itham edildiğim şeyler doğru mu yoksa ben bir uzaylı mıyım ?

ReinedelAmour

Euphoria
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2007
1.178
96
163
Nişanlım benimle tanışmadan önce elbet bir kaç bayan tanımış ve onlarla belirli boyutlarda ilişkiye girmiş, çıkmış, etmiş.
O dönemler iş yerinden arkadaş edindiği bir erkek arkadaşı ile beraber takılmışlar diyebilirim. Bu şahıs erkek arkadaşlığından öte özel hayatında da arkadaşı olmuş nişanlımın. Yani iş arkadaşı sadece işte kalmamış, eğlenmeye gezmeye, bayanlarla takılmaya beraber gitmişler çoğu zaman.

Kaba tabirle beraber bir dönem zamparalık ya da zampara arkadaşlığı yapılmış.
( buraya kadar bu bir önyazı idi, asıl mesele şimdi geliyor bayanlar ):

1 yıl önce benimle tanışıyor nişanlım. İlişkimizin ilk taze günlerinde " yarın yemek yiyeceğin kabın içine işeme" misali, bana iş yerindeki arkadaşının zamparalıklarını anlatıyordu. İş arkadaşı da nişanlı ve nişanlısını fırsat buldukça günlük ilişkilerle aldatıyor.

Bir gün o arkadaşı ile buluştuk. Nişanlım bana " aşkım " dedikçe, arkadaşının manidar bakışları ve de sırıtmalarına maruz kaldım. Buna bağlı olarak nişanlımın da moralinin bozulduğunu fark ettim. Çok sora nişanlıma sordum nedir bu arkadaşının tavrı diye.

Morali bozuk bir şekilde, yalancı çobana döndüm onun gözünde, sana " aşkım" dediğim için öyle tepki verdi. Senden önce de başka kızlara " aşkım" derdim ama aslında sevmezdim dedi... ((( Burada STOP: Beyin fırtınası yapıyorum hemen: "Nişanlım bana, ' aşkım ' derdim, ama aslında sevmezdim" dedi, çok inanmadım buna. Nedeni ise şu: Bir erkek belki evleneceği kadına, başka bir kadını çooooooooook sevmiş olmasını zor söyler, ya da söyleyemez. Mutlak gerçek ve de tek sevilen hayatında olan bugünki kadındır ya ? Bunu belki pek itiraf etmek istemezler ve de ' zaten sevmemiştim ' derler. Bir ihtimal bu, diğer ihtimal de, nişanlımın çok cevizler kırdığı ve de gerçekten onlara " aşkım " demiş olması ama gerçekte bunu hissetmemiş olması. her iki sebep de beni rahatsız ediyor ya, neyse. )))

Düşündüm, mantıklı geldi sebebi ama aklımda soru işaretleri kalmadı değil. Hani olur ya, bir türlü tam olarak tatmin olmazsınız, çünki nişanlınızın geçmişini HD Filimi olarak izlemediniz ve kanıtlayamazsınız da...

Gel zaman git zaman ben bu erkek arkadaştan hoşlanmamaya başladım. Nişanlısını fırsat buldukça aldatıp başka kadınlarda uçkur çözen ve hatta benim nişanlıma zaman zaman: " oğlum gidelim edelim yapalım " tarzında yaklaşan bir tip olarak onu gittikçe sevmemeye başladım ve nişanlımın da kendisi ile kurduğu arkadaşlığı sorgulamaya başladım.

Dedim ki kendi kafama göre: " aynı iş yerinde çalışmanın haricinde demekki bunların başka ortak yönleri de varmış hayatlarında" ve bu ortak yön beni gittikçe rahatsız etmeye başladı.

Nişanlım o arkadaşı ile bugün nadiren görüşüyor. İş çıkışı yemek yiyorlar bazen ve onun evine gitse bile, 1-2 saat oturup hemen kalkıp eve gidiyor.

