sezeryan olan annelerimiz bişey sorucam ya;
hani dikişler atılıyor belli bir süre sonra alınıyor.. şu alınmayan dikişler varya estetik mi deniliyor nedir tam bilmiyorum..
yani istesek alınmayan estetik dikişler atılabilir mi?
sezeryan olan annelerimiz bişey sorucam ya;
hani dikişler atılıyor belli bir süre sonra alınıyor.. şu alınmayan dikişler varya estetik mi deniliyor nedir tam bilmiyorum..
yani istesek alınmayan estetik dikişler atılabilir mi?
ya bi sey sorcam sezaryenden sonra gobegi kalan oldu mu ?
Dikiş alma olayı falan olmadı canım bende,hatta izi kalmadı neredeyse diyebilirim.Yanlız hep altını çizdiğim birşey var kişinin cilt yapısına göre farklılık gösterebiliyor iz kalma durumu,birde sanırım doktorun çalışma şekline göre.Benim birkaç arkadaşımda gördüğüm sezeryan kesisi benimkinden daha büyük ve geniş.Bu konuda doktoruma teşekkür borçluyum sanırım.Şeniz
canım ben 8 yıl önce ilk sezeryanımı yapmıştım ve estetik dikiş olmuştu zaten geçen yılda ikinci doğumumda yine lazer dikiş oldu ...
sonradan alınan dikişler normal doğumda dikiş düşmezse oluyor bildiğim kadarı ile....
sezeryanda zaten lazer dikiş yapılıyor türkiyede....
saolun kızlar cevabınız için..ilk doğumum olacak tam bilgim olmadığı için bu konuda mecburen sordum
6 aylık hamileyim bir iki ay sonra doğumu konuşucaz doktorumla... ama yıllardır tanıdığım güvendiğim bir doktor,oda benim için en iyisini yapacaktır güvenirim..
yasemindug bende 32 haftalık hamileyim ve yazdıklarını okuyunca dehşete düştüm evet bende kilo aldım birden kendimi dikişlerim açılmış gibi hissettim ne biliyim yazdıklarını OKUMAZ OLAYDIM.arkadaşlar lütfen olumsuz duygularınızı burda paylaşmayın zaten duygusal yoğunluk içindeyiz çok etkilendiğimiz bu dönemde iyi şeyler ve güzel anılar duymaya ihtiyacımız var, haksız mıyım?
hakikaten okurken katıldım gülmekten....
bağırsaklar dışarı çıkarmış mış mış mışşşşş
komik ötesi komik evet doğru bağırsak diye görüş yanıldığınız şey bebeğin anne ile yaşama bağını sağlayan göbek kordonu:)))
arkadaşlar 2 kere sezeryan oldum ne dikişim patladı nede 40gün 40 gece ağrım oldu
inanamıyorum yaniii
tabiki kesi olacak sonuçta buda bi operasyon....kesilmeden açılmadan bebek alınırmı kaldıki normal doğumda açık yol olduğu halde kesi yapılıyor ...
nedir bu yanılmaca şehir efsaneleri anlayamadım gitti...
hayırr hala neyin tartışmasını yapıyosunuz herkesin özgürlüğü var isteyen istediğini yapsın birilerine bişey anlatmak için bu kadarda tartışma olmazki doğum o kadar ilginç bişeyki herkesinki farklı farklı kimininki kolay kimininki zor olur insanın bünyesine bağlı bide doktoruna bağlı iyi bi doktorsa ve bu işten gerçekten anlıyosa yada şöyle diyeyim hastasını umursayan ve işinde gerçekten iyi yapıyosa doğumda güzel olur aslında herşey hastayla doktorun elinde olan bişey bu konuyu bu kadar uzatmanın anlamı yok isteyen istediğini yazar isteyen istediğine inanır bunuda kimse yargılayamaz herkes nasılki fikrini sunuyosa buna saygı duymak gerekir yaa illaki benim doğumum iyi oldu diyende olur aksini söyleyende olur herkes iyi söyleyecek diye bi kaide yok ama dediğim gibi herkesinki kötü olucak diye bişeyde yok herkesinki iyi olucak diye bişeyde yok bu biraz şans meselesi biraz bünye meselesi birazda doktor meselesi yani doğumda ne olacağı hiiç belli olmaz o yüzden demek istediğim şu isteyen istediğini söylesen kim neye inanmak isterse ona inanır tartışılıcak bişey yok artık uzadıkça cılkı çıktı konu çok başka yerlere gitti çünkü çok saçmalaştı
Ne bu şimdi
HA Ha Ha Hiç komik değilsin. Göbek kordonu ile bağırsağı ayırt edebilecek yetiye sahibim bu bir.İkincisi Eğer içeri kelepçe takılır ise bağırsaklar çıkarılmaz itilir.Eğer seyretmişsen o tekniği seyretmişsindir ayrıntıya girmek istemiyorum.Çünkü yanlış anlamaya müsait bir haliniz var .Ne dersem diyeyim hangi cümleye laf atsak şeklinde. 40 gün 40 gece ağrım oldu demedim.doğum sonrası ilk 40 önemlidir dedim. dolayısıyla sezeryanda ilk 40 gün hızlı yürüyüş yapamıyorsunuz dedim. yürüyemiyorsun demedim.
