İyi ki boşandım

Şimdi herkes cesaret, tebrikler, cesursun vs... diyecekte, ben okurken utandım sen yaşarken utanmadın mı?
Bir insan bunlari kendine nasıl layık görür?
Kadınlar kocasız kalınca ölmüyor ya!
Hiç mi arkadaşın yoktu sana şöyle okkali bir tokat atıp kendine getirecek?
Sinirlerim bozuldu.
Lisede zorbalık gören çocuklar, mecbur devam ediyor zorunlu eğitim vs... nedenlerle, senin nedenin yok ki!
Öğretmen olman da gözümden kaçmadı.
Sana ne kadar saydirsam azdır.
Üstelik çocuğunu da zorbalığa uğratmışsin.
Valla kocasız, çocuksuz kalınca ölünmüyor.
Çok mu istiyorsun seviş geç, şunlara ömrünüzü harcamayin ya.

İyi ki kurtulmuşsunuz

Oncelikle tebrik ederim daha gec olmadan, daha gencken hayatini tekrar eline almissin ne guzel. Bu arada, bir kiz arkadasimin ve benim de seninki gibi yakisikli birer erkek arkadaslarimiz vardi, Plaza calisani, metroseksuel, egitim kariyer top ama cinsellik 0! Ya bunlar gay oluyorlar ve sakliyorlar ya da yakisikligi korumak icin sarfedilen caba yuzunden biryerleri sifirlaniyor.

Çok utandım emin olun. O yüzden aileme dahi anlatamadım. Kendimi zeki sanırdım ama çok aptalmışım. Bunu kabul etmek kolay olmadı.

Kocasız kalmak değildi derdim. Zaten olsa kime ne yararı var böyle adamın. Ben İstanbul'da yapayalnızım uzaktan bir akrabam bile yok. Burada yakın arkadaşım da olamadı çünkü eski eşim beni tamamen yalnızlaştırdı. Okul ev arasında geçen bir hayat düşünün. Ve şimdi anlıyorum ki ben o zamanlar bir bunalım geçirmişim. Kendime olan saygım bitmişti. Hayat sevincimi bile kaybetmiştim.

Şimdiki aklım olsa bir sene bile sürmezdi bu evlilik. Zaten bu başlığı da bu yüzden açtım. Çoğu kadın belki bu durumda ve boşanma süreci, maddiyat, çocuk, ailesi baskısı vs. derken cesaret edemiyorlar.
İnanın dünyanın sonu değil. Kendinize yaptığınız en büyük iyilik olacak demek için...

Bu nedir yaa,korku filmi gibi gerçekten..hele ki bugün ne yaptın diye kontrol etmesi..iyi ki boşanmışsınız, keşke bunu daha önce yapsaymışsınız..yeni hayatınızda eminim ki mutlu olacaksınız..yüzünü bile görmeyin o hasta adamın..

Okurken aynısını düşündüm,tamam sonunda boşanmış,ama o sürede kendisine, evladına neler yapılmış ama konu sahibi eşine olan sevgi ve saygısını bitmesini beklemiş.Karşi taraf hiç sevmeyip saygı duymazken ... Oldu ki 10 yıl sevgisi bitmemiş bekleyecek miydi?
"Dur kızım dayak ye, bende hakarete uğrayim babana olan sevgim bitmedi diyecekti "galiba .

Sizin adınıza sevindim darısı benim başıma. Bebeğime dokunduğu an anasından emdiği sütü burnundan getirirdim onun. Olsun boşandınız ya bundan sonrası çok güzel olur umarım kızınız ve sizin için.

Çocuğuma yapılanlar karşısında asla sessiz kalmadım kalmam da. Şuan çalışan bir anne olarak kızımla yalnızca ben ilgileniyorum. Haftalardır kendime ayırabildiğim bir günüm bile yok. Ama onun için değer yeter ki mutlu olsun.

Mesele sevgi de değildi. Birçok neden vardı maddiyat, ailemin uzakta oluşu, kızımın küçük olması, eski eşimin boşanmak istememesi... (Mesela benim ailemin kızımın geleceği için aldığı 1+1 ev vardı. Kredisini ben çekmiştim ama babam ödüyordu. O evin yarısını alacağını söylüyordu. Çekişmeli boşanırız yıllarca uğraşırsın diye tehdit ediyordu) Yazıda her şeyi yazamadım. Ben her kavgamızda ayrılmak istediğimi söyledim. Saydığım sebeplerden ötürü bir türlü cesaret edemedim ve değişebileceğine inandım. Pişman mıyım evet çok pişmanım.

Bu kabustan uyandığınıza çok sevindim. Gerçekten okurken içim daralmıştı. Siz bir de bunları yaşamışsınız yıllarca. Bundan sonrası çok güzel olsun

Bir egitimci olarak nasıl katlandiniz bunlara.

Tebrik ederim. İnşallah yeni hayatınızda çok mutlu olursunuz.

O eve geleceği zaman stres oluyordum. Eve girince önce bütün odaları tek tek gezerdi. Kusurları bulurdu. Yok perde neden kapalı değil, kırlentler düzeltilmemiş, halının altını süpürmemiş miyim... Ve biz daha yeni evliydik bunları yaptığında. Ben beklerdim ki konuşalım, günümüzün nasıl geçtiğinden bahsedelim, öpüşelim koklasalim normal yeni evli çiftler gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…