İyi bir anne olamadım..

Olur olur Allahin izniyle hiç merak etmeyin, benim bebem de 5.5 aylıkken bronşiolit oldu, ilaçlar, havalar bir sürü şey 😔 elimizden geldigi kadar koruyoruz ama bazen olmuyor maalesef. Hic korkmayın bebekler güçlüdür hemencecik atlatır
bebeğim bazen nefessiz kalıyor balgamı tıkıyor.. öyle olunca ben çok korkuyorum sürekli nefes alıyor mu diye kontrol ediyorum

Akşamdan beri sürekli ağlıyorum bebeğime bakamıyorum diye 😔 bebeğimi mamayla beslemek beni üzmüyor en azından doyuyor diye seviniyorum ama sürekli hastalanması beni mahvediyor koruyamıyorum bebeğimi.. dün gece iki defa nefessiz kaldı ve ben sabaha kadar gözümü kırpmadan bebeğimi izledim birşey olur da haberim olmaz diye 😔
Ciğerleri gelişmeden doğduğu için bu sıkıntıları yaşıyorsun. Biraz daha sabret. Bitecek bu günler. Vaktinde doğsaydı bu sıkıntılar olmayacaktı. Senin bebiş biraz aceleci davrandı ☺️ günden güne daha da güçleniyor, güçleniyor. Şu zamanları bir bitsin gör bak ne yaramazlık yapacak sana ☺️ hiiç sıkma canını. Kendini de suçlama. En geç gelişen organ ciğerlerdir. Prematüre doğumlarda da bu tür şeyler sıklıkla olur. Ki vaktinde doğanlarda dahi olur bazen… zaten riskli zamanlarınız bitmiş çok şükür. Azıcık daha sabret. Emin ol, çok güzel yol kat ettiniz birlikte. Bebeğin çok güçlü. Sen de harika bir annesin. Bir 38 haftalara gelsin. O zaman bile çook şeyi değişecek bebeğin. Sabret güzelim sabret. Çoğu bitmiş bak zorluğun. Azı kalmış. Az daha dayan 🌸

Başlarda benimde sürekli önüm ıslanıyordu bebeğime yetiyordu ama sonra ne olduysa azaldı da azaldı .. sürekli bebeğimi memede tutuyorum ve günde sadece iki defa mama veriyorum ona rağmen benim kızım da kilo almıyor😔 57 günlük ve 3800 kilosu doktor az olduğunu söyledi
57 günlük bebeğe neden su veriyorsunuz? Vermemeniz gerektiğini bilmiyor musunuz?
Kilo alımı yeterli olmayan bebeğe, sık hasta olan iyileşmekte zorlanan bebeğe neden günde sadece iki kez mama veriyorsunuz?
Sütünüz yeterli olmadığı halde neden günde sadece iki kez mama verip bebeği aç bırakıyorsunuz?
O onu dedi bu bunu dedi bunları bırakın da bir kendinize bakın ben ne yapıyorum diye ya. Herkesin dediği önemli bir doktorun dediği umrunuzda değil

57 günlük bebeğe neden su veriyorsunuz? Vermemeniz gerektiğini bilmiyor musunuz?
Kilo alımı yeterli olmayan bebeğe, sık hasta olan iyileşmekte zorlanan bebeğe neden günde sadece iki kez mama veriyorsunuz?
Sütünüz yeterli olmadığı halde neden günde sadece iki kez mama verip bebeği aç bırakıyorsunuz?
O onu dedi bu bunu dedi bunları bırakın da bir kendinize bakın ben ne yapıyorum diye ya. Herkesin dediği önemli bir doktorun dediği umrunuzda değil
Siz de kibar olsanız biraz…

