• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iyi düşünmek istiyorum ama aklım karışık...ikinci evliliğim...

lalilo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2012
22
0
36
İstanbul
Arkadaşlar,
dertleşmeye,konuşamaya ihtiyacım var...Ama bunu sanal ortamda sizlerle yapmayı daha uygun bulduğumdan,yazarak içimi dökmeye çalışacağım..
Ben ikinci evliliğimi yaptım ve gerçektende ruh ikizimi buldum.Elbette yanlışlar,üzüntülerde oldu bu evlilikte,hayat toz pembe değil ki herşey mükemmel olsun.
Ama çok şükür eşimden memnunum,o da benden memnun.Bir konu hariç...
Benim ilk evliliğimden bir kızım var,eşiminde ilk evliliğinden bir oğlu.Kızım bizimle yaşıyor,eşimin oğluda annesi ile şehirdışında.Sadece okul tatili dönemlerinde biraraya geliyoruz ve çok şükür anlaşıyoruz.
Eşimde bende çalışıyoruz ve tabii ki eşim oğlu için nafaka ve okul giderlerini karşılıyor.Sorunun olduğu kısım,ben kızıma bir harcama yaptığımda başlıyor.Bu harcama bir t-shirt,ayakkabı veya herhangi birşey olsa dahi gerçekleşiyor.Birlikte alışverişe gittiğimizde kendiliğinden ona bir hediye alabiliyor ama diğer tüm harcamalarını öz babasının karşılamasını bekliyor.Örneğin;
Kendi oğlunun okul taksitlerini oğlunun annesi ile paylaşıyor,ama ben kızımın dershane ücretini paylaşamıyorum.
iki gün önce parasının kalmadığını ve varsa vermemi rica etti,bende bir miktar verdim.Biraz fazlası olur mu diye sorduğunda,bende de bu kadar kaldı dedim.Birden yüzü asıldı ve ince hesaplar yapmaya başladı..Bana daha geçen gün paranı aldın sen ne zaman bitti diye sordu,bende alışveriş yaptım dedim ve evden çıktım.Sonra mesaj üstüne mesaj yağdı.
"Yalancısın sen.Bana açık ve doğru olmayan biriyle asla aynı çatıyı ve yatağı paylaşmam.Çarşıya çıkmadın hiç,birşey almadın.Açıkca desene parayı kızının okuluna verdiğini.Sanki desen birşey olacak.
Ben senin gibi birine güvenip gelecekle ilgili birşey yapmam.Bencilsin.Evlilik ortaklıktır,birlikteliktir.Ortak neyin var benimle.Sen kenara ayırdığın parayla çocuğunu gezdir,eğlendir bende bunların hiçbirini yapamayayım.Sonrada oğlum bana hakaret edip dışlasın."
Bu tırnak içinde yazılanlar,mesajının bir kısmı.
Konuyu anlamanız için benden detay:
Evet haftabaşı para aldım,ama aldığım gün gerçekten market alışverişi yaptım ve kuruşu kuruşuna onun mesajı üzerine bunu açıkladım.Yani kızıma bir harcama yapmadım,kızımın babası karşılıyor okulunu.
Ben maaşımı eşimin eline vermiyorum,tüm harcamalara elbette ortağım.Eşim sadece kirayı ödüyor,mutfak masrafı,faturalar,tatiller ve ekstra harcamaların hepsini ben ödüyorum.
Bunları yapmamdaki tek neden,oğlundan uzakta yaşarken kendini kötü hissetmemesi için.Yani kendi oğluna yapamadığını,benim kızıma yapmış hissine kapılıp vicdan yapmaması için.
Hiçbir şekilde ona yük olmamak için.
Benim ailem farklı bir şehirde,eşimle tek gittik ama kızımında buna hakkı var.Kızımıda yanımıza alıp gidersek,oğluna haksızık olurmuş diye kendini kötü hissediyor.Haklıdır,ailemin yaşadığı yer çok özel bir yer.Bende bu sene için kızımla tek gitmeyi planladım,sadece o kendini kötü hissetmesin diye.Önce tamam öyle yapın dedi,birkaç gün öncede masraf olacak ben gitmenizi istemiyorum dedi.
Oğluna yapamadıklarını,benim kızıma yapmamı istemiyor.Ama farkedemediği bazı şeyler var;
-o oğlunu görmek için farklı bir şehire gidiyor,aileside orda yaşadığından orda hepbirliket olabiliyor.Benim ailemde farklı bir şehirde,kızımla birlikte oraya gitmek en doğal hakkımız.Daha doğrusu kızımın
en doğal hakkı.Teyzeleri,dayıları,kuzenleri hepsi orda...Ve tabii ki kesinlikle gideceğiz,buna hiç kimse mani olamaz.
-O oğlunun okul giderlerini paylaşıyor,benim paylaşmama mani oluyor.Gizli verirsemde boşanacağını söylemişti.
Sonuç;
Ben kızımın ihtiyaçlarını karşılıyorum,birşey aldığımda mutluluğunu eşimle paylaşmasın ve sonucunda eşim bana surat asmasın diye,kızıma göstermemesini tembihliyorum.Ama anne ya üstümde görürse dediğinde de,eskiden almıştık veya babam aldı dersin diyorum...Bunları yazarken bile içim acıyor,kızımı yalana ben teşvik ediyorum...Kızımın yanlış anlaması için ve eşimden soğumaması için,elbette bende yumuşatarak açıklıyorum.Erkekler kadınların harcamalarını hep gereksiz bulur ve boşu boşuna laf eder diye..Kızım bu yaşananların,hiçbirinin onun üzerinde döndüğünü bilmiyor,asla ve asla yansıtmam.
Ne duruyorsun,ayrıl bu adamdan dediğinizi duyar gibiyim,ama özellikle birşeyi vurgulamak istiyorum:
Kızım eşimi benden çok seviyor ve inanın eşimde kızımı çok seviyor.Süper anlaşıyorlar.Tam bir baba kız ilişkisi.
Böyle olmasaydı ve aralarında sorun olsaydı,benim sevgimin asla bir önemi kalmaz arkama bakmadan çeker giderdim.

