Nasıl olursa olsun normal yada sezeryan doğum yapmaya karar veren arkadaşlar Lütfen kendinizi sıkmayın rahat olmaya ve herşeyin mükemmel olacağına odaklayın kendinizzii
doğum yapanlara geçmiş olsun yapacaklarada hayırlı doğumlar

hamileliğimde herşeyimin normal gitmesine rağmen sezeryan istedim.vede çok ii yapmışım diyorum şuan.sezeryan sonrası hiç bi sıkıntı yaşamadım.normalde kan aldırırken bayılan bir insanım.buna rağmen spinal anesteziyle doğum yaptım.çok çok rahattı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…