işyerimin hafta sonu çalışma isteği

Bence bu çalışma koşullarında esaslı değişikliğe girer ve size haklı fesih hakkı doğurur, bu da tüm tazminatlarınızı alma hakkı verir.

Ama yukarıda dediğim gibi “bence” böyle bi durum. O yüzden bir avukat yardımız almanız lazım.

Haftalık çalışma süresi 45 saattir. Cumartesi de sizi çalıştırabilir. Pazar günü sizi dinlendirmek zorunda, pazar çalışmanızı istiyorsa sanırım maaşınızın saatlik 1,5 katını ödemek zorunda. Ek olarak sonraki hafta pazar da çalıştıramaz. Kabul etmezseniz sizi 04’le işten atar tazminatınızı vs ödemek zorunda kalır. Mahkemeye verip bi de tazminat alırsınız. Fakat yazılı geri dönüşlerinizde muhakkak pazar günü çalışamayacağınızı, bunun yasal olmadığını belirtin.

Niye cikaramasinki tazminatini oder cıkarırlar isteseler zorla degil ya
Konuyu yakından takipteyim
Bazı durumlarda işverenin tazminatsız çıkarma hakkı oluyor örneğin işçi kendisine verilen işi yapmıyorsa misal. Acaba öyle bi kapsama sokabilirler mi diye düşündüm ben de ilk okuduğumda. Girmez gibime geliyor ya sonuçta pazar gününü de çalmak istiyorlar ve kimse kimsenin kölesi değil.

Sozlesmede yaziyorsa hakli sebeple işten cikarabilirler. Sonucta imza atmışsın. Birşey yapabilecegini sanmiyorum
hiç bir sözleşmede saati belli olmayan düzeni belli olmayan fazla mesai yazmaz
yazsa bile o kanunen geçerli olmaz

iş kanunua göre işveren fazla mesai yaptırmak istese bile işçinin kabul etmesi halinde fazla mesai yaptırabilir ancak

ha ama
hafta içi iş saatleri normal haftalık toplam mesai saatinden azsa o zaman cumartesi çalışması fazla mesaiye girmeyebilir, burada kontrol edilmesi gereken tek durum o.

Sözleşme kopyanı al, buna göre daha sağlıklı değerlendirme yapabiliriz. Şu anda ne yazsak havada kalır.

X