İyi ki sezeryan yapmışım diyen var mı aranızda?

ben de 25 martta sipinal anestezi ile sezeryan oldum. göğüs hizama bir perde çektiler doktorlarla konuşarak ve hiçbir acı, sancı vs. hissetmeden dünyaya getirdim kuzumu... ilk çıkış anına, ilk ağlamasına şahit oldum kordonunu babası kesti inanılmaz bir duyguydu... tabi ki doğumdan sonra dikişlerim acıdı. ancak dayanılmayacak gibi değildi ameliyatım sabah 10 da oldu akşam 17 'de sondayı çıkardılar wc ye kendim gittim. ertesi gün taburcu oldum evde bebeğimi bakabiliyordum. birazda bünye ile alakalı tabii.. normal doğum yapıp, doğumdan sonra bir hafta yataktan kalkamayan arkadaşlarım var. ağrı eşiğiniz ile ilgili bir durum. sonuç olarak ben "oh iyiki sezeryan yapmışım" diyorum. hiç pişman olmadım. yerimseniben

Valla siz talihsiz bir opersayon geçirmişsiniz.Bunu böyle genellemek,sezeryan düşünen arkadaşları ürkütmek bence doğru değil.Bende 2 kez sezeryan oldum,hiç öyle 40 gün falan beklemedim rahat yürüyebilmek için,Ameliyatın akşamı ayaktaydım ben.
Ne ağrım oldu,nede sızım,gayet rahat bir doğum gerçekleştirdim.
Tabiki herşey yolundaysa normal doğum en iyisi
Ama risk varsa,anne pskolojik olarak kendini iyi hissetmiyorsa sezeryanda neden olmasın.
Sonuçta yukarıda yazdığınız bir çok olumsuzluk normal doğum içinde geçerli.
Normal doğumdada bazen herşey yolunda gitmeyebiliyor.

bu sayfayı okuyup bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum. allah iyiliğini versin :roflol:

hakikaten okurken katıldım gülmekten....
bağırsaklar dışarı çıkarmış mış mış mışşşşş
komik ötesi komik evet doğru bağırsak diye görüş yanıldığınız şey bebeğin anne ile yaşama bağını sağlayan göbek kordonu:)))

arkadaşlar 2 kere sezeryan oldum ne dikişim patladı nede 40gün 40 gece ağrım oldu
inanamıyorum yaniii
tabiki kesi olacak sonuçta buda bi operasyon....kesilmeden açılmadan bebek alınırmı kaldıki normal doğumda açık yol olduğu halde kesi yapılıyor ...
nedir bu yanılmaca şehir efsaneleri anlayamadım gitti...

hayırr hala neyin tartışmasını yapıyosunuz herkesin özgürlüğü var isteyen istediğini yapsın birilerine bişey anlatmak için bu kadarda tartışma olmazki doğum o kadar ilginç bişeyki herkesinki farklı farklı kimininki kolay kimininki zor olur insanın bünyesine bağlı bide doktoruna bağlı iyi bi doktorsa ve bu işten gerçekten anlıyosa yada şöyle diyeyim hastasını umursayan ve işinde gerçekten iyi yapıyosa doğumda güzel olur aslında herşey hastayla doktorun elinde olan bişey bu konuyu bu kadar uzatmanın anlamı yok isteyen istediğini yazar isteyen istediğine inanır bunuda kimse yargılayamaz herkes nasılki fikrini sunuyosa buna saygı duymak gerekir yaa illaki benim doğumum iyi oldu diyende olur aksini söyleyende olur herkes iyi söyleyecek diye bi kaide yok ama dediğim gibi herkesinki kötü olucak diye bişeyde yok herkesinki iyi olucak diye bişeyde yok bu biraz şans meselesi biraz bünye meselesi birazda doktor meselesi yani doğumda ne olacağı hiiç belli olmaz o yüzden demek istediğim şu isteyen istediğini söylesen kim neye inanmak isterse ona inanır tartışılıcak bişey yok artık uzadıkça cılkı çıktı konu çok başka yerlere gitti çünkü çok saçmalaştı