Sorun tamamen eşimin oğlundan uzak yaşaması ve vermek istediğini tam anlamıyla verememesinden kaynaklanıyor.Acısı ne yazık ki bu şekilde bizden çıkıyor.

Ne yapacağımı bilmiyorum...Çok üzgünüm...Eşim mesajlarından sonra bana görünmeden şehirdışına,oğlunun yanına gitti.Uzun bir süre dönmeyecekmiş...Elbette döner,hatta beni bugün aradı hiçbirşey olmamış gibi.Bende birşey olmamış gibi konuştum.Ama çok kırgınım,idare etmekte beni yoruyor artık...

Açık açık konuşun o zaman bana güvenmiyor musun hesabı beraber tutalım o zaman deyin bakalım..Bütün para hesabınızın dökümünü yapın madem görsün o da siz de yapın ama tek değil..Ben eşinizi haksız buldum ya o da eminim daha çok kazanamadığı için de geriliyordur yoksa karısından para istemek erkeklerin ne kadar gururna dokunur..Çok büyütmeyin lütfen boşanılacak kadar büyük bir durum yok.O da üzülüyor olmalı belli zaten.

Cok sinir bozucu bi durum cikar yolu nasil olabilirki bilmiyorum Kac senedir evlisimiz cocuklar kac yasinda.
Yasadiginiz sey cok yipratici
bende ikinci evliligimi yapicam bir oglum var ikibucuk yasinda o ise bekar ins boyle seyler yasamayiz

Hesabı ayrı tutmamın nedeni bu tavırları.Bir havuz oluşturalım ve ordan harcamaları yapalım diyor,ama bunu istemesinin tek nedeni beni kontrol etmek.
Okul için para harcıyormuyum,acaba babası ile kızımın giderlerini paylaşıyormuyum bunu görmek.
Ben maaşımı alıp eline verirsem kızıma birşey yapamam,geleceği için para biriktiremem.Bunu yapamam...
İkinci evliliğini yapacak olan arkadaşım,seninde allah yardımcın olsun.Dilerim bu tarz sorunlar yaşamazsın..

Cok sinir bozucu bi durum cikar yolu nasil olabilirki bilmiyorum Kac senedir evlisimiz cocuklar kac yasinda.
bende ikinci evliligimi yapicam bir oglum var ikibucuk yasinda o ise bekar ins boyle seyler yasamayiz

Seviyorsun ki tekrar evliliği düşünüyorsun,oğlunla da iyi anlaşıyorlar ve birbirlerini seviyorlarsa inşallah ömür boyu mutlu olursunuz.
Bekar olduğundan,bizim yaşadığımız sorunları yaşamazsınız diye ümit ediyorum....

çok sıkıntılı bir durum, herkesin kazancını ortak bir havuzda tutmayı deneseniz, eşinzden kızınıza gelen desteği, ve eşinizin oğluna göndermesi gerekn miktarı ayarlayıp ortak masa üzerinden konussanız, paralar ortak olursa senin benim kazancım olmaz ne dersiniz? durum çok karışık nasıl bşr yol bulunabilir kafa patlatıyorum

Canım neden bekar biriyle hayatını birleştirmeyi tercih ettin? enazından çocuğu olmasada evlenip ayrılmış olsaydı.. daha farklı olurdu.. inşallah herşey istediğin gibi olur..