Soru:

1. neden o adamın adını duyduğum zaman tüylerim diken diken oluyor ve de haz etmiyorum ?
2. neden nişanlım onunla buluşacağı zaman kıyametleri koparıyorum ?
3. neden bana sabrım sınanıyormuş gibi geliyor ?
4. neden nişanlım bana kıskançlığımın yersiz olduğunu söylüyor ve de sorunun benden kaynaklandığını söylüyor ?

WC ye banyoya arabaya oraya buraya giden ve de çoğunlukla beni arayan nişanlım, neden bu akşam o arkadaşı ile lahmacun yemeye giderken beni arama ihtiyacı duymadı ? ( genelde arardı iş çıkışı dışarıda yemeye gideceği zaman, ben falan yerde şurda yemek yicem şimdi, sonra eve gideceğim diye )

5. neden kendimi uzaylı gibi hissediyorum. Kıskançlığım ya da duygularım insancıl değilmi böylesi bir backstage hikayesinden sonra ?
6. anlamsız yere kıskanç mıyım yoksa haklı sebeplerim varmı ?
en önemli soru:

7. Siz olsaydınız nasıl tepki verirdiniz ?

bayağı uzun oldu yazım farkındayım ama okduğunuz için teşekkürler

Not: nişanlımla bu mevzuları tartışırken şöyle bir tepkiyle karşılaşıyorum: " zatı muhterem bir iş arkadaşı, basit bir yemek yedik. 1 saat görüştük ve onu eve bıraktım. ne yapmaya çalışıyorsun ? " kafamçokkarıştı :uhm:

Son düzenleme:
nişanlınızın erkek arkadaşı sinir bozucu laubali ve kısaca öküz!
size aşkım derken nişanlınız imalı gülücükler atacak kadar öküz!
nişanlınızda buna müsadece etmiş resmen. ben hazetmedim nişanlınızıda erkek arkadaşınıda...
uzaylı değilsin rahat ol :delphin:

hımmmm bence kıskançlık normal.onun başkalarına aşkım demesini anlatmış ya. bence gerçekten zamanında takıldığı bişi hisstemediği insanlara da dediğinden knedini size karşı kötü hissetmiş.aramamsına gelince.ya böle konu erkek ark ları olunca onların yanında sevgililerini nişanlılarını aramaktan dolayı mahcup oluyorlar ya.çünkü karşı taraftan-oğlummm ne böle sürekli aramalar,oooo ipi çoktan vermişssin yengeye-gbi abuk suubuk youmlar alıyorlar yediremiyorlar hele de zamanında çapkıuınlık yapmışlarsa beraber.bence aramama nedni budur.ama gıcık olmanız normal ben de çok sinir olurudm.ne yapayım derseniz.bunca olayı anlattııysa size nişanlınız o insandan bu sebeplerden dolayı çok hazetmediinizi ve mümkün olduğunca az görüşmenizi rica ettiğini söyleyin bence

valla bu konuyla çok güzel örtüşen bir ata sözümüz var canım:
bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim...
yerinizde olsam derhal nişanlımı o arkadaş bozuntusundan uzaklaştırırdım,körle yatan şaşı kalkar sonuçta bir uymaz iki uymaz üçüncüde onun gibi olur çıkar...

ben bi de öbür adamın nişanlısına da üzüldüm.onla tanışıyorsanız bi kulağına mı fısııldasanız ne? ayy sinir oldum akşam akşam.o arkadaşının o gıcık laubali tavrı gözümün önüne geldi de.

ben de olsaydım hoşlanmazdım.. doğrudan görüşmemesini söylemezdim belki ama o kişiyle olan münasebetinin, tavırlarının filan bize zarar verdiğini anlatmaya çalışırdım çaktırmadan, alttan alta.. nişanlının kendisinin anlaması lazım yanlış olduğunu..