Yahu arkadaşım allah senden bin kere razı olsun.Bir allahın kuluda beni anlamayacakmı diyordum.
.Yazmayacağım dedim ama yazılanlardan sonra yazmadan duramayacağım.
Benim niyetim kesinlikle kimseyi korkutmak değildi.Bir arkadaş 32 haftalık olduğunu söylemiş ve çok korkmuş.Rica ederim. Gerçekten sizi üzdüysem ve gerdiysem affınıza sığınırım. Ben yaşadıklarımı paylaşmak istedim. Hiç bir şey toz pembe olmayabilir diye. Daha sonraki yazımda da söyledim zaten eğer sağlığınız el veriyorsa ,pelviks muayeneniz doğuma uygunsa , bebişinizde bir problem yoksa sezeryan düşünenlere işin bir de bu boyutunu söylemek istedim. Çünkü okuduğum yazılarda mecburen sezeryan olacaklar var birde ilk doğumu olmasına rağmen kafadan ben sezeryana gireceğim diyenler var. İşte ben o ikinci guruba hitap etmek istedim. Baştan kendinizi böyle şartlamayın.Bu her zaman yaşanacak bir tecrübe değil.Bebişinizin dünyaya gelirkenki her aşamasını hissedin. Her saniyelik sancıyı onun size biraz daha yaklaştırdığını düşünün. Doğru nefes teknikleriyle çok kolay doğum yapmak da mümkün olabiliyormuş.Korkmayın. DEmek istedim.
Yine yazıma parlayacaklar olabilir ama umarım yukarıdaki arkadaş gibi anlayanlarda olabilir. ve daha da önemlisi ilk doğumu olacağı halde baştan sırf korktuğu için bu tecrübeyi yaşamaktan kaçan ve sezeryana girecek bir kişiyi olsun vazgeçirebildiysem ne mutlu bana.
Dünya artık sezeryandan vazgeçti.Cerrahpaşa göğüs hastalıkları bölümünün yaptığı bir araştırma sezeryanla doğan çocukların ileride astım ve üst yolunum rahatsızlıklarına daha fazla yakalandığı şeklinde. Çünkü normal doğum esnasında rahim yolunda çocuk ilerlerken akçiğerlerdeki su atılıyor.ancak sezeryanda aniden alındığı için bu su emiliyormuş. Daha fazla detay vermek istemiyorum gerçekten ne yaşayacağını öğrenmek isteyen arkadaşlar bilim sitelerinden okuyabilirler. O çıkanlar bağırsak mı kordon mu? her allahım ya . Cehaletin bu kadarı.Birde gülüyorsunuz.
Neyse ben başka hiç bir yazıya cevap vermeyeceğim. Herkese mutluluklar dilerim.
Umarım seçtiğin yöntem sizin için en hayırlısı olur.Bebişleriniz vatana millete hayırlı evlatlar olurlar. Vewinşallah her biri sağlıklı sıhhatli olur.
(Korktuğunu söyleyen arkadaşım gerçekten korkma ya.Çok üzüldüm sen öyle dedin diye. Herşeyin normalse normal yaptırırsın ama yok sezeryana girmen gerekirse e bu kadar kişi girdi ne oldu yani sanırım en kötüsünü ben anlatmışım bak 2 yıl oldu ağrı mağrı kalmıyor. Ben o zaman psikolojik olarak hazır değildim.Doktorum tarafından kandırıldığıma inandım.Sütüm olmadı.Vs.vS. kötü bir tecrübeydi yani.İnşallah seninki iyi olur)
Ne bu şimdi
HA Ha Ha Hiç komik değilsin. Göbek kordonu ile bağırsağı ayırt edebilecek yetiye sahibim bu bir.İkincisi Eğer içeri kelepçe takılır ise bağırsaklar çıkarılmaz itilir.Eğer seyretmişsen o tekniği seyretmişsindir ayrıntıya girmek istemiyorum.Çünkü yanlış anlamaya müsait bir haliniz var .Ne dersem diyeyim hangi cümleye laf atsak şeklinde. 40 gün 40 gece ağrım oldu demedim.doğum sonrası ilk 40 önemlidir dedim. dolayısıyla sezeryanda ilk 40 gün hızlı yürüyüş yapamıyorsunuz dedim. yürüyemiyorsun demedim.
