Ithal gelin /leipzig/bremen

rmysyl

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2012
232
154
buraya almanyadaki acı tatlı tecrübelerimi yazacağım umarım aklında soru işareti olan birçok arkadaşa bir parça yardımı olur ve bir çok arkadaş bu satırlarda kendini bulur.Almanyaya gelin gittim 8-10 yıldır tanıdığım bir arkadaşımın kaynı ile evlendim.
SABIR DEDİM,YUVAM DEDİM,APTALI OYNADIM,SUSTURULDUM,EV,İMBİS VE OKUL ARASINDA ÇIRPINDIM DURDUM AMA OLMADI,YANLIŞ İNSANLA EVLENDİM YANIMDA İLK EVLİLİĞİMDEN OLAN KIZIM.BAKTIM DURUM ONUDA ETKİLEMEYE BAŞLADI ÇEKTİM RESTİ,VAKTİYLE TÜRKİYEDEKİ TÜM KAPILARI KAPTTIĞIM İÇİN BİLİYORDU ONA GEBE OLDUĞUMU BUNU KULLANDI
TABİKİ ÇOK BİLDİĞİNİ ZANNEDEN ÇOK YANILIR DEMİŞ ATALARIMIZ.YANILDI ! BEN EVLİLİĞİMİ OTURUM İÇİN YAPMAMIŞTIM AMA ÖYLE ŞEYLER YAPTI Kİ BANA SANIRIM ONA VEREBİLECEĞİM EN BÜYÜK CEZA AYRILIP ALMANYADA KALIP,ADALET BENİM ULAN DİYE HAYKIRAN ADAMI HAKİM KARŞISINA ÇIKARTIP KEDİ GİBİ PUSTUĞUNU İZLEMEK O UĞRUNA JİGOLOLUK YAPTIKLARI MEMLEKETE YERLEŞİP ORTA PARMAĞIMI GÖSTERMEK İSTEDİM VE AYNEN DEDİKLERİMİDE ALLAH IN İZNİ İLE YAPTIM.
BU SÜRE İÇİNDE KADIN SIĞINMA EVLERİNDE KALDIM ONDAN BAĞIMSIZ OLARAK OTURUMUMU ALDIM İŞE BAŞLADIM EV AÇTIM DAYADIM DÖŞEDİM PROFİLDE HERŞEY MÜNKEMMEL Dİ KISA SÜREDE YARIM YAMALAK ALMANCAM İLE BÜTÜN BUNLARI YAPTIĞIM İÇİN ÖVGÜ YAĞIYORDU YAKIN DOSTLARDAN.KIZM DA DİLİ İYİCE ÖĞRENMİŞ ALIŞMIŞTI ALMANYAYA AMA BİZ SADECE ALMANYAYA ALIŞTIK YANLIZLIĞA ALIŞMAK İKİMİZ İÇİNDE İMKANSIZ DI.
SONRA BİRGÜN HERŞEY YOLUNDA DİYEBİLECEĞİM BİR GÜN EVİMİN O ÇOK SEVDİĞİM BALKONUNDA OTURURKEN YANLIZLIĞIN ZEMHERİ HALİ DİKİLDİ BAŞIMA AKLIM ALLAK PULLAK OLDU DÜŞÜNDÜM , KIZIMA NEKADAR VAKİT AYIRABİLİYORUM , BİRGÜN BAŞINA BEN İŞTEYKEN BİR İŞ GELSE NE YAPARDIM OLDUĞUM YERDEN YANINA GİTMEM EN AZ 1 SAAT Tİ,SONRA EŞYALARIMA BAKTIM HEPSİ YENİ İDİ AMA BEN SADECE UYUMAK İÇİN YATAĞI KULLANABİLİYORDUM SAF SAF TEMİZLEYİP EVİ KAHVE YAPIP SİGARA İÇİYOR İŞE GİDİYOR , ETRAINDAKİ AKBABALARLA CEBELLEŞİYOR KIZI İÇİN ENDİŞELENMEK BİR YERE KORKUDAN OLÜYORDU BU KADIN.DİYCEKSİNİZ Kİ KİMİN KİMSEN YOMUYDU (HAYIR YOKTU SADECE 1-2 ARKADAŞ SONRADAN TANIDIĞIM )E ALMANYADA ARKADAŞLIK VE AİLE BİRLİĞİ NASIL BUNU İYİ BİLİRSİNİZ (İSTİSNALAR DA VAR ELBETTE)HER NEYSE BİRGÜN BİRİ ÇIKTI KARŞIMA ONU ÇOK SEVDİM EŞ RUHUM GİBİYDİ SANIRIM HALADA SEVİYORUM İNANIN ÇOK ACI VE SANCILI BİR ŞEKİLDE BİTTİ.DEPRESYONA GİRDİM YİNE O MEŞHUR BALKONUMA OTURUP BİR SİGARA YAKTIM VE TÜRKİYEDEKİ AİLEMİ ARAYIP BEN GERİ DÖNSEM BENİ KABUL EDERMİSİNİZ DEDİM BABAM ELBETTE KIZIM ÖLENE KADAR SENİN BABANIM O ADAM NE MAL OLDUĞUNU KANITLADI BİZİ ARAYIP KURDUĞU CÜMLELER LE ÇIK GEL DEDİ ,ALDIM KIZIMI KARŞIMA NEDERSİN DÖNELİMMİ DEDİM (İNANIN O VAKİT KALALIM DESEYDİ ACIMI İÇİME GÖMER ŞANSIMI ZORLARDIM (BİLİRSİNİZ HANIMLAR İLKİ BİR YANA 2. EVLİLİKTEN SONRA ÇOK DAHA AĞIR GELİR BABA OCAĞINA DÖNMEK)VELHASILKELAM ALDIM BİLETİMİ DAĞITTIM EŞYALARI VALİZİMLE DÖNDÜM BABA EVİNE KIZMLA.ŞİMDİ DÜŞÜNÜYORUMDA AH BEN DİYORUM SIKINTILARLA CEBELLEŞMEKTEN HİÇ HESAP ETMEDİM ALMANYADA YAŞAMANIN KÖTÜ TARAFLARINI CEZASINI ÇETİM.MADDİ MANEVİ BÜYÜK KAYBIM OLDU AMA BAKIYORUMDA ŞİMDİ KIZIM ÇOK DAHA MUTLU BİRSÜRÜ OYUN ARKADAŞI VAR,YADIRGANMIYOR ACABA BUNUN İÇİNDE NE VAR DİYE SORMUYOR BİR ŞEY YERKEN.NAZLANIP KAPRİSLENECEK ÇOK TEYZESİ ANNANESİ DEDESİ VAR YANINDA.
BEN Mİ ?
BEN ÇALIŞIYORUM EVLENİP AYRILDIĞIM İŞYERİMDEN ÇAĞIRILDIM TANIDIK BİLDİK İNSANLARLA UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUM,GÖZÜM ARKADA DEĞİL,HERŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK DEĞİL ELBETTE AMA VUCUT VE RUH SALIĞIM YERİNDE ÖTEKİ MEVZULARADA SABREDİP ALLAH A SIĞINIYORUM.(ALLAH SABREDENLERLE BERABERDİR)BEN TERCİHLERİMİN ACI TATLI SONUÇLARINA KATLANDIM VE BİLİYORUM Kİ BUNLARIN HİÇ BİRİ SEBEPSİZ DEĞİL.HAYAT SÜPRİZLER LE DOLU...

