• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşyerinde duyduğum garip olaylar

Ben herkesin bu kadar sana ne, seni ilgilendirmez demesini doğru bulmuyorum.Amaci dedikodu çıkarmak olsa konu sahibi buraya değil işyerine açar konuyu ve yayılmasını sağlardı.Yaptiklari açıkça ahlaka etiğe tamamen zıt bir davranış ve merak bile etmesi yanlış öyle mi?Hiç de değil.Merak da eder içinden şüphe de duyar gayet normal toplum hayatı bu.Bu yüzden ahlak denen kavram var toplumda kaos çıkmaması için.
Evli bir adamla bekar birisi işyeri ortamında gayri meşru birliktelik yaşasın kime ne,bu kişileri tanıyan arkadaşı olan birisi nasıl davranacağını buraya yazip danisinca sana ne?Yarın bir gün o adamın karısı buraya konu açınca adama küfredersiniz ama.Yakin arkadas kim olsa şoke olur nasıl davranacağını kestirmeye çalışır.Bence konu sahibine fazla yüklenilmiş.
Neyi kaçırdık arada anlamadım.ispatlanmış yasak bir ilişki yok.iki iş arkadaşının yakın davranması üzerine yapılan bir dedikodu var. Ve yapan kişinin gözü yeseydi işyerinde de yapardı bunu. Amaç buraya yazıp iki insanı linç ettirmek en ahlaklı benim demek. Ahlak denen kavram o kadar geniş ki sizin dar kalıbınıza sığmaz. İki belki de masum insanın günahını alıyor olmak da büyük ahlaksızlıktır o zaman

Şu pandemide işsiz kalmak istemiyorsa herşeyi de görmeyiversin. Arkadaşı ile gördüğü adam yönetici. Kimseye birşey olmaz, konu sahibinin epey başı ağrır. Konu sahibinin eşi de işsizmiş, kredi borçları falan varmış galiba, eski konuları bilenler yazdı birşeyler.
Hımm bunları bilmiyorum tabi ki çok rahatsız olup dile getiremediği için böyle bir şey söyledim

Size ne bundan diyenlere şok oldum. İşyeri orası ya. Bizim işyerinde bunun şüphesi için bile kovulanlar oldu. İlişkin olsa bile işyerinde yapılmaz yani onun için mi para alıyor bu insanlar. Oradaki zaman kaybıyla bile bu arkadaşın hakkına girilmiş. Evli olmasından bahsetmiyorum bile... Sorgulamanız çok normal bence. Yetkili biri varsa şikayet dahi edilebilir. Gitsinler dışarıda ne istiyolarsa yapsınlar. Ki çoğu işyeri ast üst durumunda sevgililik evlilik falan kabul etmez. Direk işten çıkarır.
Çok şükür konuyu okurken hissettiklerimi başka bir kalemden okuyabildim

Neyi kaçırdık arada anlamadım.ispatlanmış yasak bir ilişki yok.iki iş arkadaşının yakın davranması üzerine yapılan bir dedikodu var. Ve yapan kişinin gözü yeseydi işyerinde de yapardı bunu. Amaç buraya yazıp iki insanı linç ettirmek en ahlaklı benim demek. Ahlak denen kavram o kadar geniş ki sizin dar kalıbınıza sığmaz. İki belki de masum insanın günahını alıyor olmak da büyük ahlaksızlıktır o zaman
Biz o insanları da tanımıyoruz konu sahibi de.Kime neyin lincini yapacakmisiz kimin haberi olacak.İsim vermeden taninmadan edilen muhabbet dedikodu olmaz.Ayrica ahlak geniş bir kavramdır ancak toplumda ahlakin daraltılmış, sınırlandırılmış, uygulanabilirliği olan bazı kuralları mevcuttur bunları sizinle tartissak bile değişmez değeri düşmez kurallardır bunlar.İster din de ister etik. Ama yine de tartışmayacagim sizinle...Hayırlı geceler✋

Şüpheyle hareket edilmez. Sağda solda konuşsanız sadece dedikodu yayıp üstlerini, meslektaşını karalayan insan pozisyonuna düşersiniz. Ya delil bulup şirket yönetimine internet kafeden isimsiz bir ihbar ve varsa fotoğraf ekleyeceksiniz veya iddiadan öteye götüremeyeceğiniz konularla zihninizi boşuna meşgul etmeyeceksiniz. Ki meraklı birine benziyorsunuz çok başınız ağrır demedi demeyin!