bende kim ne derse desin ne anlatırsa anlatsın sezeryan olucam diyenlerdenim hatta epidural falan degil mümkünse beni komple uyutsunlar gözlerimi açdıgımda herşey olmuş bitmiş olsun.inanın acıdan sancıdan falan korktugumdan degil bir insan çocugu için evladı için ne acılar çeker bu acı devede kulak kalır belki ama benim sorunum ben o atmosferi görmek duymak hissetmek istemiyorum tamam normal dogum en saglıklısı vucüt için ama ya benim ruh saglıgım hiç hazır degilim o pozisyonları görmeye olamıcamda hatta olmak istemiyorum.normal dogumdan daha çok acı sancı agrı çekmeye razıyım yani

aynen canım bende sezeryan yapcam ınsallah gercı benım doguma daha cok var ama kaydirigubbakcemile3

ölüyorum korkudan doktorumada soyledım
şimdiden yok normal dogum yok o su bu deme sezeryan dedım kaydirigubbakcemile3

bagarma be tamam dedikaydirigubbakcemile3

biz zaten kötü geçenler anlatmasın tarzı birşey söylemiyoruz. konuyu okumadan yorum yaptınız sanırım. biz "siz sezeryanın nasıl olduğunu biliyor musunuz, bağırsaklarınızı çıkaracaklar, aylarca kendinize gelemeyeceksiniz" tarzında moral bozan yorumlara karşıyız. elbetteki kim ne isterse yapar bizde bunu söylüyoruz zaten bu kadar sinirlenecek bir durum yok :1closedeyes:

tırsmış doktor :roflol:

iyi ki sezeryan yaptırmışım diyorum ...........bebeğimi son kontrolde 2800 gr ölçmüştü doktorum ama 15 gün sonra doğum yaptığımda 4150 gr nurtopu gibi bi kız verdiler elime :)) demek normal doğuma karar verseydim halim haraptı :))
üstelik süper bi sezeryandı , ikinci gün ayaktaydım ve bi daha hiç yatmadım . 8 ay oldu dikiş izim kalmadı diyebilirim , ameliyatlı gibi hissetmedim hiç....

yoo gayette iyi okudum ki sen benim ne demek istediğimi anlamamışsın ya biri böyle yorum yaptı diye sezeryan yapılmıcak diye bişey yokki oda öyle kötü bi tecrübe yaşamış ve burda anlatmışki onun anlatıklarına inanılıcak diyede bişey yok yani o öyle olmuş diye herkesinki öyle olucak diyede bişey yok sinirlenmemek elde değilki ki sende zaman zaman baya sinirlenmişsin tabiki daha ılımlı yorumlar yapılsa daha iyi ama kötü bi tecrübe yaşayan birinden ılımlılık beklenemez bende sezeryan oldum ohh iyiki sezeryan olmuşum diyebilseydim diyorum ya ben sezeryandan memnun kalmadım ama kalanlarda var belki normal doğum yapsalar bu kadar rahat olmıcaklardı bu belli olmaz normal doğum yapıpta aylarca onun acısını çeken yokmu illaki var yani her doğumun zorluğu var kolay olanda var zor olanda bu tartışılmaz bile yani demek istediğim ohhh iyiki sezeryan olmuşum diyende çıkar keşke sezeryan olmasaydım diyende çıkar siz herkese cevap yazarsanız konu çok başka yerlere gider ve içinden çıkamazsınız isteyen istediğini söylesin kim neye inanmak istiyosa ona inansın