sonunun iyi olmasına sevindim. inş. herşey daha da iyi olur

Yasadiklariniza cok üzüldüm umarim bundan sonra cok daha güzel bir hayatiniz olur.. Sizinle ayni kaderi paylasanlardan biri de benim Esim ile evleneli 4 yil oldu 3 yili askin bir zamandir da Almanya yasiyorum, kisaca gelin olarak geldim ve Almanya bana zehir oldu. Suan 1 bucuk aydir oturumum yok ve kacak olarak yasiyorum Almanya da (

Türkiye de evlendigim adam burda bambaska bir adama dönüstü her yaptigi söyledigi yalan dolu, oturumum doldugunda kendisine söyledim ve bana oturumun kendiliginden uzatildigini söyledi, o nasil olacaksa artik.. Bir kac arkadasa sorduktan sonra ögrendim suan kacak oldugumu ( Hep psikolojik baski gördüm hep kandirildim.. Suan bosanma arefesindeyiz, Türkiye ye döndükten sonra hemen bosanma islemlerini baslatacagim fakat burda herhangi bir hakkim var mi bilmiyorum (

Burda kalmayi düsünmüyorum aslinda bir ara düsündüm fakat yalnizlik kapkaranlik bir kuyu kimim kimsen yok tek basina insan calismak disinda ne yapabilir, suan cok yorgunum, gönül yorgunlugu benimkisi hergün ölmeyi istiyorum (