Şu pandemide işsiz kalmak istemiyorsa herşeyi de görmeyiversin. Arkadaşı ile gördüğü adam yönetici. Kimseye birşey olmaz, konu sahibinin epey başı ağrır. Konu sahibinin eşi de işsizmiş, kredi borçları falan varmış galiba, eski konuları bilenler yazdı birşeyler.
Eşim işsiz falan değil ne alaka ya 10 yıldır çalışıyor o da bende ..kredi borcumuz da yok .. ev alma durumu olunca olacak ama .. Bende tutup onu bnu yapıcam demiyorum böyle bir şeyler var huzursuz oluyorum üzülüyorum diyorum herkes bi takıntı haline getirmiş beni

Ben herkesin bu kadar sana ne, seni ilgilendirmez demesini doğru bulmuyorum.Amaci dedikodu çıkarmak olsa konu sahibi buraya değil işyerine açar konuyu ve yayılmasını sağlardı.Yaptiklari açıkça ahlaka etiğe tamamen zıt bir davranış ve merak bile etmesi yanlış öyle mi?Hiç de değil.Merak da eder içinden şüphe de duyar gayet normal toplum hayatı bu.Bu yüzden ahlak denen kavram var toplumda kaos çıkmaması için.
Evli bir adamla bekar birisi işyeri ortamında gayri meşru birliktelik yaşasın kime ne,bu kişileri tanıyan arkadaşı olan birisi nasıl davranacağını buraya yazip danisinca sana ne?Yarın bir gün o adamın karısı buraya konu açınca adama küfredersiniz ama.Yakin arkadas kim olsa şoke olur nasıl davranacağını kestirmeye çalışır.Bence konu sahibine fazla yüklenilmiş.
Tşk ederim anladığınız için. Zaten yaptıkları durum beni ilgilendirmez bir şey de yapacak değilim ama ben her yöneticimin odasına girdiğimde tedirgin oluyorum yada her arkadaşımla konustuğum da bi garip hissediyorum kendmi konduramadım garipsedim banane elbette zaten sorun burada ..

hikayenin sonunda kadının ya da adamın evli olduğuyla ilgili bir bilgi aradım ama yok. aralarında bir şey olması ihtimali bile sizi neden rahatsız etti anlamadım. bu durumda bize, “size ne?” demek düşer. size ne?
Banane oldugunu bende biliyorum rahatsız oldum her gün yöneticimin odasına girerken ben kendmi tuhaf tedirgin hissediyorum arkadasmın yuzune bakarken de öyle . Üzülüyoeum bi yandan da

O vakit arkadaşı ile yönetici arasındaki meseleyi neden kafaya takmış? Takmasının nedeni de arkadaşına yöneticinin iltimas geçme ihtimali zaten.
O da var ihtimal geçebilir tabi bu da sorun ayrıca. Her gun yöneticimin odasına girerjen ben tedirgin oluyorum .. arkadaşımla aramda ki ilişkiye de yansıdı bu durum konuşamıyorum kızla ..

Size ne bundan diyenlere şok oldum. İşyeri orası ya. Bizim işyerinde bunun şüphesi için bile kovulanlar oldu. İlişkin olsa bile işyerinde yapılmaz yani onun için mi para alıyor bu insanlar. Oradaki zaman kaybıyla bile bu arkadaşın hakkına girilmiş. Evli olmasından bahsetmiyorum bile... Sorgulamanız çok normal bence. Yetkili biri varsa şikayet dahi edilebilir. Gitsinler dışarıda ne istiyolarsa yapsınlar. Ki çoğu işyeri ast üst durumunda sevgililik evlilik falan kabul etmez. Direk işten çıkarır.
Haklısınız . Şikayet etmem söz konusu durumda yapabileceğim bir şey var mı bilmiyorum kendmi de yakamam 4 ortak cunku ortak ortağı tutar brn sadece bu durumdan rahatsız oldum her gun yöneticimin odasına girerken bile tedirgin oluyorum arkadaşımla konuşurken de öyle .. brn buraya ne yazarsam yazayım çok buyuk dert bile olsa böyle davranırlar objektif değil direk saldırıya geçiyorlar

Zaten sevgilisi olmayan evli erkek yok ki. Olmayanlar da düşüremedikleri için yok. İş ortamında olunca hepsini görüyorsunuz ama elden birşey gelmiyor. Ya işinizi bırakacaksınız yada susacaksınız başka yolu yok maalesef.
Öyle tabi yapacak bir şey yok. Tedirgin oluyorum hepsi bu .

