İyide arkadaşım bunu millet söylemiş önemli değil uzmantv sitesine bak doktorlarda aynı şeyi söylüyor. Sonuçta bu bir ameliyat.
Ben son ana kadar hep normal doğum düşünenlerden idim. O duyguyu yaşamak istiyordum. Öyle normal bir apandisit ameliyatı gibi gidip aldırmak ve doğurdum demek bana göre değildi.Bu yüzdende hiç sezeryanı araştırmamıştım. Fakat suyum bir gün önce geldi.Doktor ertesi gün suni sancı verdirdi bende tık yok. O kadar hazırlamışımki kendimi çok sancım olacak diye soruyorlar sancın varmı yok diyorum. Sonra ameliyathane doktoru geldi nasıl yok dedi sancın oldukça kuvvetli nsd cihazında görülüyormuş sancının derecesi.aa sancı böylemi oluyor dedim bende:))) arkadaşlar bu anlattığım gerçek .anlatırken ben bile gülüyorum .Herşey beyinde biter derler ya doğru. Ben yapamam edemem derseniz olmaz tabi.DEmekki şartlanınca sancı falan hisstmiyorsun.Sonra doktorumuz leyla hanım geldi. Sancınız kuvvetli ancak bebeğinizde kordon basısı oluşabilir dedi. sezeryana alalım mı ne dersiniz.Kordon basısı nedeir dedim.Sonuçta bebeği riske atabilecek en küçük bir ihtimal dahi sezeryanı kabul etmenize sebep oluyor. Sordum leyla hanım dedim ben hiç sezeryan hakkında bir şey bilmiyorum.Nasıl olacak. ameliyat sonrası,. epiyoztomi .Zaten normal doğumdan tek korkum epiyoztomi idi.Leyla nm da bana normal doğumda ilk doğumlarda mutlaka kesiyorum dedi. bazı bayanlar 6 aya kadar ağrı hissediyor dedi. 1 ay cinsel ilişki yasaklıyorum dedi. sezeryan için ise dikişler kendiliğinden eriyor. 15 güne kadar sancınız olabiliyor o kadar dedi. cizdiği tabloı sezeryanı avantajlı gösteriyordu. girdim sezeryana.uyudum uyandım kucağımda bir bebek. tuhaf bir duygu oysa ben canlının dünyaya geliş aamalrına tanık olmak istiyordum. uyuyup uyanıp kucağıma verilen bir bebek oldu sadece .al bu senin dediler bende aa dedim. tam bir hayal kırıklığı idi benim için. tabi bu benim doğum öncsi şartlanmamla ilgili bir durum. elbetteki yavrumu çok seviyorum.Fakat geri dönme imlanım olsa kesinlikle sezeryan olmazdım. Sonrasında sütüm olmadı. ilk 3 gün normalmiş anesteziden ötürü. fakat gelen giden a sütü yok dedi. her telefon açan sütün geldimi diye soruyrdu tam bir kabusa dönüştü durum sonuç yavrumu emziremedim de.Hamileliğimde çok kilo almıştım. dikişlerim patladı.kanamam oldu. çok çektim çok.Üstelikte doktorum kadıköy medipol hastanesi leyla hanımdı.O kadar güler yüzlü hoş bir bayandıki çok seviyordum onu. Ama beni kandırdı. Bana sezeryandan sonra 1 hafta sağımdan soluma dönemeyeceğimi çok ağrım olacağını ağrı kesicilerin sütü engelleyebileceğini. 3 ay hiç bir egzersizin yapılmayacağını ilk 6 ay 5 kg dan fazla yük kaldırılmaması gerektiğini her zaman karnımda o izin kalacağını her nekadr estetikte olsa bir çicgi işte. ve göbeğinizin altında elinizi her sürttüğünüzde bir katman kalacağını hiç bir egzersizin o katmanı yok edemeyeceğini hayat standartımın ilk 3 ay düşeceğini ve daha aklıma gelmeyen bir sürü negatifliklerini söylemedi.