Ciğerleri gelişmeden doğduğu için bu sıkıntıları yaşıyorsun. Biraz daha sabret. Bitecek bu günler. Vaktinde doğsaydı bu sıkıntılar olmayacaktı. Senin bebiş biraz aceleci davrandı ☺️ günden güne daha da güçleniyor, güçleniyor. Şu zamanları bir bitsin gör bak ne yaramazlık yapacak sana ☺️ hiiç sıkma canını. Kendini de suçlama. En geç gelişen organ ciğerlerdir. Prematüre doğumlarda da bu tür şeyler sıklıkla olur. Ki vaktinde doğanlarda dahi olur bazen… zaten riskli zamanlarınız bitmiş çok şükür. Azıcık daha sabret. Emin ol, çok güzel yol kat ettiniz birlikte. Bebeğin çok güçlü. Sen de harika bir annesin. Bir 38 haftalara gelsin. O zaman bile çook şeyi değişecek bebeğin. Sabret güzelim sabret. Çoğu bitmiş bak zorluğun. Azı kalmış. Az daha dayan 🌸
Bi taraftan büyüsün isterken bi taraftan da büyümesin istiyorum çünkü şimdi minicik ve bana ihtiyacı var..en basiti yatağında derin uykuya dalamıyor en güzel benim yanımda uyuyor..kızımı çok seviyorum ve ona bişey olacak diye aklım çıkıyor 😔 yeni uyuttum yatağına koydum fakat çok öksürüyor korkuyorum bişey olacak diye oysaki dün gece de hiç uyumadım 🥹 ne yorgun olduğumu hissediyorum nede uykusuz yeter ki kızım iyi olsun..

Bebeğim 38 hafta 3 günlük sezeryan ile doğdu..doğduğu günün akşamına nefessiz kalarak yoğun bakıma girdi sebebi malesef ki bendim.. hamileyken geçirdiğim idrar yolu enfeksiyonu bebeğimin ciğerine inmiş 5 gün küvözde kaldık çok zorlu bir süreçti kafasından damar yolu açılmıştı ben yoğun bakımın önünde bebeğimin ağlamalarını dinlemiştim hastaneden çıktığı zaman sesi kısıktı bebeğimin ağlarken sesi çıkmıyordu herşey bitti dedik bebeğimiz iyi sağlıklı çok şükür..balgam oluşmaya başladı ilaç kullandık geçmedi bu süreçte bebeğim iyi olsun diye uğraşırken sütüm azalmaya başladı bebeğimi evden dışarı çıkarmadım hastalanmasın diye korumaya çalıştım kendimce 😔 pazar gününden bu yana bebeğim öksürüyor ciğerinde leke olduğunu öğrendik ilaç kullanıyoruz doktor bol bol emzir sütü sağıp ver kilosu düşük dedi emzirsemde bebeğim doymuyor sağsam süt çıkmıyor iki memeyle en fazla 30 cc.. mama veriyorum toparlasın bebeğim aç kalmasın doysun diye..bugun bebeğim az öksürüyor diye sevinirken akşamdam beri de idrarını yaparken ağlıyor 😔😭 artık ne yapacağımı şaşırdım bebeğim iyi olsun diye uğraşırken herşey daha da kötüye gidiyor sanki.. ben bebeğime iyi bakamıyor muyum ? Bebeğim daha çok küçük ve doğdu doğalı sürekli hasta elimden birşey gelmiyor ağlamasına dayanamıyorum artık sütüm de yetmiyor ben nasıl anneyim..anne olmayı beceremedim ben çok üzgünüm 😞
İdrar yolu enfeksiyonu icin tedavi olmus muydunuz?

Youtubeden dinletemediğim dua,şarkı ,ilahi kalmadı vallahi her yolu denedim bebeğim çok zor bi bebek..uykuya dalması bile çok zor oluyor sürekli sallamak gerekiyor uyusun diye bir de şimdi hasta olunca 2 katına çıktı bu süreç.. ben kendim de korkudan uyuyamıyorum bazen nefessiz kalıyor balgamı tıkıyor sürekli ayağımda tutuyorum
benimkide aynen oyleydi beşikde ayakda surekli salla sall
Youtubeden dinletemediğim dua,şarkı ,ilahi kalmadı vallahi her yolu denedim bebeğim çok zor bi bebek..uykuya dalması bile çok zor oluyor sürekli sallamak gerekiyor uyusun diye bir de şimdi hasta olunca 2 katına çıktı bu süreç.. ben kendim de korkudan uyuyamıyorum bazen nefessiz kalıyor balgamı tıkıyor sürekli ayağımda tutuyorum
bu çok iyi gelmişti bebegime 10 dk uyuyodu