Banane oldugunu bende biliyorum rahatsız oldum her gün yöneticimin odasına girerken ben kendmi tuhaf tedirgin hissediyorum arkadasmın yuzune bakarken de öyle . Üzülüyoeum bi yandan da
Yahu sizin hayatınız ne güzel maşallah 🧿 Hiç derdiniz yok , ona üzül yöneticiyi kafaya tak. Sizin bilmediğiniz ne yasak aşklar var, siz direğinize sahip çıkın kendi nefsinizd sahip çıkın, yeter. Madem bu kadar kafaya taktınız gidip konuşun yöneticinizle ayıp değil mi yaptığınız diyebilirsiniz ? Dedikodu yapmak kadar kolay değil tabii. Kaç yıldır tanıyorsunuz bu insanlarıni da bu kadar kaldıramıyorsunız bu durumu ? Atanız değil direğiniz değil size ne yahu ! Konu ne biliyor musunuz başkasının namussuzluğunu yakalayınca siz iki kat namuslu olmuş oluyorsunuz. Kaldı ki suçladığınız şeyi yapıyorlar mı yapmıyorlar mı tek kriterimiz sizsiniz.. Sizin de ne kadar güvenilir olduğunuz tartışmaya açık ..

Haklısınız . Şikayet etmem söz konusu durumda yapabileceğim bir şey var mı bilmiyorum kendmi de yakamam 4 ortak cunku ortak ortağı tutar brn sadece bu durumdan rahatsız oldum her gun yöneticimin odasına girerken bile tedirgin oluyorum arkadaşımla konuşurken de öyle .. brn buraya ne yazarsam yazayım çok buyuk dert bile olsa böyle davranırlar objektif değil direk saldırıya geçiyorlar
direk değil direkt, direk olan eşiniz.

Evet farkettim muhalefet olmak için olmuşlar gibi geldi. Neyse siz çok takmamaya çalışın. Umarım bir an önce bu durum çözülür.

En ahlaklı benm demek diye bi kastım yok olmadı da kimse dört dörtlük değil kimse. Ama bazı seyler de belli olacak kadar net evet rahatsız oluyorum evet yapabileceğim bir şey yok konusabileceğim biri de yok ve ben tedirgin oluyorum her gördüğümde ve her odasına girdiğimde

Yahu neden tedirgin oluyorsunuz gel üçlü sevişelim mi diyecekler , tövbe est. Kaç çalışan var oradan herkes salak bi tek siz akıllısınız. İşinize verin kendinizi ..
Oluyorum tedirgin adamın her odasına girdiğimde böyle bir şey acaba benim içinde düşünüyor mu diye geçiyor aklımdan acaba benm için neler düşünüyor diye bazı seyleri görmeyince gönül katlanır hesabı bende bi kere böyle bir şey hissedince düşünüyorum hareketlerimi sorgular oldum adam yanlış anlamasın diye

Yahu sizin hayatınız ne güzel maşallah 🧿 Hiç derdiniz yok , ona üzül yöneticiyi kafaya tak. Sizin bilmediğiniz ne yasak aşklar var, siz direğinize sahip çıkın kendi nefsinizd sahip çıkın, yeter. Madem bu kadar kafaya taktınız gidip konuşun yöneticinizle ayıp değil mi yaptığınız diyebilirsiniz ? Dedikodu yapmak kadar kolay değil tabii. Kaç yıldır tanıyorsunuz bu insanlarıni da bu kadar kaldıramıyorsunız bu durumu ? Atanız değil direğiniz değil size ne yahu ! Konu ne biliyor musunuz başkasının namussuzluğunu yakalayınca siz iki kat namuslu olmuş oluyorsunuz. Kaldı ki suçladığınız şeyi yapıyorlar mı yapmıyorlar mı tek kriterimiz sizsiniz.. Sizin de ne kadar güvenilir olduğunuz tartışmaya açık ..
Bu insanları yöneticimi 14 yıl arkadaşımı 8 yıldır tanıyorum belkide bu yüzdendir. Namus kısmı kimseyi sorgulamak düşmez ben dilime kaleme bile almadım sizden çıkıyor sürekli . Herkesin namusu kendine. Güvenmiyorsanız cvplamayın lütfen. . .

Back
X