Arkadaşalr sezeryan en ağır 2.ameliyat imiş.Bizim ülkemizdde çok sık yapılması bu ameliyatın çok basit görünmesine sebep olduğunun farkındayım lütfen iyice araştırın. google video aradın sezeryan ile seyredin bi neler oluyor. tüm bapırsaklar dışarı çıkarııyor karnınızdaki tüm yağ katmanları kesiliyor ve aynı şekilde dikilmesi mümkün değil zaten 3 katman dikiş atılıyor. yani bağırsaklar ve yağlar içeri dolduruluyor ve doktor dikiyor . genelde soldan başlayıp sağa doğru bir dikiş atılıyor orada düğümleniyor sonra sağdan sola tekrar gidiliyor bir düğüm daha atılıyor. en üstteki 2 yamaçtaki deri karşılıklarıbuldurulup yapıştırılıyor. Sizce basitmi.Bazı arkadaşlar normal doğumda bebeklerinin zarar görebileceğini yazmışlar. bu sadece binde 2 risk. çocuğun rahim yolunda oksijensiz kalması. Peki ya sezeryan. Size verilen anestesi 5 dakika içinde bebeğe gider. Gitmemsi için uyutulu uyutulmaz karnınıza bir kesi atılıp karnınız yırtılıyor. düzgün kesmeleri mümkün değil çünkü narkoz bebeğe gider zaman sorunu olduğundan doktor elini çabuk tutmak zorunda. Ya bir sorun yaşanırda aldığınız o ilaç bebişinizi etkilerse dahamı iyi.
Ayrıca epiyoztomiden korkulacak bir şey olmadığını da söylemek isterim. Eğer vajinanzın alt kısmına o kesi atılmazsa bebeğiniz rahim yolunda ilerlerken rahim ağzına bir baskı yapacak kafasıyla içeride bir yırtılma olmasın diye o kesi atılıyor böylece rahim yolunuz rahatlıyor ve bebiş daha kolay çıkıyor o anda o kesiyi hissedilmiyormuş.Dikişler 1 hafta içinde kendiliğinden eriyor.ARkadaşlarıma sorum hiç biride bırakın 6 ayı 3 ay bile sonrasında böyle bir kesinin farkında olmadığını söylüyorlar. Zaten ertesi gün hareket etmeye başlıyorsunuz egzersizler hareket vücudun toplanmasını sağlıyor. rahim ilk 40 dünde toplanır bilirsiniz. sezeryanda o ilk 40 gün nerdeee mekik çekeceksiniz henüz doğru düzgün hızlı yürüyüş bie yapamıyorsunuz.
Arkadaşar bunlar benim düşeüncelerim bazı arkadalar alıngan oluyor hemen saldırıya geçiyor.Bebişinizde bir problem yoksa ben normal doğum taraftarıyım.Herkes doktora güven diyorda ben o konuda da şansız çıktım çok güvenmitim ama kandırdı beni.Çünkü çok güzel bir hamilelikti bebiş normalmi pelviks iyi idi. Sırf mesai saati içi gelip gitmemek için yaptı. Sezeryanı öyle güzel sunduki. NEyse. Şunu da söylemek isterimki herkesin büyesi farklı tabiki. Ağrı eşiklerimzde farklı. Öyle yada böyle herkese sağlıklı hayırlı evlatlar dilerim.
sanırım bağırsak olarak gördüğünüz şey aslında bebeğin göbek kordonu :) tamamen merakımdan açtım 6-7 tane sezeryan doğum izledim, hiçbir mide bulandırıcı, korkutucu vs. bişi göremedim.