Yahu arkadaşım allah senden bin kere razı olsun.Bir allahın kuluda beni anlamayacakmı diyordum.
.Yazmayacağım dedim ama yazılanlardan sonra yazmadan duramayacağım.
Benim niyetim kesinlikle kimseyi korkutmak değildi.Bir arkadaş 32 haftalık olduğunu söylemiş ve çok korkmuş.Rica ederim. Gerçekten sizi üzdüysem ve gerdiysem affınıza sığınırım. Ben yaşadıklarımı paylaşmak istedim. Hiç bir şey toz pembe olmayabilir diye. Daha sonraki yazımda da söyledim zaten eğer sağlığınız el veriyorsa ,pelviks muayeneniz doğuma uygunsa , bebişinizde bir problem yoksa sezeryan düşünenlere işin bir de bu boyutunu söylemek istedim. Çünkü okuduğum yazılarda mecburen sezeryan olacaklar var birde ilk doğumu olmasına rağmen kafadan ben sezeryana gireceğim diyenler var. İşte ben o ikinci guruba hitap etmek istedim. Baştan kendinizi böyle şartlamayın.Bu her zaman yaşanacak bir tecrübe değil.Bebişinizin dünyaya gelirkenki her aşamasını hissedin. Her saniyelik sancıyı onun size biraz daha yaklaştırdığını düşünün. Doğru nefes teknikleriyle çok kolay doğum yapmak da mümkün olabiliyormuş.Korkmayın. DEmek istedim.
Yine yazıma parlayacaklar olabilir ama umarım yukarıdaki arkadaş gibi anlayanlarda olabilir. ve daha da önemlisi ilk doğumu olacağı halde baştan sırf korktuğu için bu tecrübeyi yaşamaktan kaçan ve sezeryana girecek bir kişiyi olsun vazgeçirebildiysem ne mutlu bana.
Dünya artık sezeryandan vazgeçti.Cerrahpaşa göğüs hastalıkları bölümünün yaptığı bir araştırma sezeryanla doğan çocukların ileride astım ve üst yolunum rahatsızlıklarına daha fazla yakalandığı şeklinde. Çünkü normal doğum esnasında rahim yolunda çocuk ilerlerken akçiğerlerdeki su atılıyor.ancak sezeryanda aniden alındığı için bu su emiliyormuş. Daha fazla detay vermek istemiyorum gerçekten ne yaşayacağını öğrenmek isteyen arkadaşlar bilim sitelerinden okuyabilirler. O çıkanlar bağırsak mı kordon mu? her allahım ya . Cehaletin bu kadarı.Birde gülüyorsunuz.
Neyse ben başka hiç bir yazıya cevap vermeyeceğim. Herkese mutluluklar dilerim.
Umarım seçtiğin yöntem sizin için en hayırlısı olur.Bebişleriniz vatana millete hayırlı evlatlar olurlar. Vewinşallah her biri sağlıklı sıhhatli olur.
(Korktuğunu söyleyen arkadaşım gerçekten korkma ya.Çok üzüldüm sen öyle dedin diye. Herşeyin normalse normal yaptırırsın ama yok sezeryana girmen gerekirse e bu kadar kişi girdi ne oldu yani sanırım en kötüsünü ben anlatmışım bak 2 yıl oldu ağrı mağrı kalmıyor. Ben o zaman psikolojik olarak hazır değildim.Doktorum tarafından kandırıldığıma inandım.Sütüm olmadı.Vs.vS. kötü bir tecrübeydi yani.İnşallah seninki iyi olur)
şimdi ne dememiz gerekiyor "allah razı olsun bizi aydınlattın mı????" gerek keyfi gerek zaruri 2. kere sezeryan olucam, doğum videosu falan seyretmedim ki seyretmek zorunda da değilim. ama yazdıklarını okudum keşke okumasaydım seyretmiş kadar oldum.
ne yapmaya çalıştığını anlayamadım arkadaşım kusura bakma. şimdi senin yazını okuyan anne adayları son anda sezeryana alınmaları gerekse dua ederler sana muhtemelen yazından ötürü. açık kalp ameliyatı olacak insanlara kalp ameliyatını da seyretmelerini önerir misin?????
bunları sen yaşadın, örnek olarak ben yaşamadım. doktorunun veya hastanenin isimli veya pahalı olması iyi bir doğum geçirmeni sağlamaz zaten. tıpkı normal doğumun iyi geçmesi gibi sezeryanın da iyi geçmesi bir şanstır. yazdıklarına tek tek cevap vermeyeceğim ancak 6 ay 5 kg bile kaldıramadım demek bebeğini hiç taşıyamadın anlamına gelir ki başka sezeryanlılardan böyle birşey hiç okumadım, yani dediğin gibi ağrı eşiğiyle ve bünyeyle alakalı birşey. sana gerçekten çok geçmiş olsun talihsiz bir sezeryan geçirmişsin, ancak bu genelleme yapıp burdaki insanların (İSTER ZARURİ İSTER KEYFİ) moralini bozma hakkını vermiyor sana.