Tepkilerinde haklısın
sizin ucuk kacık bi bayan arkadaşınız olsa onun yaklaşımı nasıl olurdu acaba düşünmeli
aralarındaki iletişim paylaşım vs. ne varsa hepsini iş yerinde bıraktırmaya bak
bunun evlilik dönemi buluşmalarıda var
acaba o şahsiyetsizinde nişanlısı ne halt oldugunu biliyor mu?
kızın gözünü acmak lazım aslında:umursamaz:

hımm olayları ve aklına takılan seylerı cok gusel acıklamıssın canım
arkadasını cok dılıne dolama erkekler bu tur seylerde, eğer sen hakkında bırsey soylersen elestırırsen daha cok karsı tarafa dusuyorlar
olaydakı ıyı yer nısanlına sana neden askım dedıgınde adamın sırıttıgına daır soru sordugunda sana cevap vermesı, yanı sana oyle gelıyor alındın ustune şu bu diyebılırdı
benım erkek arkadasımda fazla acıksozludur nısanlında oyle
ama tabıkı bence bır yere gıderken haber vermesı gereklı erkeklerın oyle abuklukları oluyor ama bu haklı demek değil
çözüm için birşey oneremeyecegım sonucta arada cıddı bır bağ var, benım hayatımda tecrube etmedıgım onerım yanlıs olur

Tepkilerinde haklısın
sizin ucuk kacık bi bayan arkadaşınız olsa onun yaklaşımı nasıl olurdu acaba düşünmeli
aralarındaki iletişim paylaşım vs. ne varsa hepsini iş yerinde bıraktırmaya bak
bunun evlilik dönemi buluşmalarıda var
acaba o şahsiyetsizinde nişanlısı ne halt oldugunu biliyor mu?
kızın gözünü acmak lazım aslında:umursamaz:

empatı durumu benımde aklımdan gecıyordu larısacıgım
dıger adamın nısanlısına aslında fake bır ısımle maıl atılsa o kızcagızın hayatı mahvolmasa
Allahım sen koru boyle karaktersızlerden

Bence hareketlerinde bir gariplik yok . ancak senin bu tavırlarını nişanlın , arkadaşına hissettirmemeye çalışıyor . Sen arkadaşını beğensen de beğenmesende , aralarında bir bağ war ve bu hemen kopartılacak bir şey değil . Üstelemeye devam edersen tepkisi ilerde sertleşebilir .
Sen söylemen gerekenleri söylediysen bir kere , tekrar etmene gerek yok . Ne demişler : Az werme arsız edersin , çok söyleme yüzsüz edersin .

ben de nişanlımın bu tiynette bir insanla görüşmesini istemezdim.
nasıl bir saygısızlıktır nişanlınız size aşkım derken alay eder gibi sırıtması.
kendisi kendi nişanlısını aldatıyorsa yanındaki insanları da yoldan çıkarmaya çalışır bence.

eski erkek arkadaşım gibi ,aynen böyle çocukluk arkadaşına takılırdı ,arkadaşının adı mehmetti ve ona mamoş derdi kısaca ,ne zaman mamoşla buluşucaz dese cinlenirdim ,yoldan çıkarmaya çalışırdı ,üstelik adam evliydi ..
o yüzden iyi anlıyorum seni ,uzaylı filan değilsin korkma ,gayet insancıl düşünceler bunlar ,

öncelikle arkadaşını ondan uzak tut ,
uzak durmuyorsa ilişkini sorgula ,evlendiğin zamanda aynen devam ederse seni daha da zorlar ..