İçiniz rahat olsun sayın sezeryanlılar, kimse bağırsaklarınızı ellememiş :)
bende kim ne derse desin ne anlatırsa anlatsın sezeryan olucam diyenlerdenim hatta epidural falan degil mümkünse beni komple uyutsunlar gözlerimi açdıgımda herşey olmuş bitmiş olsun.inanın acıdan sancıdan falan korktugumdan degil bir insan çocugu için evladı için ne acılar çeker bu acı devede kulak kalır belki ama benim sorunum ben o atmosferi görmek duymak hissetmek istemiyorum tamam normal dogum en saglıklısı vucüt için ama ya benim ruh saglıgım hiç hazır degilim o pozisyonları görmeye olamıcamda hatta olmak istemiyorum.normal dogumdan daha çok acı sancı agrı çekmeye razıyım yani
hayırr hala neyin tartışmasını yapıyosunuz herkesin özgürlüğü var isteyen istediğini yapsın birilerine bişey anlatmak için bu kadarda tartışma olmazki doğum o kadar ilginç bişeyki herkesinki farklı farklı kimininki kolay kimininki zor olur insanın bünyesine bağlı bide doktoruna bağlı iyi bi doktorsa ve bu işten gerçekten anlıyosa yada şöyle diyeyim hastasını umursayan ve işinde gerçekten iyi yapıyosa doğumda güzel olur aslında herşey hastayla doktorun elinde olan bişey bu konuyu bu kadar uzatmanın anlamı yok isteyen istediğini yazar isteyen istediğine inanır bunuda kimse yargılayamaz herkes nasılki fikrini sunuyosa buna saygı duymak gerekir yaa illaki benim doğumum iyi oldu diyende olur aksini söyleyende olur herkes iyi söyleyecek diye bi kaide yok ama dediğim gibi herkesinki kötü olucak diye bişeyde yok herkesinki iyi olucak diye bişeyde yok bu biraz şans meselesi biraz bünye meselesi birazda doktor meselesi yani doğumda ne olacağı hiiç belli olmaz o yüzden demek istediğim şu isteyen istediğini söylesen kim neye inanmak isterse ona inanır tartışılıcak bişey yok artık uzadıkça cılkı çıktı konu çok başka yerlere gitti çünkü çok saçmalaştı
aynen canım bende sezeryan yapcam ınsallah gercı benım doguma daha cok var ama kaydirigubbakcemile3
ölüyorum korkudan doktorumada soyledım
şimdiden yok normal dogum yok o su bu deme sezeryan dedım kaydirigubbakcemile3
bagarma be tamam dedikaydirigubbakcemile3
biz zaten kötü geçenler anlatmasın tarzı birşey söylemiyoruz. konuyu okumadan yorum yaptınız sanırım. biz "siz sezeryanın nasıl olduğunu biliyor musunuz, bağırsaklarınızı çıkaracaklar, aylarca kendinize gelemeyeceksiniz" tarzında moral bozan yorumlara karşıyız. elbetteki kim ne isterse yapar bizde bunu söylüyoruz zaten bu kadar sinirlenecek bir durum yok :1closedeyes:
yoo gayette iyi okudum ki sen benim ne demek istediğimi anlamamışsın ya biri böyle yorum yaptı diye sezeryan yapılmıcak diye bişey yokki oda öyle kötü bi tecrübe yaşamış ve burda anlatmışki onun anlatıklarına inanılıcak diyede bişey yok yani o öyle olmuş diye herkesinki öyle olucak diyede bişey yok sinirlenmemek elde değilki ki sende zaman zaman baya sinirlenmişsin tabiki daha ılımlı yorumlar yapılsa daha iyi ama kötü bi tecrübe yaşayan birinden ılımlılık beklenemez bende sezeryan oldum ohh iyiki sezeryan olmuşum diyebilseydim diyorum ya ben sezeryandan memnun kalmadım ama kalanlarda var belki normal doğum yapsalar bu kadar rahat olmıcaklardı bu belli olmaz normal doğum yapıpta aylarca onun acısını çeken yokmu illaki var yani her doğumun zorluğu var kolay olanda var zor olanda bu tartışılmaz bile yani demek istediğim ohhh iyiki sezeryan olmuşum diyende çıkar keşke sezeryan olmasaydım diyende çıkar siz herkese cevap yazarsanız konu çok başka yerlere gider ve içinden çıkamazsınız isteyen istediğini söylesin kim neye inanmak istiyosa ona inansın