Seni çok iyi anlıyorum isilay , ben intiharı bile düşünmüştüm kızım olduğu için yapamadım ,şimdi düşünüyorumda iyikide yapmamışım.
unutma hayatı cehennem eden değil cehennem edilen tarafsın bu nedenle için rahat olmalı kimseye verecek hesabın yok bunu sen değil o istedi o ve onun gibilere inat yaşayıp dik duracağız ki kendilerini niğmetten sanmasınlar.
Boşanma işini halletmeden dönme derim burda bir tebligatın almanyaya gitmesi hem çok masraflı hemde en erken 5-6 ayda ulaşıyor kişinin eline bu, bir celsenin 8-9 ayda bir olması demek imkanın varsa boşa onu orda boşanma kararını al eline karşı tarafta razı ise kararı tanıtman için burda onun imzasını isterler atar imzayı 1 haftada olay biter zaten direk savcıya imzalatıp kararı tanıtmış oluyorsun.tabi türkiyede evlendiysen ama burada evlenmediysen ve türkiyeye tanıtmadıysan evliliğini almanyada boşanman yeterli.Haklarına gelince , bence dönmeye kesin olarak karar verip hazır olduğun gün git yabancılar polisine otur herşeyi anlat bilsinler dönmen için yardım talep et seve seve yardım ederler inan onlarda bir kalp taşıyor bizim hanzoların anlattığı gibi korkulacak tipler değiller içlerinde istisnalar var elbette ama onlarıda düşün işte ömesela senin ve benim eşim ve onlar gibi daha nice karektersiz yabancıyı ülkelerine almak istememelerine rağmen yasalar gereği istemeye istemeye oturum veriyorlar zamanla öfkeleri büyüyor içlerinde etki tepki meselesi bu .Aslında sen hepsini boşver direk Hausartz a git durumu anlar özellikle seni darp ettiği bir vakit git hem rapor verir hem sana broşür verip yönlendirebiliyorlar.kadın dayanışma derneği ve sığınma evleri gibi kuruluşların broşürleri var onlarda ,işte onlardan birini ara sor aklına takılan ne varsa ayrıca geri dönme kararı aldığımda bir arkadaşımın abisi bir telefon numarası vermişti ara bir konuş destek olur yardım ederler belki diye doğrusu ben hiç aramadım ama no hala duruyor ben özelden yazarım ara bakalım geri dönüş için nasıl bir hizmet veriyorlarmış.Unutma sen mağdur olan tarafsın ülkeden kaçak olarak gönderilmektense duyur cümle aleme gerçekleri köstek değil destek olsunlar dön ama o adamda bir daha türkiyeden kimseyi getirtemesin. Bugün üzücü bir gün belliki seni düşündükçe dahada üzüldüm ama bır okadarda hırslandım ben kadınım Allah beni bir cevher gibi yarattı öyle itlerin mezesi olarak değil hamdolsun akıl ve benden sağlığımız yerinde Allah tan başka kimseye muhtaç değiliz , kahretme sakın kendini ,sakın ben nasıl yaptım da böyle bir insanla evlendim psikolojisine girme ,itin kursağı sade yağ götürmez tatlım böyle kusarlar işte sen doğru ol ok misali yol alırsın eğri olan da yay misali elde kalır hep sıkma canını sana ufacık bir faydam dokunursa ne mutlu bana , canın ne zaman isterse yaz bana bizi yine biz anlar.

tatlım ben özelden yazamazmışım bunun için en az 100 mesajımın olması gerekiyormuş benim ki 11 sadece neyse bir çözüm bulabilirim belki buna.

Simdi burda mi yoksa Türkiye de mi bosanmak daha iyi benim icin cözemedim bir türlü, burda bosandigim takdirde herhangi bir hak talep edebiliyormuyum? Sonucta tekrar Türkiye ye dönecegim burda kalmayi düsünmüyorum..

Simdi burda mi yoksa Türkiye de mi bosanmak daha iyi benim icin cözemedim bir türlü, burda bosandigim takdirde herhangi bir hak talep edebiliyormuyum? Sonucta tekrar Türkiye ye dönecegim burda kalmayi düsünmüyorum..
Sen türkiyede evlendin türk medeni hukukuna göre nerde istersen orda boşanırsın evlendiğin yerin yasaları geçerlidir hangi ülkede boşanırsan boşan durum değişmez.Nafaka talep edersin bu senin en doğal hakkın benim kasdetiğim yazışma ve prosedürler türkiyeden almanyaya çok uzuyor kısa yoldan bitsin dersen almanyada ayrıl karar verilsin verilen kararı gel türkiyede tanıt.Ama benim acelem yok diyorsan ver bir avukata burda çekişmeli olursa 2-3 yıl uğraşır boşanırsın,nafakanı alırsın ödemezse icraya verirsin ama işlemler yurt dışı yürütüleceği için çok masraflı olur ben bunu belirtmek istedim.

Yanitin icin tesekkür ederim, suan cok kötüyüm hic birsey yazamiyorum aklim durmus durumda (

Isılay kendini toparla biran önce, olup bitenlerin ruh salığını etkilemesine izin verme şuan yaşadıkların gün gelir biter yeni bir hayat kurarsın ama o ruh salığı bir gittimi kendini toparlaman yıllar sürer Allah Yardımcın Olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…