biz "ohhh iyiki sezeryan yapmışım"diyenlerde seninle aynı fikirdeyiz zaten..
sorun ne biliyormusun???
kötü tecrübelerinizi yazmak için yanlış adrestesinizzz
siz sezeryandan memnun kalmayanlar bu topiğe düşüncelerinizi yazmayarak zaten memnun olmadığınızı gösteryorsunuzz ama biri kalkıp bağısaklar dışarı çıkıyor yada yağlar dışarı alınıyor dikişlerim patladı çatladı diyorsa ki yaşanmıştır saygı duyuyorum bunun genellemesinin karşısında olduğumuz için biz memnun kalanlara cevap hakkını veriyorsunuz farkında olmadan...
oysa kendinize "kahrolsun sezeryan" başlığı altında bir topik açıp sezeryana olan kin ve nefretinizi doya doya kusabilirsiniz bende dahil bir kişi size cevap vermeyecektir ki verirse eminim sizde bizlerin karşısına dikilirdinizzz...

o yüzden siz yazmayın ki bizede cevap hakkı doğmasın tekrar ediyorum yazmayarak zaten memnuniyetsizliğinizi belli edeceksinizzz

hayır hayır ortada anlamamak değil de anlatamamak var sanırım :)) arkadaş "çok zor bir sezeryan oldum" demiyor. yağlar, bağırsaklar çıkıyor diyor anlatamadığımız nokta bu size.
kaldı ki elbette sinirlendiğim çok nokta oldu bu sayfada. mesela " biraz allaha güveniniz, inancnız olsun normal doğurun" diyen arkadaşlara ateş püskürdüm haklı olarak yerimseniben

burada bu tarz korkutucu, geri püskürtmeye yönelik yorumlara her zaman cevap vereceğim. bir nevi gönüllü hizmet yapıyorum artık :teytey: konu nereye gitmek isterse merak etmeyin döndürüp yerine getiririz problem değil a.s

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

canım ben spinal sezeryan oldum,bebişimi aldıktan sonraki dikim aşaması çok zor geldi,bide ayaklarının tutmaması çok kötü,ama bebişimin karnımdan çıkarken çıkardığı ses hala kulaklarımda... galiba bunu duymaya değer....

alkisalkisalkisalkisalkisalkis
söylenebilecek şeyleri söylemişsin zaten canım bize söz kalmamış...

sezeryan olan annelerimiz bişey sorucam ya;
hani dikişler atılıyor belli bir süre sonra alınıyor.. şu alınmayan dikişler varya estetik mi deniliyor nedir tam bilmiyorum..
yani istesek alınmayan estetik dikişler atılabilir mi?

ben de yazayım. Madem konu sezeryandan memnun kalanlar :)). Ben epidural sezeryan yaptırdım. ıyi ki o yöntemi seçmişim diyorum. Benim çok şükür hiç bir komplikasyon olmadı. Epidural iğnesini vs neredeyse hissetmedim. Sadece koca göbüşle eğilmek biraz komik oluyor. Ondan sonrası ise masal gibi geliyor hala. Çok rahat bir ameliyat idi. Tabi biraz heyecanlandım ve nefes alışım hızlandı. Ona da hemen müdahale ettiler. Karnımdan alındığı anı yaşamak çok ama çok güzeldi. Karnınızda hafifçe bir baskı, sonra doktorun geldi demesi ve ilk sesi, dikişlerim yapılırken sıpam koynumdaydı. Sonra işte tabi tahliller, temizlik vs için aldılar. Benim de dikiş bitti ve çıktım. Ne bir rahatsızlık çektim sezeryandan sonra ne de ağrı (Çok şükür). Tabi daha dikkatli oluyorsunuz, ani hareket yapmıyorsunuz. Sonuçta orada bir dikiş var. Ama yani en azından benim açımdan çok da büyütülecek birşey yaşamadım.Aynı gün ayaklanmıştım. Dikiş izine gelince, benim de dikişlerim alınmadı. Kendi kendine eriyen ipler vs var artık, onlarla yapıyorlar genelde sanırım. ızi ise yaklaşık 15 santimlik ve göbeğimin çok altında gümüşi bir çizgi :). Benim hikaye de işte böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…