Bi taraftan büyüsün isterken bi taraftan da büyümesin istiyorum çünkü şimdi minicik ve bana ihtiyacı var..en basiti yatağında derin uykuya dalamıyor en güzel benim yanımda uyuyor..kızımı çok seviyorum ve ona bişey olacak diye aklım çıkıyor 😔 yeni uyuttum yatağına koydum fakat çok öksürüyor korkuyorum bişey olacak diye oysaki dün gece de hiç uyumadım 🥹 ne yorgun olduğumu hissediyorum nede uykusuz yeter ki kızım iyi olsun..
Emin ol kaç yaşına gelirse gelsin, sana her zaman ihtiyacı olacak 💕 kendini düşün. Bizler kaç yaşımıza geldik. Hala en ufak şeyde annemize sığınmıyor muyuz ? Bugun bebişine annen de senin kadar dertlenmiyor mu ? Neden, sen kendi yavrunun derdindesin. O kendi yavrusunun derdinde ☺️
Yanı başında zaten kuzum. Sen de yat dinlen. Emin ol uyusan da, en ufak kıpırtısına kalkacaksın. Yat biraz dinlen. Emin ol dinlenince daha iyi olacaksın

Doktoruma danışmadan tabi ki su vermedim mama verilem bebeğe su verilmesi gerektiğini doktorumuz söyledi ve bende her mama sonrası 1 çay kaşığı su veriyorum..göz göre göre tabiki aç bırakmıyorum gerektiği yerde mamasını veriyorum yukarıda da belirttiğim gibi buzluğumdaki sütlerimden de veriyorum

Ben kibar olunca bebek doyacak mı? Alması gereken mamayı alacak mı? Almaması gereken sudan kurtulacak mı? İyileşebilecek kadar beslenecek mi bu bebek ben kibar olunca? Annesi doktorun söylediklerini yapacak mı?

Kaba olan hiçbirşey yazmadım bu arada.
Uslubunuz çok yanlış hanımefendi..bu arada ben doktorumun dediği her şeyi yapıyorum ilacını düzenli veriyorum emzirmeye ve süt sağmaya çalışıyorum yetmediği yerde mamasını ve dondurucudaki sütümü de veriyorum yani çocuğumu aç bırakmıyorum

Emin ol kaç yaşına gelirse gelsin, sana her zaman ihtiyacı olacak 💕 kendini düşün. Bizler kaç yaşımıza geldik. Hala en ufak şeyde annemize sığınmıyor muyuz ? Bugun bebişine annen de senin kadar dertlenmiyor mu ? Neden, sen kendi yavrunun derdindesin. O kendi yavrusunun derdinde ☺️
Yanı başında zaten kuzum. Sen de yat dinlen. Emin ol uyusan da, en ufak kıpırtısına kalkacaksın. Yat biraz dinlen. Emin ol dinlenince daha iyi olacaksın
Her zaman bana ihtiyacı olacağını bilmek çok güzel 🥹 annelik denilen şey ne güzelmiş böyle her duyguyu barındırıyor içinde..

Ben kibar olunca bebek doyacak mı? Alması gereken mamayı alacak mı? Almaması gereken sudan kurtulacak mı? İyileşebilecek kadar beslenecek mi bu bebek ben kibar olunca? Annesi doktorun söylediklerini yapacak mı?

Kaba olan hiçbirşey yazmadım bu arada.
Yani buraya içini döken dertleşmek isteyen bir kadını azarlar şekilde yazmanız üzücü. Haklı olabilirsiniz söylediklerinizde fakat daha güzel şekilde yönlendirmek varken kızmanız hoş değil. Zaten psikolojisi bozuk biri var karşınızda o yüzden söylüyorum bunu zaten. Yapmanız gereken tek şey doğru bilgilendirme…