yoo gayette iyi okudum ki sen benim ne demek istediğimi anlamamışsın ya biri böyle yorum yaptı diye sezeryan yapılmıcak diye bişey yokki oda öyle kötü bi tecrübe yaşamış ve burda anlatmışki onun anlatıklarına inanılıcak diyede bişey yok yani o öyle olmuş diye herkesinki öyle olucak diyede bişey yok sinirlenmemek elde değilki ki sende zaman zaman baya sinirlenmişsin tabiki daha ılımlı yorumlar yapılsa daha iyi ama kötü bi tecrübe yaşayan birinden ılımlılık beklenemez bende sezeryan oldum ohh iyiki sezeryan olmuşum diyebilseydim diyorum ya ben sezeryandan memnun kalmadım ama kalanlarda var belki normal doğum yapsalar bu kadar rahat olmıcaklardı bu belli olmaz normal doğum yapıpta aylarca onun acısını çeken yokmu illaki var yani her doğumun zorluğu var kolay olanda var zor olanda bu tartışılmaz bile yani demek istediğim ohhh iyiki sezeryan olmuşum diyende çıkar keşke sezeryan olmasaydım diyende çıkar siz herkese cevap yazarsanız konu çok başka yerlere gider ve içinden çıkamazsınız isteyen istediğini söylesin kim neye inanmak istiyosa ona inansın
biz "ohhh iyiki sezeryan yapmışım"diyenlerde seninle aynı fikirdeyiz zaten..
sorun ne biliyormusun???
kötü tecrübelerinizi yazmak için yanlış adrestesinizzz
siz sezeryandan memnun kalmayanlar bu topiğe düşüncelerinizi yazmayarak zaten memnun olmadığınızı gösteryorsunuzz ama biri kalkıp bağısaklar dışarı çıkıyor yada yağlar dışarı alınıyor dikişlerim patladı çatladı diyorsa ki yaşanmıştır saygı duyuyorum bunun genellemesinin karşısında olduğumuz için biz memnun kalanlara cevap hakkını veriyorsunuz farkında olmadan...
oysa kendinize "kahrolsun sezeryan" başlığı altında bir topik açıp sezeryana olan kin ve nefretinizi doya doya kusabilirsiniz bende dahil bir kişi size cevap vermeyecektir ki verirse eminim sizde bizlerin karşısına dikilirdinizzz...
o yüzden siz yazmayın ki bizede cevap hakkı doğmasın tekrar ediyorum yazmayarak zaten memnuniyetsizliğinizi belli edeceksinizzz
ya bi sey sorcam sezaryenden sonra gobegi kalan oldu mu ?
biz "ohhh iyiki sezeryan yapmışım"diyenlerde seninle aynı fikirdeyiz zaten..
sorun ne biliyormusun???
kötü tecrübelerinizi yazmak için yanlış adrestesinizzz
siz sezeryandan memnun kalmayanlar bu topiğe düşüncelerinizi yazmayarak zaten memnun olmadığınızı gösteryorsunuzz ama biri kalkıp bağısaklar dışarı çıkıyor yada yağlar dışarı alınıyor dikişlerim patladı çatladı diyorsa ki yaşanmıştır saygı duyuyorum bunun genellemesinin karşısında olduğumuz için biz memnun kalanlara cevap hakkını veriyorsunuz farkında olmadan...
oysa kendinize "kahrolsun sezeryan" başlığı altında bir topik açıp sezeryana olan kin ve nefretinizi doya doya kusabilirsiniz bende dahil bir kişi size cevap vermeyecektir ki verirse eminim sizde bizlerin karşısına dikilirdinizzz...
o yüzden siz yazmayın ki bizede cevap hakkı doğmasın tekrar ediyorum yazmayarak zaten memnuniyetsizliğinizi belli edeceksinizzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?