gerçi sen şimdi saldırırlar deyip gardını almışsın ama 2. kere sezeryan olacak biri olarak cevap vermeden geçemezdim.....
arkadasim sen ne yazsan da bu tartisma böyle gider bosver gitsin....seni cok iyi anliyorum ve destekliyorum.yazdiklarinda yanlis birsey goremedim.
sende sözüm ona tartışmaya katılmıyorsun öylemi!!!
ya sizler neden anlamamakta ısrar ediyorsunuz....
burası sezeryandan memnun kalanların topiği sizin ne işiniz var burada hatunlar!!!!
günlük hayattada böylesiniz demekki sizler...
davet edilmediğiniz yere zorlamı gidersiniz
valla pek yüzsüzmüşsünüzzzzz
oldu canım sizler davet edilmediğiniz yere gelip abuk sabuk alakasız şeyler yazacaksınız sonrada sözüm ona bu tartışma bitmez diyeceksiniz biz memnun kalanlarda susup sizi dinliycezzzz öylemi...
hiç bana göre değillll
kimse saçmalamasın burası memnun kalanların davet edildiği yer
memnun değilsen yazmazsın olur biter yazarsansa cevabını fazla fazla alırsın kardeşimmmmm
sizler niye normal yapmadınız neden beklemedinizzzzzzz, bu normal doğum ise eğer mutlaka bebeğe bişey olmadan beklerseniz normal yapacaktınız neden beklemedinizzzz
hadi bakalım benim için asıl tartışma şimdi başlamıştır....
şimdi bi sürü davetsiz misafir abuk sabuk cevap verecek yaaaa egosunu tatmin edecek yaaa
yazacakta yazacak yazın bakalım bundan sonra böyle siz yazacaksınız yanlış topiğe biz memnun kalanlar susacak varmı böyle bişey yaaaa
sana cvp mi verdim ki bana yaziyorsun arkadasim .benim cvp yazip yazmayacagima sen karar veremezsin.burda herkes özgür iradesiyle konusur....bana yuzsuz diyorsun ama ben sana birsey demedigim halde bana cvp yaziyorsun.galiba tartisma hobin var.konustuklarinla yaptiklarin birbiriyle celisiyor farkindamisin???
ayrica ben de sezeryan la dogum yaptim öyle olmasa burda ne isim var ...dikislerim acildigi icin pisman oldum sezeryan olduguma ama kizimi saglikla kucakladigim icin iyiki olmusum diyorum,ama sen insanin yasadiklarini anlatmasina bile firsat vermiyorsun ki dertleselim??
yazmış olduğum ilk cümle senin içindi ve fark ettiysen eğer diğer renkli kısımlar genel hitap ile yazılmıştır...genel derken biz keyfi yada keyfsiz sezeryan yapanları suçlayanlara...
eğer sende kendini bu suçlayan guruba dahil ediyorsan ki bana yazılan cevabı alıntı yapıp onaylamandan ben bu sonucu çıkardım sende üzerine alınabilirsin tabikii...
özgür irade elbette var tabiki yazacaksınız ama kimseyi rencide etmeden ve karalamadan!!!!!
geçmişe yönelik şöyle bir bakıp okursan eğer ki seninde bu topiği takip ettiğini biliyorum biz sezeryan yapanların dini inaçlarından tutunda annelik duygularımıza kadar eleştirildi...
ne yapmalıyız cevap vermeyelim öylemi...
bizim kişisel haklarımız rencide edilirken seyirci kalalım öylemi....
benim için artık konu sezeryanın iyi yada kötü olduğundan çok artık kişisel haklarımı koruma meselesi oldu....
kaldıki ben defalarca artık yeter biraz saygılı olun arz talep işidir bu deneme rağmen sürekli duygu sömürüsü vs yapılıyor...
artık bende saygı çerçevesini unutmak üzereyim...
sana cevap yazmamın nedeni bana yazılan yazıyı alıntı yapıp onaylamandır demekki katılıyorsun bu arkadaşa ..
o halde müsade edersen bende cevap yazacam tabikiii
yoksa tabiki herkes düşüncelerini ve tecrübelerini yazsın ama rencide etmeden saygı ve üslubu koruyarak....
aksi taktirde benden de bunu beklemeye hakkınız olamaz sanırımmmmm
bir dipnot:buradaki konu "kimler sezeryan oldu?édeğil
"ohhhh iyiki sezeryan yapmışım" diyenlerin duygu ve tecrübelerine açılmış bir topiktir
ayrıca tartışma hobim yok hakkımı koruma hobim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?