çok sıkıntılı bir durum, herkesin kazancını ortak bir havuzda tutmayı deneseniz, eşinzden kızınıza gelen desteği, ve eşinizin oğluna göndermesi gerekn miktarı ayarlayıp ortak masa üzerinden konussanız, paralar ortak olursa senin benim kazancım olmaz ne dersiniz? durum çok karışık nasıl bşr yol bulunabilir kafa patlatıyorum

Canım benim,kıyamam elbette kafanı "patlatma";)Sorunumu bu şekilde ele alıp beni yalnız bırakmadığınız için minnetarım...

"oğlunun yanına gitti. uzun bi süre dönmüycekmiş.." Orda nerde kalıyor napıyor bu adam? nasıl uzun bi süre dönmüycekmiş.. evli olduğunu unutmuş heralde hiçe sayıyor :25:

"oğlunun yanına gitti. uzun bi süre dönmüycekmiş.." Orda nerde kalıyor napıyor bu adam? nasıl uzun bi süre dönmüycekmiş.. evli olduğunu unutmuş heralde hiçe sayıyor :25:

Kayınvalidemle torunu aynı şehirdeler,eşim oğlunu alıp annesinde kalıyor gittiğinde.Bugün eşim beni aradığında da annesinin evine geçmişti zaten.
Benimle normal konuştu,sanırım pişman oldu yazdıklarına..Ama bunun sonu yok ki,tekrar yaşanacak ve tekrar yaşanacak..

malesef insnaın kendi evladı olmayınca bazen böyle göze batmalar olabiliyor, çok yıpratıcı bir süreç:((( dediğinz gibi eşinzde oğluyla beraber kalmadığı için her zaman bu vicdan azabı bu şekilde patlak veriyor, sanırım kızınız eğitmleri alıp şu ya da bu sebeple yuvanızdan ucana kadar devam edecek gibi:(( peki kızınızın babası kızınızın her masrfıyla yakından ilgelnişyor mu? gönderdiği para buna yetiyor mu?

Kayınvalidemle torunu aynı şehirdeler,eşim oğlunu alıp annesinde kalıyor gittiğinde.Bugün eşim beni aradığında da annesinin evine geçmişti zaten.
Benimle normal konuştu,sanırım pişman oldu yazdıklarına..Ama bunun sonu yok ki,tekrar yaşanacak ve tekrar yaşanacak..

hmm anladım canım.. zor bi durum.. ne yapmayı düşünüyosunuz peki? ayrıca kaç yaşlarındasınız, merak ettim 10 yıllık evli olduğunuzu söyleyince..

hmm anladım canım.. zor bi durum.. ne yapmayı düşünüyosun peki? ayrıca kaç yaşlarındasınız, merak ettim 10 yıllık evli olduğunuzu söyleyince..

İki gündür düşünüyorum ve açıkcası bende ondan uzak durmaya çalışıyorum.
Kalbini kıracak birşey söylemek istemiyorum,bu nedenle beni bugün aradığından normal konuştum.Ne sıcak nede soğuk.
Sakinleşmeliyim ve çıkar yol bulmalıyım.
Onunla konuşmayı kaç kez denedim ve her deneyişimde içerledim ve ağlayarak anlattım.Ağladığımda bana kıyamıyor,tamam özür dilerim diyor.
Ama sonra aynı konular devam ediyor.
Sanırım açık ve net son kez deneyeceğim konuşmayı ve beni anlaması için ona yalvaracağım.
Yalvarırım çünkü gerçekten çok iyi bir insan,çok vicdanlı,gerçekten benim sevdiğim.Ama bu konuda oğlundan dolayı vicdan yapıyor ve acımasız oluyor.
Belkide hata bende,ben göremiyorum.Yada bir eksiğim var,bilemiyorum.
Belki sizler yazarken ben gerçekleri görürüm.İnşallah..

Ha bide merak ettim bişey daha var. sizin kızınızın öz babası ilgilenmiyor mu kızınızla? :26: birde eski eşler evli mi? :26:

Ha bide merak ettim bişey daha var. sizin kızınızın öz babası ilgilenmiyor mu kızınızla? :26: birde eski eşler evli mi? :26:

Kızımın babası evli.Oğlumuzun annesi evlenmedi.
Kızımın babası kesinlikle ilgileniyor ve hertürlü masrafını karşılıyor kızımın,tabii bende kendimce destek veriyorum.Ama bunları eşimden gizli yapmak beni yıpratıyor.Özelliklede,masrafları paylaşırsan seni boşarım dediği için eşim gizli tutmak zorunda kalıyorum.Şimdi ben nasıl maaşımı alıp ortaya koyabilirim ki..

Back