Okurken çocuğun o imalı bakışları gözümün önüne geldide gerçekten çok snir bozucu.
Amaaa dikkat. Bu konuda nişanlının üzerine fazla gidersen görüşme diye,
Bunun senin takıntıların olduğunu düşünüp karşı tarafa daha çok yaklaşacak.
Sonra iyice dır dır ettiğini düşünecek.
Sanki hiç karşı değilmişsin gibi davran ama yavaş yavaş uzaklaştır ondan. ne bileyim onla buluşmasına fırsat vermeden kendi arkadaşların ve onların sevgileriyle faln buluşma ayarla.
ailende kafa dengi kuzenlerin falan varsa onlarla görüşün falan. bi şekilde vaktini doldur. ama hiç bahsetme arkadaşından. Zamanla aralarına soğukluk girer görüşmezler. yerimseniben
Naziçhane düşüncem

Sinir bozucu bir durum..düşündüklerinde haksız değilsin..
Kim olsa o arkadaştan hoşlanmaz..
Sırıtıyormuş bir de..bozsana onu sen adamakıllı..

canım benim bak aynı durum başıma geldi sözlüm bursaya ilk geldiği zaman beni görmeye en yakın arkadaşımla tanıştırmışdım o günkü hal ve hareketlerinden kızı beğenmedi ki beğenmemekde haklıydı çünkü en yakın arkadaşım dediğim insan aynı anda 3 yada 4 kişiyi idare etmeye çalışıyodu bende bu durumdan rahatsıdım ama 10 senelik bi arkadaşlık atsan atılmıyo satsan satılmıyo akraba gibi olduk çünkü ailelerde arkadaşdı neyse sözlüm ankaraya dönünce bana dedi bu kızla dolaşmanı istemiyorum yanınızda türlü türlü erkekler olacak görüşmeni istemiyorum dedi ve ben bunu arkadaşıma ilettim görüşemiycez sözlüm izin vermiyo diye

kısacası sende nişanlanı güzel bir biçimde uyarırsan onunla iş dışında görüşmesini istemediğini nedenleriyel açıklarsan seni dinler sanıyorum çünkü bayan veya erkek herzaman için 3 yada 4 kişiyi birarada idare eden tiplerden herzmana korkulması lazımkaydirigubbakcemile

bu kadar soru ısaretlerı varsa akılda
boyle bırıyle ben olsam asla yuva kurmam
ne koy olur bu tıplerden ne kasaba, genclıgınıze yazık valla
:umursamaz:

nişanlın o kişiyle uzun süredir arkadaşsa demek ki ortak yönleri de çok..
bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim demişler..
o kişi çapkın ama erkek arkadaşınız değil diye düşünmüyorum.zira farklı bakış açılarına sahip olsalardı arkadaşlıkları uzun sürmezdi.üstelik artık nişanlı bir adam olarak o kişiyle arkadaşlığını sorgulamalı diye düşünüyorum.bence de çok rahatsız edici.bu konuda haklısınız..evlendiğinizde de o arkadaşıyla görüşmeye devam ederse o zaman daha büyük sorun olacaktır.
fakat arkadaşından vazgeçecek gibi değilse bu konuda konuşmanız size ters tepki vermesine neden olacaktır.

bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim...........bu kadar basit olay .....1-2 saat kalır eve gider diyosun o 1-2 satte neler olur be canım.......valla ben olsam kendi adıma konuşuyorum hiç yormam kendimi görünen köy kılavuz istemez evlenirsen kafanı çok vurursun duvarlara ....tavrında,düşüncelerinde çok haklısın ben olsam daha katı olurdum ...karar senin tabi hayırlısı ....

yanlis anlamani istemem ama sen onun nisanlisi olmussun sana askim derken gulmesi bana diger kizlara da ayni cumleyi sarf etmesinden degil,baska bildigi bisey var o yuzden imali guluyor gibi geldi.sonucta iliskiniz evlilik asamasinda.herkese bunu soyluyor diye gulumsemesi bana inandirici gelmedi.ve senin onaylamadigin arkadasina gizli sakli gitmesi beni dusundururdu..iliskilerde boyle gizli kapakli isler olmamali,ufak gibi gorunebilir ama bence degil..iliskini gozden gecirmen gerektigini dusunuyorum.ayni hareketi sen yapsan o ne kadar onemsemez davranirdi sence?
bi suru negatif var ama en cok bunlar dikkatimi cekti..umarim yanlis anlasilmam..

Back