Bebeğim 38 hafta 3 günlük sezeryan ile doğdu..doğduğu günün akşamına nefessiz kalarak yoğun bakıma girdi sebebi malesef ki bendim.. hamileyken geçirdiğim idrar yolu enfeksiyonu bebeğimin ciğerine inmiş 5 gün küvözde kaldık çok zorlu bir süreçti kafasından damar yolu açılmıştı ben yoğun bakımın önünde bebeğimin ağlamalarını dinlemiştim hastaneden çıktığı zaman sesi kısıktı bebeğimin ağlarken sesi çıkmıyordu herşey bitti dedik bebeğimiz iyi sağlıklı çok şükür..balgam oluşmaya başladı ilaç kullandık geçmedi bu süreçte bebeğim iyi olsun diye uğraşırken sütüm azalmaya başladı bebeğimi evden dışarı çıkarmadım hastalanmasın diye korumaya çalıştım kendimce 😔 pazar gününden bu yana bebeğim öksürüyor ciğerinde leke olduğunu öğrendik ilaç kullanıyoruz doktor bol bol emzir sütü sağıp ver kilosu düşük dedi emzirsemde bebeğim doymuyor sağsam süt çıkmıyor iki memeyle en fazla 30 cc.. mama veriyorum toparlasın bebeğim aç kalmasın doysun diye..bugun bebeğim az öksürüyor diye sevinirken akşamdam beri de idrarını yaparken ağlıyor 😔😭 artık ne yapacağımı şaşırdım bebeğim iyi olsun diye uğraşırken herşey daha da kötüye gidiyor sanki.. ben bebeğime iyi bakamıyor muyum ? Bebeğim daha çok küçük ve doğdu doğalı sürekli hasta elimden birşey gelmiyor ağlamasına dayanamıyorum artık sütüm de yetmiyor ben nasıl anneyim..anne olmayı beceremedim ben çok üzgünüm 😞
Bebeğinizi sürekli emzirin, yani emmese de hep memede dursun, zamanla sütünüz de artar, bebiş de emer.
Mama vermek de kötü birşey değil. Verin ki bebek aç kalmasın sarılık olmasın.
Diğer hastalıklar için endişelenmeyin, hepsi tedavisi olan şeyler.
Ayrıca bebeğiniz kolikse en az 4 ay ağlayacak hazırlıklı olun.
Bebeğinizle dışarı çıkmak için daha çok erken.
Lohusa depresyonu da çok zor birşey, kendinize yüklenip daha da zorlaştırmayın süreci.

Sizce suçlamakta da haklı değil miyim? Bebeğimi korumaya çalışıyorum ama olmuyor..bebeğim daha 57 günlük ve sürekli hasta 😔
Kesinlikle haksızsın kendini suçlamayı bırak
Herkesin yaşadığı bir süreç bu 4 çocuğum var hepsinin bebekliginde farklı sorunlar yaşadım
Herkes yaşıyor süt sorunu uyku sorunu kolik bebekse daha da artıyor bunlar
Yapmanız gereken bebeğimde bende iyi olacağız geçecek bu günler demeniz uyumadan beklemeniz size büyük zarar bebeğinizin uyuduğu her an sizde yatın uyuyun

Çok sağolun..sanırım bende bebeğime çok fazla süt veremeyeceğim 😔 ben güçlü durmaya çalıştıkca bebeğimde sürekli bişeyler çıkıyor 😔 mama sonrası su veriyorum aslında bezinde de birşey fark etmedim daha önce.. bi iki gündür koku vardı sadece
bebeğiniz kaç aylık?

ille de emzireceğim diye kendinizi yorup daha da strese sokmayın, elinizden geleni yapın ama olmazsa da yapacak bişey yok diyin.. mama çözümse çözümdür. ben de kızıma alerji maması kullandım ama emzirdim de, ikisi bi aradada gidebiliyor.

Sütun artmasi için senin moralinin artması lazım. Lütfen sütüm yok demeyin. İlk önce silikon ucu cikarin normal verin temas etmesi lazım bebeğinin tükürüğün meme ucuna değmesi lazım. Onun ihtiyacı olan vitaminli sütü meme öyle hazırlıyor . Sonra biberon kullanma ,biberon bebeğin emme refleksini bozar aktif emmesini engeller . Kasik biberon ile verin verecekseniz. Emzirme sonu sağım yapın bu tamamen sütü arttırmak için çıkan veya çıkmayan sütün önemi yok. En iyi makina bebegindir. O makinadan çıkanın çok daha fazlasını vakumlar. Ve bol su için. Akşamları süper sağım yapın. Yani 20 dk sağ 10 dk dinlen ,10 dk sağ 10 dk dinlen ,10 dk sağ 10 dk dinlen. Şeklinde bunu günde 3 kere yaparsan sütun çok güzel artar. Bol bol saat zaman tutmadan emzir . Ve her zaman deki benim sütüm bol bol bebeğim doyuyor , şu bardagin içinde ki su kadar içince süt olacak bebeğime sürekli motive edin kendinizi .Az çok demeden bol bol sağım yapın. Sütüm yok yetemiyorum ne biçim anneyim gibi şeyler kurmayın kafanızda. Çaba sarf edin ağlayıp dövünmenin bir faydası yok aksine zararı var. Bebeğinizde sutunuzle şifa bulur inşallah. Geçmiş olsun

X